Dodaj do ulubionych

Gdzie oddać odzież, buty, meble i inne przedmioty?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 18:56
Mam pytanko: gdzie na Ursynowie mogę oddać używaną i nową odzież, obuwie,
zabawki, meble, talerze, komputery i inne rzeczy, których już nie potrzebuję
w domu? Szkoda mi wyrzucać, bo często są to rzeczy prawie nowe lecz już mi
niepotrzebne.

Czy jest gdzieś na Ursynowie miejsce, gdzie można zostawić zbędne przedmioty?

Proszę o namiary.

Pozdrawiam
Beata

Obserwuj wątek
    • Gość: Anonim Re: Gdzie oddać odzież, buty, meble i inne przedm IP: *.acn.waw.pl 06.06.03, 20:17
      Odzież możesz wrzucic do oznakowanych pojemników PCK. Inne rzeczy możesz
      wystawić koło smietnika i gwarantuję, że w ciągu godziny znikną. Jednak czy
      trafią w odpowiednie ręce to ciężko powiedzieć.
      Możesz także spróbowac zadzwonić do domów dziecka i oni czasem z pocałowaniem w
      rękę biorą takie rzeczy.

Pozdrawiam
      • Gość: Beata Re: Dzięki za rady IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 23:07
        PCK sprzedaje te rzeczy, nie rozdają ubogim. Więc nie chcę im pomagać zarabiać.

Koło śmietnika. Hmmm. Mieszkam w domku, więc nie wiem czy przy śmietniku koło
        bloku można stawiać co się chce. Spróbuję, może mnie nie pogonią, bo przecież
        każdy mógłby stawiać co chce i co by było?

Dzięki za rady. Skorzystam oprócz PCK oczywiście.

Pzdr
        • Gość: Anonim Re: Dzięki za rady IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 09:05
          Naprawdę PCK sprzedaje rzeczy?
          Ja ostatnio zostawiłem koło śmietnika komplet pościeli to wytrzymał ok. godziny
          i od razu zniknął.

Pozdrawiam
          • rubeus Re: Dzięki za rady 08.06.03, 17:24
            nie tyle PCk, co firma zawiadujaca tymi pojemnikami z logiem...
            rzeczy sa sortowane i czesc idzie na czysciwo, a czesc jest sprzedawana - i dopieor dochód ze sprzedazy tych rzeczy [pomniejszony o prowizje firmy], trafia na konto PCK, ktore wykorzystuje je na cele statutowe...

a co do mebli i sprzetu agd - kiedys odbierali to ludzie z markotu [dzwonilo sie do nich i przyjezdzali], ale czy robia to teraz to nie wiem...

oczywiscie mozesz reczy wystawic kolo smietnika przy blokach - jezdza rozni kolesie i o ile sa w przyzwoitym stanie zabieraja je...
            • olivia9 Beatko.... 09.06.03, 22:11
              Jeśli będziesz miała jakieś niepotrzebne mebelki, jakiekolwiek , to ja bardzo
              chętnie je przyjmę . Mamy malutką działeczkę , a żadnych mebli w domku . Jak
              bym miała już jakieś mebelki , to mogłabym z moimi dzieciaczkami ( 2l i 1 rok)
              jeżdzić sobie w lato.
              Pozdrawiam Ewa
              olivia9@poczta.onet.pl
              • Gość: Genius Re: Beatko.... IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:03
                olivia9 napisała:

> Jeśli będziesz miała jakieś niepotrzebne mebelki, jakiekolwiek , to ja bardzo
                > chętnie je przyjmę . Mamy malutką działeczkę , a żadnych mebli w domku . Jak
                > bym miała już jakieś mebelki , to mogłabym z moimi dzieciaczkami ( 2l i 1
                rok)
                > jeżdzić sobie w lato.
                > Pozdrawiam Ewa
                > olivia9@poczta.onet.pl

Ja osobiście tej osoby, na Twoim miejscu, nie miałbym ochoty sponsorować.
    • frunze Re: Gdzie oddać odzież, buty, meble i inne przedm 10.06.03, 08:02
      Zawsze możesz oddać rzeczy do magazynu Ośrodka Pomocy Społecznej przy ul.
      Mandarynki 14, tel. 649-45-47
    • Gość: Genius Re: Gdzie oddać odzież, buty, meble i inne przedm IP: *.acn.waw.pl 10.06.03, 21:01
      Sądzę, że najrozsądniej byłoby oddać te rzeczy osobom naprawdę potrzebującym.
      Nie znam niestety żadnych konkretnych adresów, ale myślę, że warto byłoby zadać
      sobie trochę trudu i zadzwonić chociażby do biura numerów, żeby uzyskać te dane.
      Takie miejsca jak Dom Samotnej Matki, Dom Dziecka, Rodzinne domy Dziecka, czy
      tez Ośrodki Pomocy Społecznej przyjmują takie rzeczy z ogromną wdzięcznością.
      Pomyśl o tym......

Pozdrawiam i życzę rozsądnych decyzji
      Genius

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka