belkot_belkot_belkot 25.10.06, 21:11 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3703376.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abstrakt2003 Gdyby to był moj syn to bym go nie wykastrował 25.10.06, 21:27 tylko przegonił z domu i wyrzekł. PS Ścierwa nie ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gdyby to był moj syn to bym go nie wykastrowa 25.10.06, 21:40 Jak problem dotyczy własnej rodziny to nie tak łatwo zajmuje się tak drastyczne stanowisko Patrząc tak wprost na to co zrobili mogę powiedzieć tylko jedno - Kastrować Może dlatego, że ja z kolei mam córkę Odpowiedz Link Zgłoś
wesolekstefanek Re: Gdyby to był moj syn to bym go nie wykastrowa 26.10.06, 16:39 > Może dlatego, że ja z kolei mam córkę tylko prosze pana zeby pan jej nie zawstydzal, ze jakby chciala lub miala co pozowac do zdjec to zeby sie potem nie wstydzila, odwagi odwage daja parady kiedy widac ze nie jest sie sam ze sa inni ze nikt nie wstydzoi sie ciala jak starsi i mlodzi,to przez wstyd ludzie sie wieszja to przez wstyd nie sa dumni, trzeba powiedziec ze nie ma wstydu i wtedy bedziemy dumni juz nas nic nie podzieli i bedziemy RAZEM Odpowiedz Link Zgłoś
wesolekstefanek Re: Spadaj trollu 26.10.06, 17:20 co wstyd panu mawe odebral, tak to juz jest ze zgrdami, wapno sie sypie ale nie odpowie tylko te nienawistne oskarzenia za tyle w dłoń podanego nabrmiłego uczucia apna co milczy i tylko cisza jak na stepie przed ostatecznoscia czytalem pana wpisy myslalem ze pan jest rzem ale nie to tylko do pewnych granic a dalej wstyd gdzie pana duma duma bycia razem nawet jak trudno i piecze gdzie jestes belkocie ktory tyle belkotal belkocz dlaej dumie razem Odpowiedz Link Zgłoś
wesolekstefanek Re: Spadaj trollu 26.10.06, 17:34 lewa_piers napisał: > i co bedziecie mnie tak po cichu podbierac na zwierzenia, wy nie jestescie szepcące belkoty , brak wam klaru i radosci prostej lini mysli od plemnika do gnicia w ziemi stre zgredy pisuwary co tylko wojne bo poangielsku war to wojna chca i komory gazowe odnawiac zabytki kominy ogloleni faszysci i łysi antysemici wasze wstydy odbieraja wam dume wasze niezawinione winy jeszcze niezaplacone wstydzicie sie ich i pewnie mnie bo jestem troche inny ale ja nie ja mam dume i chrzanie wasze starodawne wstydy nie bede sie wieszl bede dalej dumny widze ze jedyne co mozecie to tylko cichcem drzanic drapac swedzącą rane az tak was swedzi ?????????????????// Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Mamy kapitalistyczną demokrację! 25.10.06, 21:37 Jak nie godzi się w interesy wielkiego biznesu to nikt nie będzie się tym problemem zajmował. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Kastrować... 25.10.06, 21:41 Wszystko zgodnie z hasłem "róbta co chceta" Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Pierniczysz 25.10.06, 22:16 Nic nie zrozumiałeś z Owsiaka No cóż, on zwraca się do inteligentnej młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Pierniczysz 25.10.06, 22:20 belkot_belkot_belkot napisał: > Nic nie zrozumiałeś z Owsiaka > No cóż, on zwraca się do inteligentnej młodzieży Mogę się założyć że te zboki zbierali na Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada średnio prawdopodobne 25.10.06, 22:22 ale, że chodzili na religię i przyjęli jakieś sakramenty - to niemal pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: średnio prawdopodobne 25.10.06, 22:46 Nie przesadzaj z tymi święceniami :] To że ktoś chodzi na religię nie oznacza, że jest katolikiem Odpowiedz Link Zgłoś
pandada 94% Polaków to podobno katolicy 26.10.06, 18:16 bądźmy konsekwentni. Katolik grzeszy, a potem się spowiada. Ci, którzy ortodoksyjnie przestrzegają nauk chrześcijaństwa, zostają świętymi. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: 94% Polaków to podobno katolicy 26.10.06, 18:40 To tylko deklaracje. Do kościoła chodzi w niedzielę mniej niż połowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll TAK 26.10.06, 03:36 Po wykastrowaniu można puścić wolno. A jak przyjdzie odrobina refleksji, to może zrobią to samo, co ich ofiara. Problem w tym, że takie góvvno nie stać na refleksję. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: TAK 26.10.06, 08:50 Gorzej jak w odwecie zaczną innych kastrować! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 08:33 w kącie i płakał nie rozumiejąc jak do tego doszło :( Łatwo się kastruje, wyrzuca na zbity pysk i linczuje z wygodnego fotela przed kompem wirtualne osoby. A chłopcy potrzebują dziś mądrej osoby, która powalczy o to, by mieli szansę powrócić do normalności. Na lincz przyjdzie pora i to tylko wtedy jeśli nie wyciągną żadnych wniosków z tej okrutnej lekcji. Onie nie zamordowali tej dziewczynki. Zrobili podłą i glupią rzecz i karzmy ich za to co zrobili a nie za to, że ich ofiara okazała się słabsza psychicznie. Bo za samobójstwo niestety zazwyczaj odpowiada splot przyczyn a nie jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 08:46 Jest jednak coś, co mnie buwersuje. Ma tu pewnie znaczenie fakt, że pochodzę z epoki dinozaurów. Mieszkam w pobliżu liceum. Dobrego liceum z dobrą renomą. Widzę codziennie tłumy licealistów. Wyglądających inteligentnie, zadbanych, czystych. I słyszę jak ze sobą rozmawiają - i to zarówno dziewczyny jak i chłopaki - i uszy mi więdną. Pytałem nawet żony, czy to nie skleroza. Czy za moich czasów było do pomyślenia, aby licealista z licealistką tak rozmiawiał? Czasem wyrwała się jakać "cholera" lub "głupi jesteś". Ale żeby budować zdania wyłącznie z mięsa i łączników? Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 09:01 Bulwersuje i bulwersować powinno. Mojej znajomej córka /początek liceum/ dostawała swego czasu smsy od wielbiciela o treści, która zamykala sie w wyrażeniu "przelecę cię dziwko" . Ów wielbiciel, znany mi również, to syn nauczycielki - bardzo porządny chłopak z bardzo porządnej rodziny. Notabene z tego samego osiedla co dziewczynka, która się w sobotę powiesiła. I co, to był bandyta? Nie! To był smarkacz, któremu należalo przetrzepać zdrowo tyłek. Sytuacja byla o tyle lepsza, bo dziewczyna o smsach powiedziała matce zamiast samej borykać się z problemem. I tu jest problem. Z jednej strony znieczulica szkoły. Wszyscy słyszą jak licealiści klną, wszyscy widzą jak palą piją i ćpają po krzakach albo szarpią slabszego psychicznie kolegę. A dyrekcja szczyci się tym, że w tym roku nie złapano nikogo na dragach ani na stosowaniu przemocy wobec dzieci. A nie daj boże złapią - to jeszcze kuratorium będzie się czepiać. A z drugiej strony - zapracowani rodzice niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 15:37 Rozmawiałem ze znajomą panią psycholog, która dziećmi i młodzieżą się zajmuje. Powiedziałem, że dzisiejsza szkoła chyba różni się od tej naszej sprzed lat, bo jak teraz odprowadzam córkę do szkoły, to to co widzę na korytarzu to jest jak jedno wielkie ADHD. Ona potwierdziła. Tak to wygląda. Ilość dzieciaków z problemami systematycznie rośnie. Co do kastrowania to faktycznie była to asieńko z mojej strony reakcja emocjonalna i była to lekka prowokacja. Dla mnie to tak czy siak są to bandyci bez ludzkich uczuć. Teraz pewnie żałują. Pewnie się kajają. Pewnie mówią że są w szoku. Że to wina grupy, że wina społeczeństwa. Powiedzmy sobie jasno - jak są w stanie popełnić taki czyn, to muszą być w stanie ponosić także jego konsekwecje. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Wcześnie dzieciaki teraz dorastają. Jak nie dostaną po dupie to będą uważali, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
kingisko :((( 26.10.06, 16:12 Jestem wstrząśnięta tym, co się stało. Naprawdę w głowie mi się to nie mieści. Nie rozumiem tego, że reszta klasy nie zareagowała na tą sytuację. Uważam, że osoby, które były świadkami tego zdarzenia są współwinne tej tragedii. Współwinna jest szkoła jako instytucja, która bierze odpowiedzialność, za to co dzieje się z uczniami w czasie lekcji. "Tę sprawę trzeba wyciszyć"??? Z jakiej racji??? Dyrektor/-ka to jakiś chory człowiek! Nie mam słów! Chłopcy muszą ponieść karę! ONI JĄ ZABILI EMOCJONALNIE! Czuję ogromny żal, smutek, wściekłość i bezradność.... DLACZEGO TO SIĘ STAŁO?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Informacje na temat postawy reszty klasy są... 26.10.06, 16:38 ... sprzeczne. Z jednych doniesień prasowych wynika, że stanęli w jej obronie, szarpali się, ale sprawcy byli silniejsi. Z innych doniesień wynika że biernie przyglądali się, a może nawet kibicowali. Trudno się połapać w tych zeznaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Informacje na temat postawy reszty klasy są.. 26.10.06, 16:42 belkot_belkot_belkot napisał: > ... sprzeczne. > Z jednych doniesień prasowych wynika, że stanęli w jej obronie, szarpali się, > ale sprawcy byli silniejsi. Z innych doniesień wynika że biernie przyglądali > się, a może nawet kibicowali. > Trudno się połapać w tych zeznaniach. ktos mogl krzyczec na korytarzu pobiec poszukac a jesli nikt niczego nie zrobil to ... to czy winni sa tylko chlopcy? Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Informacje na temat postawy reszty klasy są.. 26.10.06, 17:05 Całe społeczeństwo jest generalnie bierne. Nie reaguje, przygląda się, nie angażuje się ("jeszcze będą po sądach ciągać"). Ta klasa chyba nie odbiega od tej normy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 17:11 Ja rozmawiałam dziś z córką /11 lat/ jak u niej w klasie zareagowanoby na podobna scenę. Odpowiedź była wstrzasajaca: TAK SAMO. Pojedyncze osoby bałyby się pobiec po nauczyciela a klasa potraktowałaby całą akcję jako sensację w nudny dzień. :((( Wstrząsające, bo mają wychowawczynię, która interesuje się życiem dzieci, ich problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 18:52 Przejmują od nas - od rodziców - rezerwę. Przejmują wzorzec nieangażowania się Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer No, proszę - jak zechcesz to... 26.10.06, 16:16 ...potrafisz nawet z sensem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Gdyby to był Twój syn to dziś siedziałbyś 26.10.06, 18:08 Ja bym się skupił raczej na tym, jak to się dzieje że dzieci w wieku szkolnym dopuszczają się aktów gwałtu, co nie jest teraz rzadkie i conieco mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Adwokat 26.10.06, 17:09 "Według relacji radia RMF, w pewnym momencie z sali wyszedł adwokat, którego wynajęli rodzice chłopców. Powiedział, że będzie dążył do tego by przekonać sąd, że to nie chłopcy są winni tego co się stało, a szkoła i nauczyciele." Bardzo wygodne tłumaczenie. Winne jest oczywiście społeczeństwo. A zwłaszcza dziennikarze. A młode sku..syny nie są winne. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Taka rola adwokata. 26.10.06, 17:16 Oczywiście! Ale od strony pedagogicznej to jest dramat. Bo to ich utwierdza w przekonaniu, że to nie ich wina. Że sami są ofiarą. Ofiarą systemu wychowawczego. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Taka rola adwokata. 26.10.06, 17:22 lewa_piers napisał: > Oczywiście! > Ale od strony pedagogicznej to jest dramat. > Bo to ich utwierdza w przekonaniu, że to nie ich wina. > Że sami są ofiarą. Ofiarą systemu wychowawczego. Ze strony resocjalizacji przestępcy adwokat też przynosi więcej szkody niz pożytku. Tyle, że w cywilizowanym świecie każdy ma prawo do obrony. W tym wypadku przed linczem i bezsensownym karaniem w emocjach i pod publiczkę. Poczytaj komentarze chociażby tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Taka rola adwokata. 26.10.06, 17:25 asienka32 napisała: > W tym wypadku przed linczem i bezsensownym karaniem > w emocjach i pod publiczkę. > Poczytaj komentarze chociażby tutaj. To jest forum internetowe. Tu się z zasady przesadza w słowach Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Taka rola adwokata. 26.10.06, 17:25 lewa_piers napisał: > asienka32 napisała: > > W tym wypadku przed linczem i bezsensownym karaniem > > w emocjach i pod publiczkę. > > Poczytaj komentarze chociażby tutaj. > > To jest forum internetowe. Tu się z zasady przesadza w słowach A w TV nie przesadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
lewa_piers Re: Taka rola adwokata. 26.10.06, 17:28 asienka32 napisała: > A w TV nie przesadza sie? W zasadzie nie, komentarze są raczej wyważone, ale faktycznie jest to nius tygodnia i wszyscy trąbią o tym do obrzydzenia Odpowiedz Link Zgłoś