Dodaj do ulubionych

Wersja AUDIO (mp3)

13.10.07, 10:47
Jakiś burak zmienił hasło do fileshare ... nowe miejsce:

www.filefactory.com/f/6f6cb49662cb80d4/
Obserwuj wątek
    • bugmenot0 Feed RSS 13.10.07, 10:51
      Feed RSS do katalogu:

www.filefactory.com/f/6f6cb49662cb80d4/feed.xml
      • Gość: ara Re: Feed RSS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 00:23
        Co to jest feed rss?
    • bugmenot0 Re: Wersja AUDIO (mp3) odcinek 1 i special 1 13.10.07, 13:50
      Dodałem pierwszy odcinek (Olejniczak, Kurski) i special po debacie Kaczynski vs
      Kwaśniewski
      • Gość: tsal Re: Wersja AUDIO (mp3) odcinek 1 i special 1 IP: *.193.160.244.b.tvsat364.lodz.pl 13.10.07, 14:09
        Przepraszam może to głupie pytanie( jestem ignorantką informatyczną), ale jak
        się tam dostać? Trzeba być zarejestrowanym? Nie umiem się do tego dostać, a na
        stronie co z tą Polską dziś u mnie głucho, nic się nie otwiera, nie buforuje.
        Chętnie bym choć posłuchała.
        • Gość: MAN Instrukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 15:24
          1. wchodzisz na stronę:
          www.filefactory.com/f/6f6cb49662cb80d4/

2. Są tam odcinki np. czp_10.5.mp3 z ostatnim materiałem, klikasz w nazwę

3. Otwiera sie strona pliku i na dole (POD REKLAMAMI jesli eni blokujesz reklam
          AdBlockiem) jest guzik (zielony) "Free Download" no to klikasz

4. Przepisujesz kod z obrazka

5. POjawia sie przycisk (zielony) "Begin Download" to klikasz ;-)

i plik się pobiera ... wymaga to faktycznie kilku zabiegów, ale tak na prawdę
          wszystko jest tam anpisane, więc wystarczy czytać i wtedy problemów nie ma...
          • Gość: tsal Re: Instrukcja IP: *.193.160.241.b.tvsat364.lodz.pl 13.10.07, 15:35
            Serdeczne dzięki. Niedowyksztaciuchowana jestem, ale nadrobię z tym czytaniem:).
            • Gość: jakub Re: Instrukcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 20:27
              niedowykształciuchowana ... lol, próbowałem to powiedzieć głośno, nie da się :D
          • Gość: MAN Instrukcja - VIDEO tutorial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 12:59
            www.youtube.com/watch?v=zNPZwrk_pc0
            Drogi użytkowniku, jeśli ten tutorial Ci nie pomoże to znaczy, że w ostatnich
            wyborach głosowałeś na pis i IV PRL, a to z kolei oznacza, że mam ci do
            powiedzenia tylko jedno: Spieprzaj Dziadu! :D
      • annawoj11 Re: Wersja AUDIO (mp3) odcinek 1 i special 1 23.10.07, 22:45
        bugmenot0 napisał:

> Dodałem pierwszy odcinek (Olejniczak, Kurski) i special po debacie
        Kaczynski vs
        > Kwaśniewski

słuchaj ja to klikalam i tam jakies video z panienkami sie
        wlacza.mozesz podac jakis konkretny adres gdzie mozna posluchac tych
        odcinkow?zwłaszcza z 11.10 i 18.10 bo te mi sie nie wlaczaja
        • Gość: j Re: Wersja AUDIO (mp3) odcinek 1 i special 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:54
          > słuchaj ja to klikalam i tam jakies video z panienkami sie
          > wlacza.mozesz podac jakis konkretny adres gdzie mozna posluchac tych
          > odcinkow?zwłaszcza z 11.10 i 18.10 bo te mi sie nie wlaczaja

LOL max
          • Gość: anka Re: Wersja AUDIO (mp3) odcinek 1 i special 1 IP: *.saton.pl 23.10.07, 23:26
            Jakub co LOL? włacza sie strona undergrundonline video pod tym
            adresem i sa jakies krotkie filmiki-reklamy
            • Gość: j Re: Wersja AUDIO (mp3) odcinek 1 i special 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 02:25
              widzisz watek instrukcja tuż nad postem który napisałaś? No to już wiesz co LOL ;-)
    • bugmenot0 Odcinek 18.10, Statystyki i Jak zrobić MP3 18.10.07, 11:46
      OK załadowałem najnowszy odcinek (Andrzej Lepper, Zbigniew Wasserman) pliki
      znajdują się tam gdzie pooprzednio, ale jest to najprawdopodobniej ostatni klip
      jakim chciało mi się bawić.
      Przy okazji dziękuję temu kto uploadował materiał po debacie Tusk - Kwaśniewski,
      już się za to zabrałem, a tu nagle ping i plik jest. Wynika z tego, że dacie
      sobie radę :)

Dlaczego mi się nie chce? Bo to nie potrzebna zabawa, pliki zostały pobrane 30
      razy (łącznie wszystkie pliki, nie 30 razy każdy), z czego przynajmniej 6
      pobrałem ja, żeby się nie skasowały (pliki z fileshare kasują się jeśli nikt ich
      nie pobierze przez 7 dni). Skoro wersja mp3 znalazła 30 chętnych to znaczy, że
      jest nie potrzebna, a eksperyment wykazał, że redakcja nie publikując ich robi
      rozsądnie, bo niepotrzebna praca jest zła i tyle. :)

Dokładne statystyki pobrań:
      10.1.1 - 10 razy
      10.1 - 1 raz (ja)
      10.2 - 2 razy (1 raz ja)
      10.3 - 1 raz (ja)
      10.4 - 2 razy (1 raz ja)
      10.5 - 11 razy (1 raz ja)
      10.6 - 2 razy (1 raz ja)
      10.7 - 0 razy

Na koniec jak zrobić sobie mp3 samemu w systemie Linux (na windows to ja się nie
      znam, więc kto inny musi).

1. pobieramy pliki flv:
      wget "flv.cozpolska.pl/czp_100_1.flv"
      wget "flv.cozpolska.pl/czp_100_2.flv"
      wget "flv.cozpolska.pl/czp_100_3.flv"
      itd.
      2. przetwarzamy je do formatu mp3 (analogicznie można oczywiście do avi, czy
      innego mpeg):
      ffmpeg -i czp_100_1.flv -b 48k -f mp3 - >> czp_10.7.mp3
      ffmpeg -i czp_100_2.flv -b 48k -f mp3 - >> czp_10.7.mp3
      ffmpeg -i czp_100_3.flv -b 48k -f mp3 - >> czp_10.7.mp3
      itd.
      3. dodajemy id3tag
      lltag --ARTIST "Tomasz Lis" \
      --TITLE "Andrzej Lepper, Zbigniew Wasserman" \
      --ALBUM "Co z Polska" \
      --DATE "2007" \
      --COMMENT "cozpolska.pl program publicystyczny Tomasza Lisa w
      internecie" \
      --NUMBER "4" \
      "czp_10.7.mp3"

5. Wysyłamy plik na fileshare (hasło do konta wiadomo gdzie jest prawda? Jak
      ktoś nie wie to pewnie nie wie też jak zrobić mp3 więc luz).

6. Dopisujemy coś do tego wątku, bo jak on nie wyskoczy na wierzch to na bank
      nikt pliku nie pobierze, nawet te kilka osób które robiły to dotychczas :D

7. Jeśli zależy nam na tym, żeby pliki nie zniknęły z fileshare to raz na jakiś
      czas pobieramy plik do siebie, nie pobierany przez 7 dni plik sam znika.

8. Jeśli chodzi o nazewnictwo plików to proponuję olać system gazety i nazwać
      pliki dalej jak biali ludzie, czyli mm.n gdzie mm -> miesiąc z którego plik
      pochodzi, n - numer kolejny odcinka w danym miesiacu. Myslałem, ze taki jest
      plan redakcji, ale widać tam jeszcze nie odkryto pożytku z sortowania plikow ;-)
      • Gość: hippo Re: Odcinek 18.10, Statystyki i Jak zrobić MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 15:48
        LOL, jeśli na tym forum jest więcej niż 5 osób które potrafią zrobić mp3 wg.
        Twojego opisu i jeśli nie potrafiły tego zrobić wcześniej (bez opisu) to ja
        głosuję na PiS w tych i kolejnych wyborach :D
      • Gość: 8] Re: Odcinek 18.10, Statystyki i Jak zrobić MP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 16:47
        tiaaa
      • Gość: anka Re: Odcinek 18.10, Statystyki i Jak zrobić MP3 IP: *.saton.pl 23.10.07, 23:27
        klikam te linki - i nie mozna wyswietlic strony...
    • Gość: MAN Re: Wersja AUDIO (mp3) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:30
      Wersja dla sprytnych inaczej:

www.filefactory.com/images/widget/audio.swf?folderHash=6f6cb49662cb80d4
    • Gość: MAN Odtwarzacz dla niepełnosprytnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:32
      Wersja dla elektoratu PiS:

www.filefactory.com/images/widget/audio.swf?folderHash=6f6cb49662cb80d4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka