Dodaj do ulubionych

Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy...

22.02.07, 18:35
Biedny łoś nie wytrzymał ciśnienia i rzucił sie pod koła przejeżdżającego auta.
Jak długo jeszcze będziemy jeszcze tolerować akcje stresowania łosi???

Wolność dla łosi!!!

wiadomosci.onet.pl/1491503,11,item.html
Obserwuj wątek
    • pierd333 ...które potem wypłakują się na FK... ;P 22.02.07, 18:41
      .
    • gniewko_syn_ryba Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:07
      Hej bard, spytaj Goździkową, czy czasem dniówki "nadrzewnej" nie podnieśli...
      ;PPPPPPPP
      • p.smerf Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:09
        Dzisiaj rano mówili w radiu że "nadrzewna" jest 400 zł. Jeśli cyrk się
        przedłuży, przyjdzie wiosna i wrócą szerszenie to wzrośnie do 1000.
        • artsg Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:12
          p.smerf napisał:

> Dzisiaj rano mówili w radiu że "nadrzewna" jest 400 zł. Jeśli cyrk się
          > przedłuży, przyjdzie wiosna i wrócą szerszenie to wzrośnie do 1000.

Niech poczekaja do odwilży to ich komary zeżrą i bedzie po kłopocie
        • gniewko_syn_ryba Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:15
          p.smerf napisał:

> Dzisiaj rano mówili w radiu że "nadrzewna" jest 400 zł.

Oooo, nie wiedziałem, że Goździkowa już się własnego radia dorobiła !!! Widać
          reklamowanie Etopiryny jest bardziej popłatne niż siedzenie na drzewach... ;)))
          • p.smerf Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:24
            Ależ oczywiście. Z tym, że Goździkowa wcale tej Etopiryny sama nie musi łykać.
            Ale byłoby ciekawe ilu bojowników z tych którzy się przywiązywali do drzew w
            czasie budowy autostrady w okolicy Opla jeździ nią regularnie i Bogu dziękuje,
            że się tak fajnie jedzie.
            • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:29
              hehe, myślałem że Gniewko juz na drzewie, a tu prosze zlazł, stawka taka sama, dodatkowo butelka bimbru na głowe, minus 35 to nie przelewki...
              • gniewko_syn_ryba Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:42
                bard333 napisał:

> hehe, myślałem że Gniewko juz na drzewie, a tu prosze zlazł,

Widzisz, jakbym siedział, to bym wiedział ile za to dostaję, nie ?... ;-P

stawka taka sama,
                > dodatkowo butelka bimbru na głowe, minus 35 to nie przelewki...

Niech się te "warszawskie cwaniaki" i właściciele zajazdów bardziej postarają...
                ;)))
            • gniewko_syn_ryba Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:40
              p.smerf napisał:

> Ależ oczywiście. Z tym, że Goździkowa wcale tej Etopiryny sama nie musi łykać.

To skąd by wiedziała, że ta Etopiryna taka dobra ???... ;)

> Ale byłoby ciekawe ilu bojowników z tych którzy się przywiązywali do drzew w
              > czasie budowy autostrady w okolicy Opla jeździ nią regularnie i Bogu dziękuje,
              > że się tak fajnie jedzie.

Gdyby autostrada szła OBOK G. S. Anny, to jeździłoby się mniej fajnie ?... A jak
              fajnie jeździłoby się autostradą przez Giewont i Kasprowy !!! ;PPPPPP
              • p.smerf Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:46
                > Gdyby autostrada szła OBOK G. S. Anny, to jeździłoby się mniej fajnie ?..

Ja się nie pytam którędy byłoby lepiej i dla kogo. Ja się pytam czy protestujący
                korzystają z niej czy jak bojkotują?
                A jeśli już jesteśmy przy problemie którędy lepiej, to mamy najlepszy przykład z
                autostradą warszawską. Ustalono że lepiej byłyby, aby omijała Warszawę od
                południa. I omija. Przebiega przez Pragę czeską. Daleko na południe i ekologicznie.
                • gniewko_syn_ryba Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:12
                  p.smerf napisał:

> Ja się nie pytam którędy byłoby lepiej i dla kogo. Ja się pytam czy
                  protestujący korzystają z niej czy jak bojkotują?

Nie wiem, nie protestowałem wtedy czynnie (ale duchowo wspierałem
                  protestujących). Jechałem, tamtędy 2 razy i nie zauważyłem większej róznicy w
                  "fajności" jazdy w okol. G. Św. Anny i gdzie indziej...

> A jeśli już jesteśmy przy problemie którędy lepiej, to mamy najlepszy przykład
                  > z autostradą warszawską. Ustalono że lepiej byłyby, aby omijała Warszawę od
                  > południa. I omija. Przebiega przez Pragę czeską. Daleko na południe i
                  ekologicznie.

I warszawskie dzieci moga normalnie żyć !!! ;-PPP
              • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 19:48
                Przez Gewont jeżdziłoby sie super!!!! Raz tam wlazłem na pieszo, a gdybym mógł dojechać, ech... to byłoby życie, a tak nic tylko z buta zaiwaniaj
                • gniewko_syn_ryba Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:13
                  bard333 napisał:

> Przez Gewont jeżdziłoby sie super!!!! Raz tam wlazłem na pieszo, a gdybym mógł
                  > dojechać, ech... to byłoby życie, a tak nic tylko z buta zaiwaniaj

No to pewnie niedługo się doczekasz... ;-/
    • hihiro1 Dlaczego min. Szyszko 22.02.07, 19:23
      nie chce estakady w ogródku ?

Latem miły chłodek, zimą nie trzeba odśnieżać, jest gdzie zawiesić huśtawkę, a
      dzieci miałby drugie kieszonkowe ze sprzedaży pustych puszek.

www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3936878.html
      • p.smerf Re: Dlaczego min. Szyszko 22.02.07, 19:28
        To jest raczej cecha narodowa. Wszyscy chcą mieć doskonały zasięg telefonii
        komórkowej ale nikt sobie nie życzy anteny na swoim dachu. Wszyscy chcą poprawy
        komunikacji autobusowej, ale nikt sobie nie życzy aby autobus kursował pod ich
        oknem. Wszyscy życzą sobie szerokich i wygodnych dróg, byle nie przebiegały w
        pobliżu ich domu.
    • wiewiorzasta I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 21:13
      bandytów z Myślenic!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3939989.html
      • gniewko_syn_ryba Re: I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 21:17
        wiewiorzasta napisała:

> bandytów z Myślenic!
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3939989.html

??? Jaki jest związek tego wydarzenia z Rospudą ???...
        • wiewiorzasta Re: I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 21:32
          gniewko_syn_ryba napisał:

> wiewiorzasta napisała:
          >
          > > bandytów z Myślenic!
          > >
          > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3939989.html
          >
          > ??? Jaki jest związek tego wydarzenia z Rospudą ???...

Taki sam, jak ekolodzy broniący Doliny Rospudy z wypadkiem, w którym łoś wpadł
          pod samochód.

To ironia była :P
          • antyczub Re: I źle wpływają na psychikę 23.02.07, 01:38
            a ponoć ktoś wystrzelał klaunów w Cyrku i Donald Tusk nie ma kogo w wyborach
            wystawić kolejnych...
      • bard333 Re: I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 21:25
        Wiewiórzasta, Grajewo jest niedaleko Augustowa...;))

Ale cóż, wiem jak kobiety reaguja na strony świata, kiedys w załodze łódki miałem taką co robiła zwroty zawsze w lewo, raz w jedno lewo, a raz w drugie lewo...;)))

Ale nie ciesz sie nie jestem męskim szowinistą, uwielbiam kobiety ze wszystkimi ich zaletami i wadami, choć wolę zalety...;))
        • wiewiorzasta Re: I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 21:34
          bard333 napisał:

> Wiewiórzasta, Grajewo jest niedaleko Augustowa...;))

No co ty? W życiu bym nie wpadła :P

> Ale cóż, wiem jak kobiety reaguja na strony świata, kiedys w załodze łódki miał
          > em taką co robiła zwroty zawsze w lewo, raz w jedno lewo, a raz w drugie lewo..
          > .;)))

To już nie mój problem, że masz nieporadne znajome, nieprawdaż? ;)

> Ale nie ciesz sie nie jestem męskim szowinistą, uwielbiam kobiety ze wszystkimi
          > ich zaletami i wadami, choć wolę zalety...;))

Nie podlizuj się ;P
        • gniewko_syn_ryba Re: I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 22:30
          bard333 napisał:

> Wiewiórzasta, Grajewo jest niedaleko Augustowa...;))

Leży w Dolinie Rospudy ?
          • bard333 Re: I źle wpływają na psychikę 22.02.07, 22:41
            a łoś to co? daleko ma, zalazł biedaczek do Grajewa, to i sie zgubił w nowym terenie, więc jak każdy normalny szedł spowrotem po drodze...;)
            • gniewko_syn_ryba Ty się nie tłumacz, 22.02.07, 22:51
              tylko wysyłaj CV do Radia Erewań (albo GW, co prawie na jedno wychodzi...) -
              masz pełne kwalifikacje ! ;))))))))))))))))))))))
    • frank_drebin A na koncu przyjdzie jak w tym dowcipie gajowy Ma- 22.02.07, 21:15
      ruch i wyp.....doli wszystkich z lasu ;)
      • wiewiorzasta Re: A na koncu przyjdzie jak w tym dowcipie gajow 22.02.07, 21:35
        frank_drebin napisał:

> ruch i wyp.....doli wszystkich z lasu ;)

Amen! :))))))))))))))))))
      • logo.vlad Re: A na koncu przyjdzie jak w tym dowcipie gajow 22.02.07, 21:37
        Jeśli z robolami włącznie - jestem za.
    • jestemprezydentkom Fridom for polisz łoś ! 22.02.07, 21:19
      Fridom !
    • antyczub Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 21:21
      gadałem niedawno z łosiem i powiedział, ze nie da się wytrzymać już w tej
      dolinie - hałasy, na gitarach grają jakieś głąby, kopcą ogniskami i s..ją gdzie
      popadnie.
    • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:11
      Kolejny debil, który nie wie, gdzie leży Rospuda. I nie odróznia Rospudy od Biebrzy.
      Nad Rospudą NIE MA łOSI!!!!
      • artsg Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:13
        james_bond007 napisał:

> Kolejny debil, który nie wie, gdzie leży Rospuda. I nie odróznia Rospudy od Bie
        > brzy.
        > Nad Rospudą NIE MA łOSI!!!!
        >

Bo to zwykła zachwaszczona łaka
        • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:18
          Jednak nie.
          Są bobry. Więc nie może być sama łąka ;)
          • antyczub Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 23.02.07, 01:35
            james_bond007 napisał:

> Jednak nie.
            > Są bobry. Więc nie może być sama łąka ;)
            >

bobry są wszędzie.
            Czy wiecie, że bobry są nawet na Górnym Sląsku?
      • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:20
        Kolejny debil, który jak zwykle nie wie o czym pisze...

"Dolina Rospudy stanowi korytarz migracyjny – tędy przemieszczają się one z Puszczy Augustowskiej i Biebrzańskiego Parku Narodowego na zachód. Ponadto żyją tu ł o s i e, bobry, wydry, lisy i inne."

źródło:
        www.ekologiczna.pl/index.php?kat=Ochrona_przyrody&ident=651
        • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:25
          Kufa, kto taki debilizm machnął?
          Mieszkam w Dolinie Rospudy od prawie 40 lat. Czyli od urodzenia. I cholera
          jeszcze nigdy tu łosia nie widziałem. A zwierzyny tu pełno. Takie bobry to włażą
          mi na podwórze (szkodniki jedne) - choć podobno płochliwe...
          • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:28
            Jaasne, może i tam mieskasz ale od paru dni dopiero i to pewnie na drzewie,
            • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:41
              Tak, dziecko, wierz wszystkim głupotom, co pseudoekolodzy wypisują.
              Parę dni temu słyszałem w jednej z audycji reportaż z manifestacji w obronie
              Doliny. Jeden z "obrońców" na pytanie dziennikarza, czy wie, gdzie ta Rospuda w
              ogóle lezy, odpowiedział, że chyba gdzieś koiło Gdańska...
              Widzę, że większość znawców na tym forum prezentuje podobną wiedzę.

W ramach promocji nogę ci rzucić zdjęcie z Doliny - aktualne, w listopadzie robione:
              www.bakalarzewo.eu/album/slides/P1010023.html
              • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:42
                a czytałeś choć jeden mój wpis o dolinie?
                • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 22:53
                  Przeczytałem tylko ten zaczynający niniejszy wątek. I pomylenie Rospudy z
                  Biebrzą (też skądinąd piękną) uważam za kompromitujące. Inne może i czytałem,
                  ale nie kojarzę.
                  Do innych wątków na temat autostrady wchodzę z rzadka - bo jako mieszkaniec mam
                  mieszane uczucia: z jednej strony chciałbym zachowania tutejszej przyrody,
                  drugiej zaś - jak najbardziej rozumiem augustowian rozjeżdanych przez Tiry.
                  Dlatego nie jestem w stanie zająć jednoznacznego stanowiska - bo obie strony
                  konfliktu maja swoje racje.
                  Ponadto same tytuły wątków i posty je otwierające są często - bardzo delikatnie
                  mówiąc - załosne...
                  • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 23:00
                    Doskonale wiem gdzie jest Biebrza i Rospuda, a czasem sobie jaj robie i chyba każdy to tak rozumie...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57738639
                    • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 23:17
                      > Doskonale wiem gdzie jest Biebrza i Rospuda, a czasem sobie jaj robie i chyba k
                      > ażdy to tak rozumie...

No zobacz ty, a w tym wątku jakoś chyba nikt nie zrozumiał..

>
                      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=57738639

O ku.., ale bzdury.
                      Podtrzymuje to, co napisałem wyzej o debilnych wątkach na temat Rospudy. Czy to
                      też "dla jaj"?

PS. A ile tobie płacą za pisanie na forum? Bo chyba nie jesteś tak głupi, aby
                      robić za darmo to, za co innym płacą...
                      • bard333 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 23:22
                        a ty ile bierzesz?
                        • james_bond007 Re: Ekolodzy płoszą łosie z Rospudy... 22.02.07, 23:32
                          Mam w kontrakcie punkt zakazujący ujawniania tego.
    • ave.duce Re: Manipulant :((( 22.02.07, 22:31
      bard333 napisał:

> Biedny łoś nie wytrzymał ciśnienia i rzucił sie pod koła przejeżdżającego auta.
      >
      > Jak długo jeszcze będziemy jeszcze tolerować akcje stresowania łosi???
      >
      > Wolność dla łosi!!!
      >
      > wiadomosci.onet.pl/1491503,11,item.html
      • ofiara.spelniona Re: Manipulant :((( 22.02.07, 22:35
        mija z wolna zauroczenie piardqiem? :-))
        • bard333 Re: Manipulant :((( 22.02.07, 22:45
          Rzadko kto umieszcza swoją fotę na forum, jestes ewenementem, daj jeszcze jakąś ale taką na trzeźwo, tylko pewnie było to tak dawno, że rzucisz z komunii...
          Choć nie wiem czy taki czerwony łeb wie co to komunia...
          • ofiara.spelniona piardq, z czego wnosisz, że o tobie było?;P 22.02.07, 22:50
            ludzie.gazeta.pl/ofiara.spelniona/0,0.html
            piardq333 napisał:

> Rzadko kto umieszcza swoją fotę na forum, jestes ewenementem, daj jeszcze jakąś
            > ale taką na trzeźwo,
      • gniewko_syn_ryba "Rozminął" się z prawdą... ;)))))))))))))))) 22.02.07, 22:39
        ave.duce napisała:

> bard333 napisał:
        >
        > > Biedny łoś nie wytrzymał ciśnienia i rzucił sie pod koła przejeżdżającego
        > auta.
        > >
        > > Jak długo jeszcze będziemy jeszcze tolerować akcje stresowania łosi???
        > >
        > > Wolność dla łosi!!!
        > >
        > > wiadomosci.onet.pl/1491503,11,item.html
        >
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka