jane_blond_007 30.11.02, 21:06 I co, jeździcie po tym białym tworze który pojawił się na ulicach i chodnikach? Jest po prostu fantastycznie:) Jak jutro nie będzie chlapy to wychodzę pokręcić:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migro Re: Śnieg!!! 30.11.02, 22:06 jane_blond_007 napisała: > I co, jeździcie po tym białym tworze który pojawił się na ulicach i > chodnikach? Jest po prostu fantastycznie:) Cudownie! Jutro z rana idę do Kampinosu! Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Śnieg!!! 30.11.02, 22:17 migro napisał: > > I co, jeździcie po tym białym tworze który pojawił się na ulicach i > > chodnikach? Jest po prostu fantastycznie:) > > Cudownie! Jutro z rana idę do Kampinosu! ^^^ Rower się zepsuł? Odpowiedz Link Zgłoś
migro Re: Śnieg!!! 01.12.02, 21:58 yuurei napisała: > Rower się zepsuł? Nic mi się nie zepsuło, tylko od czasu do czasu własnych nóg też używam do kontaktu z ziemią ;-) A bajkowe widoki, które w Puszczy na mnie czekały i które postarałem się chociaż w części zabrać ze sobą (tyle, ile się zmieściło) zobaczyć będzie można na stronie: migro.agrowczasy.pl/2002-12-01/ Jeśli na razie jeszcze strona nie będzie działać, to nie należy alarmować, tylko grzecznie poczekać kilkanaście godzin. W tym czasie oczywiście można wyskoczyć na rowerek, to chyba niezły pomysł, co? No, ale muszę już kończyć to stukanie, bo zaraz sadzam dupę na siodełko i zjeżdżam do swojego sympatycznego domku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seco Re: Śnieg!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 21:01 Oj tak, w sobote jechalem ja padalo, jejku jak piknie. Ale dlaczego ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli? Seco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Śnieg!!! IP: *.chello.pl 01.12.02, 22:40 Gość portalu: Seco napisał(a): > Ale dlaczego ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli? Może czapka ci się przekrzywiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drZbuszu Re: Śnieg!!! IP: *.cors.gov.pl 02.12.02, 13:02 jane_blond_007 napisała: > I co, jeździcie po tym białym tworze który pojawił się na ulicach i > chodnikach? Jest po prostu fantastycznie:) Jak jutro nie będzie chlapy to > wychodzę pokręcić:) ja jeszcze nie jezdzilem... zimno jakos... jutro czyli dzis - na razie jest - 2 stopnie - jak nie bedzie chlapy a nadal bedziesz miala ochote to moze rzeczywiscie sie mozna wybrac porowerowac - odezwe sie telefonem a na masie nie bylem - zobaczylem deszcz i odechcialo mi sie moknac - w stolecznej napisali ze bylo 130 osob napisz cos jak sie jechalo pozdr marcin Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Re: Śnieg!!! 02.12.02, 15:33 Doktorze, nie powiem Ci jak się jechało na Masie, bo z Kingą urwałyśmy się od razu spod Zygmunta - jej było zimno a ja musiałam wracać do domu. I tak po powrocie chlupało mi w butach i...no cóż, pampers doskonale zbierał całą fontannę spod tylnego koła. Co do weekendu- w sobotę pojeździliśmy z Sergiem po Kabatach po śniegu i nawet spotkaliśmy po drodze Alka:) W sumie temperatura była fantastyczna: -1 i jedynym mankamentem było to, że na wszystkich głównych ścieżkach śnieg albo był już wydeptany, albo czaiło się na nich drapieżne, tłuste błoto. Ale jak już zjechało się w pomniejsze ścieżki albo po prostu jechało się na przełaj lasem to śnieg fantastycznie chrzęścił pod oponami i oblepiał hamulce, piasty, obręcze i środek suportu:) Trzeba było bardzo uważać i mocno trzymać kierownicę - ale to chyba logiczne jak się jeździ po śniegu:) Ciekawe jest to, że w odróżnieniu od Seco, na nas nikt nie patrzył z jakimś większym zdziwieniem. Chyba ludzie przyzwyczaili się już, że po Kabatach jeżdżą wariaci nie zważając na pogodę;-) Ech - no i warto było przede wszystkim z uwagi na widoki:) Te oblepione śniegiem gałęzie, zwieszające się nisko nad ziemią i czyhające na nasze głowy - i tak potem mieliśmy poupychany w szczelinach kasków śnieg;) No po prostu pięknie:) Sergio zrobił parę zdjęć i o ile nie będzie miał żadnego sprzeciwu, to może poda link:) Naprawdę polecam jazdę po śniegu:) Nie należy się zbytnio przerażać czyszczeniem roweru. Mi to zajęło - bagatele, jakieś 3 godziny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sergio Re: Śnieg!!! IP: ntss:* 02.12.02, 15:45 jane_blond_007 napisała: > No po prostu pięknie:) Sergio zrobił parę zdjęć i o ile nie będzie miał żadnego > > sprzeciwu, to może poda link:) Nie będę taki... podam :> aae159.warszawa.sdi.tpnet.pl/~sergio/01122002/:) > Naprawdę polecam jazdę po śniegu:) Nie należy się zbytnio przerażać > czyszczeniem roweru. Mi to zajęło - bagatele, jakieś 3 godziny;-) A mnie to dopiero czeka - z wymianą widelca włącznie :> A co do jazdy... ogólnie super... nawet lekko oblodzonym (miejscami) KENem dało się bez problemów jechać 25-30km/h. Trzeba było tylko uważnie manewrować kierownicą i stosownie zwalniać w niebezpiecznych momentach. Pozdrawiam Sergio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drZbuszu Re: Śnieg!!! IP: *.cors.gov.pl 03.12.02, 13:57 jane_blond_007 napisała: śnieg fantastycznie chrzęścił pod oponami i oblepiał hamulce, > piasty, obręcze i środek suportu:) > Ech - no i warto było przede wszystkim z uwagi na widoki:) Te oblepione > śniegiem gałęzie, zwieszające się nisko nad ziemią i czyhające na nasze głowy - > > i tak potem mieliśmy poupychany w szczelinach kasków śnieg;) > No po prostu pięknie:) Sergio zrobił parę zdjęć i o ile jakos sie tak sklada ze nie mam czasu ostatnio pojezdzic... najpierw bylem przeziebiony pozniej sie przeprowadzalem a nie bedzie lepiej bo teraz sesja sie zbliza coraz wiekszymi krokami ;-((((((((( fajne zdjecia - strasznie mi sie podobaja a roweru to nie lubie czyscic a ze jest bialy to mam szczery zamiar go przemalowac po zimie na czarny no chyba ze na pomaranczowo ;-) mysle z epredzej czy pozniej jakos jeszcze tej zimy porowerujermy razem aby do lata... pozdr marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Po lodzie. IP: *.astercity.net 03.12.02, 15:09 jane_blond_007 napisała: > I co, jeździcie po tym białym tworze który pojawił się na ulicach i > chodnikach? Juz nie! Ten bialy puch zamienil sie w lod a jazda po lodzie kosztuje wiele uwagi. Jest po prostu fantastycznie:) I niebezpiecznie. Po raz kolejny przekonalem sie o dyskryminowaniu rowerzystow! Przykladem jest Trasa Siekierkowska gdzie jezdnia jest sucha a na sciezce rowerowej czai sie zdradliwa nawierzcnia lodowa. I jak w takich warunkach naklonic ludzi aby porzucali swoje samochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car killer Re: Śnieg!!! IP: *.pl / 192.168.0.* 03.12.02, 19:18 jane_blond_007 napisała: > I co, jeździcie po tym białym tworze który pojawił się na ulicach i > chodnikach? Jest po prostu fantastycznie:) Jak jutro nie będzie chlapy to > wychodzę pokręcić:) Ja jeżdże, w poniedziałek z rozpędu zapomniałem zmienić opony i jeździłem cały dzień na slickach:))) Ale były jaja... Ze dwa razy mało się nie zabiłem na chodniku ale za to po ulicy sie mykało po suchym że hej... Jadę sobie Ujazdowskimi, dojeżdżam do Belwederskiej, nawet nieźle się rozpędziłem i nagle dylemat: zjechać sobie ścieźką czy lecieć ulicą, ścieżka oblodzona... Wolałem nie ryzykować i zjechałem ulicą... Leciałem jakieś 60 km/godz. i gdyby nie windstopper to by mnie dopiero przewiało:))))) Odpowiedz Link Zgłoś