Gość: ala IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.05.04, 15:32 Jak to jest z tym Goethe. Warto tam pójść czy nie? Jaka panuje atmosfera? Co z nauczycielami? Podobno się kłócą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buggi Re: LICEUM GOETHEGO 11.05.04, 10:57 Konczylam to liceum w 1994 roku. Za moich czasow dokonal sie pierwszy w niej "przewrót": odszedl dyrektor Kozan, a wraz z nim wielu dobrych nauczycieli. Od tamtej pory szkola zdziadziala, poziom jej diametralnie sie obnizyl i nastaly czasy balaganu. Szkoda, bo za czasów swietnosci, 49 LO konkurowalo z Batorym i Rejtanem. Mialabym opory ja polecac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: LICEUM GOETHEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 14:52 ja konczylem w 1998 i musze powiedziec, ze zdziadzialas to chyba Ty kolezanko badżi ;) ta szkole mozna polecac z czystym sumieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: LICEUM GOETHEGO 12.05.04, 17:49 Gość portalu: absolwent napisał(a): > ja konczylem w 1998 i musze powiedziec, ze zdziadzialas to chyba Ty kolezanko > badżi ;) > ta szkole mozna polecac z czystym sumieniem... Byc moze cos sie zmienilo, bo faktycznie obecna Dyrektor - pani Ostas, która mnie fizyki uczyla i która bardzo cieplo wspominam, zdaje sie trzymac reke na pulsie. Rok temu rozmawialysmy ze soba i wrazenie odnioslam, ze z poswieceniem i oddaniem sprawuje swoje dyrekltorskie rzady w tym liceum. Napisalam Absolwencie, ze 'nie polecalabym' i bylo to moje subiektywne stwierdzenie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duda Re: LICEUM GOETHEGO IP: 62.173.207.* 13.05.04, 21:04 litości, ludzie, tylko nie frau Ostas! to jej zawdzieczamy degradacje szkoly, ktorej absolwentem jestem i ja. gdy tylko przejela wladze rozpoczela prawdziwe czystki, tzn. wyrzucila wszytskich wartosciowych nauczycieli, bo byli niebezpieczni dla niej. na ich miejsce przyjela miernoty, ktore tancza jak im zagra, czyli wybieraja ja na kolejne kadencje dyrektorskie. pani Ostas trzyma sie stolka od 10 lat, a szkola pod jej nadzorem w 2-3 lata wypadla z czolowek wszytskich rankingow na bardzo dalekie miejsca. generalnie, zdecydowanie odradzam. pani Ostas to nieszczescie tej szkoly. dyrektorka zniszczyla szkole i terroryzuje uczniow. za naszych czasow w dniu wagarowicza potrafila zamknac drzwi wyjsciowe i zablokowac dostep do szatni w trakcie 1. lekcji. ci, ktorzy uciekli przez okna (!) miel obnizone oceny z zachowania. ponadto, dwóch moich kolegow zawdziecza jej niezdanie matur. ocen sama, ale dopoki Ostas rzadzi odradzam te szkole. tak czy siak, powodzenia w karierze naukowej! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re:Duda 14.05.04, 11:46 Gość portalu: duda napisał(a): > litości, ludzie, tylko nie frau Ostas! to jej zawdzieczamy degradacje szkoly, > ktorej absolwentem jestem i ja. gdy tylko przejela wladze rozpoczela prawdziwe > czystki, tzn. wyrzucila wszytskich wartosciowych nauczycieli, bo byli > niebezpieczni dla niej. na ich miejsce przyjela miernoty, ktore tancza jak im > zagra, czyli wybieraja ja na kolejne kadencje dyrektorskie. pani Ostas trzyma > sie stolka od 10 lat, ► To ja juz nie wiem Duda, jak jest. Kiedy w 1990 zaczynalam nauke w tej szkole dyrektorem byl Kozan i dobrze bylo, potem nastala Gontarewicz( plus jej psiapsiulki: pani Brama i Wloch) i wszystko sie schrzanilo, tanczyla tak, jak jej Sieka kazal ( moje zdanie). Ostas zostala dyrektorka po roku 1994, przypuszczam, wiec w czasie, kiedy ja juz dawno studiowalam. Slyszalam, ze szkola zwszla na psy i napisalam to w pierwszym poscie. a szkola pod jej nadzorem w 2-3 lata wypadla z czolowek > wszytskich rankingow na bardzo dalekie miejsca. ► Rozmawialam z Ostas rok temu i robila wrazenie poswiecajacej sie dla szkoly. Jesli jest odwrotnie, to odwoluje, bardzo chetnie moje zachwyty nad jej wkladem, co nie znaczy, ze jej jako nauczyciela fizyki nie cenie. > > generalnie, zdecydowanie odradzam. pani Ostas to nieszczescie tej szkoly. > dyrektorka zniszczyla szkole i terroryzuje uczniow. za naszych czasow w dniu > wagarowicza potrafila zamknac drzwi wyjsciowe i zablokowac dostep do szatni w > trakcie 1. lekcji. ci, ktorzy uciekli przez okna (!) miel obnizone oceny z > zachowania. ►aha, wiec jednak racje mialam piszac, ze odradzam. Teraz z czystym sumieniem i jeszcze raz > > ponadto, dwóch moich kolegow zawdziecza jej niezdanie matur. ocen sama, ale > dopoki Ostas rzadzi odradzam te szkole. > > tak czy siak, powodzenia w karierze naukowej! Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Duda cd 14.05.04, 11:54 Aha i zapomialam Ci jeszcze napisac, ze relacje i doswiadczenia z nauczycielami sa z ucznia na ucznia rózne, bo subiektywne. Ja z fizyka u Ostasowej i z nia sama problemów nie mialam. Mialam natomiast problemy z Sieczkowskim (kij mu w oko i kupe szkla), którego Ty jesli dobrze pamietam sobie chwaliles ( jesli nie, to pusc, co napisalam w niepamiec), a który probowal mi swój przedmiot notorycznie, aczkolwiek nieskutecznie obrzydzac. Grüsse. Odpowiedz Link Zgłoś