saniba Nie lubię Donalda Tuska, ale związkowcy 19.05.09, 13:17 coraz bardziej działają mi na nerwy. Kiedyś związki zawodowe walczyły o pracownika, teraz walczą o własne stołeczki i całkiem niezłe wynagrodzenia. A jeżeli chodzi o stoczniowców - to proponuję pojechać do Torunia i tam wszczynać zadymę. Tym razem popieram decyzję Premiera związaną z uroczystościami czerwcowymi, mam dość patrzenia na ośmieszanie mojego Kraju. Sytuacja jest trudna, ale do cholery, ludzie muszą sobie jakoś radzić i robią to, choćby poprzez przebranżowienie. Mam dość cackania się z wybranymi grupami zawodowymi. Szkoda, że po ideałach starej, prawdziwej Solidarności - pozostało tylko piękne wspomnienie. Naprawdę szkoda :-( PS. W obecnej sytuacji, niezależnie od tego, która opcja by rządziła i tak by miała spore problemy. Zamiast jazgotać i pluć na siebie nawzajem, czas wznieść się ponad podziały i zastanowić, jak się nie dać kryzysowi i nie dopuścić do inflacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stan65 Politolodzy: Premier nie uległ presji. To była ... 19.05.09, 13:18 Związkowcy do PISu,bądzcie ludżmi i brońcie ich,a nie żerujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Politolodzy: Premier nie uległ presji. To była ... 19.05.09, 13:25 Zarówno politycy PiS jak i propisowskie związki boją się merytorycznej dyskusji i robią wszystko, aby do niej nie dopuszczać. Nie mają bowiem do zaoferowania niczego prócz krytyki przeciwników, awantur, demagogii i pustych obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Tusku - polski Putin 19.05.09, 13:50 Wczorajszy PO-paprany szoł przypominał przeniesione żywcem z Kremla konferencje ówczesnego prezydenta Putina. Ten sam lekki krok na wejściu, ta sama gigantomania wnętrz, ogromna, pusta sala, i dwóch wystraszonych "opzycjonistów", z których jeden cały czas przepraszał i czytał pytania z kartki. Panie Nowak, za coś chyba panu Tusku płaci ! A pan odwalasz taką chałturę ! To w końcu także nasze pieniądze ! Już lepiej było dac Tusku wibrator czy świński ryj, to były chociaz jakies pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-316 Re: Tusku - polski Putin 19.05.09, 18:39 Z Ciebie żaden Gadający łeb, zmień login na zakuty łeb:((( nikt nie zabronił tym pseudo stoczniowcom przyjść na rozmowę z Premierem , tylko co oni oprócz wrzasków mieliby do powiedzenia? Jaruś stoi za plecami i mąci.... to jest taka Solidarność jak ze mnie stoczniowiec, zwykli nakręceni chuligani polityczni udający troskę o robotników:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
jszyman1 Politolodzy: Premier nie uległ presji. To była ... 19.05.09, 14:00 O zamieszanie związkowcom chodziło. Wiedzieli, że premier ma wszystkie argumenty odnośnie stoczni w reku i nie mają z nim szans w rzeczowej dyskusji, więc zastanawiali się na podstawie jakiego pretekstu się wykręcić. No i zrobili szopkę, bo wiedzieli, że media jak to media zamiast mówić o słuszności argumentów premiera będą mówić o szopce. Jakie media tacy związkowcy i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
aulonia Politolodzy: Premier nie uległ presji. To była .. 19.05.09, 14:01 WRESZCIE MAMY PREMIERA Z KTOREGO MOZEMY BYĆ DUMNI! MAM NADZIEJĘ, ZE MROCZNE CZASY PiSu NIE WRÓCĄ NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: Politolodzy: Premier nie uległ presji. To był 19.05.09, 15:37 au... niedługo tylko to Ci zostanie! A lonia to pewnie ku czci wielkiego orędownika sprawy polskiej- Leonida Ilicza Breżniewa! Prorokuję,że już niedługo będziesz się modlił o każdą inną partię, nawet o ten znienawidzony przez ciebie PiS , byle by nie PO. A swoją drogą nienawidzisz PiS-u bo jesteś powiązany z WSI, PZPR, złodziejską nomenklaturą, kabaretowymi sądami, łapówkarskim, środowiskiem medykusów, ZNP-owskim nauczycielem, gangami paliwowymi czy innym bandytyzmem??? Czy też może jesteś członkiem obrzezanego bractwa? Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Politolodzy: Premier nie uległ presji. To był 19.05.09, 17:34 irasiad ! Odpowiedz Link Zgłoś