Gość: Slawek Pruchnik IP: *.twmi.rr.com 13.12.03, 02:07 Mam nadzieje ze beda to Sokoly (Huzary) Polskiej produkcji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NoMad Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: 195.117.138.* 13.12.03, 04:13 Gość portalu: Slawek Pruchnik napisał(a): > Mam nadzieje ze beda to Sokoly (Huzary) Polskiej produkcji! BUHAHAHAHAHAHAHA chyba śnisz Huzar nie nadaje się do wożenia vip`ów a pewnie o to chodzi a o sokołach nawet nie marz bo i one nie są VIP`owskie (między innymi mają tylko jeden silnik) pozatym są za małe na premiera czy prezydenta wraz ze świtą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadworny Blazen Śmigłowce nie potrzebuja mostow. IP: 203.98.78.* 13.12.03, 04:31 Gość portalu: NoMad napisał(a): > Gość portalu: Slawek Pruchnik napisał(a): > > > Mam nadzieje ze beda to Sokoly (Huzary) Polskiej produkcji! > BUHAHAHAHAHAHAHA chyba śnisz Huzar nie nadaje się do wożenia > vip`ów a pewnie o to chodzi a o sokołach nawet nie marz bo i one > nie są VIP`owskie (między innymi mają tylko jeden silnik) > pozatym są za małe na premiera czy prezydenta wraz ze świtą... Ale potrafia wystrzelic rakiete nie gorsza od pocisku z armaty czolgowej. Sa mobilniejsze i nie potrzebuja mostow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nom Re: Śmigłowce nie potrzebuja mostow. IP: 195.117.138.* 13.12.03, 04:53 a jak myślisz ile amfibii kosztuje jeden śmigłowiec ???? Wiesz ile (dobrych) śmigłowców bojowych można kupić za 26 (bo dolar nisko stoi ) milionów dolców ? Domyśl się ile kosztuje HELLFIRE... (jak nie potrafisz to koło 50 tys usd. - pewnie i tak z dużą zniżką w paczce po 100 sztuk :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysw Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.daewoo.lublin.pl 13.12.03, 09:57 Sokół ma jeden silnik?? Doucz sie troche zanim sie wypowiesz, a lepiej więcej nic nie mów. Sokól ma dwa silniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.ruczaj.pl 14.12.03, 00:55 Co Ty chłopie za brednie piszesz? Sokół ma dwa silniki a nie jeden - nie opowiadaj więc bajek ! Najlepszym rozwiązaniem będzie jak kupimy Mi8 - tańsze, sprawdzone, niezawodne (pomimo ostatniego feralnego wypadku). Pozatym pamiętajmy że nie wszystko co zachodnie jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeLaRoche Lodzie podwodne dla VIP-ow IP: 200.232.137.* 13.12.03, 08:21 W stepie szerokim,... ktorego okiem,... nawet sokolooooooooolimmmmmmmmm nieeee zmieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerzysz,.... stan,...........unies glowe,........ A lodzie podwodne? Statki kosmiczne na ksiezyc? Dlaczego Polska jest gorsza od hamerykanow? Kwacha na ksiezyc aby pokazal czym jest Polska! My nie gesi,...niech zyje nam,....Za Gdansk i Bruksele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.access.uk.tiscali.com 13.12.03, 08:25 Gość portalu: Slawek Pruchnik napisał(a): > Mam nadzieje ze beda to Sokoly (Huzary) Polskiej produkcji! A ja mam nadzieje, ze to beda najlepsze smiglowce na jakie nas stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 13:16 Kupmy coś od ruskich, może Ka-52, ha , ha na jeden by stykło ale to i tak jak 5 Huzarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.d.pppool.de 13.12.03, 13:31 i tak pewnie te pieniadze trafia do kieszeni kolegow z MON. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowy Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.proxy.aol.com 13.12.03, 13:32 General Zuchowski powinien byc sprawdzony - bo prawdopodobnie forsowal ten zakup z wiadomych wzgledow. Co na to prokuratura wojskowa ? Takie sprawy - i jeszcze wieksze - natychmiast sie wyjasnia. Wystarczy wziac przyklad z USA, gdzie zablokowano olbrzymi kontrakt z Boeingiem, bo smierdzialo prywatnym interesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 14:01 "zakup amfibii odbywał się poza procedurą przetargową i przeforsował go ówczesny dowódca wojsk inżynieryjnych gen. Ryszard Żuchowski, który obecnie pracuje w polsko-niemieckiej spółce zajmującej się kontraktem." Przecież to jest kurwa granda! Tym powinien zająć się prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 14:14 Czy minister Zemke wie z kim ma podpisany kontrakt na dostawę amfibii? General Dynamics to firma ze Stanów Zjednoczonych ,a to podobno nasi przyjaciele. Czy nowy brat nie obrazi się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinreim Re: Śmigłowce zamiast amfibii IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.03, 14:41 Co to za parametr " w 20 minut dla 70-ci czołgow"??? A ile im zajmie wybudowanie mostu przez Bałtyk dla jednego Czołgu??? Czas potrzebny do zbudowania mostu chyba najbardzxej zależy od szerokości przeszkody wodnej i może od nośności. Co autor nosi pod włosami??/ Odpowiedź wg Ks. Tisznera- -PUSTAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek948 A kto za Sokoly da lapowke i sa male dla duzego IP: 213.77.79.* 13.12.03, 15:36 Gość portalu: Slawek Pruchnik napisał(a): > Mam nadzieje ze beda to Sokoly (Huzary) Polskiej produkcji! rzadu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: A kto za Sokoly da lapowke i sa male dla duze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:01 niestety most polskiej armii także jest potrzebny ale nie rozumiem dlaczego te amfibie musimy kupować za granicą, w końcu amfibie to dość prymitywne konstrukcje. Za moich czasów w wojsku tj. w latach 70-tych budowano w 20 min. tzw wstęgę za pomocą pontonów wożonych na "pszczółkach"(star 66). Z tym, że nie ograniczano ilości pojazdów mających po niej przejechac, do 70- ciu. PS. Polskie Huzary będą wyposażone w najlepsze na świecie i najbardziej tajne izraelskie rakiety ppanc NT-D(oprocz min. Kaczmarka, który podpisał na nie kontrakt już po raz drugi),a nie jakieś badziewie jak Hellfire Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: Ile bedzie wynosic kara za zerwanie kontraktu? IP: *.qc.sympatico.ca 13.12.03, 22:06 Ile bedzie wynosic kara za zerwanie kontraktu? GW, nie badzcie skapi i prosze podajcie ta informacje zeby maluczcy mieli pelniejszy obraz wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek_us Re: Ile bedzie wynosic kara za zerwanie kontraktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 22:58 Gość portalu: Toronto napisał(a): > Ile bedzie wynosic kara za zerwanie kontraktu? GW, nie badzcie > skapi i prosze podajcie ta informacje zeby maluczcy mieli > pelniejszy obraz wydarzenia. Kara za zerwanie czego ??? wyobraz sobie ze niemiecka firma dwa razy nie dotrzymala terminu i wlasnie wystapila o kolejne przedluzenie wiec raczej logiczne ze za zerwanie kontraktu kary nie bedzie bo kontrakt nie zosatl zrealizowany Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Śmigłowce zamiast amfibii - JA, Ja. Ja też. 14.12.03, 22:04 Ja też chcę 24 mln zaliczki. Można przelać na konro Agory, Adam podzieli się ze mną po przyjacielsku (nie mylić po połowie). A śmigłowce ? No jasne ,że umiem. Co tylko chcecie, tylko wpierw kasa. Odpowiedz Link Zgłoś