07.09.10, 10:01
a tu dziś stronie głównej w dziale gospodarka
- jakieś opłaty dworcowe
-podatek opiekuńczy
-skarbowe policaje bedą mogli każdemu łeb odstrzelić..
to dane z tylko jednego dnia.
tak smiesznie policji w rz-plitej zrobiło się od kuta.
i wszystkie mają jakieś uprawnienia do tłuczenia obywateli w łeb.
podatków też tak jakoś śmiesznie przybywa.
zastanawiające jak to też mateńka -komuna sobie z tym wszytkim radziła.
milicji było jakos tak tyle samo co dziś. teraz tych parapolicyjnych firm przybyło chyaba na drugie tyle. a wtedy milicja,poza typowo policyjnymi obowiązkami, jeszcze uzerała si.e z solidaruchami- więc obowiązków miała wiecej. i jakoś sie wyrabiała.

komputer zastepujący prace 7 ludzi. a urzędoli przybyło chyba o 500%.

co do opłaty dworcowej-ma to też być na zadbanie kibki na dworcach.
gwarantuję ze babcie klozetowe nadal kasować będą 1-2 zł za odlanie sie.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 10:01
      kibli.
      • yoma Re: 3x15 07.09.10, 10:02
        WTF podatek opiekuńczy?
        • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 10:07
          cóś tam rozchodzi siem ło to ze piniendzorów brak na opiekę nad starymi schorowanymi ludkami.
          no to trza podatek jakiś 1% wydumać.
          • yoma Re: 3x15 07.09.10, 10:10
            Coś podobnego, a tyle jest krzyku, że i tak pracując utrzymuję dwóch emerytów, a niedługo będę utrzymywać czterech. Ale i tak dobrze, bo myślałam, że to będzie na rodziny wielodzietne.

To ja chrzanię, rzucam robotę. To nie będę ani utrzymywać, ani podatku płacić.
            • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 10:31
              a tak poważnie-jak porównać te wprowadzane PODATKI do tytułowego 3x15?
              • yoma Re: 3x15 07.09.10, 10:35
                Ja też poważnie.

Nijak. A co to było w ogóle? 3x15 PIT, CIT, VAT?

Bo nie pamiętam.
                • strikemaster Re: 3x15 07.09.10, 16:38
                  3x15=45, PO właśnie realizuje swoje obietnice.
            • matylda1001 Re: 3x15 07.09.10, 10:35
              yoma napisała:

> To ja chrzanię, rzucam robotę. To nie będę ani utrzymywać, ani podatku płacić. <

Ani mi się waż!!! już i bez Ciebie mam na głowie ze dwóch emerytów i ze trzech darmozjadów:)
              • yoma Re: 3x15 07.09.10, 10:37
                To rzuć i ty :)
                • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 11:12
                  niejaki tomczykiewicz-facio co to za szefa klubu po robi cós tam chlapnął UFAMY PREMIEROWI i podatek bankowy to se banki bogate tylko zapłacą a ludkowie zwykli nini.
                  rozkoszny ten człenio.

moze wyborcy peło cóś piardna w tem temacie???
                  • kuk_krakauer Re: 3x15 07.09.10, 16:50
                    Nie mogą bo wytycznych brak.
    • piwi77 Re: 3x15 07.09.10, 11:38
      billy.the.kid napisał:

> a wtedy milicja,poza typowo policyjnymi obowiązkami, jeszcze uzerała si.e z solidaruchami-> więc obowiązków miała wiecej. i jakoś sie wyrabiała.

Się wyrabiała, bo obowiązywał plan. Mimo, że każde większe miasto jak najszybciej pragnęło mieć jakąś solidarnościową zadymę, aby przykładnie ją tłukąc, wykazać się centrali, że służby są sprawne, chaosu nie było. Na najwyższym państwowym szczeblu zatwierdzano plan prowokacji tak, aby awantury wybuchały kolejno, a nie kilka jednoczesnie, wtedy skoncentrowane siły nie miały problemu z pokazowym przywracaniem porządku. Potem przenosiły się tam, gdzie wg centralnego grafika planowana była kolejna prowokacja itd. Dlatego tych obowiązków wynikających z tłuczenia solidaruchów, aż tak dużo więcej nie było.
      • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 12:04
        widzisz piweńku- ale teraz ten obowiązek im odpadł. i tak sie nie wyrabiaja ze aż musieli jescze z 10 innych policji wydumac.ale odeszlismy od sztandarowego 3x15. gdzie sie podziała ta idea TANIEGO PAŃSTWA.
    • Gość: oldboy Re: 3x15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.10, 12:14
      3x15= 3x w roku podniesiemy ceny o 15%.

> komputer zastepujący prace 7 ludzi. a urzędoli przybyło chyba o 500%.

Komputer nikogo nie zastępuje a wręcz wymaga aby pracę dawniej jednej babki po zawodówce obecnie robiło 5 ludków (babka po zawodówce, babka co wklepuje to do kompa, facet co to sprawdza, informatyk, sieciowiec, sprzętowiec, bazodanowiec), kurcze wyszło mi więcej ludków.
      A i materiału wychodzi o wiele więcej. Dawniej kwit, format A4, ołówek kopiowy, dziś do tego samego ryza papieru, tusz, toner, drukarka, kopiarka...na końcu ten sam format A4 zeby dane nie zginęły.
    • Gość: Magnus Re: 3x15 IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.10, 14:39
      Wybrales PO to nie narzekaj.Stul pysk i plac.Ja ich nie wybieralem, to moge po nich jezdzic-ty nie.
      • rata.sofisticada Re: 3x15 07.09.10, 14:49
        co do opłaty dworcowej-ma to też być na zadbanie kibki na dworcach.
        gwarantuję ze babcie klozetowe nadal kasować będą 1-2 zł za odlanie sie.

Jak to? - chcialbys sie - za przeproszeniem - odlac na krzywego ryja. A kto za to zaplaci? Unia Europejska czy polski podatnik?
        • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 16:27
          jak to? zapłacone w podatku dworcowym.
          ty mg czy jakos tak-w przeciwieństwie do przygłupó popisowych- ja w życiu na nikogo nigdy nie głosowałem.
          • rata.sofisticada Re: 3x15 07.09.10, 21:14
            ja w życiu na nikogo nigdy nie głosowałem.

Skoro nie glosowales, to w imie czego uprawiasz tutaj mazgajstwo? Moralne prawo do narzekania w kwestiach polityczno-spolecznych maja tylko ci, co glosuja.
            • strikemaster Re: 3x15 07.09.10, 21:18
              > Skoro nie glosowales, to w imie czego uprawiasz tutaj mazgajstwo?

Bo jest obywatelem tego kraju?

> Moralne prawo
              > do narzekania w kwestiach polityczno-spolecznych maja tylko ci, co glosuja.

Kto te morlane prawa rozdaje?
              IMO ci, co głosują na niewłaściwych (z historycznego punktu widzenia) tym bardziej nie powinni mieć moralnego prawa, raczej powinni ponosić odpowiedzialność swoich błędnych decyzji, zamias płakać "Komorowski mnie oszukał".
              • rata.sofisticada Re: 3x15 07.09.10, 21:29
                Kto te morlane prawa rozdaje?

Zblazowany szara rzeczywistoscia, postanowilem zostac autorytetem moralnym.
                • strikemaster Re: 3x15 07.09.10, 21:36
                  Dla siebie już chyba status autorytetu osiągnąłeś. :)
                • billy.the.kid Re: 3x15 07.09.10, 21:37
                  widzisz ratusiu-tak jakoś smiesznie jeszcze płace w tej najjaśniejszej podatki/czego ty jako meczybuła z jackowa nie czynisz/ więc moge obsr... każdego wybrańca.
                  co do autorytetów-zostje ci tylko walnąć się gumowym młotkiem w dyńkę.
                  • rata.sofisticada Re: 3x15 07.09.10, 22:07
                    widzisz ratusiu-tak jakoś smiesznie jeszcze płace w tej najjaśniejszej podatki
                    > /czego ty jako meczybuła z jackowa nie czynisz/

Mnie okolicznosci nie pozwalaja placic podatkow w Polsce. Ale gdybym mial okazje, to chetnie bym placil.
                    Powtarzam, skoro nie glosujesz, to powienes krytykowac np. przypalonego schaboszczaka, a nie zagadnienia polityczne. Wolisz macic na forach niz konstruktywnie, za pomoca glosu wyborczego, zmieniac rzeczywistosc.
                  • yoma Re: 3x15 08.09.10, 09:59
                    Podoba mi się ten post :)
    • Gość: rossdarty I za koty też się biorą IP: *.chello.pl 07.09.10, 22:04
      Dzisiaj w radiowej trójce zastanawiano się, co można jeszcze opodatkować.
      M.in. znaleziono podatek za koty:) Przecież właściciele psów płacą, a przynajmniej powinni.
      Sprawiedliwość musi być.
      I inteligentnym też być nie warto, też proponują opodatkować.

Głupi ma zawsze szczęście...
      • billy.the.kid Re: I za koty też się biorą 07.09.10, 22:24
        widzisz rtusiu-za schabowego płacę, tym gamoniom od zarządzania najjaśniejszą -też płace. więc ło co siem ciebie rozchodzi??? ty-jako nie utrzymujący tego burdelu zabierasz głos w sprawch które ciebie nie dotyczą.
        aj-cós se przypomniałem- \ZLIKWIDUJEMY PODATEK BELKI- no cóś pieknego.
        • Gość: rossdarty Re: I za koty też się biorą IP: *.chello.pl 07.09.10, 22:48
          Jakie ziele palisz?
          Ani musi - pierwszy sort.

Nie widzę związku z tym co napisałem:)
          • rata.sofisticada Re: I za koty też się biorą 07.09.10, 23:33
            Jakie ziele palisz?
            Ani musi - pierwszy sort.
            Nie widzę związku z tym co napisałem:)

Nie ziele. Po prostu wiek robi swoje i grandpa zmeczyl sie przy kompie.
        • rata.sofisticada Re: I za koty też się biorą 07.09.10, 23:34
          ty-jako nie utrzymujący tego burdelu zabierasz głos w sprawch które ciebie nie dotyczą.

Fakt, nie dotycza. Ale kibicowac chyba moge?
          • billy.the.kid Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 07:47
            stary-cóż to takiego to GRANDPA???
            pisz w jakim ludzkim, a nie psim języku.

może cós tak w temacie ciągłego podnoszenia, i wprowadzania nowych podatków przez TANICH PAŃSTWOWIOCZÓW. zwłaszcza tych co to 3x15.
            • rata.sofisticada Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 17:41
              stary-cóż to takiego to GRANDPA???
              pisz w jakim ludzkim, a nie psim języku.

Trzeba bylo tak od razu. Grandpa to 外公 albo 爷爷.
              • billy.the.kid Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 17:56
                stary- znajomoscią języka z jackowa zaimponowałeś mi.
                • rata.sofisticada Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 18:18
                  stary- znajomoscią języka z jackowa zaimponowałeś mi.

Nie da sie ukryc, ze 99% lewicowych myslicieli polegloby intelektualnie na Jackowie. Mieszkajaca tam klasa robotniczo-chlopska w czasie wolnym od pracy sumiennie rozwija walory umyslowe.
      • yoma Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 10:00
        Co jeszcze można opodatkować? Przypominam bykowe :)
        • billy.the.kid Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 10:23
          niebójsie-dojdziemy i do tego.
          • billy.the.kid Re: I za koty też się biorą 08.09.10, 12:47
            że nie wspomnę o planowanym 70 latek wieku emerytalnym.tudzież o przepadku piniendzorów zebranych w ofe po zejsciu delikwenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka