Dodaj do ulubionych

O co chodzi z lekarzami ?

29.08.07, 07:40
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4441319.html?skad=rss
Czemu Kamiński i Ziobro tak są cięci na lekarzy ?

Sztucznie rozdmuchują błahe sprawy. W dodatku kiepsko udokumentowane. Przecież
dla każdego przeciętnie inteligentnego aspiranta jest jasne, że to się musi
rypsnąć. Czyżby wystarczyła im krótka chwila triumfu w czasie konferencji
prasowej ? O to chodzi ?
Obserwuj wątek
    • o_l_l_o Lekarze to hieny 29.08.07, 07:45
      Wystarczy wziasc jakakolwiek gazete po czystkach okazuje sie wtedy ze ludzie
      uchodzacy za okazy zdrowie staja sie obloznie chorzy. Potrafi totrwac latami.
      Za wszystko placa podatnicy. Jednak ktos te zwolnienia wypisuje.
    • marouder Kwik prosiat wyobrazajacych sobie, ze sa wilkami 29.08.07, 07:47
      ..tyle o ichnich Konfabulancjach Prasowych.
      Tego rodzaju proby spotwarzania ludzi znaczacych w konkretnych srodowiskach beda
      nietety trwac. Od poczatku rzadow PiS negatywnie stygmatyzuje kazda inteligencka
      grupe zawodowa poza moze historykami.
      • o_l_l_o Szczury wyszly na lowy 29.08.07, 08:00
        marouder napisał:

Nie interesuje mnie co PIS mowi o grupach spolecznych. Wiem tylko tyle ze ludzie
        wy....ze stanowisk ida na tzw. chorobowe i siedza na nim latami. Robia to przy
        pomocy znajomych lekarzy. I ch.... toi ma wspolnego z PIS. Tak dzieje sie od zawsze.
        • marouder Re: Szczury wyszly na lowy 29.08.07, 08:04
          To wina lekarzy, czy braku dostatecznych mechanizmow kontrolnych w przepisach
          wykonawczych do ustaw?
          • o_l_l_o Re: Szczury wyszly na lowy 29.08.07, 08:36
            marouder napisał:

> To wina lekarzy, czy braku dostatecznych mechanizmow kontrolnych w przepisach
            > wykonawczych do ustaw?

A co z ta zwyczajna uczciwoscia ludzi wykonywujacych zawod o szczegolnym
            zaufaniu spolecznym, na ktora tak lubia powolywac sie sami lekarze ? Oni wedlug
            ciebie sa uczciwi tylko wtedy kiedy przepisy im nie pozwalaja na przekrety. To
            moze metoda Ziobry nie jest taka zla, trzeba ich zamykac bo inaczej beda sie
            korumpowac.
            • socjalliberal Re: Szczury wyszly na lowy 29.08.07, 09:03
              Zawód o szczególnym zaufaniu pleple... zawód o szczególnych obowiązkach
              pleple... Co to za zawód? Chyba cholernie dobrze opłacany;)

Że też ludzie nie mają pretensji do tych podłych, zwyrodniałych kasjerek w
              supermarketach, że jakieś strajki robią, albo za wolno obsługują, albo
              narzekają, no naprawdę, niedopuszczalne, obojętnie czy niewolnik czy nie,
              powinien super ekstra pracować, i najlepiej na 10 etatach, bo jak na 9 to nie
              wszystkie szpitale obsadzone będą, i biedne noworodki do ewakuacji, a przecież
              nasze społeczeństwo tak kocha noworodki, tak kocha że na śmietniki wyrzuca, i co
              z tego że nie wszyscy, wystarczająco dużo by uogólnić - jak z lekarzami

Powodzenia, niech cię leczą oficerowie CBA:)))
              Głupi lud potrzebuje wrogów, to mu parszywa władza daje igrzyska. Jak lekarz, to
              wiadomo, że z 5 willami i 10 samochodami, a jak biedny, to zły lekarz, bo dobry
              biedny być nie może, i tak źle i tak niedobrze;) A władza tą głupotę
              społeczeństwa wykorzystuje.
              • o_l_l_o Re: Szczury wyszly na lowy 29.08.07, 11:08
                socjalliberal napisał:

> Zawód o szczególnym zaufaniu pleple... zawód o szczególnych obowiązkach
                > pleple... Co to za zawód? Chyba cholernie dobrze opłacany;)
                >
                > Że też ludzie nie mają pretensji do tych podłych, zwyrodniałych kasjerek w
                > supermarketach, że jakieś strajki robią, albo za wolno obsługują, albo
                > narzekają, no naprawdę, niedopuszczalne, obojętnie czy niewolnik czy nie,
                > powinien super ekstra pracować, i najlepiej na 10 etatach, bo jak na 9 to nie
                > wszystkie szpitale obsadzone będą, i biedne noworodki do ewakuacji, a przecież
                > nasze społeczeństwo tak kocha noworodki, tak kocha że na śmietniki wyrzuca, i c
                > o
                > z tego że nie wszyscy, wystarczająco dużo by uogólnić - jak z lekarzami
                >
                > Powodzenia, niech cię leczą oficerowie CBA:)))
                > Głupi lud potrzebuje wrogów, to mu parszywa władza daje igrzyska. Jak lekarz, t
                > o
                > wiadomo, że z 5 willami i 10 samochodami, a jak biedny, to zły lekarz, bo dobry
                > biedny być nie może, i tak źle i tak niedobrze;) A władza tą głupotę
                > społeczeństwa wykorzystuje.
                >

Powiedz co kretynie to ma wspolnego z korupcja wsrod lekarzy ?
                Ch.... mnie obchodzi ze malo zarabiaja jak sie nie podoba to won !!!
                To ze ktos malo zarabia nie usprawiedliwia jego dzialan przestepczych.
                Co do leczenia ja tez mam propozycje dklaciebie kretynie niech cie leczy ten
                Afrykanin.
                7dni.wordpress.com/2007/01/09/afrykanin-swiadomie-zaraza-hiv/
                • socjalliberal Re: Szczury wyszly na lowy 29.08.07, 11:32
                  Pan był w ZOMO ochotniczo, gdy Solidarność strajkowała w PRLu;)? No naprawdę,
                  jak oni mogli, strajkować??? Że brak demokracji, że niskie pensje, że na chleb
                  brakuje? A co pana jako ZOMOwca to obchodzi, rzeczywiście ;) Więc wiernie pan
                  pałował, w imię prawa i sprawiedliwości :)))
    • kiikko Re: O co chodzi z lekarzami ? 29.08.07, 07:48
      Lekarz w Polsce chcieliby zarabiać tyle,ile lekarze
      np. w USA, mieć studia za darmo, uprawiać prywatną
      praktykę w państwowych szitalach, przyjmować koniaki
      jak kwiaty itd.....
      • trala-lala Re: O co chodzi z lekarzami ? 29.08.07, 07:52
        kiikko napisała:

> Lekarz w Polsce chcieliby zarabiać tyle,ile lekarze np. w USA,

Mają prawo chcieć i mogą to wyegzekwować

> mieć studia za darmo,

Studia nie są za darmo - finansowane są z podatków.

> uprawiać prywatną praktykę w państwowych szitalach,

To trzeba je sprywatyzować i nie będzie problemu

> przyjmować koniaki jak kwiaty itd.....

To trzeba nie dawać :)
        • o_l_l_o Wynurzenia kretyna 29.08.07, 07:57
          trala-lala napisał:

>
          > To trzeba je sprywatyzować i nie będzie problemu
          >
          Nigdzie na swiecie nie ma wylacznie samych prywatnych szpitali.
        • kiikko Re: O co chodzi z lekarzami ? 29.08.07, 08:03
          kręciuszek z ciebie, ale to nie zmieni istoty
          sprawy, ze jest to środowisko zdeprawowane.
          Podtrzymuję wszystko to, co napisałam!
          Dodam jeszcze, że czasem w sposób bulwersujący
          potrafią odmówić pomocy potrzebującym...........
          • 1tomasz1 Re: O co chodzi z lekarzami ? 29.08.07, 08:06
            kiikko napisała:

> Dodam jeszcze, że czasem w sposób bulwersujący
            > potrafią odmówić pomocy potrzebującym...........

Nie prawda. Jak nasz premier złamał rękę operowali go najlepsi chirurdzy. ;)
          • o_l_l_o Masz racje 29.08.07, 08:40
            kiikko napisała:

> kręciuszek z ciebie, ale to nie zmieni istoty
            > sprawy, ze jest to środowisko zdeprawowane.
            > Podtrzymuję wszystko to, co napisałam!
            > Dodam jeszcze, że czasem w sposób bulwersujący
            > potrafią odmówić pomocy potrzebującym...........

Ostatnio czytalem ze 22letniej kobiecie pogotowie odmoiwlo pomocy. Jej
            przyjaciel po licznych nieudanych interwencjach nawet na policji zdecydowal sie
            ja wkoncu sam zawiezc do szpitala. PO drodze nawet ja reanimowal, niestety ta
            mloda 22 letnia kobieta zmarla w szpitalu.
            Wedlug mnie to dla niej powinna powstac komisja sledcza d/s sluzby zdrowia a
            Blidy. Blida sama sobie odebrala zycie a tej mlodej kobiecie nieudolna sluzba
            zdrowia.
          • trala-lala Dałaś sie zmanipulowac rządowej propagandzie. 29.08.07, 08:57
            Od czasu do czasu mam do czynienia ze służbą zdrowia i nigdy nie spotkałem się z
            żądaniem łapówki (nawet w przypadku poważnej choroby).

Skoro jest jak uważasz to czemu wiezienia nie są pełne lekarzy skazanych za
            łapownictwo ? Dlaczego wspólnym wysiłkiem wszystkich tajnych policji udało sie
            postawić wątpliwe zarzuty ledwie dwóm lekarzom.

W szpitalach powszechne jest dawanie prezentów w dowód wdzięczności. Jest to
            obyczaj głupi i IMHO szkodliwy ale wina leży bardziej po stronie pacjentów niż
            lekarzy. Wymuszanie łapówek to margines, łatwy do wyeliminowania poprzez
            prywatyzację służby zdrowia. Prywatne kliniki biją się o pacjentów. Pacjent
            świadomy, ze opieka nie jest za darmo nie odczuwa potrzeby dodatkowego
            gratyfikowania lekarza. Lekarz zarabiając normalne pieniądze nie potrzebuje
            datków od pacjentów. A środowisko samo będzie eliminowało lekarzy psujących
            reputację (i interes). Proste i skuteczne.

Tylko czym wtedy zajmowałby sie Ziobro i Kamiński ?
            • socjalliberal Re: Dałaś sie zmanipulowac rządowej propagandzie. 29.08.07, 09:06
              Nie wytłumaczysz. Ona jak zobaczy jednego bogatego lekarza, albo jednego co chce
              łapówki, to już myśli że tak jest z całością. A zazwyczaj i tak się okazuje, że
              to bogactwo to "telewizor i DVD", jak z tą Iloną Rosiek o której był artykuł
              wczoraj, a łapówkę taka rozhisteryzowana baba sama na siłę wpycha.

Dziwne, że kikooś nie jest przekonana o zwyrodnieniu swojego radiomaryjnego,
              katolickiego współelektoratu, co to ma szczególne upodobanie w wyrzucaniu dzieci
              na śmietniki. Że parę przypadków? A co mnie to obchodzi, uogólnię i mam prawo
              twierdzić, że wszyscy tacy;)
              • o_l_l_o Re: Dałaś sie zmanipulowac rządowej propagandzie. 29.08.07, 11:11
                socjalliberal napisał:

> Dziwne, że kikooś nie jest przekonana o zwyrodnieniu swojego radiomaryjnego,
                > katolickiego współelektoratu, co to ma szczególne upodobanie w wyrzucaniu dziec
                > i
                > na śmietniki. Że parę przypadków? A co mnie to obchodzi, uogólnię i mam prawo
                > twierdzić, że wszyscy tacy;)

Ja tez nie bee gorszy i napisze za calatwoja ridzinka to banda glupich kretynow
                a co mi tam.
      • o_l_l_o Re: O co chodzi z lekarzami ? 29.08.07, 08:02
        kiikko napisała:

> Lekarz w Polsce chcieliby zarabiać tyle,ile lekarze
        > np. w USA, mieć studia za darmo, uprawiać prywatną
        > praktykę w państwowych szitalach, przyjmować koniaki
        > jak kwiaty itd.....

W ameryce takie glaby jak w POlsce nie moga zostac nawet pielegniarzami. Wbrew
        obiegowym mitom jacy to sa wybitni fachowcy w ameryce praktycznie nie ma
        nostryfikacji polskich dyplomow w przeciwienstwie do innych nacji.
    • wariant_b Re: O co chodzi z lekarzami ? 29.08.07, 09:01
      trala-lala napisał:
      "Czyżby wystarczyła im krótka chwila triumfu w czasie konferencji
      prasowej ? O to chodzi ?"

O to.

• socjalliberal Ziobro miał ojca-lekarza 29.08.07, 09:08
      To po prostu przeniesienie stosunków z rodziny na całość społeczeństwa, tatusia
      nie lubił, to teraz wszystkich lekarzy nie lubił. Ale jednak i tak go
      zszokowało, że jego ojciec umarł, więc zaczął też szukać winnych wśród lekarzy
      osobiście rzucając na ten odcinek prokuraturę by szukała błędów których nie
      było. Ale Ziobrze nie wytłumaczy, Ziobro myśli, że Ziobroród jest nieśmiertelny...
      • o_l_l_o A Tusk mail dziadka w.... 29.08.07, 11:09
        socjalliberal napisał:

> To po prostu przeniesienie stosunków z rodziny na całość społeczeństwa, tatusia
        > nie lubił, to teraz wszystkich lekarzy nie lubił. Ale jednak i tak go
        > zszokowało, że jego ojciec umarł, więc zaczął też szukać winnych wśród lekarzy
        > osobiście rzucając na ten odcinek prokuraturę by szukała błędów których nie
        > było. Ale Ziobrze nie wytłumaczy, Ziobro myśli, że Ziobroród jest nieśmiertelny
        > ...
        Komu jeszcze bedziesz wyciagal zlamasie rodzcow dziadkow etc. ?
        • 1tomasz1 Re: A Tusk mail dziadka w.... 29.08.07, 11:13
          o_l_l_o napisał:

> Komu jeszcze bedziesz wyciagal zlamasie rodzcow dziadkow etc. ?

Można by każdemu, np. Dornowi, Kaczyńskim...
          A co nie podoba się już ta metoda? Kurski się przejadł? ;)))
          • o_l_l_o Re: A Tusk mail dziadka w.... 29.08.07, 11:15
            1tomasz1 napisał:

> o_l_l_o napisał:
            >
            > > Komu jeszcze bedziesz wyciagal zlamasie rodzcow dziadkow etc. ?
            >
            > Można by każdemu, np. Dornowi, Kaczyńskim...
            > A co nie podoba się już ta metoda? Kurski się przejadł? ;)))

Komu sie miala przejsc ? Taki kretyn jak mysli sobie ze caly swiat lacznie z
            POlska kreci sie wokol PIS I PO. Wez kolo i p....j sie w czolo pacanie.
            • 1tomasz1 Re: A Tusk mail dziadka w.... 29.08.07, 11:48
              o_l_l_o napisał:

>
              > Komu sie miala przejsc ? Taki kretyn jak mysli sobie ze caly swiat lacznie z
              > POlska kreci sie wokol PIS I PO. Wez kolo i p....j sie w czolo pacanie.

Jaki cel maja dodawanie do postów inwektyw? Wzmocnienie siły przekazu? ;)
    • oszolompolski Spisek Lekarzy w wersji IV PRL 29.08.07, 11:14
      Każdy wannabe Stalinek tego potrzebuje - Kononoczyński też.
      • o_l_l_o Re: Spisek Lekarzy w wersji IV PRL 29.08.07, 11:16
        oszolompolski napisał:

> Każdy wannabe Stalinek tego potrzebuje - Kononoczyński też.
        >

To teraz odpowiedz ldaczego dzieci lekarzy tak samo adwokatow pchaja sie w to
        gowno co isch rodzice ? Pewnie dlatego ze to polmozgi.
        • oszolompolski Re: Spisek Lekarzy w wersji IV PRL 29.08.07, 11:18
          > To teraz odpowiedz ldaczego dzieci lekarzy tak samo adwokatow
          > pchaja sie w to
          > gowno co isch rodzice ? Pewnie dlatego ze to polmozgi.
          Pewnie dlatego, że dzięki UE nikt nikogo w IV PRL nie trzyma - mogą w Polsce
          zrobić dyplomy, a praktykować w normalnym kraju.
          Co do adwokatów nie wiem. Może lubią?
    • socjalliberal Bo zabili Beethovena :))) 29.08.07, 11:18
      www.tvn24.pl/0,1519557,0,1,wiadomosc.html
      • o_l_l_o Otruli Napoleona :))) 29.08.07, 11:39
        Tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka