Gość: Ryczy Marcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 21:41 Czy może oligarchię, nowobogactwo ? Kogo on reprezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b [...] IP: *.biaman.pl 24.08.03, 09:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Tow. Michnik lubi wódkę, podobnie jak SLD-UPd.PZPR IP: 195.205.230.* 24.08.03, 10:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: Tow. Michnik lubi wódkę, podobnie jak SLD-UPd IP: *.biaman.pl 24.08.03, 10:26 Krucafiks! Ja też lubię wódkę! Czy mam się zapisać do twojej partii, ...upku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Re: Tow. Michnik lubi wódkę, podobnie jak SLD-UPd IP: 195.205.230.* 24.08.03, 11:05 Gość portalu: bratek napisał(a): > Krucafiks! Ja też lubię wódkę! Czy mam się zapisać do twojej partii, ...upku? Osobiście wręczę Wam niebieską legitymację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Pobożne twoje życzenia. IP: *.biaman.pl 24.08.03, 12:07 Gość portalu: SLD-UPek napisał(a): > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > Krucafiks! Ja też lubię wódkę! Czy mam się zapisać do twojej partii, ...up > ku? > > Osobiście wręczę Wam niebieską legitymację. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 holly shit! 24.08.03, 20:17 Ale wstyd! Usunięto mój post. Admin w swej (nie)wrażliwości nie dostrzegł, że była to przekorna, choć szczera, obrona Michnika. Admin, a może byś stosował dwie odmiany6 usuwania postów? Jedną ze względu na nieprzestrzeganie etc, a drugą ze względu na to, że nie rozumiesz - lub obawiasz się, że inni nie zrozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Admin - próba 24.08.03, 20:52 Postuluję więc, ażeby kasować posty (w tym moje rzecz jasna) z błędami ortograficznymi - to jest bardzo wólgarne i nieprzyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: holly shit! 24.08.03, 20:59 bratek4 napisał: > Ale wstyd! > Usunięto mój post. Admin w swej (nie)wrażliwości nie dostrzegł, że była to > przekorna, choć szczera, obrona Michnika. > Admin, a może byś stosował dwie odmiany6 usuwania postów? Jedną ze względu na > nieprzestrzeganie etc, a drugą ze względu na to, że nie rozumiesz - lub > obawiasz się, że inni nie zrozumieją? Pecha dzisiaj mamy :) Ciebie wywalili, mnie wywalili :) A jak ja się czerwieniłam ze wstydu mówiłeś, że mam być dumna :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 No to macie pecha:) 24.08.03, 21:07 kataryna.kataryna napisała: > bratek4 napisał: > > > Ale wstyd! > > Usunięto mój post. Admin w swej (nie)wrażliwości nie dostrzegł, że była to > > > przekorna, choć szczera, obrona Michnika. > > Admin, a może byś stosował dwie odmiany6 usuwania postów? Jedną ze względ > u > na > > nieprzestrzeganie etc, a drugą ze względu na to, że nie rozumiesz - lub > > obawiasz się, że inni nie zrozumieją? > > > Pecha dzisiaj mamy :) Ciebie wywalili, mnie wywalili :) A jak ja się > czerwieniłam ze wstydu mówiłeś, że mam być dumna :) A mnie nie wywalili :) (chociaż było ostro) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=7542979&a=7551936 Tylko nie szerzyć mi tu zaraz teorii spiskowych! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 :) 24.08.03, 21:10 minderbinder1 napisał: > > > A mnie nie wywalili :) (chociaż było ostro) > przeczytałem. zdumionym. Było znacznie ostrzej niż u mnie. Chyba doniosę.. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: :) 24.08.03, 22:01 bratek4 napisał: > minderbinder1 napisał: > > > > > > A mnie nie wywalili :) (chociaż było ostro) > > > > przeczytałem. zdumionym. Było znacznie ostrzej niż u mnie. Chyba doniosę.. No i wycięli mnie! Przyznaj się Bratku, doniosłeś? :) Swoją drogą, to ciekawie pracuję admini. Wczoraj nic, a dzisiaj koszą, a nawet, jak widać, nadrabiają zaległości z soboty. Co oni wczoraj robili? Może mieli jakąś imprezkę? A dzisiaj prowizorka, żeby "góra" się jutro nie zorientowała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: :) IP: *.biaman.pl 24.08.03, 22:08 minderbinder1 napisał: > bratek4 napisał: > > > minderbinder1 napisał: > > > > > > > > > A mnie nie wywalili :) (chociaż było ostro) > > > > > > > przeczytałem. zdumionym. Było znacznie ostrzej niż u mnie. Chyba doniosę.. > > No i wycięli mnie! Przyznaj się Bratku, doniosłeś? :) Nie zdążyłem. :) Witaj w klubie. > > Swoją drogą, to ciekawie pracuję admini. Wczoraj nic, a dzisiaj koszą, a nawet, > > jak widać, nadrabiają zaległości z soboty. Co oni wczoraj robili? Może mieli > jakąś imprezkę? A dzisiaj prowizorka, żeby "góra" się jutro nie zorientowała :) Może soboty mają wolne. Zgodnie z dawną obietnicą Wojciecha J. "soboty i niedziele macie wolne..." Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: No to macie pecha:) 24.08.03, 21:10 minderbinder1 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > bratek4 napisał: > > > > > Ale wstyd! > > > Usunięto mój post. Admin w swej (nie)wrażliwości nie dostrzegł, że by > ła to > > > > > przekorna, choć szczera, obrona Michnika. > > > Admin, a może byś stosował dwie odmiany6 usuwania postów? Jedną ze w > zględ > > u > > na > > > nieprzestrzeganie etc, a drugą ze względu na to, że nie rozumiesz - l > ub > > > obawiasz się, że inni nie zrozumieją? > > > > > > Pecha dzisiaj mamy :) Ciebie wywalili, mnie wywalili :) A jak ja się > > czerwieniłam ze wstydu mówiłeś, że mam być dumna :) > > A mnie nie wywalili :) (chociaż było ostro) Że też się wdałeś w taką dyskusję :) I jakie doborowe towarzystwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: No to macie pecha:) 24.08.03, 21:17 kataryna.kataryna napisała: > Że też się wdałeś w taką dyskusję :) I jakie doborowe towarzystwo :) Wdałem się, bo temat był poważny. Przynajmniej na początku tak mi się wydawało. A z tym kretynem to nie mogłem się pohamować, sam nie wiem dlaczego. Chyba z tego powodu, że był on ze Szczecina. No i dodatkowo zaserwował takie merytoryczne argumenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: holly shit! 24.08.03, 21:08 kataryna.kataryna napisała: > bratek4 napisał: > > > Ale wstyd! > > Usunięto mój post. Admin w swej (nie)wrażliwości nie dostrzegł, że była to > > > przekorna, choć szczera, obrona Michnika. > > Admin, a może byś stosował dwie odmiany6 usuwania postów? Jedną ze względ > u > na > > nieprzestrzeganie etc, a drugą ze względu na to, że nie rozumiesz - lub > > obawiasz się, że inni nie zrozumieją? > > > Pecha dzisiaj mamy :) Ciebie wywalili, mnie wywalili :) A jak ja się > czerwieniłam ze wstydu mówiłeś, że mam być dumna :) tak, teraz też zmieniłem punkt widzenia. Płonę. Szczęście, że admin angielskich przekleństw nie traktuje na równi z polskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Nie holly, tylko holy IP: *.nsw.bigpond.net.au 25.08.03, 01:08 bratek4 napisał: > Ale wstyd! > Usunięto mój post. Powyzszy post tez powinni usunac - za blad ortograficzny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary byk Re: Czy Adam Michnik lubi komunizm? Nie idiodów IP: 195.187.86.* 24.08.03, 20:13 Gość portalu: Ryczy Marcin napisał(a): > Czy może oligarchię, nowobogactwo ? Kogo on reprezentuje? Na pewno nie takich idiotów, jak autor niniejszego! Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 to pewne ;) 24.08.03, 20:14 Gość portalu: stary byk napisał(a): > Gość portalu: Ryczy Marcin napisał(a): > > > Czy może oligarchię, nowobogactwo ? Kogo on reprezentuje? > > Na pewno nie takich idiotów, jak autor niniejszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryczy Marcin Re: to niepewne ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 21:32 Proszę interlokutorów o poparcie tez argumentami ! Nie reprezentuje idiotów, czyli większości społeczeństwa? To może mądrą mniejszość? Jak byście opisali to środowisko? Czym zasługują na takie uznanie? A może rezprezentuje siebie, albo ciocię Franię? No ale wtedy nie byłby chyba naczelnym?Choć u nas wszystko jest możliwe. No chyba, że on to dla mamony, ale przecież on nie taki! Co poeta(michnik) ma na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: to niebezpieczne ;) IP: *.biaman.pl 24.08.03, 22:22 Gość portalu: Ryczy Marcin napisał(a): > Proszę interlokutorów o poparcie tez argumentami ! > Nie reprezentuje idiotów, czyli większości społeczeństwa? To może mądrą > mniejszość? Jak byście opisali to środowisko? Czym zasługują na takie uznanie > ? > A może rezprezentuje siebie, albo ciocię Franię? No ale wtedy nie byłby chyba > naczelnym?Choć u nas wszystko jest możliwe. No chyba, że on to dla mamony, ale > przecież on nie taki! > Co poeta(michnik) ma na myśli? ups. to bełtem można aż tak się uchlać? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.oszolom.z.r.r.m Re: Czy Adam Michnik lubi komunizm? 24.08.03, 20:28 on reprezentuje trockistów którzy łączyli komunizmu z klasycznym liberalizmem. reprezentuje on stalinowskich komunistów którzy potem przedzieżgnęli sie w tzw reformatorów i tolerantów Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 po co wywalczono nam wolność? 24.08.03, 20:32 prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > on reprezentuje trockistów którzy łączyli komunizmu z klasycznym liberalizmem. > reprezentuje on stalinowskich komunistów którzy potem przedzieżgnęli sie w tzw > reformatorów i tolerantów Widzisz, ja nawet za takie brednie nie nawoływałbym do wsadzania ciebie do więzienia. Nieznalska to przy tobie niewinna owieczka. ... żeby Nieznalska i oszołom mogli bezkarnie bredzić na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.oszolom.z.r.r.m Re: po co wywalczono nam wolność? 24.08.03, 20:46 bratek4 napisał: > prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > > > on reprezentuje trockistów którzy łączyli komunizmu z klasycznym > liberalizmem. > > reprezentuje on stalinowskich komunistów którzy potem przedzieżgnęli sie w > > tzw > > reformatorów i tolerantów > > Widzisz, ja nawet za takie brednie nie nawoływałbym do wsadzania ciebie do > więzienia. Nieznalska to przy tobie niewinna owieczka. > > ... żeby Nieznalska i oszołom mogli bezkarnie bredzić na forum publicznym. - brednie to mówią ci którzy oskarżają ojca dyrektora o rózne niesłychane rzeczy a to co móiwłem o Michniku to fakt. Jego ojciec działał w przedwojennej KPP matka pisała za komuny podręczniki dla dzieci a brat Adama skazywał na śmierć AKowców To są wystarczające pwody by twierdzić to co napisałem poprzednio Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: po co wywalczono nam wolność? 24.08.03, 20:50 prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > bratek4 napisał: > > > prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > > > > > on reprezentuje trockistów którzy łączyli komunizmu z klasycznym > > liberalizmem. > > > reprezentuje on stalinowskich komunistów którzy potem przedzieżgnęli > sie w > > > > tzw > > > reformatorów i tolerantów > > > > Widzisz, ja nawet za takie brednie nie nawoływałbym do wsadzania ciebie do > > > więzienia. Nieznalska to przy tobie niewinna owieczka. > > > > ... żeby Nieznalska i oszołom mogli bezkarnie bredzić na forum publicznym. > > - brednie to mówią ci którzy oskarżają ojca dyrektora o rózne niesłychane > rzeczy a to co móiwłem o Michniku to fakt. Jego ojciec działał w przedwojennej > KPP cóż robił jego ojciec w KPP? czy wiesz, że do tej organizacji mogli należeć tylko odważni ludzie, niezaleznie od tego, jak bardzo się mylili w swoich poglądach? To nie było to samo, co być w opozycji teraz. matka pisała za komuny podręczniki dla dzieci no to jest koronny dowód tego, że Michnik to trockista i zaprzaniec. Czy ty sam wierzysz w to, co wypisujesz? a brat Adama skazywał na > śmierć AKowców nic o tym nie wiem, ale widocznie ty masz lepszą wiedzę niż ja. Tylko wciąz nie widzę związku między tymi "faktami", a oskarżeniem, że Michnik to komunista, trockista, stalinista i juz nie pamiętam, co jeszcze wypisywałeś. Pamiętam za to, że ci, co go za komuny obsypywali nie tylko inwektywami, ale razami pał, też byli słabo wyedukowani. Nazywali się ZOMO. To są wystarczające pwody by twierdzić to co napisałem poprzedni > o Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.oszolom.z.r.r.m Re: po co wywalczono nam wolność? 24.08.03, 21:01 bratek4 napisał: > prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > > > bratek4 napisał: > > > > > prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > > > > > > > on reprezentuje trockistów którzy łączyli komunizmu z klasycznym > > > > liberalizmem. > > > > reprezentuje on stalinowskich komunistów którzy potem przedzieżg > nęli > > sie w > > > > > > tzw > > > > reformatorów i tolerantów > > > > > > Widzisz, ja nawet za takie brednie nie nawoływałbym do wsadzania cieb > ie do > > > > > więzienia. Nieznalska to przy tobie niewinna owieczka. > > > > > > ... żeby Nieznalska i oszołom mogli bezkarnie bredzić na forum public > znym. > > > > - brednie to mówią ci którzy oskarżają ojca dyrektora o rózne niesłychane > > rzeczy a to co móiwłem o Michniku to fakt. Jego ojciec działał w > przedwojennej > > KPP > cóż robił jego ojciec w KPP? czy wiesz, że do tej organizacji mogli należeć > tylko odważni ludzie, niezaleznie od tego, jak bardzo się mylili w swoich > poglądach? To nie było to samo, co być w opozycji teraz. > > matka pisała za komuny podręczniki dla dzieci > > no to jest koronny dowód tego, że Michnik to trockista i zaprzaniec. Czy ty > sam wierzysz w to, co wypisujesz? > - Adam sam należał do PZPR w latach 60 tych > a brat Adama skazywał na > > śmierć AKowców > > nic o tym nie wiem, ale widocznie ty masz lepszą wiedzę niż ja. - najbardziej znaną ofiarą Stefana Michnika jest gen August Fieldorf pseudonim NIL Tylko wciąz > nie widzę związku między tymi "faktami", a oskarżeniem, że Michnik to > komunista, trockista, stalinista i juz nie pamiętam, co jeszcze wypisywałeś. > Pamiętam za to, że ci, co go za komuny obsypywali nie tylko inwektywami, ale > razami pał, też byli słabo wyedukowani. Nazywali się ZOMO. > - zgadza sie! Stefan Michnik nie miał nawet matury a pracował jako siędzia a matka nietakze studiów nie miała a była nauczycielką i pisała podręczniki pod partyjne dyktando > To są wystarczające pwody by twierdzić to co napisałem poprzedni > > o Adam wychowywał się w ortodoksyjnej rodznie komunistycznej i nasiąkał nienawiscią jaką sączyli do adamowej głowy jego rodzice i starszy o 17 lat brat. Sam Adam zakładał KOR a później kolaborował z komuchami by rozbijać siły narodowe i katolickie Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus synowie i bracia są bez winy 25.08.03, 09:40 bratek4 napisał: > > a brat Adama skazywał na > > śmierć AKowców > > nic o tym nie wiem, ale widocznie ty masz lepszą wiedzę niż ja. Wiele osób ma "lepszą wiedzę" od ciebie. To nie jest specjalnie trudne. A co do Stefana Michnika to fakty są takie. W latach 50.Stefan Michnik orzekał m.in. w tzw. procesach odpryskowych sprawy gen. Tatara, które miały „oczyścić” wojsko z oficerów mających za sobą służbę w armii niepodległej Polski. To właśnie Michnika obciąża mord sądowy na majorze Zefirynie Machalli, w tej sprawie występował w roli przewodniczącego składu sędziowskiego. Jego podpisy widnieją też pod wyrokami śmierci, wykonanymi na oficerach podziemia niepodległościowego – wsławionych podczas II wojny światowej wieloma akcjami partyzanckimi: Karolu Sęku, ps. Jakub, Stanisławie Okimińskim, ps. Nałęcz i Tadeuszu Moniuszce, ps. Bej. Próby jego ekstradycji na wskutek silnych nacisków samego Adama Michnika i środowiska Gazety Wyborczej są skazane na niepowiedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek synowie i bracia są bez winy - no właśnie IP: *.biaman.pl 25.08.03, 09:48 lupus.lupus napisał: > bratek4 napisał: > > > > a brat Adama skazywał na > > > śmierć AKowców > > > > nic o tym nie wiem, ale widocznie ty masz lepszą wiedzę niż ja. > > > > Wiele osób ma "lepszą wiedzę" od ciebie. To nie jest specjalnie trudne. To prawda. > A co do Stefana Michnika to fakty są takie. Aaaa... Ty tez należysz do tej grupy lepiej wiedzących? Chylę czoła. Ale gdy zechcę pouczyć się o propagandzie, wypożyczę sobie Łysiaka z biblioteki - tam przynajmniej jest podpisany (co nie znaczy, że uważam, że znowu mówisz nieprawdę). > W latach 50.Stefan Michnik orzekał m.in. w tzw. procesach odpryskowych sprawy > gen. Tatara, które miały „oczyścić” wojsko z oficerów mających za s > obą służbę w > armii niepodległej Polski. To właśnie Michnika obciąża mord sądowy na majorze > Zefirynie Machalli, w tej sprawie występował w roli przewodniczącego składu > sędziowskiego. Jego podpisy widnieją też pod wyrokami śmierci, wykonanymi na > oficerach podziemia niepodległościowego – wsławionych podczas II wojny > światowej wieloma akcjami partyzanckimi: Karolu Sęku, ps. Jakub, Stanisławie > Okimińskim, ps. Nałęcz i Tadeuszu Moniuszce, ps. Bej. Próby jego ekstradycji na > > wskutek silnych nacisków samego Adama Michnika i środowiska Gazety Wyborczej są > > skazane na niepowiedzenie. > Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: synowie i bracia są bez winy - no właśnie 25.08.03, 10:02 Gość portalu: bratek napisał(a): > > Aaaa... Ty tez należysz do tej grupy lepiej wiedzących? Chylę czoła. Nie zależy mi na twoim uznaniu. I nie mam ochoty widzieć twojego pochylonego czoła. >Ale gdy zechcę pouczyć się o propagandzie, wypożyczę sobie Łysiaka z ? >biblioteki - tam przynajmniej jest podpisany (co nie znaczy, że uważam, że >znowu mówisz nieprawdę). Wypożycz Łysika , Koziołka Matołka i co jeszcze chcesz.Twoje zainteresowania literackie kompletnie mnie nie interesują. Tekst o Stefanie Michniku pochodzi z archiwalnego numeru "Życia". Twoje inwektywy i chamska argumentacja zupełnie mnie poruszają. Kiedy powiedziałem nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek ufff IP: *.biaman.pl 25.08.03, 10:30 Mnie z kolei poruszają twoje uwagi, i to bardzo. Nie wiem czemu, ale tak własnie jest. Nie zamierzałem ci pisać o moich rodzinnych koneksjach - skąd ten pomysł? Nie pisałem o partii bolszewickiej w Rosji Radzieckiej, tylko KPP. Od początklu jasno dawałem do zrozumienia, że nie cenię KPP. Ty zacząłeś dzisiejszy dzień od ataku na mnie, więc uznałem za stosowne w podobnym duchu odpowiedzieć. Skąd pomysł, że chciałem się z tobą dzielić moimi upodobaniami literackimi - skoro ty nawet o Herbercie czy Miłoszu nie chcesz rozmawiac jako o poetach, tylko w twojej grze stają się pionkami z zadaniami, które sam im wyznaczasz. To mnie rozsierdziło poprzednio w "dyskusji" nt Herberta, tak jak teraz uwagi oszołoma o rodzinie Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: ufff 25.08.03, 11:10 Gość portalu: bratek napisał(a): >Skąd pomysł, że chciałem się z tobą dzielić moimi upodobaniami literackimi - >skoro ty nawet o Herbercie czy Miłoszu nie chcesz rozmawiac jako o poetach, >tylko w twojej grze stają się pionkami z zadaniami, które sam im wyznaczasz. To nie jest forum poetyckie i nie mam zamiaru popisywac się tak jak to robisz ty. Od tego mam znacznie lepszych rozmówców od ciebie.Pomysł oddzielenia życiorysu, poglądów od samej twórczości jest śmieszny. Czyli jak Herbert pisze o malarstwie rodzajowym Jordaensa jest cacy, jak "Raport z oblęzonego miasta" jest już przepełnionym nienawiścią fanatykiem. Rozmawiam o nich własnie jako o poetach.Poeci są ludźmi z krwi i kości. Mają poglądy,namiętności,popełniają błędy lub zachowują się niezłomnie. Zarzut ,że używam ich jak pionki jest obrzydliwie kłamliwy.Po raz kolejny zarzuciłeś mi kłamstwo w poprzenim poście. I tak się cieszę,że nie zwyzywałeś mnie tak jak wtedy tamtą dziewczynę. >To mnie rozsierdziło poprzednio w "dyskusji" nt Herberta, tak jak > teraz uwagi oszołoma o rodzinie Michnika. Przy całej zaślepiającej cię nienawiści nie zauważyłeś,że wcale nie dyskytuję o rodzinie Michnika. Więcej,napisałem,że synowie i bracia są bez winy. To,że Stefan Michnik mordował bohaterów AK nie obciąża jego brata. To,że jego matka pisała obrzydliwe podręczniki nie obciąża jej syna. To,że jego ojciec działał w bandyckiej KPP nie obciaża jego syna. Adama Michnika obciaża natomiast wiele innych grzechów,za które odpowiada on sam. Ale o tym nie mam zamiaru dyskutować z tobą. Dość mam chamstwa na ulicy , nawet na tym forum, żeby słuchać twoim prostackich insynuacji i inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: po co wywalczono nam wolność? 25.08.03, 09:48 bratek4 napisał: > cóż robił jego ojciec w KPP? czy wiesz, że do tej organizacji mogli należeć > tylko odważni ludzie. Odważni ludzie.. ile w tym szacunku.Zwalające z nóg. Pewnie i byli odważni. Byli też zdrajcami. Gdy wybuchła wojna polsko bolszewicka,bandyci z KPP poparli bolszewików i otwarcie opowiadali się za zdławieniem niepodległości Polski. Tyle fakty. > Pamiętam za to, że ci, co go za komuny obsypywali nie tylko inwektywami, ale > razami pał, też byli słabo wyedukowani. Nazywali się ZOMO. Pozazdrościć doboru argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: po co wywalczono nam wolność? IP: *.biaman.pl 25.08.03, 09:54 lupus.lupus napisał: > bratek4 napisał: > > > > cóż robił jego ojciec w KPP? czy wiesz, że do tej organizacji mogli należe > ć > > tylko odważni ludzie. > > Odważni ludzie.. ile w tym szacunku.Zwalające z nóg. Pewnie i byli odważni. > Byli też zdrajcami. Gdy wybuchła wojna polsko bolszewicka,bandyci z KPP poparli > > bolszewików i otwarcie opowiadali się za zdławieniem niepodległości Polski. > Tyle fakty. Jak zwykle, uwielbiasz "cytować" tak, żeby przeinaczyć sens. Metody pozostają te same, cóż.. Moja uwaga o KPP wynikała z tego, że znam takie osoby, które były w KPP i nie przyłożyły ręki do zdrady. Były tam z powodów szczerych przekonań ideologicznych. Na szczęście szybko im komunizm uświadomił, że były w błędzie. > > > Pamiętam za to, że ci, co go za komuny obsypywali nie tylko inwektywami, a > le > > razami pał, też byli słabo wyedukowani. Nazywali się ZOMO. > > Pozazdrościć doboru argumentów. Nie zazdrość, lepiej weź się za walkę z faktami, a nie z mitami. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: po co wywalczono nam wolność? 25.08.03, 10:10 Gość portalu: b napisał(a): > Jak zwykle, uwielbiasz "cytować" tak, żeby przeinaczyć sens. Metody pozostają > te same, cóż.. Nie zarzucaj mi kłamstwa. Nie mam ochoty być ocenianym przez kogoś takiego jak ty. > Moja uwaga o KPP wynikała z tego, że znam takie osoby, które były w KPP i nie > przyłożyły ręki do zdrady. Twoje rodzinne koneksje mnie nie interesują. >Były tam z powodów szczerych przekonań ideologicznych. Jak można było było być przyzwoitym w barbarzyńskiej partii. W 1920 roku partia bolszewicka miała już na rękach krew milionów ludzi w Rosji.Przekananiem ideologicznym należących tam osób było właśnie zdławienie rodzącej się niepodległej Polski,wymordowanie ksieży, wieszanie obszarników, zagłada kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: po co wywalczono nam wolność? 24.08.03, 20:53 prawdziwy.oszolom.z.r.r.m napisał: > - brednie to mówią ci którzy oskarżają ojca dyrektora o rózne niesłychane > rzeczy a to co móiwłem o Michniku to fakt. Jego ojciec działał w przedwojennej > KPP matka pisała za komuny podręczniki dla dzieci a brat Adama skazywał na > śmierć AKowców To są wystarczające pwody by twierdzić to co napisałem poprzedni > o W sumie to możesz tu na forum wywalić całe drzewo genealogiczne rodziny Michników, ale o AM śiadczy tylko on sam, a nie jego rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Re: po co wywalczono nam wolność? IP: *.ists.pl / 192.168.0.* 24.08.03, 20:58 Szanownie panie Oszołomie. Czy to po chrześcijańsku, by ludzi rozliczać za postępowanie rodziców i rodziny? Znasz może nazwisko pewnego polskiego księdza, którego krewny współpracował z UB? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.oszolom.z.r.r.m Re: po co wywalczono nam wolność? 24.08.03, 21:02 Gość portalu: ich1 napisał(a): > Szanownie panie Oszołomie. Czy to po chrześcijańsku, by ludzi rozliczać za > postępowanie rodziców i rodziny? Znasz może nazwisko pewnego polskiego > księdza, którego krewny współpracował z UB? Józef Tischener Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Czy Admin lubi ortografy czy ich nie zauważa? IP: *.biaman.pl 24.08.03, 22:20 Admin nie zareagował na moją prowokację ortograficzną. Skąd teraz ten brak wrażliwości? Ja nie mogę patrzeć na byka, którego mu zadałem, a on spokojnie mu się przygląda. Walczy ze mną na postowe miny? Czy leni się po prostu i bierze forsę za robotę, której nie wykonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Czy Admin lubi ortografy czy ich nie zauważa? 24.08.03, 22:31 Najwidoczniej admin przeszedł na pasywny monitoring. Ale nie kuś losu. Sam ostanio widziałeś, jak szybko można przejść z takiego monitoringu do ostrzejszych środków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b a rzycie sobie płynie IP: *.biaman.pl 24.08.03, 22:33 minderbinder1 napisał: > Najwidoczniej admin przeszedł na pasywny monitoring. Ale nie kuś losu. dobsze, jusz nie bende. Do liha! Sam > ostanio widziałeś, jak szybko można przejść z takiego monitoringu do > ostrzejszych środków:) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 A pamiętasz to? 24.08.03, 22:44 Jakiś czas temu miałeś różne podejrzenia co do swoich literówek. Pamiętasz, kogo wtedy posądzałeś? Może on cały czas gra z Tobą? Teraz przyjął taką taktykę. Ale to już chyba zbyt prowokacyjna teoria spiskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Whoi Knows? IP: *.biaman.pl 24.08.03, 22:47 minderbinder1 napisał: > Jakiś czas temu miałeś różne podejrzenia co do swoich literówek. Pamiętasz, > kogo wtedy posądzałeś? Może on cały czas gra z Tobą? Whoi knows? Może jezd i tak. Zaraz zobaczymy, czy admin robi też w fonetyce. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Granice 24.08.03, 22:58 Gość portalu: b napisał(a): > minderbinder1 napisał: > > > Jakiś czas temu miałeś różne podejrzenia co do swoich literówek. Pamiętasz > , > > kogo wtedy posądzałeś? Może on cały czas gra z Tobą? > > Whoi knows? Może jezd i tak. Zaraz zobaczymy, czy admin robi też w fonetyce. No to widzę, że postanowiłeś sprawdzić, gdzie leżą granice. Ciekawe czy admin jeszcze w ogóle monitoruje. Jeżeli tak, to miałbym prośbę, aby wyciął ten post. To taka mała prośba. Tylko sprawdzam czujność, nie mam złych intencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Ciąć! IP: *.biaman.pl 24.08.03, 23:02 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: b napisał(a): > > > minderbinder1 napisał: > > > > > Jakiś czas temu miałeś różne podejrzenia co do swoich literówek. Pami > ętasz > > , > > > kogo wtedy posądzałeś? Może on cały czas gra z Tobą? > > > > Whoi knows? Może jezd i tak. Zaraz zobaczymy, czy admin robi też w fonety > ce. > > No to widzę, że postanowiłeś sprawdzić, gdzie leżą granice. Ciekawe czy admin > jeszcze w ogóle monitoruje. Jeżeli tak, to miałbym prośbę, aby wyciął ten post. > > To taka mała prośba. Tylko sprawdzam czujność, nie mam złych intencji :) To właściwie niezły pomysł, chociaż jest tu kilka cennych myśli na temat państwa prawa i bezprawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Nie całkiem 24.08.03, 23:08 Gość portalu: b napisał(a): > To właściwie niezły pomysł, chociaż jest tu kilka cennych myśli na temat > państwa prawa i bezprawia :) Ale ja mówiłem tylko moim poście, a nie o całym wątku. To tylko dla podtrzymania adminów na duchu, że nie damy im się nudzić. Na co nam "wysuszeni" admini? No i oczywiście sprawdzam ich czujność oraz uległość na prośby internautów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b twardzi są, twardzi. IP: *.biaman.pl 24.08.03, 23:13 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: b napisał(a): > > > > To właściwie niezły pomysł, chociaż jest tu kilka cennych myśli na temat > > państwa prawa i bezprawia :) > > Ale ja mówiłem tylko moim poście, a nie o całym wątku. To tylko dla > podtrzymania adminów na duchu, że nie damy im się nudzić. Na co nam "wysuszeni" > > admini? > No i oczywiście sprawdzam ich czujność oraz uległość na prośby internautów. a zresztą my tak naprawdę to owieczki jesteśmy i oni to wiedzą - polują na znacznie grubsze...ryby (no to chyba powinienm napisać, że my płoteczki jesteśmy) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Bezduszne typki 24.08.03, 23:20 Gość portalu: b napisał(a): > a zresztą my tak naprawdę to owieczki jesteśmy i oni to wiedzą - polują na > znacznie grubsze...ryby (no to chyba powinienm napisać, że my płoteczki > jesteśmy) A mogliby nam dać chociaż jeden dowód na to, że nie traktują nas jak płoteczki i wyciąć mój post, w którym o to prosiłem. Temat całego wątku "Czy Adam Michnik..." zmusza ich pewnie do ciągłego monitoringu, bo w takich wątkach jest najwięcej głupot. Admini, pokażcie ludzką twarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna [...] IP: *.sympatico.ca 25.08.03, 00:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś