Dodaj do ulubionych

Bezpłatne Porady Prawne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 11:23
TIS TROSKA zaprasza na bezpłatne porady prawne dla mieszkańców
Warszawy. pomagamy z zakresu prawa cywilnego, rodzinnego,
spadkowego, lokalowego, administracyjnego. Zapisy pod numerem 022
659 21 25 lub osobiscie na ul. Sekocińskiej 5. Możesz równiez zadać
pytanie droga mailowa troska@onet.eu
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Bezpłatne Porady Prawne IP: *.play-internet.pl 22.10.15, 17:44
      Witam, czy u Państwa w kancelarii można uzyskać poradę prawną w sprawie alimentów dla byłej żony. Po rozwodzie jestem 15lat a od 8lat jestem w nowym związku małżeńskim.sytuacja jest trochę skomplikowana ponieważ z byłą żoną w kontakcie nie jestem od około 7lat , gdzie w pozwie o podwyższenie alimentów wprowadza w błąd Wysoki Sąd ( kłamie )napisała iż kontaktowała się ze mną telefonicznie w marcu tego roku gdzie rzekomo wyraziłem zgodę na podwyższenie alimentów dla niej i dla córki z kwoty 500zł na 1700zł. W tej zawiłej sytuacji jest więcej pytań niż odpowiedzi dlatego zwracam się o pomoc.
    • Gość: gabi Re: Bezpłatne Porady Prawne IP: *.dynamic.mm.pl 05.11.15, 16:58
      Witam. Problem z wartością zachowku.W roku 95 zamieszkałem w mieszkaniu lokatorskim żony i jej ojcem, członkiem spółdzielni mieszkaniowej. W tym samym roku ojciec zmarł i żona odziedziczyła wkład mieszkaniowy zostając tym samym członkiem spółdzielni a ja jako współlokator-mąż. W roku 98 zmieniliśmy prawo lokatorskie na własnościowe mieszkania i wspólnie dopłaciliśmy wyznaczoną sumę do ceny mieszkania. Od tej chwili nastąpiła wspólność ustawowa małżeńska. Żona bez dzieci, ja mam syna z poprzedniego małżeństwa. Przepisałem żonie w testamencie wszystko, syn będzie chciał zachowek. Od jakiej wartości będzie obliczany ? Od obecnej wartości rynkowej mieszkania ? Co wnosi żony dziedziczenie mieszkania po ojcu? Czy tą wartość się odlicza? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka