Gość: mniejwiecej IP: *.chello.pl 02.11.03, 12:23 co by bylo jakby skserowac formularze?? byloby wiecej miejsc do rozdysponowania?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: markus Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.ruczaj.pl / 192.168.8.* 02.11.03, 12:38 A moze by tak WUP przez internet by przyjmowały formularze- wnioski?! Czy to juz ta epoka w polskiej administracji? Już czas na zmiane !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYSOKA TECHNOLOGIA GARY I SZOROWANIE KIBLÓW - NIEWOLNICY SŁOWIAŃSCY IP: *.chello.pl 02.11.03, 15:01 "Do wyboru będzie m.in. hotelarstwo, gastronomia, praca na budowie oraz w przetwórniach" i jeszce CAŁOWAĆ PO RĘKACH SWYCH NIEMIECKICH PANÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKIE HI-TECH NIEMIECKICH STUDENTÓW DO SPRZĄTANIA PRZYJMĘ... IP: *.chello.pl 02.11.03, 15:07 ...bo po wprowadzeniu wiz dla Ukraińców nie ma jak i gdzie znaleźć chętnych. Czy Polska będzie teraz posiadać jakiś okres przejściowy na pracę obywateli niemieckich w Polsce? Chyba nie. Więc to legalne, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYŚL TECHNICZNA POLSKA NAUKA TRUMFUJE - MAMY NAJLEPSZYCH STUDENTÓW IP: *.chello.pl 02.11.03, 15:26 MAMY NAJLEPIEJ PZRYGOTOWANYCH ZAWODOWO STUDENTÓW, zawstydzają wprost swych nienieckich kolegów/koleżanki W NIEDOŚCIGNIONEJ NA SKALĘ ŚWIATOWĄ SPRAWNOŚCI w TECHNOLOGII mycia garów, szorowania kiblów i pchaniu taczek... DZIĘKUJEMY WAM NIEMIECCY ŁASKAWCY za przyjęcie NASZEJ MŁODZIEŻY do TAK KSZTAŁCĄCYCH praktyk zawodowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: POLSKA NAUKA TRUMFUJE - MAMY NAJLEPSZYCH STUD IP: 203.36.162.* 02.11.03, 18:26 Gość portalu: MYŚL TECHNICZNA napisał(a): > MAMY NAJLEPIEJ PZRYGOTOWANYCH ZAWODOWO STUDENTÓW, > zawstydzają wprost swych nienieckich kolegów/koleżanki > W NIEDOŚCIGNIONEJ NA SKALĘ ŚWIATOWĄ SPRAWNOŚCI w TECHNOLOGII mycia garów, > szorowania kiblów i pchaniu taczek... > > DZIĘKUJEMY WAM NIEMIECCY ŁASKAWCY za przyjęcie NASZEJ MŁODZIEŻY > do TAK KSZTAŁCĄCYCH praktyk zawodowych $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Gdzie sens -gdzie logika ?Za 2ERU na godzine i do Niemiec ! smutny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: POLSKA NAUKA TRUMFUJE - MAMY NAJLEPSZYCH STUD IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 02.11.03, 18:37 Gość portalu: smutny napisał(a): > Gdzie sens -gdzie logika ?Za 2ERU na godzine i do Niemiec ! > smutny "Na bezrybiu i rak ryba". Kilka dni temu w Belgii policja zamknela nieuczciwego pracodawce. Zatrudnial on polskich kierowcow. Faceci ci musieli zapierwdzielac za kolkiem 20h dziennie za jedyne 40 Euro. Dodatkowo musieli falszowac wykresy godzin rejestrowane przez rejestrator w ich samochodach, aby policja sie nie przyczepila, ze tak dlugo pracuja bez obowiazkowych przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: NIEMIECKICH STUDENTÓW DO SPRZĄTANIA PRZYJMĘ.. IP: *.adsl.hansenet.de 02.11.03, 17:32 Gość portalu: POLSKIE HI-TECH napisał(a): > ...bo po wprowadzeniu wiz dla Ukraińców nie ma jak i gdzie znaleźć > chętnych. > Czy Polska będzie teraz posiadać jakiś okres przejściowy na pracę > obywateli niemieckich w Polsce? > Chyba nie. Więc to legalne, co nie? Cóż przyjdzie ci samemu zmywać gary . Skoro na Polaka Cię nie stać , to na Niemca tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaw Re: GARY I SZOROWANIE KIBLÓW - NIEWOLNICY SŁOWIAŃ IP: *.chello.pl 02.11.03, 16:11 Ty skonczony idiota jests! ja bylem juz dwa razy w takiej pracy i nikogo po raczkach calowac nie musialem. za pieniadze, ktore tam zarobilem w polowie listopada wylatuje do Londynu bede sie tam uczyl jezyka w renomowanej szkole - a ty siedz na tylku i kombinuj w kogo sobie mordke wytrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaw Re: GARY I SZOROWANIE KIBLÓW - NIEWOLNICY SŁOWIAŃ IP: *.chello.pl 02.11.03, 19:48 WYstarczyło Panie filologu na wiele więcej. W firmie, w której pracowałem zarobić można w miesiąc nawet 12-14 tys. złotych i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: GARY I SZOROWANIE KIBLÓW - NIEWOLNICY SŁOWIAŃ IP: *.adsl.hansenet.de 02.11.03, 19:52 Gość portalu: kaw napisał(a): > WYstarczyło Panie filologu na wiele więcej. W firmie, w której > pracowałem zarobić można w miesiąc nawet 12-14 tys. złotych i co > ty na to? Zmywając gary ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaw Re: GARY I SZOROWANIE KIBLÓW - NIEWOLNICY SŁOWIAŃ IP: *.chello.pl 02.11.03, 21:59 sprzatajac biura po 10-12 godzin dziennie. nikt mi nie wmowi ze to jest naciaganie biedakow z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.6.194.203.acc03-kent-syd.comindico.com.au 02.11.03, 12:44 Lipa.. napisza kiedy i gdzie zaczna rozdawac te formualrze.. studenci grzecznie sie w kolejke ustawia.. a wtedy ktos wyjdzie z za drzwi i powie ze wszystkie formularze zostaly juz rozdysponowane.. tak bedzie.. bo juz tak bylo nieraz.. widizalem cos takiego w szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 13:54 A studenci germanistyki, ktorzy maja obowiazkowo pracowac 3 tygodnie, kolejny raz na lodzie.Sami musimy szukacpracy i to jeszcze takiej, gdzie pracodawca zgodzi sie na prowadzenia dzienniczka praktyk i ocene.POWIESIC SIE CZY CO?Uczelnia dostaje kilka miejsc, jada najlepsi dzialacze, nie najlepsi studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.parkowe.pol 02.11.03, 14:23 Nieprawidlowe myślenie, praca powinna być w Polsce, kto inaczej myśli jest kolaborantem i sprzedawczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 15:09 albo nosić cegły na niemieckich budowach. Kurwa, zajebista oferta. Nie zapominajmy, że mówimy o pracy sezonowej. Niemieccy bezrobotni bez wykształcenia nie chcieli się brudzić, to sprowadzi się polaczków studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: 64.230.97.* 02.11.03, 15:30 Czesc ! Czy ktos Ciebie zmusza abys jechal do takiej czy innej pracy w Niemczech ? A wiec siedz w domu i nienarzekaj a ja wybieram sie tam i napeno wroce zadowolony poznawszy inny swiat i nauczywszy sie wiecej jezyka niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PATENT LEPPERA DRABINA SPOŁECZNA - NIEMIECCY DYREKTORZY W POLSCE IP: *.chello.pl 02.11.03, 15:57 > Czesc ! Czy ktos Ciebie zmusza abys jechal do takiej czy innej > pracy w Niemczech ? Tu nie chodzi o Ciebie, czy o tych 1500 studentów. Tu chodzi o politykę państwową, o TRAGICZNY STAN POLSKIEJ NAUKI i o przyszłość narodu polskiego - pozbawionego czynników prorozwojowych. Naukowcy nie blokują dróg jak tzw. rolnicy i polski rząd finansuje naukę na takim poziomie jak UZBEKISTAN czy TANZANIA! To właśnie jest TRAGEDIA, że Polacy przestali być solidarni i juz im "wszystko jedno". Jak zobaczysz Żydów np. amerykańskich to zauważysz, że każdy nowoprzybyły żydowski immigrant otrzymuje tam PEŁNE WSPARCIE LOGSTYCZNE od lokalnych gmin żydowskich - i na pewno nie będzie szukał pracy na budowie lecz UDERZY OD RAZU W KLUCZOWE POZYCJE NA DRABINIE SPOŁECZNEJ. Efekt: USA walą ileś tam MLD$ rocznie w państwo izrealskie... Polscy emigranci, natomiast, pracują "przy azbestach" a POLISH JOKES są na porządku dziennym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:06 Gość portalu: Marek napisał(a): > Czesc ! Czy ktos Ciebie zmusza abys jechal do takiej czy innej > pracy w Niemczech ? A wiec siedz w domu i nienarzekaj a ja > wybieram sie tam i napeno wroce zadowolony poznawszy inny swiat > i nauczywszy sie wiecej jezyka niemieckiego. Przy szorowaniu kibli w hotelu, noszeniu cegieł albo sortowaniu truskawek języka się za wiele nie nauczysz. Poza tym do takiej roboty trzeba mieć sporo siły FIZYCZNEJ, i jak szwab zobaczy, żeś za słaby, to Cię nie weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaw Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.chello.pl 02.11.03, 16:24 bredzisz niemilosiernie! ja sie tam jezyka nauczylem. sprzatalem biura z wieloma podobnymi mi studentami z calej wschodniej europy. ty pewnie nie znasz jezykow i nie poradzilbys sobie w takich warunkach. ja wszystkie urzedowe sprawy zalatwialem sam, po bankach chodzilem. swiat z perspektywy miejsca na ktorym siedzisz jest pewnie okropnie nudny ale niech cie mecza te twoje frustracje, NIEDBAM O TO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indian Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.adsl.hansenet.de 02.11.03, 17:38 Gość portalu: loko napisał(a): > >NIEDBAM O TO!!! > > > Zniemczony zjebie, "nie" z czasownikami piszemy osobno. "zjebie" to też nie bardzo po polsku . Dla niektórych debili facet który jeździ mercedesem to już faszysta . Stój czereśniaku dalej po zapomogę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 15:59 Gość portalu: loko napisał(a): > albo nosić cegły na niemieckich budowach. Kurwa, zajebista oferta. Nie > zapominajmy, że mówimy o pracy sezonowej. Niemieccy bezrobotni bez > wykształcenia nie chcieli się brudzić, to sprowadzi się polaczków studentów. Zanim zaczniesz się mądrzyć, to najpierw dowiedz się czegoś więcej. W Niemczech wszyscy ich studenci też przechodzą takie praktyki. Jeśli szanowny student ma być menedżerem, to najpiew musi poznać, co to jest normalna szara robota. W przeciwnym wypadku nigdy! nie będzie dobrym szefem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:08 > > Zanim zaczniesz się mądrzyć, to najpierw dowiedz się > czegoś więcej. W Niemczech wszyscy ich studenci też > przechodzą takie praktyki. Jeśli szanowny student ma być > menedżerem, to najpiew musi poznać, co to jest normalna > szara robota. > W przeciwnym wypadku nigdy! nie będzie dobrym szefem. Ale różnica jest taka, że po takiej praktyce szwabski student dostanie pracę i zarobi więcej niż Polak, który po 2 miesiącach wróci do Polski, gdzie roboty nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd [...] IP: *.p.lodz.pl / 192.168.1.* 02.11.03, 17:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:02 I pewnie dlatego szwaby muszą importować np. informatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żyd Re: Teraz trzeba mieć 2 fakultety, żeby myć gary IP: *.p.lodz.pl / 192.168.1.* 02.11.03, 21:13 Gość portalu: loko napisał(a): > I pewnie dlatego szwaby muszą importować np. informatyków. Uważasz, że szwaby muszą importować informatyków dlatego, że absolwentom niemieckich uczelni nie chce się iść do pracy? Oczywista bzdura. Są dwa możliwe powody - albo niemieckie uczelnie kształcą zbyt mało informatyków, albo też niemieccy informatycy lepiej zarabiają poza Niemcami i grupowo wyjeżdżają z ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Akurat po takiej praktyce znalazlem w PL swietna p IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.03, 17:40 Akurat po takiej praktyce znalazlem w PL swietna prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.gda.osk.pl / 192.168.50.* 02.11.03, 16:08 do wszystkich drwiacych i kpiących... taka jest kolej rzeczy ze sa kraje bogatsze i biedniejsze i ci z biedniejszych jezdza do tych bogatszych i sobie dorabiaja... i to nie malo nie wiem czy wy wiecie o jakiej "strasznej" pracy, "ponizaniu" rozmawiacie!! ja pracowałam w tym roku w monachium i było to wlasnie dzieki tym formularzom z urzedu wojewodzkiego. za taka stawke (8.6 E) za godzine to ja nawet w polsce na wysokim stanowisku nie dostane... i mam to gdzies ze sprzatalam.. bo jak słusznie mówi pewne powiedzenie zadna praca nie hanbi!! zycze powodzenia tym wszystkim ktorzy w wakacje chca sie troszke odkuc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:11 A teraz już masz stałą pracę w Polsce? Co do Twojego kierunku studiów niosły te praktyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaw Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.chello.pl 02.11.03, 16:32 ty nie rozumiesz calej idei takich wyjazdow. tam sie jedzie po finansowa niezaleznosc, po to by poznac ciekawych ludzi, po to zeby sprubowac odnalesc sie w nowych okolicznosciach, po to by nie siedziec tu i teraz i nazekac tak jak wiekszosc tu piszacych. swoja droga "mm" pewnie sie spotkalismy jesli pracowales/las u herrmana(no chyba ze jestes Mateuszem M. i pracowales w gastronomii jesli tak to pozdrawiam Lukasz K.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 16:39 Gość portalu: kaw napisał(a): > __-sprubowac___- - ___odnalesc___ __nazekac___ Kurwa, synku, gdzie takich filologów nam kształcą? I poznałeś tych ciekawych ludzi i co teraz robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaw Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.chello.pl 02.11.03, 19:43 Wyobraź sobie ze jestem dziennikarzem w największej w Polsce agencji prasowej i kończę studia na wydziale filologicznym jednego z większych uniwerków w kraju. Kłopoty z ortografia to wina zaniedbania z dzieciństwa(szkoła w niczym mi nie pomogła). O dysortografi i dysleksji słyszałeś. Wszystkie obraźliwe słowa, którymi w moim kierunku rzucasz traktuje jak pochlebstwa. Lej słodycz w moje serce, bo mam Cię głęboko w dupie i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina DO LOKO IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.03, 23:30 Wiesz co Loko ale ty jestes zle wychowany i ta twoja lacina. Po tym niestety poznaje sie rodakow w Niemczech. na studiach w Niemczech moj kolga z Portugalii zapytal sie mnie co oznacza slowa"kurwa" bo on jak jest na jakijs imprezie z udzialem Polakow to ciagle slyszy to slowo. Bardzo mi bylo milo . Co za wstyd . To wlasnie przez takich ludzi jak ty z twoim slownictwem .. Kim ty jestes , ze tak ponizazs innych ludzi? Pewnie jakims zakompleksionym ksenofobem , ktory poza swoja wioska swiata nie widzial i rzuca epitetami typu: niemcy to szwaby, francuzi to pewnie zabojady, wlosi makaroniarze Czesi pepiki . i na pewno co niedziela do kosciolka a w piatki na rozaniec . Pozdrowienia i prosze cie nie uzywaj wiecej tych "lacinskich slow "i jak sprobuj uzywac argumentow a nie obrazaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów .....KAW!!! IP: 62.39.206.* 02.11.03, 23:25 Gość portalu: kaw napisał(a): > ty nie rozumiesz calej idei takich wyjazdow. tam sie jedzie po > finansowa niezaleznosc, po to by poznac ciekawych ludzi, po to > zeby sprubowac odnalesc sie w nowych okolicznosciach, po to by > nie siedziec tu i teraz i nazekac tak jak wiekszosc tu > piszacych. > swoja droga "mm" pewnie sie spotkalismy jesli pracowales/las u > herrmana(no chyba ze jestes Mateuszem M. i pracowales w > gastronomii jesli tak to pozdrawiam Lukasz K.) **************************************************** ... Kaw, bardzo mi sie podoba twoja rzeczowa mowa... Trzymaj tak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOKIA REZERWUAR TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ dla Niemców IP: *.chello.pl 02.11.03, 17:02 > taka jest kolej rzeczy ze sa kraje bogatsze i biedniejsze tylko, że Polska ZAWSZE będzie bidą z nędzą gdy jedyną "przyszłościową" dziedziną w którą inwestuje polski rząd są DOPŁATY DLA ROLNIKÓW > zycze powodzenia tym wszystkim ktorzy w wakacje chca sie troszke > odkuc.. tu nie ma się od czego "odkuwać" bo nigdy się nie zdążyli dobrze zakuć wszyscy wiedzą jaki jest poziom na polskich uczelniach ostatnio, zwłaszcza tych prywatnych... przy niemieckich studentach w analogicznych dziedzinach są MERYTORYCZNYMI ZERAMI i wszystko wskazuje na to, że takie jest juz PRZEZNACZENIE Polaków - REZERWUAR TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ dla Niemców ŻENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: REZERWUAR TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ dla Niemców IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 02.11.03, 18:12 Gość portalu: NOKIA napisał(a): > tu nie ma się od czego "odkuwać" bo nigdy się nie zdążyli dobrze zakuć > wszyscy wiedzą jaki jest poziom na polskich uczelniach ostatnio, zwłaszcza > tych prywatnych... > przy niemieckich studentach w analogicznych dziedzinach są > MERYTORYCZNYMI ZERAMI Skad takie doswiadczenia? Mysle, ze to polskie kompleksy. Moja corka dopiero uwierzyla mi, ze polskie uczelnie i system nauczania studentow jest lepszy, gdy pojechala studiowac na UJ. Jakie ty masz doswiadczenie, ze tak chwalisz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: REZERWUAR TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ dla Niemców IP: *.umsl.edu 02.11.03, 18:18 Gość portalu: NOKIA napisał(a): > tu nie ma się od czego "odkuwać" bo nigdy się nie zdążyli dobrze zakuć > wszyscy wiedzą jaki jest poziom na polskich uczelniach ostatnio, zwłaszcza > tych prywatnych... > przy niemieckich studentach w analogicznych dziedzinach są > MERYTORYCZNYMI ZERAMI i wszystko wskazuje na to, że takie jest juz > PRZEZNACZENIE Polaków - REZERWUAR TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ dla Niemców > Ty natomiast wiesz, zero o uczelniach z granicą. Polscy studenci na głowę biją swoich zagranicznych kolegów jeśli chodzi o myślenie umiejętności i wiedzę. Upadek naszego szkolnictwa wyższego dopiero się zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Cała prawda kto otrzymuje tą pracę!!! IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 16:41 Prawda jest taka, że pracując w ten sposób można całkiem niezle zarobić, więc nie sądzcie ze osoby ktore korzystaja z tej możliwości, nie maja pleców w Urzędzie Wojewódzkim. Gdyby sie jakis dziennikarz przyjrzał kto w jednym z województw rok temu uzyskał tą możliwość, to byłoby bardzo interesujące. Co ciekawe nie są to osoby potrzebujące, które dzięki protekcji dobrze postawionych znajomych uzyskują możliwość zarobienia na studia. Szkoda, że wogóle nie zwraca sie na to uwagi i nie zaostrza procedur. Myślę że jest jakis konflikt jesli do pracy wyjeżdza student/dziecko dyrektora Wojewódzkiego Urzędu Pracy, a nie naprawde potrzebujący studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO Re: Cała prawda kto otrzymuje tą pracę!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.03, 17:59 To prawda, co pisze moj poprzednik, takie same praktyki maja miejsce w urzedzie pracy w rzeszowie. a do samych wyjazdow wakacyjnych do niemiec, sama bralam tym udzial pare lat temu i wcale nie bylo to sprzatanie czy praca na budowie, tylko drogeria w nadmorskim miasteczku, kwestia szczescia(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacol Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.int.gilmore.ca 02.11.03, 18:03 ZENADA dla mnie jest caly ten sprzeciw i oburzenie przeciw zatrudnianiu studentow przy "nieodpowiednich" pracach przez "nieodpowiednich" pracodawcow. Rozumiem, ze przy takim zalozeniu polski absolwent kazdej wyzszej uczelni nie powinien podejmowac podobnych prac rowniez i w Polsce (gdy np. faktycznie nie ma akurat popytu na jego kwalifikacje), wowczas wszyscy, ktorzy teraz protestuja beda na niego placic odpowiednie podatki i powinni to uwazac za prawidlowe. Jak widac Lenin wiecznie zywy i jeszcze troche czasu potrzeba aby spoleczenstwo zrozumialo, ze elastycznosc to jedna z najwiekszych cnot. Pytanie retoryczne: czy absolwent jakiegos kierunku "zarzadzania" po otwarciu firmy "uslugi w czyszczeniu" powinien w niej pracowac na najnizszym stanowisku gdy np. zaskoczony zostala nadmiarem zlecen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volks Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów IP: *.parkowe.pol 02.11.03, 18:08 Pamiętam w czasie wojny polacy tez sami przyjeżdżali do pracy, a teraz każą płacić za tą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów 02.11.03, 19:48 obiecanki cacanki...obiecują złowte góry a i tak wiara trafi w ręce niemieckich alfonsów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy3@o2.pl arbait macht frei meine liebe polnische schweine hehe IP: *.westside.kielce.pl / 192.168.1.* 02.11.03, 19:50 arbait macht frei meine liebe polnische schweine hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoj Re: arbait macht frei meine liebe polnische schwe IP: *.chello.pl 02.11.03, 19:56 zamilcz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: arbait macht frei meine liebe polnische schwe 02.11.03, 19:57 Tomy! pisze się arbeit!! przez e! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Praca w Niemiczech dla 1500 studentów 02.11.03, 20:00 Gość portalu: mniejwiecej napisał(a): > co by bylo jakby skserowac formularze?? byloby wiecej miejsc do > rozdysponowania?? Ladnych pare lat temu na podstawe umowy miedzynarodowej moglo pracowac w Niemczech 70 tysiecy Polakow. Polska "sprytnie" przekroczyla ten kontygent, wydajac wiecej przydzialow polskim firmom, w efekcie czego w nastepnych latach kwote zredukowana o stosowna ilosc. Silesius Odpowiedz Link Zgłoś