oszolom.z.radia.maryja 13.10.03, 11:11 biznes.onet.pl/0,812474,wiadomosci.html - widać zalecenia panów komisarzy dla Polski przynoszą oczekiwany dla nich skutek.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawy oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:16 Ty się oszołom zajmij wątkiem o kasie o. Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE 13.10.03, 11:25 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Ty się oszołom zajmij wątkiem o kasie o. Rydzyka -tym zajmowałem sie w zeszłym roku kiedy to socliberalne media przypuściły walny szturm na radio Maryja (wrześień grudzień ub.r.) odszukaj wydania Naszego Dziennika z tego czasu tam znajdziesz to co scię interesuje. Ja o tym wtedy pisałem setki razy jak żeś przegapił to już nie moja wina żeś jest gapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:30 Fakty, fakty. Tylko fakty mnie interesują. Spełnij moją prośbę i powtórz to co pisałeś wówczas. Tak bardzo Cię proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE 13.10.03, 11:36 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Fakty, fakty. Tylko fakty mnie interesują. Spełnij moją prośbę i powtórz to co > pisałeś wówczas. Tak bardzo Cię proszę. - a samemu nie łaska poszukac? nie mam zamiaru cię wyręczać mam co innego do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:42 Już drugi raz mnie chcesz zbyć dzieciaku. Pierwszy raz to zrobiłeś dając mi linka do MF. Teraz mnie zbywasz archiwum, które zostało już skasowane, a na stronach Naszego Dziennka ECHO>. Chcesz dyskutować to podawaj fakty, bo tylko fakty mnie interesują. Nie chcę niczego innego, tylko źródła. Żródła gównoprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:44 Dlaczego Oszołom ma się nie zajmować panami. Przecież jego interesują tylko panowie. PS Niech żyje bp. Frankowski - przyszly Ojciec Święty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: oszołom, ty się nie zajmuj panami z UE 13.10.03, 13:58 Gość portalu: Lech napisał(a): > Dlaczego Oszołom ma się nie zajmować panami. Przecież jego interesują tylko > panowie. > > PS > Niech żyje bp. Frankowski - przyszly Ojciec Święty !!! - coż za brak logiki w tym zdaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 14:09 gdyby ojciec malwersant nie zatrudniał ludzi na czarno bezrobocie byłoby mniejsze. oszoł,jak finanse rm? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 14:16 venus99 napisał: > gdyby ojciec malwersant nie zatrudniał ludzi na czarno bezrobocie byłoby > mniejsze. > oszoł,jak finanse rm? - martw się o siebie. Ks Rydzyk da sobie rade bez ciebie i tej twojej fałszywej troski Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 14:35 no właśnie podobno nie daje sobie rady i mówił o tym na antenie RM... wyciąga rączkę po kaskę od staruszek... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 14:40 elojka napisała: > no właśnie podobno nie daje sobie rady i mówił o tym na antenie RM... wyciąga > rączkę po kaskę od staruszek... - nie od staruszek a od polonii amerykańskiej..poza tym wpod tym względem w niczym nie rózn i sie od Owsiaka Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 14:47 O. Rydzyk: Boję się o Radio Maryja W Dzień Papieski, tuż po północy podczas niedzielnej mszy św., transmitowanej przez Radio Maryja homilię głosił dyrektor rozgłośni - czytamy w toruńskim dodatku do "Gazety Wyborczej". O. Rydzyk apelował o wsparcie modlitewne i finansowe dla swoich przedsięwzięć ewangelizacyjno-medialnych. - Kochają, ale pieniędzy nie dają - mówił kaznodzieja, zwracając się do słuchaczy Radia Maryja - pisze dziennik. Ojciec dyrektor przedstawiał niebezpieczeństwa krachu finansowego, stojące przed jego rozgłośnią: - Boję się o Radio Maryja, brakuje nam pieniędzy, brakuje nam miesięcznie 600 tysięcy. - Pomóżcie, bo nam radio padnie i nie ma żartów - dodał na koniec homilii - pisze toruńska "Gazeta Wyborcza". *** chyba jednak różni się od Owsiaka - Rydzyk zbiera na swoje imperium a Owsiak na dzieci potrzebujące pomocy... i poza wszelkimi pretensjami jakie do Owsiaka można mieć robi bardzo dużo dobrego dla maluchów... a Rydzyk mąci tylko w głowach biednych słuchaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:00 elojka napisała: > O. Rydzyk: Boję się o Radio Maryja > > > > W Dzień Papieski, tuż po północy podczas niedzielnej mszy św., transmitowanej > przez Radio Maryja homilię głosił dyrektor rozgłośni - czytamy w toruńskim > dodatku do "Gazety Wyborczej". > > O. Rydzyk apelował o wsparcie modlitewne i finansowe dla swoich przedsięwzięć > ewangelizacyjno-medialnych. > > - Kochają, ale pieniędzy nie dają - mówił kaznodzieja, zwracając się do > słuchaczy Radia Maryja - pisze dziennik. > > Ojciec dyrektor przedstawiał niebezpieczeństwa krachu finansowego, stojące > przed jego rozgłośnią: - Boję się o Radio Maryja, brakuje nam pieniędzy, > brakuje nam miesięcznie 600 tysięcy. > > - Pomóżcie, bo nam radio padnie i nie ma żartów - dodał na koniec homilii - > pisze toruńska "Gazeta Wyborcza". > > *** > chyba jednak różni się od Owsiaka - Rydzyk zbiera na swoje imperium a Owsiak na > > dzieci potrzebujące pomocy... i poza wszelkimi pretensjami jakie do Owsiaka > można mieć robi bardzo dużo dobrego dla maluchów... a Rydzyk mąci tylko w > głowach biednych słuchaczy... > -ale Owsiak wszystkiego nie daje na biedne dzieci min 7% bierze do siebie a przy 30 mln zebranych ostatnio te 7% to jest całkiem niezła sumka..nie wiedziałemże można z charytatywnej dzialaności tak dostatnio sobie zyc Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:06 a skąd wziąłeś informację o tych 7%???? jakim samochodem jeździ o.Rydzyk? (to tak a propos dostatniego życia) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:09 taka informacja padała po wielokroć na tym forum i to przez osoby bardzo mu przychylne Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:11 podaj źródło! co z tym samochodem Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:14 elojka napisała: > podaj źródło! > > co z tym samochodem Rydzyka? - to nie jego a własnosć całego zakonu to wóz reprezentacyjny rzadko uzywany i często jest on wypozyczany miejscowej kurii tak więc koszty eksploatacji sa rozłożone..samochód służy tez posłance Sobeckiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:17 nie pytałam się kto jeszcze tym samochodem jeździ, tylko jaki to samochód... podaj markę... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Raport UE o bezrobociu w Polsce 13.10.03, 15:18 mercedesem, stuknął przecież jakiegos 80 letniego emeryta który nagle wskoczył mu pod samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy bledne kolo IP: 209.234.166.* 13.10.03, 14:50 Informacja dot bardzo wysokiego bezrobocia wsrod mlodych moze swiadczyc tylko o ich nieprzygotowaniu do wykonywanego zawodu przez szkoly. Mlodzi sa wiec bardzo marnym towarem, ktorego nie chca pracodawcy, bo nie maja srodkow na zabawe w nauczycieli. Mlodzi mysla dalej, jak za komuny, ze zaklad pracy jest kolejna szkola, w ktorej beda sie uczyli zawodu. To nie ich wina, oczywiscie. To wina zlego nauczania oderwanego od zycia i potrzeb. Co komu z tego, ze prawnik zna historie prawa rzymskiego, a nie potrafilby udzielic najprostszej nawet porady podatkowej w firmie ? Co komu po takim absolwencie studiow bankowych, ktorego nie moze posadzic za okienkiem natychmiast po przyjeciu do pracy ? Co komu z takiego elektryka, ktory nie potrafi zmienic zyrandola ? Pracownik musi na siebie zarabiac od poczatku, a po tygodniu zarabiac takze na swojego szefa i zysk dla firmy. Takie sa zasady zatrudniania w bogatych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: bledne kolo 13.10.03, 15:01 a reforma oświaty miała to zmienić i co? i wyszła prawda na jaw ile ta reforma była warta..pie..Buzek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: bledne kolo IP: 209.234.166.* 13.10.03, 15:07 Reforma oswiaty nie ma nic wspolnego z jakoscia nauczania w poszczegolnych uczelniach, zwlaszcza wyzszych. W Polsce poziom nauczania jest teraz nizszy niz za komuny, bo liczy sie tylko szmal. Najgorszy tuman moze skonczyc wyzsza szkole pod warunkiem, ze ma pieniadze.Najzdolniejszy nawet nie ma prawa studiowac jezeli nie ma pieniedzy. Kiedys tylko nieliczne kacyki partyjne przeslizgiwaly sie lekko przez egzaminy, a inni musieli sie twardo uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: bledne kolo 13.10.03, 15:11 no..szkoly srednie przygoptowują przyszłych studentów i jak się okazuje niezbyt dobrze to wyglada poza tym powstało wiele prywatnych szkól które nie rzadko mają szemraną opinię..poziom tam przeważnie jes o wiele niższy (nie dotyczy to uczelni wyznaniowych) Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: bledne kolo 13.10.03, 15:09 oszołom pomyśl czasami - jak sytuację całego pokolenia mogła zmienić reforma, która weszła w życie kilka lat temu?? nagle na ostanim etapie edukacji miała nastąpić rewolucja?? dlaczego nie zwróciłeś uwagi na rzeczy napisane w zlinkowanym artykule - za mało ludzi z wyższym wykształceniem i olbrzymie pieniądze na górnictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: bledne kolo 13.10.03, 15:13 elojka napisała: > oszołom pomyśl czasami - jak sytuację całego pokolenia mogła zmienić reforma, > która weszła w życie kilka lat temu?? nagle na ostanim etapie edukacji miała > nastąpić rewolucja?? > dlaczego nie zwróciłeś uwagi na rzeczy napisane w zlinkowanym artykule - za > mało ludzi z wyższym wykształceniem i olbrzymie pieniądze na górnictwo... - ludzi z wyższym wyksztalceniem nie jest już tak mało..wg ostatniego spisu jest ich jakieś 10%..a na poczatku lat 90 było to niecałe 6%!! fsęk w tym że za ilością nie poszła jakosć Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: bledne kolo 13.10.03, 15:20 10% to 'nie mało'????? nie ośmieszaj się - to żenująco mało! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw.rewerski Edukacja a bezrobocie 13.10.03, 16:29 Gość portalu: Ciekawy napisał(a): > Informacja dot bardzo wysokiego bezrobocia wsrod mlodych > moze swiadczyc tylko o ich nieprzygotowaniu do > wykonywanego zawodu przez szkoly. Informację o bezrobociu wśród ludzi młodych należy rozpatrywać _łącznie_ z informacją o bezrobociu wśród wszystkich ludzi w wieku produkcyjnym. A ona świadczy o tym, że w Polsce brakuje plus minus 3 milionów miejsc pracy. I przygotowanie absolwentów do wykonywania pracy w ich zawodzie nie ma tu nic do rzeczy. Zawsze było tak, że bez względu na jakość kształcenia absolwentowi brak doświadczenia zawodowego. I to ten brak przede wszystkim decyduje o tym, że w obecnej sytuacji na rynku absolwenci mają niewielkie szanse na znalezienie zatrudnienia. Rozwiązania problemu bezrobocia młodych nie szukałbym w podnoszeniu jakości kształcenia. Oczywiście ważne jest, aby była ona jak najwyższa, ale nie z uwagi na stopę bezrobocia. A nawet, gdyby system edukacyjny za dotknięciem czarodziejskiej różdżki genialnego reformatora zaczął być od dziś cudownie efektywny, to i tak spowodowałoby to jedynie przesunięcie się części problemu bezrobocia do innych kategorii wiekowych. Ale proble by pozostał. A jest on NAJWIĘKSZYM i stwarzającym NAJWIĘKSZE ZAGROŻENIA problemem społecznym. Wiesław Rewerski pan_bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś