Gość: mazzich ej sorry IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 11:08 jak to polibuda na plusie??? nie trzeba pieniędzy??? a ja słyszłem że polibuda jest 6 milionów w plecy !!!!!! i co teraz panie Niesteruk ??? jak to jest naprawde ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PB Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 11:19 wszyscy studenci PB wiedzą ze z dr Niesteruka to kawał ......,a o pani Mozyrskiej to juz lepiej nie mówieć.dziwnym zbiegiem okolicznosci w równoległym potoku równiez na 2 sem.u innego prowadzącego dopuszczonych jest około 100.dziwne przeciez wszyscy studenci nie są systematyczni cyt.dr Niesteruk.na kierunek mech.dostało sie 800 osób na drugi rok przejdzie około 300 wiem to z własnego doswiadczenia to niech szanowny pan dziekan nie mówi ze tu nie chodzi o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 11:24 Pozdrowienia dla pani Mozyrskiej i pana Niesteruka . Mam zasadnicze pytanie? Byliście kiedys studentami czy tylko kupiliście sobie te tytuły?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brahu żenujący poziom IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 12:15 Studia na PB (matematyka w szczególności) nie są bardzo proste - i być takimi nie powinny. Kilka lat temu chciałem zatrudnić kogoś do pomocy w niewielkiej firmie usługowej. Ponieważ branża była zbliżona do technicznych, ogłoszenie powiesiłem na PB. Zgłosiło się kilkunastu studentów zainteresowanych pracą. (przeciętnie 2-3 rok studiów) Niestety, większość z nich nie potrafiła prawidłowo wykonać prostego zadania wymagającego użycia 4 podstawowych działań matematycznych i chwili myślenia (ile arkuszy blachy o zadanych wymiarach trzeba do pokrycia dachu - zadanie bez żadnych "haczyków"). Cóż więc mówić o całkach i statystyce? Tak więc uważam, że problem jest poważniejszy niż samo zaliczenie - bo studentom brak umiejętności myślenia i samodzielnego rozwiązywania zadań. To jednak powinni wynieść już z poprzedniej szkoły. Natomiast jestem w pełni przekonany, że system repet nie służy jedynie dobremu imieniu uczelni. Może by tak przenieść część obciążenia także na kadrę naukową ? Np. - masz powyżej 70% repet? masz obowiązek odpracować nieodpłatnie z tymi studentami dodatkowo po 20 godzin w miesiącu - ze względu na niedopełnienie obowiązków służbowych). Zachowania kadry naukowej zawsze budziły emocje studentów. Przyznaję, że wielu z tych, których znałem powinno zostać skierowanych na szkolenie z dobrych obyczajów. Tylko kultury osobistej i szacunku dla drugiego człowieka to powinni się byli nauczyć w domu, a nie teraz. Może zrobicie ranking najlepszych i najgorszych pracowników dydaktycznych? Studenci oczywiście mogą być stronniczy, ale zawsze to jakaś wskazówka dla władz uczelni przy podpisywaniu kolejnego angażu i ustalaniu wysokości wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel akad. 2 Na PB postępują zgodnie z logiką systemu IP: *.chello.pl 22.06.03, 12:25 To jest inny sposób wyjścia z problemów finansowych (malejących dotacji) niż na SGH, gdzie się wprowadza studia komercyjne dzienne. Tutaj pomysł polega na tym, żeby nabrać wielu studentów na pierwsze lata gdy zajęcia są tanie - masowe wykłady, mało projektów i laboratoriów - wziąć na nich dużą dotację (zależną od liczby studentów), a potem, gdy będą więcej kosztować (zajęcia bardziej zindywidualizowane), połowę wyrzucić. Prodziekan może mieć rację, że nie mają problemów finansowych, bo jak się prowadzi taką politykę, jeszcze pobierając po 1000 zł za powtórki (także nielegalnie), to wcale się nie dziwię. Jakby ją zmienili, toby zaczęli mieć problemy. Wszystko się zgadza. Co do tej wykładowczyni prowadzącej ćwiczenia, to to jest skandal, że studenci nie mogą obejrzeć swoich prac (jest obowiązek pokazywania już w szkołach średnich), a prodziekan nie powinien jej bronić, tylko zwrócić uwagę na niewłaściwe postępowanie. Poza tym warto porównać rozkład ocen u tej pani z rozkładami u innych. Jeśli są drastycznie różne, to albo ona jest kiepskim nauczycielem matematyki, albo u innych jest tak niski poziom. Tak czy inaczej, kompromituje to uczelnię a nie studentów. Ale chodzi najprawdopodobniej o finanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Na PB postępują zgodnie z logiką systemu IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 15:44 I tu sie zgadzam...tym bardziej ze latwo mozna to zauwazyc po przez porownanie liczby studentow dopuszczonych do egzaminu w I i II potoku(gdzie wyklada inna pani dr).Dopuszczono tam ok 60% studentow, a Ci co pozostali maja szanse pisac egzamin do konca czerwca.Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od podejscia wykladowcy do studenta.Opisana sytuacja to dowod prawdziwego uprzedmiotowienia mlodych ludzi i traktowania ich jako zrodla szybkich pieniedzy.I nikogo to nie obchodzi ze ktos nie ma za co wykupic "repety". A wiec tutaj nasuwa sie konkluzja..."Chcesz byc...musisz miec". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel akad. 2 Re: Na PB postępują zgodnie z logiką systemu IP: *.chello.pl 22.06.03, 16:17 Gość portalu: Luke napisał(a): > Opisana sytuacja to dowod prawdziwego > uprzedmiotowienia mlodych ludzi i traktowania ich jako zrodla > szybkich pieniedzy.I nikogo to nie obchodzi ze ktos nie ma za co > wykupic "repety". Jest jeszcze jeden aspekt. Mechanika nie jest obecnie zbyt popularna (tzn. wśród zdających nie ma tak dużo bardzo dobrych kandydatów jak np. na Informatyce), a wykładowcy muszą z czegoś żyć, czyli mieć zajęcia i studentów. I to wystarczajaco dobrych, żeby ich doprowadzić do dyplomu. Więc przyjmują na zapas, żeby tych co zostaną było wystarczająco dużo i na jako takim poziomie. Wszystkich (nawet gdyby byli genialni) wziąć nie mogą, bo nie mają tyle pieniędzy. Więc muszą jakoś dokonywać selekcji. Dlatego nikt się nie rozczula na I roku, ani się nie stara dobrze tłumaczyć, bo jakby wszyscy zdali to byłoby załamanie finansowe. A z zagrożonych jeszcze ściągają po 1000 zł. Czyli pieką 3 pieczenie na jednym ogniu: ciągną kasę z dotacji nie wysilając się za bardzo (masowe wykłady), wyławiają najlepszych w takiej ilości, że nie będą ich kosztować dużo wysiłku i jeszcze biorą dodatkowo pieniądze za powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski pytanie o zadanie ?? IP: *.echostar.pl 22.06.03, 14:02 Czy moze ktos napisac chociaz jedno przykladowe "zaj...." trudne zadanie z kola z cwiczen ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: pytanie o zadanie ?? Jest tu, z rozwiazaniem! IP: *.stenaline.com 22.06.03, 16:33 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > Czy moze ktos napisac chociaz jedno przykladowe "zaj...." trudne > zadanie z kola z cwiczen ?? ------------------- 1 ___ sinx = six = 6 n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel akad. 2 Sprzeczności w wypowiedzi prodziekana Niesteruka IP: *.chello.pl 22.06.03, 14:28 Powiedział on najpierw: "Po przebrnięciu pierwszego semestru popadają w euforię ..." a potem: "Fakt jest taki, że co roku przychodzi do nas coraz gorzej przygotowana młodzież po liceach" Jeśli ta młodzież jest tak kiepsko przygotowana, to skąd euforia po zakończeniu pierwszego semestru? Studenci powinni raczej mieć kłopoty i być w bardzo złym nastroju. Ponadto powiedział: "Każdy pracownik ma obowiązek pokazania pracy studentowi, ale może pani doktor nie miała możliwości udostępnić tej pracy akurat wtedy, kiedy chciała tego studentka. " a studentka stwierdziła, że usłyszała że swojej pracy nie zobaczy. Nieładnie jest kłamać. Szczególnie jeśli jest się pedagogiem, i to jeszcze na takim stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PortO dr.ROMAN N. IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 14:49 mam nadzieje ze pan Dr. wyciagnie jakies wnioski z tego co sie stalo.Nie chce tu nikogo oskarzac,ale zle sie dzieje.Rozne rzeczy sie przezylo na PB, wrzesien to nie problem,ale : 1. szkoda ze tych pieniedzy z repet nie przeznacza na wieksze stypendia socjalne 2. podania o nie sa praktycznie nie sprawdzane,cfaniaki zalatwiaja sobie zerowe dochody,i ciagna kase, fakt ze mala ok. 70 zl , ale komus potrzebujacemu mogla by sie ona przydac. 3.wykladowcy na pewnej specjalnosci skarza sie ze nie maja kasy na papier do drukarki, TO KUR.. gdzie jest ta kasa ????? 4.stypy za nauke, pierwszy prog 100 zl, smiech na sali , nie dosc ze wykladowcy zydza ocen , to jeszcze takie grosze, zeby miec to 4.0 to troche sie trzeba nameczyc. nigdy nie mialem stypy i miga mi to . w wiekszosci sa one wychodzone i zebrane, zal dupe sciska :( ale walic to 5.niektorzy wykladowcy obrazaja studentow, czasem im sie nalezy nagana slowna, ale bez takich slow jak kretyn debil czy idiota nazwisk nie podam, bo bez sensu (jeszcze z nimi bede mial zajecia albo co , hihi ) jeszcze bym cos napisal ale juz mi sie nie chce. jutro mam egzamin z dziekanem :P pozdrowka dla dr LEONA D. dr B. dr K. ps.wata za nauke czas sie zabrac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: dr.ROMAN N. IP: *.sns-felb.debis.de 22.06.03, 15:51 Uwazam, ze system polegajacy na "dopuszczaniu do zdawania egzaminu" sam w sobie jest idiotyczny. Egzamin jest przeciez niczym innym jak sprawdzeniem stanu wiedzy. Czym jest wiec "dopuszczenie do egzaminu"? Jezeli "dopuszczenie" sprawdza wiedze to na co ten egzamin, a jezeli nie sprawdza wiedzy, to na co to "dopuszczenie". Istnieja kraje gdzie o wszystkim decyduje wylacznie egzamin. (wiem, bo w takim kraju studiowalem). Co do roznicy w poziomach ksztalcenia nie moge sie wypowiadac, bo nie mam porownania. Gospodarczo i technicznie ten kraj stoi kilkakrotnie lepiej niz Polska, nie sadze wiec, zeby tamtejsi inzynierowie byli gorsi od naszych. Za granica indeks uprawnia do uczestniczenia w wykladach, cwiczeniach i egzaminach. Ale takiego obowiazku nie ma. Jesli ktos jest na tyle dobry, ze sam jest w stanie nauczyc sie wszystkiego w domu to przychodzi tylko na egzamin. Spotkalem kilku takich autodydaktow korzy ukonczyli studia i dostali dyplomy. A w Polsce system jak w liceum. Pani sprawdza obecnosci i prace domowe, pani decyduje, kogo by tu dopuscic... Jak w takim systemie znalezc czas, zeby pojsc do biblioteki i zajac sie tym, co czlowieka interesuje? Przeciez tego sie tez trzeba nauczyc. Poza murami uczelni toczy sie normalne zycie gdzie od absolwenta wymaga sie glownie samodzielnego rozwiazywania problemow. Podobnie jest z innymi sprawami, zamist jasno okreslic reguly gry i pozwolic wszystkim na czysta gre u nas robi sie wszystko, zeby te regoly zagmatwac. Zeby zostac adwokatem, potrzebne jest poparcie samorzadu adwokackiego, ktory decyduje o tym kto moze zrobic aplikacje. W innch krajach po studiach prawniczych czlowiek szuka sobie kancelarii, gdzie odbywa praktyke, a jak uwaza, ze juz dostatecznie duzo umie podchodzi do egzaminu panastwowego i po jego zdaniu otwiera wlasna albo wkupuje sie jako partner w istniejacej kancelarii. U nas natomiast we wszystkich dziedzinach istnieja struktury, ktorych nie sposob przeskoczyc sila wlasenj wiedzy. Wszedzie trzeba sie przed kims plaszczyc i kogos smarowac, a nawet jesli tak nie jest, to takie powstaje wrazenie, przez system, ktory tym wszystkim rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr skit Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 15:39 Ja jestem studentem MiBM i mam przyjemnosc znac pania dr Mozyrska bo mam z nia cwiczenia i wyklady i chcialbym zeby ktos mi powiedzial jakim k... sposobem mozna zaliczyc cwiczenia jezeli szanowna pani doktor robi wejsciowki na minusy tzn za dobrze napisana wejsciowke dostaje sie 0 a za zle napisana minus 2 pary moich kolegow niestety skonczylo na minusie nie powiem ze to nie byla ich wina ale bez przesady takich bonusowych wejsciowek zrobila sztuk dwie moim zdaniem to jest jawne zabieranie punktow ktorych i tak trzeba troche zdobyc zeby zaliczyc cwiczenia. Podam jeszcze jeden przypadek dotyczacy pani dr Mozyrskiej naj jednej z wejsciowek razem z kumplem sciagalismy z zeszytu rozwiazany przyklad i ja dostalem 1,5pkt a on 2 kiedy poprosilem o pokazanie mojej pracy okazalo sie ze pomylilem sie w znaku tylko najciekawsze bylo to ze ja pisalem niebieskim dlugopisem a ten minus ktory byl niepotrzebny byl kolory czarnego (to byl jej dlugopis) i ja sie teraz pytam czy winni sa studenci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.stenaline.com 22.06.03, 16:42 Gość portalu: dr skit napisał(a): > Ja jestem studentem MiBM i mam przyjemnosc znac pania dr Mozyrska bo mam z nia > cwiczenia i wyklady i chcialbym zeby ktos mi powiedzial jakim k... sposobem > mozna zaliczyc cwiczenia jezeli szanowna pani doktor robi wejsciowki na minusy > tzn za dobrze napisana wejsciowke dostaje sie 0 a za zle napisana minus 2 pary > moich kolegow niestety skonczylo na minusie nie powiem ze to nie byla ich wina > ale bez przesady takich bonusowych wejsciowek zrobila sztuk dwie moim zdaniem > to jest jawne zabieranie punktow ktorych i tak trzeba troche zdobyc zeby > zaliczyc cwiczenia. Podam jeszcze jeden przypadek dotyczacy pani dr Mozyrskiej > naj jednej z wejsciowek razem z kumplem sciagalismy z zeszytu rozwiazany > przyklad i ja dostalem 1,5pkt a on 2 kiedy poprosilem o pokazanie mojej pracy > okazalo sie ze pomylilem sie w znaku tylko najciekawsze bylo to ze ja pisalem > niebieskim dlugopisem a ten minus ktory byl niepotrzebny byl kolory czarnego > (to byl jej dlugopis) i ja sie teraz pytam czy winni sa studenci? ---------------- Pani Mozyrska potrzebuje terapeuty. To tańsze niż terapeuta dla wszystkich, którzy się z nia zetknęli. Gdybym nie był gentlemanem powiedziałbym, że to zwykła kurwa nienawidząca młodzieży. Dla wyluzowania: Czym różni się pedofil od nauczyciela akademickiego? On naprawdę kocha podopiecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentMiBM Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 15:48 to jest niedorzeczne, twierdzenie że wine ponoszą tu studenci, rozumiem że matme trzeba zrozumieć żeby ją zdać, ale dlaczego mam więcej wiedzieć niż ktoś kto studiował 5 lat matematyki i nie umie mi rozwiązać zadań z listy z ćwiczeń(już nawet nie mówie o pani mgr.Wyrwas, która rozwiązuje zadania posługując się studentem lub rozwiązanymi zadaniami z kartki).wiem to z własnego doświadczenia,że jest mały procent osób które się obijają, ale na pewno nie jest ich 100 tylko może po trzy-cztery osoby z grupy, a reszta całe dnie poświęca na samą matme-a gdzie nauka na reszte przedmiotów??ja miałem takie "szczęście" że 20 czerwca przystąpiłem do egzaminu z matematyki(na 16 osób).wczoraj tzn. 21 czerwca pani dr Mozyrska wywiesiła wyniki- i ilu zdało? pięć osób!!czy to normalne że na 200 osób ma zaliczenie tylko 5.tu nie trzeba umieć tu trzeba być geniuszem żeby nie popełnić najmniejszego błedu i pisząc taki egzamin widocznie popełniłem takie błędy bo na 12 zadań zrobiłem wszystkie i liczyłem na 4.0 a tu się okazuje że nic nie umiem!! bardzo mnie to dziwi!.modle się żeby nie mieć matmy na wrzesień bo niestety na ten misiąc zostawiłem reszte przedmiotów żeby mieć tylko czas na pieprzoną matme-i czy mi się to opłaci?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "meta ???" Re: co wy wiecie o życiu? IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 18:39 Czesc pozdrawiam wszystkich piszacych w podobny sposób jak ja Chciałbym powiedziec cos bardzo konkretnego cos co trafi do tepych ludzi pełniacych powazne funkcje. Chodzi mi tu przedewszystkim o pewna panią dr. (wszyscy wiemy o kogo chodzi), która otwiera horyzonty młodym wartościowym ludziom, którzy poprostu chcą byc ludźmi, być szanowanymi obywatelami naszego jebanego kraju. Niedopuszczając 184 osoby do egzaminu czy zastanawiała się pani chociaż przez chwilę co pani wyprawia? Niektórzy ludzie myślą że bez ukończenia studiów wyższych życie traci sens i praktycznie tak jest. Odbiera pani im szansę egzystencji ludzkiej w tych czasach, ale pani to nie interesuje. Teraz trzeba żyć mocno i szybko i trzeba mieć dużo pieniędzy, a bez szkoły nikt ich nam nieda. Podnosi pani krzywą statystyczną w szpitalach psychiatrycznych i w więzieniach (184 osoby to całkiem niezły oddział - no nie?). Podziękowania od lekarzy specjalistów. Nieboi się pani jeszce chodzić po ulicach. Kiedyś jakiś samochód może się nie zatrzymać (włączy tylko wycieraczki). Przecież ma pani jeszcze dzieci, młode które chcą jeszcze żyć, a ptrzecież to też są ludzie tak jak i my wszyscy. Pozdrawiam panią gorąco i całe grono uczelniane gdyż mam to głęboko w dupie i leje na to ciepłym moczem. I tym entuzjastycznym akcentem kończę moją krótką wypowiedź i to wszystko. Dozobaczenia w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazzich elektronika IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 19:12 hehe a na 2 semestrze AiR z elektroniki zaliczyło 16 osób z około 120 i też jest "fajnie" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUMPEL METY DO WIADOMOSCI DR. D.MOZYRSKIEJ!!!! IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 19:33 WITAM WSZYSTKICH PRZYSZLYCH INZYNIEROW!! I NASZĄ KOCHANĄ PANIĄ DOKTOR MOZYRSKĄ!!! CHCIAŁBYM UŚWIADOMIC PANI DOKTOR , ŻE SWOIM POSTĘPOWANIEM: NISZCZY PANI ZYCIE NIEWINNYCH LUDZI< WYMAGA PANI ZBYT ELEMENTARNYCH RZECZY- WYLICZANIA NA EGZAMINIE WSZYSTKICH OBLICZEN DO KONCA< A NIE O TO W TYM CHODZI!!!!!! CHODZI O IDEE!! O TO BY TO ROZUMIEC A NIE BAWIC SIE W PRZEDSZKOLE... TRZEBA BYC CZLOWIEKIEM!! KAZDY SIE MYLI- NAWET PANI!!! ZBYT DUZO PANI WYMAGA! A ZA MALO DAJE!!!!! PRAWDOPODOBIENSTWO I STATYSTYKE PRZEROBILISMY W DWA TYGODNIE!!! PODCZAS GDY WYDZIAL ZARZODZANIA PRZERABIA JE JAKO ODREBNY PRZEDMIOT PRZEZ CALY SEMESTR!!! WIEM CO PANI POWIE!! I OD RAZU ODPOWIADAM OWSZEM ZE MY MAMY BYC BYSTRZEJSI I JESTESMY!!- ALE MAMY JESZCZE MASE INNYCH PRZEDMIOTOW KTORE POCHłANIAJą NAM MNOSTWO CZASU!!!! JA LUBIE MATEMATYK!! ALE PRZEZ PANIĄ TRACĘ CHECI!!! TEŻ I DO ZYCIA!! PROSZĘ TROSZKE SIĘ ROZEJZEC DOOKOLA- PROSZE SPOJRZEC NA PROFESORA SEWERYNA!!! TO JEST CZLOWIEK!!! OWSZEM WYMAGA!!, ALE NA EGZAMINIE GDY WIDZI ZE KTOŚ ZNA IDEE TO ZALICZA!!!!! NIECH PANI PRZEJZY NA OCZY BO MOZE BYC ZA POZNO!!!!! NA TYLE OSOB KTORAS NIE WYTRZMA I ZROBI COS ZLEGO - PANI! LUB SOBIE!! NIE TRZEBA BYC DOBRYM Z PRAWDOPODOBIENSTWA BY WYLICZC ZE NA 184 OSOBY KTORAS WYBUCHNIE!!!!! LUDZIE JUZ TERAZ GROZO PANI!!! TO KIEDYS PEKNIE!!! W DESPERACJI CZLOWIEK ZROBI WSZYSTKO!! NAWET ZABIJE!!! JA BYM NIE RYZYKOWAL!! ALE TO PANI WYBOR I PANI ZYCIE!!! TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM... ( STUDENT ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUMPEL METY WIADOMOSC DLA WYKLADOWCOW!! IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 19:34 WITAM WSZYSTKICH PRZYSZLYCH INZYNIEROW!! I NASZĄ KOCHANĄ PANIĄ DOKTOR MOZYRSKĄ!!! CHCIAŁBYM UŚWIADOMIC PANI DOKTOR , ŻE SWOIM POSTĘPOWANIEM: NISZCZY PANI ZYCIE NIEWINNYCH LUDZI< WYMAGA PANI ZBYT ELEMENTARNYCH RZECZY- WYLICZANIA NA EGZAMINIE WSZYSTKICH OBLICZEN DO KONCA< A NIE O TO W TYM CHODZI!!!!!! CHODZI O IDEE!! O TO BY TO ROZUMIEC A NIE BAWIC SIE W PRZEDSZKOLE... TRZEBA BYC CZLOWIEKIEM!! KAZDY SIE MYLI- NAWET PANI!!! ZBYT DUZO PANI WYMAGA! A ZA MALO DAJE!!!!! PRAWDOPODOBIENSTWO I STATYSTYKE PRZEROBILISMY W DWA TYGODNIE!!! PODCZAS GDY WYDZIAL ZARZODZANIA PRZERABIA JE JAKO ODREBNY PRZEDMIOT PRZEZ CALY SEMESTR!!! WIEM CO PANI POWIE!! I OD RAZU ODPOWIADAM OWSZEM ZE MY MAMY BYC BYSTRZEJSI I JESTESMY!!- ALE MAMY JESZCZE MASE INNYCH PRZEDMIOTOW KTORE POCHłANIAJą NAM MNOSTWO CZASU!!!! JA LUBIE MATEMATYK!! ALE PRZEZ PANIĄ TRACĘ CHECI!!! TEŻ I DO ZYCIA!! PROSZĘ TROSZKE SIĘ ROZEJZEC DOOKOLA- PROSZE SPOJRZEC NA PROFESORA SEWERYNA!!! TO JEST CZLOWIEK!!! OWSZEM WYMAGA!!, ALE NA EGZAMINIE GDY WIDZI ZE KTOŚ ZNA IDEE TO ZALICZA!!!!! NIECH PANI PRZEJZY NA OCZY BO MOZE BYC ZA POZNO!!!!! NA TYLE OSOB KTORAS NIE WYTRZMA I ZROBI COS ZLEGO - PANI! LUB SOBIE!! NIE TRZEBA BYC DOBRYM Z PRAWDOPODOBIENSTWA BY WYLICZC ZE NA 184 OSOBY KTORAS WYBUCHNIE!!!!! LUDZIE JUZ TERAZ GROZO PANI!!! TO KIEDYS PEKNIE!!! W DESPERACJI CZLOWIEK ZROBI WSZYSTKO!! NAWET ZABIJE!!! JA BYM NIE RYZYKOWAL!! ALE TO PANI WYBOR I PANI ZYCIE!!! TRZEBA BYĆ CZŁOWIEKIEM... ( STUDENT ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 19:38 fuck this Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male piersi pani mozyrskiej? Re: piosenka o dywanach kartoflach i ogarkach IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 20:04 moje pierwsze wrazenia o pewnych osobach na politechnice politechnika białostocka to taka wielka agencja towarzyska :po krótce wystawie opinie na temat znanych wykładowców: 1)A.seweryn :wspaniał człowiek niemozna na niego powiedziec złego słowa facet wie oco chodzi potrafi zrozumiec, studentów. 2)r.Dąbrowski :zajebisty gosć niema lepszego. 3)pan oksiuta on chyba nigdy nie ruchał albo mu baba dupy skapi agent ddr 007. 3)pani dahlke wporzadku kobieta. 4)z.leszczynska to taki odkurzacz co wszystko wyciera na tablicy swoim wielkim brzuchem ma tylko dwie koszule wiec z niej sie nie smieje podaje konta na które mozna przysyłac datki dla niej na jakies lepsze ubranie78978967543322-544336540-00000-6535437 pko bp dzieki 5)tomczyk to rycez nipokalany krzyzak zakonu niemieckiego walczył pod grunwaldem 1410 zaduzo fantazji. 6)łukaszewicz ma cos z diabła chyba to te oczy o któryvh spiewała wioletta villas 7)stefanek to wielki chłop który lubi rznac drewno w lesie niz wykładac na wykładach 8)szerszen pogryzły psy na mokotowie? 9)hanna gronkiewicz walc o przepraszam wais lubi strasznie tanczyc najlepiej breka a teraz przechodze do gwozdzia programu czyli punktu kulminacyjnego 10)wyrwas z chwasta lubi ogladac psy pasikowskiego filmy grozy i wojenne sama grała w opowiesciach tych z polsatu z krypty jak była w przedszkolu straszyła dzieci zebami nikt sie niechciał z nia bawic ???????????????????????????? 11) 12) 13) nasza najwspanialsza ulubienica pani doktor dorotka z krajny oz mozyrska jak była mała to walnal ja kon i od tamtej pory uczy uczy przetrwania i zycia w agencji niezła jest przez 5 vmiesiecy okres a na koniec stawia pały 184 osobom .... sami widzicie sama plejada gwiazd powinni o nich zrobic jakis film moze byc porno albo komedie dramatyczna ....a to juz moja własna obserwacja mam kolege który bardzo kocha psy mysle ze pani mozyrska bysie załapała jednego juz wypierdolił z 5 pietra mysle ze wiecie o kogo chodzi to wszystko oddaje głos do radia białystok z moim hasłem "no to hoop" wahaj suty stara kurwo ja cie chyba jeszcze w tym roku zapierdole i obedre ze skóry z kumplami i znowu bedzie afera powinnas stac koło rywina i millera twoja sława przesłoniła mi cały swiat dziekuje i pozdrawiam hej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studenci mech Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: 213.172.176.* 22.06.03, 20:48 Rzeczywiscie mechanika jest pelna przypalowcow: najlepsi w kolejnosci to: 1) Mr.Dr John Galycky - lepszego miszcza nie ma.razem z Mr Dr (EJ)Wlodkiem Yermolayem pakuja po godzinach na ladowni i chodza w tych samych koszulach na wage chyba na kilogramy je kupuja. Galycky co pol roku choduje szope i nie golil by jej ale wtedy nie weszedlby do swojej czerwonej rakiety(samarka na alu felgach po tuningu - NOS). Galycky na konsultacjach: student:panie doktorze nie wiem jak to zrobic Galycky: ja panu nie powiem,bo pan bedzie umial Student:dlaczego nie zaliczylem kolokwium Galycky:bo pan tu za duzo policzyl 2) mr. mgr. Tomczyk - ten koles nadawal by sie na magazyniera. Zastanawiam sie jak on zaliczyl chociazby wytrzymalosc materialow,skoro nie umie zrobic zadania przy tablicy i sie denerwuje jak sie z niego smieja (z reszta zawsze sie z niego smieja).Potem robi kartkowki i twierdzi ze jest twardzielem...Gapi sie non stop na budynek zusu i sie zawiesza. Potem wszyscy sie z niego smieja a on mowi: "kawalieros tam na koncu,niech uslysze jeszcze jedno slowko smiechu!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIKI Re:HEJ MECHANICY NIE PODDAWAJCIE SIĘ!!1 IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 21:36 TO WSZYSTKO TO PRAWDA!JA JUŻ DAWNO ZREZYGNOWAŁEM!PODDAŁEM SIĘ!!! CO JA KUR...MATEMATYKĘ STUDIOWAŁEM CZY MECHANIKĘ???REPETY NIE BĘDĘ PŁACIŁ-"WY ŹDZIERCY......"TO POPIERDOLONE ŻEBY W NIE CAŁE 4 MIESIĄCE PRZEROBIĆ TYLE MATERIAŁU Z MATEMATYKI,I TO JESZCZE Z KOCHANĄ PANIĄ DR MOZYRSKĄ !!!!A TAK NA MARGINESIE TO MAM NADZIJĘ ŻE STUDENTOM PÓJDZIE DOBRZE NA KOMBAJNIE W ŚRODE!NIECH BÓG MA WAS W SWOJEJ OPIECE!!!POKAŻCIE WSZYSTKIM UCZĄCYM MATMY NA PB ŻE BEDZIECIE ZAJEBISTYMI MECHANIKAMI W PRZYSZŁOŚCI I NIE PODDACIE SIĘ TAK ŁATWO!!!! P.S.JA TAM OD PAŻDZIERNIKA ZACZYNAM STUDIOWAC PSYCHOLOGIE! PAPIERY JUŻ ZŁOŻYŁEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re:HEJ MECHANICY NIE PODDAWAJCIE SIĘ!!1 IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 22:40 Gość portalu: DZIKI napisał(a): > TO WSZYSTKO TO PRAWDA!JA JUŻ DAWNO ZREZYGNOWAŁEM!PODDAŁEM SIĘ!!! > CO JA KUR...MATEMATYKĘ STUDIOWAŁEM CZY MECHANIKĘ???REPETY NIE > BĘDĘ PŁACIŁ-"WY ŹDZIERCY......"TO POPIERDOLONE ŻEBY W NIE CAŁE 4 > MIESIĄCE PRZEROBIĆ TYLE MATERIAŁU Z MATEMATYKI,I TO JESZCZE Z > KOCHANĄ PANIĄ DR MOZYRSKĄ !!!!A TAK NA MARGINESIE TO MAM NADZIJĘ > ŻE STUDENTOM PÓJDZIE DOBRZE NA KOMBAJNIE W ŚRODE!NIECH BÓG MA > WAS W SWOJEJ OPIECE!!!POKAŻCIE WSZYSTKIM UCZĄCYM MATMY NA PB ŻE > BEDZIECIE ZAJEBISTYMI MECHANIKAMI W PRZYSZŁOŚCI I NIE PODDACIE > SIĘ TAK ŁATWO!!!! > P.S.JA TAM OD PAŻDZIERNIKA ZACZYNAM STUDIOWAC PSYCHOLOGIE! > PAPIERY JUŻ ZŁOŻYŁEM!!! Lepiej moze psychiatrie...pomozesz kolegom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sreberko Re: A Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 22.06.03, 23:07 A ja wam powiem tylko tyle: Też tu studiuję, a zaraz będę mogła powiedzieć że studiowałam, też miałam zajęcia z Bartosiewiczem i innymi wykładowcami na PB, i nawet po ukończeniu klasy o profilu matematyczno - fizycznym w dobrym LO początkowo miałam problemy z matmą. Tu się po prostu trzeba przestawić na inny sposób nauki - to nie liceum tu się nie przepuszcza ludzi na zasadzie "a niech idzie -będzie spokój" to są studia. Sama miałam warunek na pierwszym roku, ale się przyłożyłam i wszystko zaliczyłam, a teraz obroniłam dyplom na 5. Więc niech ci z pierwszego roku nauczą się że studia to nie tylko imprezy (jak potocznie myślą) ale i nauka i DO ROBOTY ZAMIAST SKAMLEĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: A Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 00:01 Na twoim miejscy bym tu nie cwaniakowal....to co bylo kilka lat temu a to co jest teraz to nie to samo.Poza tym warunkow z matmy nie ma.Wiec nie graj ostatnie wszechwiedzacej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 4 roku Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 01:03 Matołow trzeba tępić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.zabludow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 19:09 sam jesteś w pizdu matoł,kutafonie jeden pewnie jeszcze w życiu ci nikt w dupe nie nakopał mamin synku pierdolony.jak nie wiesz co to ćwiczenia z mozyrą to się lepiej nie wypowiadaj.a swoja drogą to ciekawe ile wazeliny zużyłeś by na 4 rok dojść:))))).pozdrówka for every one!!! zawalczymy w środe a jak nie to kurwa na okręty i do czołgu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek I co wy mozecie wiedziec o studiowaniu?? IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 01:16 u nas na E i T na roku jedna młoda pani magister zrobila na 4 semestrze (jakis czas temu) maty taki pogrom, ze ludzie przyjezdzali po 6- 7 razy w wakacje zeby poprawic głupie cwiczenia. poza tym mamy jeszcze 2 doktorków, którzy jak nie ciągaja sie z jakas grupa z rok minimum to sa chorzy - zastanówcie sie co chcecie udowodnic?? mi sie udalo czesciowo nasciagac z maty - ale pare razy to kulem wzorki na pamiec (TEORIA POLA i OPTOELEKTRONIKA) a sporo tego było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktorek Re: I co wy mozecie wiedziec o studiowaniu?? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 13:38 ty k...a psi kutasie a ty myslisz ze co my robimy opierdalamy sie my nie lizemy rowow wykladowcom tak jak ty ja tak ta matme ryje ze nawet nie mam czasu sie wysrac a ty mi mowisz ze my nic nie robimy zebys ty z nia chociaz mial z jedne cwiczenia to odrazu bys sie nawrocil palancie raz cos powiesz w nieodpowiednim momencie i masz przejebane juz nawet w ruskim wojsku jest lepiej niz z nia (chociaz tam to takich szopenfredziarzay jak ty to by wszyscy rzneli w dupe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panick DO STUDENTÓW WPISUJĄCYCH POSTY W TYM WATKU. IP: *.stenaline.com 23.06.03, 01:38 Nie wiem czy zauważyliscie, że leci to tak: Każdy wyrzuca z siebie opinię, żal, recenzję, groźbę - ALE PRAWIE NIKT Z NIKIM NIE ROZMAWIA. Nie odnosi sie do wątku poprzednika! Jestescie skrajnie zatomizowani. Nie ma wśród Was poczucia wspólnoty. Każdy sobie rzepkę skrobie. Dlatego Wami pomiatają. Będą to robić dopóki nie zaświta Wam myśl połączenia się w zespół. Indywidualizm to pozytywna cecha, ale człowiek jest bydlęciem stadnym. Od czasu pojawienia się instynktu społecznego - Homo Sapiens zaczął podporządkowywać sobie świat. Wy nawet nie potraficie się zorganizować, żeby walczyć o swoje prawa!!!!! Neandertalczyk stał wyżej w tych sprawach od Was. Wcale mi nie żal tak prymitywnej społeczności. Zasługujecie na to, żeby Was poniżać, gnębić, dołować i krzywdzić. Sami na to pozwalacie. Pamiętajcie, że neandertalczycy musieli zaczynać od początku a Wy macie regulamin studiów, samorząd, studentów uczestniczących w radzie wydziału. Ktos to za Was zrobił, a Wy nie umiecie z tego korzystać. Tacy jak Wy nie idą na referendum a potem biadolą. Pozwalaja się pomiatac psychopatce od matmy a potem płaczą. Jeżeli tak wygląda cała polska młoda inteligencja - to pora umierać! Ciekawe ile osób wyrazi swoja opinie o tym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: DO STUDENTÓW WPISUJĄCYCH POSTY W TYM WATKU. IP: *.czarna-bialostocka.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 19:55 No i co tu komentować?? Masz trochę racji z tym aby nie działać pojedyńczo. Wiem że sam nic nie zdziałam bo już kilka razy tak było że próbowałem. Z drugiej strony nie tak łatwo jest zebrać ludzi z Airu i Mech. do kupy. Dlaczego?? To proste!!! Bo to nie ekonomia, nie marketing i zarządzanie. Dlaczego jak ktoś pyta gdzie studiujesz, a odpowiadająć na AIRZe lub MECH. to z reguły odpowiedź jest jedna. -A gorzej wybrać nie mogłeś? ewentualnie pada pytanie o to czy podziwiam wschody słońca(chodzi o kucie nad ranem) Szczerze mówiąc to ludzie są troszkę zawaleni materiałem i właśnie całym tym stresem, ja się temu nie dziwię. Myślę że trochę czasu minie zanim coś się zmieni. Ja obiecuję że nie będę stał biernie i nadal próbował. Do tej pory próbowałem. Ale wiem że istnieje pewna granica, dla ciebie to pewnie będzie głupie ale, jeśli chodzi o rozmowy i próbowanie to można to robić ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego że chcąc, nie chcąc sam sobie mogę narobić kłopotów. Jeżeli uważasz że moje podejście do tego tematu jest śmieszne to powiem ci jedno głupie przysłowie: "Z madrym to i mądrze pogadać" Nic z chowania głowy w piasek. Trzeba znać realia i wiedzieć co się robi bo czasami strugając cwaniaka można wdepnąć w nizłe gówno i spartolić sobie wszystko na samym początku. Odpowiedz Link Zgłoś
reinemargot Re: DO STUDENTÓW WPISUJĄCYCH POSTY W TYM WATKU. 24.06.03, 17:40 Zauwaz, ze chyba cos sie ruszylo, skoro prasa sie zainteresowala. To znaczy, ze jednak cos zadzialali. Ale prawda jest taka, ze wszyscy nauczyciele (szkolni, akademiccy) trzymaja ze soba sztame. Na UMK, gdzie studiuje, wg regulaminu, cwiczeniowiec ustala zasady zaliczenia, wiec w praktyce moze mnie nawet ulac za jedna nieusprawiedliwiona nieobecnosc. I dziekan nic mu nie moze zrobic, nierzadko nawet nie wykazuje ku temu checi. Jestesmy po prostu bezbronni. W szkole jak sie postawisz nauczycielowi, to mozesz miec powazne klopoty. Chyba dawno w szkole nie bylas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piG Re: DO STUDENTÓW WPISUJĄCYCH POSTY W TYM WATKU. IP: *.man.bialystok.pl 25.06.03, 11:32 a ty to jestes king of de bongo super hiroł madrosc na jakiej uczelni wykładasz madralo? cfaniaki co zawsze wiedza lepiej a z referendum to wyszła lipa po głupich ludzi takie jak ty telewizja przekabaciała i poszli ciurkiem za tak :P a słysze ze mowia ze robia juz to co chca a słysze ze mowia ze robia juz to co chca a słysze ze mowia i robia juz to co chca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaZaa Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 09:59 Jak oni to pięknie ujęli tylko prawda jest taka ze jak student potrzebuje pomocy to dziekani mają to w nosie. A zaczynają dopiero działać jak prasa zaczyna węszyć na Politechnice i zaczynaja się bronić ze to nie prawda itd. A rzekomo repeta miała być usunięta o ile mnie pamięc nie myli po wyborach nowego dziekana a tu nic widze nie dotrzymują obiecnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci MiBM Re:A ja uwazam ze jest zajebiscie IP: 213.172.176.* 23.06.03, 18:58 Nie wiem jak Wy ale trzeba sie uczyc. Wiec nie pierdolcie tyle tylko bierzcie sie do nauki przed wami cale wakacje, przecieez Pani dr Mozyrska to ukochana kobieta.Z ta kobieta to chcialbym spedzic noc(komus sie chyba udalo)(moze to ta piatka szczesciarzy). Nie bojcie sie zaliczycie za rok u kogos innego. No dobra. Zartowalem. Mialem przyjemnosc miec cwiczenia z Ta "deska" w I semestrze. Tez mialem przejebane i jakos zaliczylem. Ale teraz macie gorzej. Wspolczuje Wam drodzy koledzy studenci. Na waszym miejscu wynajalbym Bialorusina (wiecie o co chodzi w I semestrze poskutkowalo)nie bylo tak zle. (do waszej wiaomosci jezdzi bialym clio).Musze sie takze zgodzic ze wszystkimi opiniemi jakie tu przeczytalem na temat tej pi..y. Jestes za usunieciem jej z naszego spoleczenstwa. Zrobmy cos z tym kurwa. Nie dajmy sie. Trzymajmy sie ramy to sie nie posramy.Pozdrowienia jestesmy z wami. I nie jebcie sie z tym tyle bo sie pochlastac mozna.POWODZENIA. Get down! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 11:32 nie powinni moim zdaniem wypowiadać się osoby których to nie dotyczy.Co wy kórwa możecie wiedzieć o matmie u pani dr Mozyrskiej jak wy wogóle nie mieliście z nią doczynienie. Ja jestem na repecie i co? po całonocnych charówkach ledwie zaliczyłem ćwiczenia a egzamin zdało 5 osób, nawet nie widziałem swojej pracy. Każdy się boi odezwać,że chce zobaczyć prace bo dr Mozyrska uważa że to jest podważenie jej oceny i wtedy taki człowiek ma gorzej przejebane, więc każdy siedzi i zakłówa-i ma nadzieje że tym razem Mozyra będzie miała lepszy humor przy sprawdzaniu prac- ja też mam taką nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Co musisz zrobic, żeby zaliczyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 11:48 Musisz zamiast "charować" zacząć HAROWAĆ. Jeżeli wzmocnisz to ZAKUWANIEM a przestaniesz "zaklówać" (sic!) to może ci się uda. Jak ty zdaleś maturę? Kogo tam przyjmują na studia? Biedni wykladowcy! Horror. ---------------- Gość portalu: student napisał(a): > nie powinni moim zdaniem wypowiadać się osoby których to nie > dotyczy.Co wy kórwa możecie wiedzieć o matmie u pani dr > Mozyrskiej jak wy wogóle nie mieliście z nią doczynienie. Ja > jestem na repecie i co? po całonocnych charówkach ledwie > zaliczyłem ćwiczenia a egzamin zdało 5 osób, nawet nie widziałem > swojej pracy. Każdy się boi odezwać,że chce zobaczyć prace bo dr > Mozyrska uważa że to jest podważenie jej oceny i wtedy taki > człowiek ma gorzej przejebane, więc każdy siedzi i zakłówa-i ma > nadzieje że tym razem Mozyra będzie miała lepszy humor przy > sprawdzaniu prac- ja też mam taką nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Co musisz zrobic, żeby zaliczyć? IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 19:20 tu pizdo nie chodzi o gramatyke bo nie siedze ze słownikiem tak jak ty przed komputerem tylko z zadaniami.a po drugie co ty możesz wiedzieć!!szkoda mi ciebie koleś pewnie laska ci dupy nie daje albo jesteś kochankiem Mozyrskiej - wsółczucia nie masz nawet za co potrzymać.i wkońcu zainteresuj się sobą a nie tym o czym nie masz zielonego pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Re: Co musisz zrobic, żeby zaliczyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 12:29 Gość portalu: student napisał(a): > tu pizdo nie chodzi o gramatyke bo nie siedze ze słownikiem tak jak ty przed > komputerem tylko z zadaniami.a po drugie co ty możesz wiedzieć!!szkoda mi > ciebie koleś pewnie laska ci dupy nie daje albo jesteś kochankiem Mozyrskiej - > wsółczucia nie masz nawet za co potrzymać.i wkońcu zainteresuj się sobą a nie > tym o czym nie masz zielonego pojęcia! ----------------- Myślę, że powinieneś wylecieć z uczelni. Wksztalcenie to też pewien poziom kultury (ortografię chwilowo pomijam). Potwierdzasz moje zastrzeżenia do sposobu w jaki zdaleś maturę. Chamstwo, wyrzucanie z siebie potoków szamba świadczy wylącznie o tobie biedaczysko. Wygląda na to, że znalazleś się jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności w bajce nie przewidującej takich postaci jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
reinemargot Re: Co musisz zrobic, żeby zaliczyć? 24.06.03, 17:42 Mowa jest o egzaminie z matmy, a nie dyktandzie z polskiego. Facet moze miec dysleksje, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEMENTO Re: Na mechanice prawie cały rok ma do tyłu IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 12:51 WITAM WSZYSTKICH STUDENTOW PB WYDZIALU MECHANICZNEGO.SAM TEZ TAM STUDIUJE NA II SEMESTRZE I POTWIERDZAM ZE MATMA U MOZYRY JEST P.....BANA.ZALICZENIE U TEGO BABSKA GRANICZY Z CUDEM.I POPIERAM WYPOWIEDZI NA TEMAT TEGO IZ JAK Z 200 STUDENTOW TYLKO 16 IDZIE NA EGZAMIN TO PROBLEM TKWI W WYKLADOWCY A NIE W STUDENTACH.POZDRAWIAM.P.S.SPOTKAMY SIE WE WRZESNIU A POWIADAM WAM BEDA NAS MILIONY.TRZYMAJCIE SIE LUDZIE DAMY RADE TEJ .................!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juraspolska sa zoo Re:do kochanej pani predkosc fundamentalna? IP: *.man.bialystok.pl 23.06.03, 14:58 moze pani troszeczke wyluzuje bo ja tu kurwa nic na wyscigi nie przyszedłem robic .Jak ty tak zapierdalasz to twoja sprawa isie tyle razy zdazysz jebnac(gdybys ty obliczała world trade center ) runeło by w gruzach zanim by je zbudowali pozdrawiam elo Odpowiedz Link Zgłoś