Gość: żydojep IP: *.sup.waw.pl / 10.0.1.* 18.04.03, 21:28 Tak się robi biznes w Polsce. Komunistyczny rząd, wybrany przez alkoholików, aparatczyków i innych nierobów, przymyka oczy na takie rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Żaklin Re: Złodzieje ukradli most IP: *.lodz.supermedia.pl 18.04.03, 21:58 A kogo to qurwa obchodzi,€€€€€€€€€€€€€€ to jest najważniejsze,reszta to chuj.Gołębiarze u steru władzy,miernota pieprzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Złodzieje ukradli most IP: *.proxy.aol.com 21.04.03, 05:07 Gość portalu: Żaklin napisał(a): > A kogo to qurwa obchodzi,€€€€€€€̈́ > 4;€€€€€€ to jest > najważniejsze,reszta to chuj.Gołębiarze u steru władzy,miernota > pieprzona. Rzad polski duzo pozostawia do zyczenia ale az strach pomyslec jak by Polska wygladala gdyby tacy jak ty byli przy zlobie. Mam nadzieje ze "most" zostal w Polsce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Złodzieje ukradli most IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.04.03, 22:08 Gość portalu: żydojep napisał(a): > alkoholików, aparatczyków i > innych nierobów, Piękne masz imię i pięknie siebie określasz . Gratuluję. Chyba, że jesteś pacholęciem i jeszcze nie głosowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuo Re: Złodzieje ukradli most IP: 217.110.82.* 18.04.03, 23:19 Gość portalu: żydojep napisał(a): > Tak się robi biznes w Polsce. > Komunistyczny rząd, wybrany przez alkoholików, aparatczyków i > innych nierobów, przymyka oczy na takie rzeczy ... a co ma piernik do wiatraka balwanie? ukrasc most...czemu nie-polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Złodzieje ukradli most IP: 68.184.92.* 18.04.03, 23:41 Polak potrafi. jest to odpowiedz gdzie znajduje sie nasze prawo.jezeli sie nie rozstrzela co drogiego adwokata to przez wisle bedziemy sie przeprawiac wplaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Banan Re: Złodzieje ukradli most IP: *.ny325.east.verizon.net 19.04.03, 00:25 a ty, kolesiu les, bardzo chcialbys byc adwokatem, co? Tylko jestes zbyt leniwy i glupi, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Złodzieje ukradli most IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 12:41 Gość portalu: les napisał(a): > Polak potrafi. jest to odpowiedz gdzie znajduje sie nasze > prawo.jezeli sie nie rozstrzela co drogiego adwokata to przez > wisle bedziemy sie przeprawiac wplaw. Ty manikalny świrze! To adwokaci ukradi ten most? Też chciałbyś byc adwokatem, tylko za głupi jesteś, żeby do matury dociągnąć, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulk goście z sld? IP: *.visp.energis.pl 19.04.03, 00:56 Witam panów inżynierów! Fiu, fiu, zapierdolić most tak sobie. Porównać należy skuteczność działania sprawców z oddziałami "trofiejnymi" armii sowieckiej, działającymi na terenach Polski w latach 40-tych ub. wieku. Oddziały trifiejne były bardziej hop do przodu, ponieważ potrafiły zapierdolić śluzę na rzece (pasującą indywidualnie tylko i wyłącznie do danej rzeki i do danego miejsca). Podpierdolić most - brzmi dumnie! pewne tradycje nie umierają! Komentarze też do amalczewski@wp.pl Sztuka w jednym akcie (by bulk). Bohaterowie sztuki: Załoga statku pirackiego: Kapitan statku pirackiego – El Mueller, Pierwszy oficjer - Don Czażard, Stjuardessa pokładowa - Ryfka Jakuboff, Pomocnik kucharza - Leo-ncio Ryfkin, Playboy okrętowy - Robal Kwiatek, Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM), Burdelmama w burdelu w Buenos Aires Juanita Urbanitta, Załoga kanonierki węgierskiej, pilnującej spokoju i porządku na oceanie spokojnym: Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka, Bosman Rokita, Majtek Ziobro, Balast kanonierki - ordynat Kalisz, Rozbitkowie na bezludnej wyspie: Robinson Michnik, Piętaszek Mieeeetek Niemczycki. Miejsce akcji: statek piracki u wybrzeży małej, bezludnej wysepki na oceanie w okolicach Brazylii. Akt I Scena I Scena 1. Lipiec 1702 roku. El Mueller: „Panowie, nie wiem jak wy, ale ja nic nie pamiętam! Tak sobie tu pływamy po tych mazurskich jeziorach, albo by się na jakie syreny miejscowe wyskoczyło, albo przekąsił by człowiek co nieco. Co nam zapodasz dzisiaj na kolacje, dobry chłopie Leo- ncio?” Leo-ncio Ryfkin: „W odpowiedzi na pytanie, odmawiam udzielenia odpowiedzi!” EM: „A niech mnie szrapnel świśtnie! Och ty wygadany gnojku, zaraz cię przeciągnę pod kilem, albo każę chłopakom, żeby to zrobili! Gadaj tu jak u spowiedzi!” LR: „Kapitanie raptusem jesteś jak Bohun, no cóż, Trza gadać, będę gadał! Nie będziem dziś nic jeść, bo już mnie irytuje to stanie przy garach. Napijem się dobrej wódeczki, z Polska. A potem coś wam opowie interesting.” Wszyscy piją, szczególnie dużo pije Kacmaster. Zapewne nie będzie nic pamiętał. Don Czażard (ryczy z oburzeniem w głosie): „Z Polska?!” LR: „Spoko, spoko, moja babiczka pohazi s Hrzanowa. No więc historia zaczyna w pewne następujący warunki...” Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM): „No właśnie!, rzygam już tym syfiastym rumem, (beeeeknął wyraziście aż mu wąs zafalował), nic po nim nie pamiętam!” DC: „Kacmastrze niedobrze się dzieje jak się tak często odzywasz! Znasz taką zagadkę? Jak się myje wąsy?” KLN (8MB RAM): „Znałem kiedyś, ale teraz już jej nie pamiętam. Zgodnie z moją najlepszą wiedzą twierdzę jedynie, że to była fajna zagadka:-)” EM: „Starczy! Leo-ncio zaczął mówić, pozwólmy mu skończyć! Ryfko choć tu do mnie, siadaj mi na kolanach i zabaw mnie swoimi pląsami. Doprowadzimy do koncentracji. Leo gadaj w końcu!” LR: „Sprawa wygląda następujący. Był kiedyś mistyczny skarb. Zakopali go na wysepke. Miałem plana na te wysepke ale dałem go Kacmastrowi. Wiem, że skarb jest warty 17,5 milijona dukatasów. Dodam jednak, że w odpowiedzi na pytanie, odmawiam udzielenia odpowiedzi’. KLN (8MB RAM): „Ta. Huju muju dzikie węże. Nie pamiętam nic takiego! Czażard jaka jest odpowiedź na tą zagadkę?” DC: „Tak samo jak cipę, tylko nie trzeba kucać!” Rechot się wyrwał niesamowity z piersi załogi statku pirackiego. Szczególnie mocno rechotała kształtna pierś Stjuardessy pokładowej - Ryfki Jakuboff, przytrzymywał ją jednak mocno kapitan w celu poprawnego przeprowadzenia procesu koncentracji. W ustawie zapiszemy – szeptał Ryfce kapitan do ucha - że każda kobieta może mieć maksymalnie 30% sexapilu. Ty masz Ryfko 300% i tu widzę psa pogrzebanego. Skoczymy na te wysepke i zgarniemy skarb! Wysyłają więc playboya okrętowego Robala do wszystkowiedzącej burdelmamy w burdelu w Buenos Aires Juanity Urbanitty. Robal zostaje tam zerżnięty w burdelu i do końca życia pozostają mu z tego powodu czerwone uszy. Wraca jednak z informacjami. Scena 2. Rozmowa Playboya okrętowego - Robala Kwiatka z Leo-ncio Ryfkinem w kabzie okrętowej zostaje nagrana przez Robinsona Michnika. LR: „Coś się dowiedziałeś Robalu ty mój? RK: „Tak. Wiem już, że nie warto być playboyem okrętowym. Zadają tam takie pytania, że aż uszy czerwienieją. Mam jednak namiary na tę wyspę.” LR: „Dobrze, mój drogi. Teraz pojedziemy całą grupą sprawującą władzę na te wysepka i tam zrobimy porządki.” Scena 3. Styczeń 1703 roku. Taśma z nagraną rozmową zostaje przekazana załodze kanonierki węgierskiej, pilnującej spokoju na oceanie spokojnym. Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „Zarządzam przerwę 20 minut”. Bosman Rokita: „ W ten sposób to my się nic nie dowiemy” Majtek Ziobro: „Złapmy ich i przesłuchajmy” Balast kanonierki - ordynat Kalisz: „Nie mam więcej pytań’ Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „ Ja też nie mam już więcej pytań. Załogo – wydaję rozkaz – proszę iść spać. Przed snem zadam jednak szanownej, wysokiej załodze kanonierki zagadkę: „co to jest w 1/3 mężczyzna, w 1/3 kobieta i w 1/3 diabeł?”. Nikt nie zna odpowiedzi.” Scena 4. Kwiecień 1703 roku. Na bezludnej wyspie lądują rozbitkowie Robinson Michnik, Piętaszek Niemczycki, którzy wybrali się małym prywatnym jachtem na karnawał do Ryjo. Przypływają piraci. Wszyscy bohaterowie spotykają się na plaży. El Mueller: „ Zawsze twierdziłem, że ten nasz kucharek to pomiot szatański, obląkany.” Don Czażard: „Ja to tam gówno pamiętam po tamtej imprezie. Pamiętam jedynie trzy rzeczy: pierwszy pocałunek z moją żoną, z moim najlepszym przyjacielem playboyem Robalem oraz, że Robala strasznie zeszmacili w Buenos Aires. A mówiłem mu „ nie jedź to tego kurewskiego miasta rozpusty i karnawału, tam rządzi ta qrwa w czerwonej sukience Urbanitta, zostań tu lepiej z nami na rybach, na mazurach, na nartach wodnych pośmigamy, porozmawiamy o interesach.” Stjuardessa pokładowa - Ryfka Jakuboff: :”No to gdzie jest ten skarb?” EM: „Ty jesteś tym skarbem” Kacmaster - Lejcman Nikoś (8MB RAM): „Nic nie pamiętam, qrwa od jutra nie piję. A tak apropo to można by się coś napić na tej plaży, tak mnie suszy!” Burdelmama w burdelu w Buenos Aires Juanita Urbanitta - jednym głosem z Robinsonem Michnikiem: „Napij się z nami krulika biedaka, trochę go tu jeszcze ostatnio zostało po naszej ostatniej imprezie. Krulik jest spoko, wyskokowy, ma około 50% mocy. Napijesz się dobry człowieku o fizjonomii, o psychice ciecia jednakowoż i zapomnisz.” Wtem trzasło, błysło wprost z nieba... Na plaży pojawia się Pan Frodo, na palcu ma pierścień, ma tez przy sobie snur! Pan Frodo mówi: „Zniszczę ten pierścień”. Załoga statku pirackiego wrzeszczy: „Nie niszcz!”. Na to Pan Frodo: „Kanonierka węgierska zatonęła. Po skarbie na wyspie ni huja, śladu nie pozostało. Będziecie piracka bando czyhać na mój pierścień. Zniszczę go!” Kapitan – Rolo Tomasso Nałęczka: „To ja przynajmniej powiem jaka jest odpowiedź na moją zagadkę. Jan Maria Rokita.” Frodo niszczy pierścień! (Huk, grzmot, na niebie pojawia się opalona ładnie twarz przewodniczącego Leppera. Przewodniczący Lepper grzmi: „Miałeś chamie w Klewkach płóg, ostał ci się ino snur!!!” Piętaszek Mieeeetek Niemczycki: „Meeeeeeeeeeeeeee” KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: most Re: Złodzieje ukradli most IP: *.ains.net.au 19.04.03, 04:30 Adam Michnik Czemu polscy Żydzi powinni popierać wojnę w Iraku? Sprawa jest jasna, więc wyłożę ją w kilku słowach. Wojna w Iraku nie jest, jak wiadomo, wojną o wprowadzenie demokracji do Iraku, bowiem z równym powodzeniem można by wprowadzać na siłę demokrację w stylu zachodnim (liberalnym) do Burkina Faso czy Nowej Gwinei: rezultem będzie tylko demokracja fasadowa, a raczej jej parodia (jak na Nowej Gwinei, gdzie dygnitarze parlamentarni czy też niektórzy sędziowie wygladają i zachowują się jak małpy przebrane w stroje brytyjskich lordów). Nie jest to też, wbrew dość popularnej opinii, wojna o ropę. Amerykańskie koncerny kontrolują dość ropy w Ameryce Północnej i Południowej, a także w takich krajach jak Kuwejt czy szczególnie Arabia Saudyjska. Owszem, ropa Iracka się nam (to jest Żydom) przyda, ale nie teraz, a w nieco dalszej przyszłości. Stawką w tej wojnie jest bowiem na krótką metę kontrola nad całym Bliskim Wschodem, w celu zapewnienia bezpieczeństawa Izraelowi, a na dłuższą metę, kontrola Izraela, a właściwie Syjonizmu, nad całym Światem. Jest rzeczą oczywistą, że Izrael, a nawet Światowe Żydostwo, są na taką kontrolę po prostu za małe. Stąd będziemy kontrolować cały Świat przy pomocy potęgi militarnej USA. Stąd też obowiązkiem każdego Żyda, a szczególnie polskiego Żyda, jest pomoc Ameryce w osiągnięciu pełnej dominacji nas Światem. Pierwszą fazą w tej operacji było rozbicie Związku Sowieckiego – jedynego realnego przeciwnika USA, a przy okazji rozbicie tzw. Bloku Sowieckiego, a więc obalenie tzw. realnego socjalizmu w takich krajach jak Polska. Ten etap zakończyliśmy z pełnym sukcesem. Rosja nie jest obecnie żadnym konkurentem dla USA, a kraje takie jak Polska zostały całkowicie uzależnione od naszego (żydowskiego) kapitału, a w ich władzach jest coraz więcej Żydów. I tak w Polsce mamy naszego, żydowskiego prezydenta, ministra spraw zagranicznych czy prezesa Rady Polityki Pieniężnej. Podobnie, choć może nie aż tak dobrze, jest w innych krajach. Zresztą często, z przyczyn praktycznych, lepiej jest, jak np. premierem nie jest Żyd, a “nasz” goj, jak to jest np. obecnie w Polsce. Obecnie chodzi nam o pełną kontrolę Izraela nad Bliskim Wschodem. Irak to był tylko pierwszy etap. Należy też pamiętać, że USA będzie długo kontrolować w Iraku (podobnie jak w Afganistanie) tylko większe miasta i ważniejsze drogi, ale to nam na razie wystarczy. Naszym celem jest bowiem neutralizacja antyamerykańskiego, a więc też i antyżydowskiego reżymu w Iraku, oraz zajęcie Iranu i Syrii, a także większe podporządkowanie sobie Jordanii, aby umożliwić dalszą ekspansję terytorialną Izraela. Chodzi nam tu nie tylko o permanentne zajęcie Zachodniego Brzegu Jordanu, całej Jerozlimy oraz Strefy Gazy wraz z usunięciem na stałe Arabów z terenu Wielkiego Izraela, ale też utworzenie tzw. strefy ochronnej, czyli ponowną okupację przez Izrael Synaju, Libanu oraz dalszych części Jordanii i Syrii, tak, aby uniemożliwić inflitrację wrogich elementów arabskich na teren Izraela. Wymagać to będzie, oczywiście, ustanowienia całkowicie proamerykańskich, a więc też i całkowicie proizraelskich reżymów nie tylko w Iraku, ale też w Iranie, Syrii, Jordanii i Egipcie, oaz permanentnej okupacji Libanu przez połączone siły amerykańsko- izraelskie. W nieco dalszej perspektywie konieczne będzie zastąpienie wrogich nam reżymów takich krajach jak Libia czy Sudan, oraz niepewnych reżymów w takich krajach jak Algeria czy Maroko. Konieczne też będzie zastąpienie antyamerykańskich reżymów w Korei Północnej, Wietnamie czy na Kubie, a nawet w Malezji, lecz jest to sprawa na osobny referat. Obecnie najważniejsze jest bezwarunkowe poparcie wszystkich polskich Żydów dla wojny w Iraku, oraz dla polityki prezydenta Busha. I o takie poparcie występuję, poprzez mego przyjaciela, profesora Jehudę Bauera, do wszystkich polskich żydów w Australii, a szczególnie w Melbourne, z którym to pięknym miastem łączą mnie tak bardzo miłe wspomnienia. Adam Michnik (Tekst referatu odczytanego w Melbourne, Australia, w imieniu Adama Michnika przez profesora Jehudę Bauera). www-pso.adm.monash.edu.au/news/Story.asp?ID=904&SortType=15 Monash Newsline : Media Releases Radical Islam as dangerous as Nazism, says Holocaust expert 21 March 2003 Radical Islam is as dangerous to world democracy and freedom as Nazism and Communism, according to a world leader in the study of the Holocaust. Professor Yehuda Bauer, who is in Melbourne at the invitation of Monash University, will deliver a public lecture on Nazis, Communists, and radical Islamists on Sunday, March 23, at the Glen Eira Auditorium in Caulfield. Professor Bauer is Professor Emeritus of the Hebrew University, Jerusalem, and past Director of the International Institute for Holocaust Research, Yad Vashem, Jerusalem. The Director of Monash's Australian Centre for the Study of Jewish Civilisation, Professor Andrew Markus, said Professor Bauer had extensively studied totalitarian movements that threaten freedom and democracy. Professor Bauer believes that while conservative "fundamentalist" trends exist in all religions, radical Islamists differ in that they demand existing Arab states become Islamized and governed by religious law, not by democratic institutions. He says the aim of radical Islamists is to conquer and world and make it Islamic. Professor Bauer says if the West's response to the threat is "weak-kneed", the price will be on par, if not greater, than that the world paid for the rise of Nazism and Soviet Communism. What: Public lecture on Nazis, Communists and radical Islamists . Where: Glen Eira Auditorium, corner Glen Eira and Hawthorn Roads, Caulfield. When: Sunday, March 23 at 7.30pm. Cost: Admission $15, concession $12 . Contact: Miriam Munz on (03) 9905 2205 or email miriam.munz@education.monash.edu.au. For more information on Professor Bauer, contact Professor Andrew Markus, Director of Monash's Australian Centre for the Study of Jewish Civilisation at Monash University on 9905 2200. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaHa lapaj... Zyda -:)) IP: *.proxy.aol.com 19.04.03, 17:54 To bylo a´propos mostu, zlodzieji czy przejaw glupoty autora tego wpisu?. Australijskie gorace lato, susza, pozary buszu i odbierane z trudem audycje Radia Maryja nie pozostaja bez sladu na sprawnosci umyslowej coniektorych! -:). Na szczescie idzie zima i wreszcie w przyjemniejszych warunkach mozna zaplanowac kilkumiesieczny pobyt w ... Klinice Psychiatrycznej. Przyda sie!,-bo nastepne gorace lato i niemilosierne upaly za kilka miesiecy sie powtorza a i Rydzyk przygotuje nowe "sensacje" na temat Zydow z Polski! -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiomaryjny Re: Złodzieje ukradli most IP: 213.17.139.* 19.04.03, 05:32 Wszystko przeciw Piastom. To robota żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Złodzieje ukradli most IP: 68.184.92.* 19.04.03, 05:47 uderz w stol a zlodzieje sie odezwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrop Re: Złodzieje ukradli most IP: *.dami / 192.168.1.* 19.04.03, 12:07 jest o co sie burzyc, bo polak potrafi- i jak widac wiele potrafi ale co innego "skombinowac" cegly z budowy dawniej gdy nikt za to nie placil, a co innego zapierniczyc most czy trakcje kolejowa z ktorej wszyscy korzystamy-to jest czyste zlodziejstwo! a rzad w sumie nic do tego nie ma pozatym ze policja w polsce czesto ma kiepska znajomosc do dzialania-i zamalo osob chce/ma odwage walczyc z draniami-bo nie wierze ze nikt nie zauwarzyl jadacych w nocy facetow z mostem na przyczepie!!! i to jest bol calego naszego kraju!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsztajn ale jaja IP: 213.25.21.* 19.04.03, 12:16 trzeba sie cieszyc ze mamy taki zdolny narod ze nawet most potrafia zapierdolic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraken Re: ale jaja IP: *.ipt.aol.com 20.04.03, 00:54 Gość portalu: borsztajn napisał(a): > trzeba sie cieszyc ze mamy taki zdolny narod ze nawet most potrafia zapierdolic > ! ******************************* -Kr.-TO JESZCZE CHUJ!!!!Na poczatku lat 90 w okolicach Chocianowa nasze majsterkowicze rokrecili i zajebali 2 km. BOCZNICY KOLEJOWEJ!!!(dla informacji- 1m szyny wazy 49kg-czyli metr toru-96kg plus zlaczki-ok.6kg(w zaleznosci od systemu)-policzcie sami ILE TE POMYSLKOWE DOBROMIRY ZAROBILY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsztajn Re: ale jaja IP: 213.25.21.* 20.04.03, 01:07 Gość portalu: Kraken napisał(a): > Gość portalu: borsztajn napisał(a): > > > trzeba sie cieszyc ze mamy taki zdolny narod ze nawet most potrafia > zapierdolic > > ! > ******************************* > -Kr.-TO JESZCZE CHUJ!!!!Na poczatku lat 90 w okolicach Chocianowa nasze > majsterkowicze rokrecili i zajebali 2 km. BOCZNICY KOLEJOWEJ!!!(dla informacji- > 1m szyny wazy 49kg-czyli metr toru-96kg plus zlaczki-ok.6kg(w zaleznosci od > systemu)-policzcie sami ILE TE POMYSLKOWE DOBROMIRY ZAROBILY!!! - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuBuDuBu A gdzie jest policja w tym kraju bezprawia IP: *.dialup.mindspring.com 20.04.03, 00:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Złodzieje ukradli most IP: *.proxy.aol.com 21.04.03, 13:00 Ciekawe, ze nikt nie widzial i o niczym nie slyszal, jakby te plyty byly klockami dla dzieci a rozmontowanie mostu trwalo 10 minut i moglo sie odbywac w calkowitej tajemnicy. Jezeli nie znajda winnych powinni wyrzucivc na zbita twarz wszystkich miejscowych policjanto, moze wspolnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Witamy w Polsce IP: *.patterson.msstate.edu 21.04.03, 19:40 Dowod na to, ze nie ma roznicy pomiedzy Polakami a mieszkancami Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś