Dodaj do ulubionych

Rządowa dotacja dla czarownicy

24.10.03, 11:19
info.onet.pl/818012,69,item.html
- w Holandii żyje ponoć na państwowym garnuszku około 15 tysięcy czarownic..a
niby ten kraj jest taki postępowy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bongo Miliony rządowych dotacji dla szamanów w sutannach IP: *.it-net.pl 24.10.03, 11:26
      A w Polsce ilu katolickich szamanów żyje na garnuszku państwa?

Może skoro dotowanie czarownic jest oznaka zacofania należałoby także
      zlikwidować dotacje dla księzy - niech opowiadają bzdury, że 3=1=3, wino
      zmienia się w krew itd, ale za własne pieniądze.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Miliony rządowych dotacji dla szamanów w suta 24.10.03, 11:33
        Gość portalu: Bongo napisał(a):

> A w Polsce ilu katolickich szamanów żyje na garnuszku państwa?
        >
        > Może skoro dotowanie czarownic jest oznaka zacofania należałoby także
        > zlikwidować dotacje dla księzy - niech opowiadają bzdury, że 3=1=3, wino
        > zmienia się w krew itd, ale za własne pieniądze.

- gdyby nie kościół to opieka spoleczna nie byłaby w stanie podołać
        obowiązkom..a tak to wykonuje za nią lwią cześć roboty
        • Gość: Informator Bzdury mowisz IP: 130.94.123.* 24.10.03, 15:17
          Panstwo placi ciezlie pieniadze za te niby harytatywna
          dzialalnosc KK. Gdyby nie te dotacje moznaby zatrudnic
          wielu bezrobotnych i kosztowaloby to o wiele mniej.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Bzdury mowisz 24.10.03, 15:56
            Gość portalu: Informator napisał(a):

> Panstwo placi ciezlie pieniadze za te niby harytatywna
            > dzialalnosc KK. Gdyby nie te dotacje moznaby zatrudnic
            > wielu bezrobotnych i kosztowaloby to o wiele mniej.

-te dotacje dla kościoła idą potem dalej na pomoc charytatywną.
        • Gość: Mickov Re: Miliony rządowych dotacji dla szamanów w suta IP: *.acn.pl 25.10.03, 16:32
          Jakżeś taki mądry/mądra, to powiedz, czemu, gdy setki ludzi zamarzają każdej
          zimy w naszym kraju, mało który proboszcz otworzy dla bezdomnych parafię, żeby
          się na materacu i pod kocem przekimali przez noc, albo nawet żeby cały dzień
          siedzieli na zapleczu i w zamian np. odśnieżyli wejście, tak z wdzięczności..
          hę????? pomyśl, zanim coś napiszesz, boś delikatnie mówiąc nierozsądny/a!!!
          PiS!
    • Gość: ciekawski Re: Rządowa dotacja dla czarownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 16:27
      A holenderskie czarownice w jakich skarpetkach chodzą? Czy tę prawdę albo
      jakąkolwiek inną, typową dla ciebie gównoprawdę też znasz
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Rządowa dotacja dla czarownicy 24.10.03, 16:28
        Gość portalu: ciekawski napisał(a):

> A holenderskie czarownice w jakich skarpetkach chodzą? Czy tę prawdę albo
        > jakąkolwiek inną, typową dla ciebie gównoprawdę też znasz

- a skąd mam to wiedzieć? ja z usług czarownic ani wróżek nie korzystam
        • Gość: ciekawski Re: Rządowa dotacja dla czarownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 16:39
          No tak o.Rydzyk nie jest czarownicą. Jest czarownikiem. Najpierw wyczarował
          RADIO, potem kasę ze świadectw NFI, potem wyczarował cegiełki, a teraz czaruje,
          że nie ma kasy na wyczarowanie TV TRWAM. No ale miało być o skarpetkach. Nie
          wyrolujesz mnie. Śledzę wszystkie twoje wątki.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Rządowa dotacja dla czarownicy 24.10.03, 16:55
            tu nie było żadnych czarów ..dali sprawa niewypaliła więc oddał z powrotem
            • gini Re: Oszolek !!! 24.10.03, 17:42
              Dales linka do norweskiej czarownicy, a co z holenderskimi?W Belgii nic mi nie
              doplacaja, to moze bym sie przeniosla do Holandii bo do Norwegii za daleko i za
              chlodno tam.
              Gdzie masz linka z Holandia?
              Pozdrawiam
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszolek !!! 24.10.03, 21:32
                gini napisała:

> Dales linka do norweskiej czarownicy, a co z holenderskimi?W Belgii nic mi
                nie
                > doplacaja, to moze bym sie przeniosla do Holandii bo do Norwegii za daleko i
                za
                >
                > chlodno tam.
                > Gdzie masz linka z Holandia?
                > Pozdrawiam

- o tym nie było mowy w żadnym serwisie 3 lata temu wo holenderskich
                czarownicach mówił pan Antonii Leśniak z Instytutu Eduacji Narodowej w
                Rozmowach niedokończonych w radiu Maryja..audycja była poświęcona politycznej
                poprawności
                • Gość: hehe w Polsce w parafiach to są tysiace czarownikow... IP: *.multicon.pl 25.10.03, 08:26
                  • oszolom.z.radia.maryja ksiądz nie uprawia żadnych czarów! 25.10.03, 10:39
                    chyba ze za czary uznajesz przemianę wody w wino a to z kolei w krew Chrystusaa
                    zaś chleba w ciało Chrystusa...ale to wcale nie oznacza że faktycznie tak się
                    dzieje! To jest tylko czysta symbolika..Jezus powiedział to czyńcie na moją
                    pamiątkę... myślałem że tyle wiesz..widać w sprawach wiary jesteś totalnym
                    analfabetą..a to o czym mówię to podstawa wiary i kulminacyjny moment każdej
                    mszy św.
                    • Gość: Bongo Re: ksiądz nie uprawia żadnych czarów???????? IP: *.it-net.pl 25.10.03, 11:19
                      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> chyba ze za czary uznajesz przemianę wody w wino a to z kolei w krew
                      Chrystusaa
                      >
                      > zaś chleba w ciało Chrystusa...ale to wcale nie oznacza że faktycznie tak się
                      > dzieje! To jest tylko czysta symbolika..

Oooo, i tak mówcie!!!!!!!! może jeszcze coś z ciebie wyjdzie. Widać nauki
                      wielkiego Marcina Lutra zaczynają w tobie kiełkować. Jeszcze trochę i
                      zrozumiesz, że Papierz rzymski nie jest zadna głową gościoło a tylko
                      uzurpatorem, którego władza nie ma oparcia w Biblii, podobnie jak oparcia w
                      Biblii nie ma celibat, kult maryjny, i sakramenty inne niz chrzest i komunia.

A może coś się zmieniło w nauce KK? Czy dogmat o przeistoczeniu nadal
                      obowiązuje, czy tez w międzyczasie go uchylono. Ciekawy jednak jestem dlaczego
                      na religii, na którą przez pomyłke chodziłem, mowiono mi, ze zmiana się
                      dokonuje, ale jedynie naprawdę godni moga ją zauważyć.

• oszolom.z.radia.maryja Re: ksiądz nie uprawia żadnych czarów???????? 25.10.03, 12:02

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                        >
                        > > chyba ze za czary uznajesz przemianę wody w wino a to z kolei w krew
                        > Chrystusaa
                        > >
                        > > zaś chleba w ciało Chrystusa...ale to wcale nie oznacza że faktycznie tak
                        > się
                        > > dzieje! To jest tylko czysta symbolika..
                        >
                        >
                        > Oooo, i tak mówcie!!!!!!!! może jeszcze coś z ciebie wyjdzie. Widać nauki
                        > wielkiego Marcina Lutra zaczynają w tobie kiełkować. Jeszcze trochę i
                        > zrozumiesz, że Papierz rzymski nie jest zadna głową gościoło a tylko
                        > uzurpatorem, którego władza nie ma oparcia w Biblii, podobnie jak oparcia w
                        > Biblii nie ma celibat, kult maryjny, i sakramenty inne niz chrzest i komunia.
                        >
                        - Chrystus powiedział jeli ktoś chce mnie naśladować niech rzuci wszystko co ma
                        i pójdzie za mną poza tym na apostołów wybrał sobie wyłącznie mężczyzn

> A może coś się zmieniło w nauce KK? Czy dogmat o przeistoczeniu nadal
                        > obowiązuje, czy tez w międzyczasie go uchylono.

-obowiązuje!
                        Ciekawy jednak jestem dlaczego
                        > na religii, na którą przez pomyłke chodziłem, mowiono mi, ze zmiana się
                        > dokonuje, ale jedynie naprawdę godni moga ją zauważyć.
                        >
                        > - albo w to wierzysz albo nie
                        >
                        >
                        >
                        • Gość: Bongo Re: ksiądz nie uprawia żadnych czarów???????? IP: *.it-net.pl 25.10.03, 12:37
                          > - Chrystus powiedział jeli ktoś chce mnie naśladować niech rzuci wszystko co
                          ma i pójdzie za mną poza tym na apostołów wybrał sobie wyłącznie mężczyzn

Taak? a jego żona Maria z Magdali? Nie mając żony nie mógłby byc
                          nazywany "rabbi" i nie byłby poboznym Żydem, a był nim. A wybrał tylkio
                          mężczyżn, gdyż wówcas kobiety nie miały istotnej pozycji w społeczeństwie.
                          Ale Św Paweł już dobrał sobie kobiety jako współpracownice i apostołki -
                          chociazby Junię, której tłumacze Biblii obcieli cycki i zrobili z niej faceta
                          Juniasa.

Jezus powiedział też: "nie idźcie do pogan, gdyz ja jestem posłany tylko do
                          owiec zbiegłych z domu Izraela"

> > A może coś się zmieniło w nauce KK? Czy dogmat o przeistoczeniu nadal
                          > > obowiązuje, czy tez w międzyczasie go uchylono.
                          >
                          > - obowiązuje!

Obowiązuje? No to zdecyduj się, czy przemiana wina w krew nastepuje naprawdę,
                          czy tez to tylko symbol

eliasz.dekalog.pl/goscie/dunkel/herezje.htm
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: ksiądz nie uprawia żadnych czarów???????? 26.10.03, 12:37

> > - Chrystus powiedział jeli ktoś chce mnie naśladować niech rzuci wszystko
                            > co
                            > ma i pójdzie za mną poza tym na apostołów wybrał sobie wyłącznie mężczyzn
                            >
                            > Taak? a jego żona Maria z Magdali? Nie mając żony nie mógłby byc
                            > nazywany "rabbi" i nie byłby poboznym Żydem, a był nim. A wybrał tylkio
                            > mężczyżn, gdyż wówcas kobiety nie miały istotnej pozycji w społeczeństwie.
                            > Ale Św Paweł już dobrał sobie kobiety jako współpracownice i apostołki -
                            > chociazby Junię, której tłumacze Biblii obcieli cycki i zrobili z niej faceta
                            > Juniasa.
                            >
                            > Jezus powiedział też: "nie idźcie do pogan, gdyz ja jestem posłany tylko do
                            > owiec zbiegłych z domu Izraela"
                            >
                            >
                            > > > A może coś się zmieniło w nauce KK? Czy dogmat o przeistoczeniu nadal
                            >
                            > > > obowiązuje, czy tez w międzyczasie go uchylono.
                            > >
                            > > - obowiązuje!
                            >
                            > Obowiązuje? No to zdecyduj się, czy przemiana wina w krew nastepuje naprawdę,
                            > czy tez to tylko symbol
                            >
                            > eliasz.dekalog.pl/goscie/dunkel/herezje.htm

-Chrystus nie był żonaty debilu!
                            • Gość: Bongo Jezus nie miał żony??????? Debilu????????? IP: *.it-net.pl 26.10.03, 13:56
                              > -Chrystus nie był żonaty debilu!

NIe??? poczytaj trochę publikacji z dziedziny teologii krytycznej, a dowiesz
                              się więcej.

Otóż Jezus syn Józefa miał żonę, brata Jakuba oraz kilka młodszych sióstr.
                              Jako najstarszy przejął po ojcu warsztat cieśli w skutek czego awansował do
                              ówczesnej klasy średniej w Judei. Był zamożny i dobrze mu się powodziło. W
                              wieku około 13 lat znaleziono mu żonę - gdyby tak nie było utraciłby wszelkie
                              powazanie wśród współwyznawców - a był przede wszystkim poboznym Żydem.
                              Nieżonaty meżczyzna nie mógłby także być nazywany Rabbi, a tak Jezus tytułowany
                              jest w Biblii. Kto był jego zoną? Zapewne Maria z Magdali - utożsamienie jej z
                              Jawnogrzesznicą to wymysł wczesnośredniowiecznych teologów. Poza tym wskazuje
                              na to także fakt, że wraz z Marią jego matką dopuszczono ją na miejsce kaźni -
                              dopuszczano tam tylko najbliższą rodzinę, zwłaszcza, gdy chodziło o skazanych
                              buntowników. Chodzilo o to, by nie mogli przemówić do ludu lub zostać
                              przedwcześnie uwolnieni - dlatego apostołowie byli trzymani z daleka.
                              Istnieje także bardzo stara legenda wizygocka, starsza od większości dogmatów i
                              pism chrystologicznych, o Marii Magdalenie (Langwedocja to jedyny region, gdzie
                              znaleźć można kościoły pod jej wezwaniem). Podług niej Maria Magdalena, żona
                              Jezusa przybyła do Galii Narbonensis przywożąc ze sobą dziecko Jezusa.
                              Francuska dynastia Merowingów szczyciła się pochodzeniem z rodu Jezusa, tym
                              szmym szczycą się do dziś Habsburgowie i Stewardowie.

Tak, wiem, to żydomasońskie talmudyczne bzdury, i powinienem czytać coś innego
                              niz Fakty i Mity. Niestety ciebie nie da się przekonać, bo hołdujesz zasadzie.,
                              że jeżeli fakty sa niezgodne z nauką kocioła to tym gorzej dla faktów.

Przy okazji... wyspowiadałeś się już z bluźnierstwa? Odprawiłeś pokutę?
                              Tak, chodzi mi o zanegowanie przez ciebie dogmatu o Przeistoczeniu.
                              • oszolom.z.radia.maryja Nie miał! 27.10.03, 08:13
                                to są niczym nieudowodnione chore hipotezy!
                                • Gość: Bongo Re: Nie miał! IP: *.it-net.pl 27.10.03, 08:38
                                  oszolom.z.radia.maryja napisał:

> to są niczym nieudowodnione chore hipotezy

w takim razie przytocz mi tutaj dowody hipotezy o wniebowzięciu Maryji
                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie miał! 27.10.03, 09:11

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                                    >
                                    > > to są niczym nieudowodnione chore hipotezy
                                    >
                                    > w takim razie przytocz mi tutaj dowody hipotezy o wniebowzięciu Maryji

-poczytaj sobie pismo święte to będziesz wiedział
                                    • Gość: Bongo! Oszołomie!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPAŁEŚ NA RELIGII? IP: *.it-net.pl 27.10.03, 17:15
                                      Po pierwsze: Biblia nie jestżadnym dowodem. To źródło historyczne, które
                                      podlega takiej samej ocenie co do prawdziwości i wiiarygodności przedstawionych
                                      w nim faktów jak "Historia" Herodota, czy też Żywoty Cezarów. A z
                                      wiarygodnością tego źródła jest bardzo kiepsko, nie wiem czy zauważyłeś, ale
                                      czterej ewangeliści w wielu miejscach sobie przeczą, zaś opis procesu Jezusta
                                      to jedna wielka koszmarna pomyłka. Polecam książkę niemieckiego prawnika i
                                      historyka Weddiga Fricke "Ukrzyżowany w majestacie prawa".

A po drugie... ty chyba spałeś na religii.

dogmat o wniebowstapieniu ogłoszono w 1950 r. to jest 53 lata temu. Kiepsko jak
                                      na 2000 lat kościoła. Poza tym nie ma on ŻADNEGO oparcia w Biblii.

"W Marii dopatruje się Kościół Katolicki nie tylko matki Jezusowej, lecz obrazu
                                      Kościoła, a więc wniebowzięcie Marii jest triumfem Kościoła. Dogmat o
                                      wniebowzięciu Marii nie ma absolutnie żadnych podstaw biblijnych - co przyznają
                                      teologowie katoliccy (Ks. E. Dąbrowski: Studia biblijne) - podstawą tej nauki
                                      są przede wszystkim tzw. apokryfy, czyli pisma pozabiblijne, "zawierające
                                      legendy, którym nie możemy zaufać", jak mówi Podręczna encyklopedia katolicka."
                                      www.luteranie.pl/www/biblioteka/dteologia/maria-ek.htm
                                      • Gość: Bongo! no tak, oszołomstwo nabrało wody w usta... IP: *.it-net.pl 28.10.03, 09:26
                    • Gość: Mickov Re: ksiądz nie uprawia żadnych czarów! IP: *.acn.pl 25.10.03, 16:37
                      ale ty jednak jesteś potężnie głupi!!!! ja w tamtej wypowiedzi nie doszukałem
                      się informacji, że czarni robią czary i na mszy zamieniają wodę (wódę!) w
                      wino.. masz ty skojarzenia... teraz mam dla ciebie zadanie, skoroś taki
                      inteligentny - skoro teraz jest sobota, a w zeszłym roku byłem na Mazurach, to
                      odpowiedz: o której godzinie odjeżdża spod mojego domu tramwaj!!!
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: ksiądz nie uprawia żadnych czarów! 28.10.03, 09:40
                        Gość portalu: Mickov napisał(a):

> ale ty jednak jesteś potężnie głupi!!!! ja w tamtej wypowiedzi nie doszukałem
                        > się informacji, że czarni robią czary i na mszy zamieniają wodę (wódę!) w
                        > wino.. masz ty skojarzenia... teraz mam dla ciebie zadanie, skoroś taki
                        > inteligentny - skoro teraz jest sobota, a w zeszłym roku byłem na Mazurach,
                        to
                        > odpowiedz: o której godzinie odjeżdża spod mojego domu tramwaj!!!

rano była godz 7.05 to sobie oblicz!
    • Gość: Ucz się ucz! Czep się swego radia I Maryji, zostaw narody w sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 11:41
      w spokoju. A jak już tak ich nie lubisz, to przypominam oni żyją w depresji i
      są b. dobrze wyjształceni i pracowici. To, że nia budują kościołów to efekt
      historii, Hiszpanie okupańci na siłę zrobili katolicyzm obowiązujący. To tak
      jak Ty nie lubisz prawosławia czy innych odłamów schizm tej samej wiary. Oni sa
      protestantami, kościoły mają skromne. A przy koSciele w Alkmarze w byłej
      plebani jest burdel, pojedź pooglądać panienki. To tak jak u nas zemsty w
      Pałacu Kultury i na Wiejskej.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Rządowa dotacja dla czarownicy 25.10.03, 23:07
      zamiast czarownicom powinni tę dotację dać potrzebującej biednej
      rodzinie..jeśli u siebie taklich nie mają to niech przekażą komuś biednemu z
      krajów trzeciego świata np jakiemuś POlakowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka