onerupee 03.02.09, 22:20 Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie o tej placówce - nauczyciele, poziom, atmosfera. Jest drogie - 1350 zł/m-c PLUS wyżywienie 14 zł/dzień,ale może warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_skala Re: Przedszkole Tequesta 04.02.09, 14:16 Przedszkole robi bardzo dobre wrażenie. Profesjonalny program i kadra. Cena? Nie mała ale wydaje mi się ,że warto. Wszystkie zajęcia dodatkowe są wliczone w cene i wychodzi na to samo tylko ,ze nie trzeba jeździć.Polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
melonchan Re: Przedszkole Tequesta 03.03.09, 23:30 A moim zdaniem ani kadra ani program (chociaż teraz od kiedy przedszkole zatrudnia dyrektorkę może cos sie zmieniło) nie są profesjonalne. Fajnie, że są dodatkowe zajęcia, ale jak wyglądają zajęcia dydaktyczne? To one są najważniejsze w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-iza Re: Przedszkole Tequesta 17.03.09, 09:38 dla mnie to przerazajace ile w dzisiejszych czasach kosztuja takie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_jaskulska POLECAM 26.03.09, 05:52 Bajkowe miejsce. Moje kochanie sie super rozwija. Pani Dyrektor trzyma całość w karbach dzięki czemu wiem, że moje dziecko jest bezpieczne. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_jaskulska Re: Przedszkole Tequesta 26.03.09, 05:53 onerupee napisał: > Będę bardzo wdzięczny za wszelkie opinie o tej placówce - nauczyciele, poziom, > atmosfera. Jest drogie - 1350 zł/m-c PLUS wyżywienie 14 zł/dzień,ale może warto WARTO! Odpowiedz Link Zgłoś
gabcio_1 Re: Przedszkole Tequesta 06.05.09, 16:27 Nie znam tej placówki, ale cenowo chyba nie nagorzej. Moje dziecko uczęszcza do Tęczowego Ogrodu przy Miłobedzkiej, które kosztuje 1490,- miesięcznie (jedzienie w cenie) + zajęcia dodatkowe. Przy założeniu że dziecko chodzi na 2 rodzaje takich zajęć w tygodniu, np: szachy i balet, to koszt miesięczny wynosi ponad 1600,- PLN. Drogo, ale warto, Tęczowy Ogród to dobre sprawdzone miejsce zarówno pod względem edukacyjnym jaki i opiekuńczym. Odpowiedz Link Zgłoś
litewkaaa Re: Przedszkole Tequesta 11.08.09, 00:53 Beznadziejne przedszkole. Czynne 24h - kto to słyszał !!! Nigdy bym tam nie posłała swojego dziecka. Najbardziej denerwują mnie tam parkujący samochody na środku ulicy. Buractwo straszne. Nie wiem kto tam oddaje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-kinga.k Re: Przedszkole Tequesta 24.09.10, 19:36 Rzeczywiście kiepskie i to bardzo - wprost proporcjonalnie do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaadek Re: Przedszkole Tequesta 16.02.11, 13:57 Zrezygnowałam z Tequesty bo przeszło moje wszelkie oczekiwania jak znalazłam moje dziecko ściśnięte przy jednym małym stoliczku po troje na jednej ławeczce po obu stronach stoliczka, a wszystko chyba z braku wyposażenia. Opiekunka krzyczała na dziecko, jak spadł na podłogę ołówek. Być może była wściekła, że dziecko przeszkodziło jej rozmowę z drugą opiekunką o sesji egzaminacyjnej na uczelni. Na dodatek, nie wiedziałam, że dziecko przebywało całe dnie w salce w suterenie z jednym małym okienkiem w drzwiach przeciwpożarowych. Natomiast, najlepszy pokój, zamiast go udostępnić dzieciom, zajmował sam dyrektor-właściciel, gdzie na czerwonych skórzanych kanapach przyjmował gości. Zamiast samemu się usadowić w suterenie właściciel woli się „pokazać” jak nouveau riche. Przedszkole miało być dwujęzyczne z jęz. angielskim ale moje dziecko nic się nie nauczyło. Native speaker przyszedł ale miał być płatny dodatkowo 200 zł co z czesnym 1650 to już troszkę przesada. Samo czesne i tak już plasuje Tequestę na szczycie najdroższych przedszkoli w Polsce. Nie wiem, jak można tak źle prowadzone przedszkole próbować komuś wcisnąć jako franchize, bo Tequesta się ogłasza z propozycją zakupu franczyzy. To istna hucpa. Nie prawdą jest, że przedszkole ma zajęcia z rytmiki, gimnastyki korekcyjnej i ceramiki. Przez 2 lata miało tylko raz zajęcia z ceramiki. Przez ten czas nigdy przedszkole nie zorganizowało nawet jednego wyjazdu w plener, do teatru, muzeum, na wystawę, basen czy piknik. Za niższe pieniądze znalazłam przedszkole na prawdę dwujęzyczne z native speakerami z muzyką, rytmiką, dramą, logopedą, psychologiem, zwierzątkami, wyjazdami własnym busem i wszystko wliczone w czesne. Niebo a ziemia. Takich przedszkoli dwujęzycznych a nawet tylko angielskojęzycznych jest więcej. Są amerykańskie, kanadyjskie, brytyjskie, francuskie trzeba tylko poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
ktglilo Re: Przedszkole Tequesta 10.06.11, 21:51 Zbulwersowany jestem tym co dzieje się w przedszkolu i tym co sobą reprezentuje ta „instytucja” – niedoświadczona kadra błąkająca się po salach, merytoryczne dno i powszechne oszustwo. Nigdy nie otrzymałem odpowiedzi na pytania: Co oznacza „ekologiczne” żywienie w wydaniu Tequesty? Dlaczego nie zostaliśmy poinformowani o zmianie firmy cateringowej na LOT Catering? Kuchnia linii lotniczej jakoś nie kojarzy się z ekologicznymi poisiłkami dla dzieci i ja w takie bzdury NIE WIERZĘ. Drodzy rodzice, proszę nie wierzyć w kłamstwa i wypisywać dzieci jak najszybciej. Ja tak zrobiłem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tommason Re: Przedszkole Tequesta 24.04.13, 09:15 Opinia sprzed dwóch lat jest dla mnie zaskoczeniem, zwłaszcza, ze biorąc pod uwagę to co dzieje się w tym przedszkolu obecnie jest zgoła inne. Do Tequesty chodzi mój młodszy syn, kadra jest profesjonalna, dzieci mają dużo różnych, kreatywnych zajęć. Co najważniejsze syn jest zadowolony i nie ma problemów rano z pójściem do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
robac.zek Re: Przedszkole Tequesta 09.01.14, 14:35 Witam, mam ogromną prośbę o podanie mi nazwy i adresu tego przedszkola (czy ono jest na Mokotowie?).Jestem babcią trójki słodkich wnuków i szukam dla nich na cito jakiejś dobrej placówki. Będę b. wdzięczna za szybką informację . A czy mogłaby Pani podać mi swój numer telefonu, abym mogła zadzwonić i zająć chwilę czasu???Byłabym bardzo zobowiązana. Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
robac.zek Re: Przedszkole Tequesta 09.01.14, 14:38 do: aaadek Proszę ogromnie o podanie adresu i nazwy tego przedszkola. Poszukuję na cito zaufanej placówki. Babcia Odpowiedz Link Zgłoś