Gość: autobus IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 02:16 poki co jest calkiem wygodnie, nie narzekajmy przesadnie :-) a kiedy, hehe, tunel (hehehe) pod sobieskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 10:42 Uwielbiam takie teksty jak powyższy: wyszły mankamenty, błędne oznakowanie, za mało miejsca by zmienić pas, zajeżdzają drogę, być może trzeba będze poszerzyć wloty... A to sktzyżowanie na miłość boską było projektowane od podstaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 11:51 Ty nie rozumiesz, polacy zawsze muszą ponarzekać, tacy już jesteśmy. Ty też narzekasz kolego... A ja myśle że trasa jest OK i niczego nie trzeba poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: 207.13.167.* 26.05.03, 12:14 OCzywiscie - jak na polskie warunki i umiejetnosci (a wlasciwie ich absolutny brak) projektanotow drog i skrzyzowan, to jest to po prostu rewelacja na skale krajowa. Jednie z asfaltu, nie ze smoly, oznakowanie wypukle, nie malowane - widoczne w czasie deszczu. Moze nawet kiedys Bulgarie dogonimy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: *.impaq.com.pl 26.05.03, 11:53 Ogromne konstrukcje betonowe sprawiały wrażenie, że skrzyżowanie będzie przestronne. Jednak tak nie jest. W każdą stronę są po dwa pasy. Przy dezorientacji kierowców nową sytuacją i niefortunnymi znakami informacyjnymi na wiaduktach dla jazdy na wprost robi się zator. Kierowcy często tamtędy jeżdżący muszą mieć czas żeby się nauczyć skrzyżowania. A co z przejezdnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novy Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: *.acn.pl 26.05.03, 13:53 Gość portalu: Amator napisał(a): > Ogromne konstrukcje betonowe sprawiały wrażenie, że skrzyżowanie > będzie przestronne. Jednak tak nie jest. W każdą stronę są po > dwa pasy. Dokladnie, tez myslalem ze bede po trzy pasy w kazda strone, a tu tylko po dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADM Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: 195.205.15.* 26.05.03, 14:31 W normalnych krajach oznakowania są tak zaprojektowane i ustawione że prowadzą kierowcę jak po sznurku; nawet przyjezdnego z Polski. A tutaj trzeba się uczyć jak trafić w odpowiednią estakadę?????????!!!!!!!! Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggre Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 14:41 Przecież wiadomo że teraz będa poprawiać bo przeciez tylko jeden kolega mógł zarobić teraz za poprawkę kasę weźmie drugi. Lepiej niech wybudują kolejny wiadukt nad sobieskiego zamiast tunelu , bo tunele to może i umiemy budować ale po co mają być nieużywane. Ciekawe kiedy połaczą trasę z marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) IP: *.student.pw.edu.pl 26.05.03, 15:36 Nie wiem jakie nasze społeczeństwo ma średnie IQ. Bo ja jakoś nie mam problemów w zorientowaniu się jak gdzie jechać. Ale już tysiące razy widziałem jak to inni (bynajmniej o naszych Polaczków chodzi) gubią się w tym wszystkim. Jeśli chodzi o stopień rozwinięcia Polaków pod względem komunikacyjnym to jest to miernota ! Zaczynam też powoli rozumieć, skąd u nas takie duże prostesty pojawiają się przy rzadkich chęciach rozbudowy infrastruktury komunikacyjnej. Z powodu tego niedorozwinięcia społecnzego, ludzie się po prostu boją tych super nowoczesnych obiektów. Po tym również widać, że jednak dużo mieszkańców Warszawy to przybysze ze wsi. Pozdrawiam wszystkich odważnych i tych mniej odważnych również. Odpowiedz Link Zgłoś
grejon Re: Wesoło jest być Warszawiakiem :) 26.05.03, 19:49 Gość portalu: Amator napisał(a): > niefortunnymi znakami informacyjnymi na wiaduktach dla jazdy na > wprost robi się zator. Kierowcy często tamtędy jeżdżący muszą > mieć czas żeby się nauczyć skrzyżowania. A co z przejezdnymi? Miałem podobną sytuację przy zjeździe z Trasy AK na Wisłostradę w stronę Gdańska, znak pokazywał prosto Gdańsk, w prawo Centrum, a pasy były oznakowane "w lewo" i "w prawo". Przez moment zgłupiałem i musiałem wracać Al. Solidarności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Spagetti IP: *.impaq.com.pl 27.05.03, 09:55 grejon napisał: > Gość portalu: Amator napisał(a): > > niefortunnymi znakami informacyjnymi na wiaduktach dla jazdy na > > wprost robi się zator. Kierowcy często tamtędy jeżdżący muszą > > mieć czas żeby się nauczyć skrzyżowania. A co z przejezdnymi? > > Miałem podobną sytuację przy zjeździe z Trasy AK na Wisłostradę w > stronę Gdańska, znak pokazywał prosto Gdańsk, w prawo Centrum, a > pasy były oznakowane "w lewo" i "w prawo". Przez moment > zgłupiałem i musiałem wracać Al. Solidarności ;) Ameryki i jej mentalności nie cierpię ale marzą mi się skrzyrzowania tamtejszych autostrad "Spagetti Junction". Nazwa bardzo dobrze oddaje ich wygląd: poplątanie estakad na kilku poziomach. Jeżdżąc nimi jakoś nie czułem się zagubiony. Ten nasz mały drogowy "Węzełek Makaronik" jest jedną z pierwszych prób robienia podobnych konstrukcji. I jak na prototyp przystało ma różne mankamenty. Uczmy się by autostrady miały lepsze "kluseczki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel dobra robota, dziekuję! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 11:49 Dzis rano jechało mi się do pracy super. teraz mogę dalej płacić podatki, nie ma sprawy! Uwaga tylko na kierowców jadących po nowym równym asfalcie nawet 160 km/godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Otwarcie estakad Trasy Siekierkowskiej IP: 212.75.103.* 26.05.03, 13:53 tylko projektanci zapomnieli o ludziach, którzy mieszkają obok estakad(os.Idzikowskiego) i czasami jadą autobusami do pracy. Rozumiem, że w trosce o kondycję fizyczną zafundowano nam długi spacer do przystanku w kierunku Śródmieścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Otwarcie estakad Trasy Siekierkowskiej IP: *.student.pw.edu.pl 26.05.03, 15:48 Gość portalu: ewa napisała: > tylko projektanci zapomnieli o ludziach, którzy mieszkają obok > estakad(os.Idzikowskiego) i czasami jadą autobusami do pracy. > Rozumiem, że w trosce o kondycję fizyczną zafundowano nam > długi spacer do przystanku w kierunku Śródmieścia. A gdzie by sobie Pani życzyła przystanek ? Sądzę, że nie mało w tamtej okolicy jest przystanków. Czy Pani wie, jakie są odległości projektowe między przystankami brane są pod uwagę, nazywane jest to "długością drogi dojścia pieszego". Może mi Pani doradzi, jak można pogodzić interesy wszystkich. Nawet system demokracyjny nie jest idealny, bo nie spełnia woli wszystkich ludzi, tylko większości, przez to jest najlepszym systemem. Tak więc zapewniam Panią, że dla zdecydowanej większości pasażerów komunikacji miejskiej przejeżdżających tamtędy, jak również uczestników ruchu drogowego, przyjęte rozwiązanie jest zdecydowanie dobre. PS Ile przez to Pani zyska na atrakcyjności swego ciała ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Otwarcie estakad Trasy Siekierkowskiej IP: delta:* / 10.10.10.* 26.05.03, 15:39 Projektanci zapomnieli też o wybudowaniu ekranów do samego skrzyżowania Witosa/Idzikowskiego, a pewniej raczej zaoszczędzili na polecenie inwestora, bo cóż tam, że kilkuset ludziom się znacznie pogorszyło (np. blok Idzikowskiego 12) - głośno jak cholera, szczególnie jak dawcy narządów (motocykliści) z upodobaniem ryczą na nowiuteńkich podjazdach - gdzie policja???. Pomijam już takie niedoróbki jak rozjechany środkowy trawnik załozony w ub. roku, jak równie rozjechany jeden z narożników wspomnianego skrzyżowania. I oczywiście pełna dewastacja Idzikowskiego którędy prowadził objazd. Czy my niczego nie potrafimy zrobić dobrze do końca? Proponuję aby pani Safian przyszła tu jeszcze raz, bez kropidła i wstęgi, i popatrzyła gospodarskim okiem czy wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Otwarcie estakad Trasy Siekierkowskiej IP: *.chello.pl 26.05.03, 20:22 mieszkaniec do mieszkańca tak to już jest część rozum ma , a część nie za bardzo od lat wielu wiadomo ogólnie było którędy trasy kołowe prowadzone będą każdy jest świadomy ,że aut przybywa i ruch się wzmaga no poza politykami i takimi jak ty mieszkańcami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Otwarcie estakad Trasy Siekierkowskiej IP: delta:* / 10.10.10.* 28.05.03, 16:25 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > mieszkaniec do mieszkańca > > tak to już jest > część rozum ma , a część nie za bardzo > > od lat wielu wiadomo ogólnie było którędy trasy kołowe prowadzone będą > każdy jest świadomy ,że aut przybywa i ruch się wzmaga > > no poza politykami i takimi jak ty mieszkańcami Pudło drogi mieszkańcu - ja nie jestem wrogiem takich tras, ba ja z nich z dużą przyjemnościa korzystam, wiem też, że aut przybywa i wiedziałem gdzie "moja" trasa będzie. Wskazałem tylko na niedoróbki i brak należytego wykorzystania technicznych możliwości zabezpieczenia mieszkańców przed wzmożonym hałasem. Tyle. Proszę uważnie czytać zanim ocenisz poziom intelektualny drugiej osoby. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca ŚWIATŁĄ IP: *.idzik.pl 27.05.03, 10:50 tak zwane bezkolizyjne skrzyżowanie - to niech projektanci przejadą z Czerniakowskiej w kierunku Wilanowa lub skręcą w Witosa lub na most. Światła na kierunku Witosa-most powinny być bardzo krótkie - a większość czasu przeznaczyć na kierunek Czerniakowska-Wilanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Otwarcie estakad Trasy Siekierkowskiej IP: 217.153.90.* 27.05.03, 11:51 Na razie nie jest źle. Drugi dzień "w ruchu" i drugie spóźnienie do pracy. Jeżdżę z Ursynowa - Witosa i w Czerniakowską. Wczoraj Tir zablokował jeden pas dziś rano dosyć poważnie wyglądająca stłuczka (Witosa i Idzikowskiego). Skutek w obu przypadkach ten sam - korek od Bonifacego ale na estakadach luksus jak tylko się uda do nich przecisnąć. Żyć nie umierać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolski Skrzyżowanie Puławska - Rzymowskiego o niebo lepsze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 19:25 LUDZIE ! Prawie 20 lat temu wybudowano ten węzeł, Puławska i Rzymowskiego są na dwóch różnych poziomach, a dodatkowo są dwa wiadukty. ŻADNYCH ŚWIATEŁ! Czyli lepsze rozwiązanie niż Trasa - Czerniakowska. Coś mi się wydaje, że rozwiązania były lepsze wtedy gdy samochodów było mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Skrzyżowanie Puławska - Rzymowskiego o niebo IP: *.acn.pl 27.05.03, 23:17 Co fakt to fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Re: Skrzyżowanie Puławska - Rzymowskiego o niebo IP: *.abg.com.pl / *.gazeta.pl 30.05.03, 10:36 Gość portalu: wolski napisał(a): > LUDZIE ! Prawie 20 lat temu wybudowano ten węzeł, Puławska i > Rzymowskiego są na dwóch różnych poziomach, a dodatkowo są dwa > wiadukty. ŻADNYCH ŚWIATEŁ! Czyli lepsze rozwiązanie niż Trasa - > Czerniakowska. Coś mi się wydaje, że rozwiązania były lepsze > wtedy gdy samochodów było mniej. Skoro jest Pan taki zachwycony tym wezlem (Pulawska - Rzymowskiego), to czy moze mi Pan powiedziec, jak skrecic z Pulawskiej w Rzymowskiego w prawo - jadac w strone Piaseczna - wydaje mi sie, ze nie ma takiej mozliwosci. O ile moje obawy (co do tych mozliwosci skretu) sa sluszne - to wezel ten bylby daleki od doskonalosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Re: Skrzyżowanie Puławska - Rzymowskiego o niebo IP: *.acn.pl 31.05.03, 01:37 Jest tam petla tramwajowa, moze dlatego nie wykonano tam skretu z braku miejsca. Ale wystarczy przeciez wczesniej na swiatlach skrecic w al. Lotnmikow, a potem w Modzelewskiego i jestesmy w domu. Poza tym o ile chodzi o dojazd to posesji po stronie wyscigow konnych, to mieszkancy moga sobie skrecic w prawo w lokalna uliczke na wysokosci dawnego CPNu (stad wspomniany zjazd w prawo jest im zbedny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tumek Re: Skrzyżowanie Puławska - Rzymowskiego o niebo IP: 212.76.37.* 01.06.03, 11:54 Gość portalu: hubert napisał(a): > Jest tam petla tramwajowa, moze dlatego nie wykonano tam skretu z braku miejsca > . > Ale wystarczy przeciez wczesniej na swiatlach skrecic w al. Lotnmikow, a potem > w Modzelewskiego i jestesmy w domu. > Poza tym o ile chodzi o dojazd to posesji po stronie wyscigow konnych, to > mieszkancy moga sobie skrecic w prawo w lokalna uliczke na wysokosci dawnego > CPNu (stad wspomniany zjazd w prawo jest im zbedny) Owszem, tylko skoro przytacza się owo skrzyżowanie jako wzorcowe, to powinno być ono wzorcowe pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś