Dodaj do ulubionych

internet na Ursynowie

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 17:23
Wkrótce będę mieszkał na północnym Ursynowie (Stokłosy). Z powodu pracy i
studiów będę potrzebował dobrego, szybkiego stałego łącza. Ani kablówki, ani
TPSA w tym miejscu w tym roku raczej mnie do internetu nie podłączą.
Czy są inne firmy które świadczą podobne usługi (sieci osiedlowe?). Jeśli
tak, to jaka jest jakość ich usług?
Obserwuj wątek
    • Gość: Shirya Re: internet na Ursynowie IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 19:41
      Jeśli nadal potrzebujesz internetu... to napisz do mnie Shirya@skrzynka.pl
      postaram się pomóc. Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: internet na Ursynowie IP: *.org 15.09.02, 23:09
      najlepiej jesli popytasz w budynku w ktorym bedziesz mieszkal
      big vent zaklada radiowe pol ale 1000zeta instalacja.
      ja mam siec osiedlowa i malo place a jakosc lacza swietna.

• mrofka Re: internet na Ursynowie 24.09.02, 12:36
      pewien jestes ze ani tepsa ani kablowki nie beda zainteresowane? sama mieszkam
      na Stoklosach i z tego co wiem, to w wielu blokach np. Astercity zaklada stale
      lacza. najlpiej zadzwonic i sie dowiedziec podajac dokladny adres.

pozdr
      • Gość: pytol 2000 Re: internet na Ursynowie IP: *.acn.pl / 10.133.135.* 25.09.02, 00:22
        mrofka napisała:

> pewien jestes ze ani tepsa ani kablowki nie beda zainteresowane? sama
        mieszkam
        > na Stoklosach i z tego co wiem, to w wielu blokach np. Astercity zaklada
        stale
        > lacza. najlpiej zadzwonic i sie dowiedziec podajac dokladny adres.
        >
        > pozdr

Telefon do ASTERCITY: 4 114 114
        pytol 2000, zadowolony abonent z Wiolinowej
    • Gość: Krecik Re: internet na Ursynowie IP: *.pse.pl / 10.5.1.* 24.09.02, 13:01
      A czy ktos moze sie orientuje jak wygląda sprawa na Kabatach - blok przy
      skrzyzowaniu KEN/Wąwozowa, vis a vis Hita, na astercity nie za bardzo mozna
      narazie liczyc, w związku z problemami Elektrimu wstrzymali sie z podłaczaniem
      nowych bloków, na TPSA tez nie mozna liczyc - jeszcze do dzisiaj nie podłaczyli
      normalnych telefonów w blokach obok, wiec... zostaje tylko radyjko.

była kiedys taka firma - nie pamietam, ATJ, czy jakos podobnie, siedziba na
      ZWM, i chyba oni podłaczali na stokłosach i na kabatach, wie ktos moze cos
      wiecej ??? Albo o jakiejs innej mozliwosci podłczenia sie do netu (srednio mi
      sie widzi koniecznosc kozystania z komórki :)
      • kasia-s Mieszkam na Stokłosach ... 24.09.02, 18:27
        w starym bloku, neostradę (TPSA)podłączyli mi w ciagu tygodnia od zgłoszenia,
        wczoraj zadeklarowałam chęć przejścia na neostrade bis i w przyszłym tygodniu
        (konkretnego dnia i o określonej godzinie) przyjdą monterzy. Za instalację
        płaci się 1 zł, za użytkowanie niecałe 200 zł miesięcznie, nieograniczony
        dostęp i nieograniczony transfer.
      • ann.k Ja tez na Stoklosach 27.09.02, 16:27
        I kicha.. nikt mi nie chce zalozyc kabelka... AsterCity odmawia, UPC tez, TPSA
        tez... zeby bylo smieszniej centrale tpsa widze z okna, acn i upc mam obie
        telewizje, a internet w pracy :(((

co do ATJ to juz nie istnieja;
        • kasia-s Re: Ja tez na Stoklosach 28.09.02, 11:32
          Ann, neostrada jest z tepsy, czy o to pytałaś?
          Ja zakładałam w styczniu, bez problemu. Kilka dni temu
          zamówiłam zmianę na neostradę bis i też bez problemu
          przyjęli, założą w przyszłym tygodniu. (kablówki
          faktycznie nie chcą bo stary blok i stare łącza)
          • ann.k Re: Ja tez na Stoklosach 30.09.02, 09:34
            kasia-s napisała:

> Ja zakładałam w styczniu, bez problemu.

Rozmawialam z tepsa u siebie i tez mi zaloza SDI "bez problemu" za jedyne 600
            zlotych; o ile jeszcze te 170 zeta miesiecznie jakos moge wydac, o tyle nie
            bardzo mam skad wziac 600 stow za pier#%^@%#@%^$%# instalacje czegos, co w XXI
            wieku powinno byc, przynajmniej w stanie instalacji, dostepne doslownie za
            grosze;

ale byc moze dostane fundusz na instalacje SDI i za jakies dwa, trzy miesiace
            bede miala stalke w domu; zastanawia mnie tylko jedno: w jaki sposob oni ciagna
            kable? czy tak jak ida te od telefonu czy jakos inaczej?
            • kasia-s do ann.k 30.09.02, 17:37
              ja nie mam sdi tylko neostradę, założyli w mieszkaniu dwie małe skrzyneczki
              (modem i...nie wiem co)i sygnały do telefonu i do komputera idą po tym samym
              kablu niezaleznie od siebie, czyli mozna z obu korzystać jednocześnie.
              Pozdrawiam
              K.
    • Gość: gościu77 Re: internet na Ursynowie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 01:10
      jak widać rzadko tu bywam, moje pytanie wzięło swój początek w firmie ATJ,
      obecnie BiGVent - mam znajomego który strasznie się naciął - mnóstwo awarii i
      takie tam - chciałem uniknąć tej firmy - znam ją tylko z najgorszej strony,
      miałem nadzieję że mają tam konkurencję na Stokłosach, chętnie bym ją
      wsparł! ;-)
    • jprzedworski Re: internet na Ursynowie 05.10.02, 14:09
      Mieszkam na Imielinie, mam Astercity, działa lepiej niż Internet w mojej pracy
      (a pracuję w firmie telekomunikacyjnej ze stałymi łączami ze światem).
      Teraz właśnie ciągnę pliki Linuxa z Gdańska i mam 58 kB/s (kilobajtów, nie
      kilobitów!). Pozdrawiam. JP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka