Dodaj do ulubionych

WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY

24.04.05, 16:42
Masz dość pseudo wyjaśnień, zakłamania, nieróbstwa, pasożytnictwa a co
najważniejsze nadużywania czarnej magii poprzez chociażby wyuczona intonacje
głosu czy palenie kadzideł?

WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA RZYMSKOKATOLICKIEGO.

Jeśli nie możesz wypełniać Boskiego prawa w pojedynke zapisz się do innego
kościoła lub związku wyznaniowego - jest ich cała masa. Możesz założyć swój
własny kościół. Możesz podażać w samotności.

Aby wypisać się z kościoła wystarczy wysłać do parafii w której było się
ochrzczonym i do której się należy listy z prośbą o wykreślenie z rejestrów.

To nic trudnego.

Powiedz nie jeśli czujesz się oszukiwany i masz dość zakłamania oraz czarnej
historii tonącej we krwi stosów.

Powodzenia i odwagi w dążeniu do wolności!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wypisany Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 16:46
      Na tej stronie jest podany wzór pisma do parafii oraz można zobaczyć skan
      odpowiedzi parafii o wykreśleniu z członkostwa w KK:

www.e-kosciol.org/?id=jakwypisac
      • pocominowymail Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 24.04.05, 16:57
        G
        >
        > www.e-kosciol.org/?id=jakwypisac

tak się zastanawiam kto stworzył tę stronę, bo jakoś wierzyć mi się nie chce, że
        katolicy. może chrześcijanie, ale nie katolicy
        pozdrawiam
        • Gość: Wypisany Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 17:31
          pocominowymail napisał:
          tak się zastanawiam kto stworzył tę stronę, bo jakoś wierzyć mi się nie chce,
          że katolicy. może chrześcijanie, ale nie katolicy
          > pozdrawiam

To strona protestantów

Kościół Boży w Rudzie Śląskiej
          www.e-kosciol.org/index.php?id=sponsorzy
      • smutniak Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 24.04.05, 16:59
        Gość portalu: Wypisany napisał(a):

> Na tej stronie jest podany wzór pisma do parafii oraz można zobaczyć skan
        > odpowiedzi parafii o wykreśleniu z członkostwa w KK:
        >
        > www.e-kosciol.org/?id=jakwypisac

Slownictwo jak za komuny:pismo,czlonkowstwo,wykreslenie.Czyli KK,
        to tez taka partia katolicka.
        • benedyktxvii Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 24.04.05, 17:44
          KK to system jak komunizm
          • marecki997 Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 24.04.05, 17:52
            benedyktxvii napisał:

> KK to system jak komunizm

Nie zgadzam się. Komunizm był chorym systemem, niewydolnym ekonomicznie i
            dlatego ostatecznie upadł. Kościół Katolicki natomiast jest pod instytucją
            względem finansowym znakomicie i niezwykle precyzyjnie zorganizowaną, i jeżeli
            w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat grozi im jakiś upadek, to bardziej
            moralno-obyczajowy niż finansowy.
            • benedyktxvii Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 24.04.05, 17:54
              moj najnowszy plan jest taki ze jak konrad walenrod , bede bronil doktryny
              Krwawej Kupy i spowoduje odejscie ludzio od kosciola
            • starucha_izergiel Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 26.04.05, 21:43
              Hehe, wszystkie zakony działaja na zasadzie komuny. Zero własności prywatnej,
              wszystko wspólne. No i właśnie zakon jezuitów wprowadził pierwsze państwo
              komunistyczne gdzieś w Paragwaju w XVIIw. Miało się ono dobrze, aż za dobrze,
              nie spodobało się to zbytnio hiszpanom i portugalczykom, więc je rozwalili, a
              trwała ta utopia ponad 100 lat.

Jeśli ktoś coś więcej o tym wie, proszę niech napisze.

Jedyną różnicą pomiędzy komunizmem Marksa a komunizmem chrześcijańskim była
              wiara/niewiara w Boga. I wsjo.
    • benedyktxvii Zaiste potrzebne to i prawdziwe ! brawo androidzie 24.04.05, 17:43
      walic kosciol
      • Gość: Folksdojcz Re: Zaiste potrzebne to i prawdziwe ! brawo andro IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.05, 09:33
        Ale macie problemy w tej waszej Polsce. Mieszkam i pracuje w Niemczech.Czuje
        sie z tym narodem zwiazany.Jestem ateista i tutaj wystarczylo tylko zlozyc w
        urzedzie stanu cywilnego oswiadczenie , ze sie wystepuje z kosciola
        katolickiego , do ktorego przypisali mnie , bez pytania czy tego chce, moi
        rodzice.I sprawa jest zalatwiona. A przy okazji nie musze juz na ten zabobon
        placic miesiecznie okolo 90 Euro tzw . podatku na kosciol.wplacam te kwote
        regularnie dlugoterminowy fundusz oszczednosciowy. Juz jest wyliczone , ze
        gdybym tego nie zrobil , finansowalbym jakiemus czarnemu tutaj czy w Rzymie
        wygodne zycie w granicach 100 000 Euro. To dopiero sa spolegliwe pijawki.
        • smutniak Re: Do folksdojcza 25.04.05, 10:58
          to dlatego wybrano Niemca papiezem,zeby jak najwiecej osob przyciagnac
          z powrotem do KK,oczywiscie w Niemczech.Bo wlasnie z tego kraju plyna
          najwieksze zyski i poprostu KK liczy teraz na ich wzrost.
    • Gość: Filip Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.chello.pl 25.04.05, 10:16
      Co to znaczy?
      • Gość: maciek Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:09
        To znaczy, że nadszedł czas w którym wszelkie iluzje zostana zniszczone a imię
        jego objawione wszystkim nie tylk owybranym zaś strach będzie wielki, bo wyjdzie
        na jaw, że Ci którzy mienili się dobrymi naznaczeni zostali ogniem piekielnym
        oraz wodą z morza czerwonego.
        Imie tego który to sprawi brzmi: "nie".
        • gosc.z.korony ,,Nie'' - czyli gazeta Jerzego Urbana? 26.04.05, 15:04
          • Gość: maciek Re: ,,Nie'' - czyli gazeta Jerzego Urbana? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:59
            Oj zaraz Urban.To nawiązanie do filmu "9 żywotów Tomasza Katza" w którym
            bohater uosabiający siłę oczyszczającą na pytanie o imię odpowiada "nie".Pełny
            cytat dialogu:
            Jakie jest Twoje imię?
            Nie
            Czy to jest Twoje imię?
            Tak
            Czy to jest obiecany koniec?
            Tak
            Czy mogliśmy mu zapobiec?
            Nie
    • Gość: Fan inkwizycji Dobre, dobre, dobre!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 10:25
    • sprite36 Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 25.04.05, 10:35
      Co to znaczy wypisać się, przecież ja się nie zapisywałem. I nie słyszałem, żeby
      ktoś z moich znajomych się zapisywał...
      • Gość: Wypisany Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 14:19
        sprite36 napisał:

> Co to znaczy wypisać się, przecież ja się nie zapisywałem. I nie słyszałem,
        żeby ktoś z moich znajomych się zapisywał...

Ale jesteś w rejestrach kościelnych jako katolik i należysz do tych ponad 90%
        polskich katolików. Zapisali Ciebie rodzice przy chrzcie. Możesz teraz się
        wypisać, jeśli chcesz.
        • Gość: tharg Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:28
          a co wam tak zalezy zebym sie wypisal, wal sie kliencie jestem ateista, ale wkur...wia mnie to strasznie, ciagle jeden temat
          płaci Ci ktos za to?
          ciekawe ze tylko na GW takie teksty idą
          • Gość: Grzes Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:52
            Sądząc po poscie niejakiego tharga, ateizm - to wolność od rozumu... I pewnie
            on nie uwierzy /tak, Tharg!/ ale to jednak coś więcej...
    • uszaty_urbi Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 26.04.05, 13:26
      pePEWNO ZE TAK A POTEM KUPUJCIE MOJE PISMA
      PAPIER TOALETOWY KLASY NAJWYZSZEJ
    • nikodem202 Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY 26.04.05, 14:03
      Stwórz kościół czcicieli Forda Mustanga!!!! Przedmioty kultu religijnego
      sprowadzane są bezcłowo!!!
    • gosc.z.korony CIEKAWE CZY ANDROID SIĘ WYPISAŁ? 26.04.05, 15:08
      BO TEKSTY WALI RODEM Z ULOTKI SEKTY DAWIDA CORESHA.
      CIEKAWE, CZY WEŹMIE SPLUWĘ I BĘDZIE WALIŁ Z NIEJ DO ,,NIEWIERNYCH''!?
      • Gość: Grzes Re: CIEKAWE CZY ANDROID SIĘ WYPISAŁ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:27
        To prywatna sprawa Androida, ja w każdym razie serdecznie mu dziękuję za
        techniczną pomoc, w zmniejszeniu statystyk czarnym, mną już sobie nie będą
        wycierać... A potrzebę krwi, to widać w poscie wyżej.
        • gosc.z.korony zdziwił by się Kolega, gdyby przeczytał moje posty 26.04.05, 15:44
          na ,,forum kraj''. Uznałby mnie zapewne za ,,innego'' niż mu się w tej chwili
          zdaje. A wracając do wątku. Na mnie list ,,androida'' zrobił wrażenie typowej
          propagandowej ulotki w sekciarskim stylu. Stąd też mój atak. Jestem jak
          najbardziej za wolnością sumienia, wyznania i wiary. Nie cierpię wszelkiej
          maści ,,rydzykowców'' i ,,radiomaryjowców''. A Koledze, jeśli chce wkroczyć na
          nową drogę, życzę dużo szczęścia i ślę życzliwą przestrogę: by był ostrożny, bo
          na ,,duchowych ścieżkach'' jest wielu oszustów, którzy gorsi są od
          tego ,,okropnego'' KK.
          Pozdrawiam w ,,niekrwawym'' tonie.
      • android Re: CIEKAWE CZY ANDROID SIĘ WYPISAŁ? 27.04.05, 00:55
        Wypisał się, a kilka lat wcześniej w wieku niespełna 15 lat puścił z dymem
        świadectwa religi, bierzmowania oraz akt chrztu.
        • gosc.z.korony no to sprawa jasna 27.04.05, 09:26
          dziękuję za odpowiedź
          pozdr
    • Gość: Grzes pytanie do Androida lub... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:16
      do kogoś kto wypisał się i ma potwierdzenie pisemne, bo nie do końca jestem
      pewny: czy swoja rezygnacje z przynależności do KK, mam wysłać i do parafii w
      której byłem ochrzczony, i do tej do kórej formalnie należę? I czy żądąc
      potwierdzenia wykreślenia z ksiąg parafialnych od obydwóch parafii?
      To ważne dla mnie, bo od wielu lat nie mam z KK nic wspólnego, więcej: WSTYDZĘ
      SIĘ, że formalnie jestem ich /baranem!/ Ale ostatni czas przepełnił moją
      obojętność: k.... DOŚĆ!!!
      • android Re: pytanie do Androida lub... 28.04.05, 03:52
        Jeżeli nie zaznaczysz, że chciałbyś otrzymać potwierdzenie o wyrejestrowaniu, to
        nie otrzymasz żadnej odpowiedzi.Czasem zresztą nawet jeśli zawarta jest w liście
        uwaga o nadesłaniu odpowiedzi, to i tak nie można sie na nia doczekać.Zasadniczo
        wypisanie się jest festem, aktem woli dla nas samych.W końcu to nie przed ludźmi
        się rozliczamy z naszych postępków, lecz przed wewnętrznym trybunałem, sumieniem.
      • Gość: grom Re: pytanie do Androida lub... IP: *.chello.pl 28.04.05, 15:30
        po co masz się wstydzić, przy każdej okazji mów każdemu kogo spotkasz, że nie
        jesteś katolikiem, można też nosić koszulkę z napisem: katolikiem nie jestem
        sam wymyślisz więcej sposobów na podkreślenie nieprzynależności do KK
        życzę wielu pomysłów
    • Gość: janci Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:13
      Już nie jestem ich mięsem, baranem. Mną już się nie podcierają!
      • Gość: jamcito Re: WYPISZ SIĘ Z KOŚCIOŁA BĄDŹ WOLNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:38
        "Przyzwoity człowiek, a katolik..." a może nie, to o kolejarzu chyba było...
        • Gość: hmn odwagi życzę! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.05, 23:30
          Wypisz się, wypisz!
          Poczujesz dopiero szykany czarnej mafii. To jest kraj opanowany przez katolców
          w czarnych mundurach, musiałoby sie wypisać 75% społeczeństwa, żeby można było
          coś z nimi zrobić!
          • android Jakie szykany? 30.04.05, 02:24
            Nie rozumiem?Jakie szykany?Od 15 roku życia nie mam żadnych dokumentów
            poświadczających byłą przynależnośc do KK, mam za sobą wysłaną prośbę o
            wypisanie i nie napotkałem żadnych tytułów z tego powodu. Powiem więcej to KK ma
            spore kłopoty, bo np. kilkakrotnie już dzwoniłem na policję z prośbą o
            rozpatrzenie notorycznego zakłócania ciszy i porządku publicznego przez KK (mam
            na myśli hałasy czynione przez dzwony).
            • Gość: hmn Re: Jakie szykany? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.05, 07:19
              No dobra, użyłem niewłaściwego słowa. Chodziło mi właśnie o takie rzeczy jak
              np.: dzwonienie o rozmaitych porach dnia i nocy(!), likwidacja - i to na cały
              tydzień! - normalnych programów w TV publicznej (i za co abonament?) albo
              powszechne blokady ulic miast i wsi z okazji Bożego Ciała (wspierane przez
              Policję - i na co nasze podatki?!).
              Ciężko będzie wyzwolić się od czarnuchów. Chyba że wam to nie przeszkadza?
              • ozeip Dzwonią kiedy chcą, robią procesje=korki uliczne.. 30.04.05, 11:27
                Pracowałem pół roku na nocną zmianę. Mam zawsze na ręku zegarek. Na osiedlu
                mieszkalnym, w kościele oddalonym o około 70m od najbliższych bloków pierwsze
                bicie dzwonów odbywało się zawsze... około 5.30 rano (w pół do szóstej!)
                A co z ciszą nocną? Tylko kto im podskoczy? Zwróci policjant księdzu uwagę,
                poprosi i to wszystko. Przecież nie wlepi księdzu mandatu!
                • Gość: grom Re: Dzwonią kiedy chcą, robią procesje=korki ulic IP: *.chello.pl 30.04.05, 11:44
                  ksiądz nie stoi ponad prawem, a dżwięk dzwonów nie powinien zakłółócać stale
                  ciszy nocnej, można zwrócić się z pismem do Kurii, kiedyś i mnie zdarzyło się
                  przeciwstawiać nadmiernemu dzwonieniu, udało się ograniczyć ilość dzwonień,
                  głośność, zmienić godziny
                  warto rozmawiać z księżmi, gdy w parafii trudno się dogadać, to trzeba iść wyżej
                  działać, a nie tylko krytykować i zasmucać się, że kościól taki niedobry
                  • ozeip Szanuję księży-jako ludzi.Ale że sie sami... 30.04.05, 11:56
                    ...nie domyślają, że :
                    1. do godz.6 jest cisza nocna
                    2. każdy Kościół ma prawo tak samo nawoływać na msze itp.
                    3. jaki byłby wówczas hałas?
                    4. Jeśli klerykał (ksiądz niewątpliwie) może dawać takie religijne znaki w
                    każdy dzień tygodnia to antyklerykał może zagłuszać procesje Bożego Ciała
                    swoimi dzwonami lub z okna muzyką.
                    Szanuję kler, jako ludzi, i dlatego wiem, że często można się z nimi dogadać.
                    Niestety przesrane ma ten, z którym kler nie chce się dogadać - bo napewno spór
                    prawny wygra kler - i to jest to, o czym się tu pisze w kwestii hałasowania
                    dzwonami.
                    • Gość: grom Re: Szanuję księży-jako ludzi.Ale że sie sami... IP: *.chello.pl 30.04.05, 12:13
                      czy uważasz, że hałasowanie dzwonami to niepodważalne prawo kleru, czy Cię nie
                      rozumiem
                      można dokonać pomiaru tego hałasu, są przepisy, mamy te rozmowy /przyznaję, że
                      trudne/ za sobą
                      a o dzwony przed 6 rano w Wielkanoc trudno mieć pretensje, to raz w roku
                      procesja Bożego Ciała raz w roku
                      to są dwa dni, kiedy trzeba coś więcej wytrzymywać, czy to taki problem
                      nie znam szczegółów, a wydaje mi się, że w krajach muzułmańskich to jakby
                      więcej i głośniej, a też tam żyją "innowiercy"
                      • ozeip Nikt nie ma prawa hałasować 30.04.05, 13:15
                        Dzwony nie służą niczemu innem, jak poprzez dźwięk, hałas, przykuć uwagę osób
                        postronnych.
                        Więc jeśli każdy obywatel miałby prawo tak dźwiękiem przykuwać uwagę i z tego
                        prawa by korzystał to byłby w mieście cholerny zgiełk. O to mi chodzi. Na
                        szczęście nie wszyscy mają takie odbicia i jest dość cicho.
                        • Gość: diabelek dzwonienie w uszach ateisty IP: *.sympatico.ca 30.04.05, 14:24
                          Dzwony wzywaja wiernych do swiatyni i nikomu od stuleci nie przeszkadzaly.
                          Na szczescie nie wszyscy maja mozliwosc wybudowania sobie prywatnej dzwonnicy.
                          Poza tym mozna pozyczyc od babci zatyczki do uszu, jak juz ktos jest tak bardzo
                          wrazliwym na tym punkcie.
    • ozeip Należę - a czy ktoś pytał czy chcę należeć?! 30.04.05, 11:20
      Muszę wyrazić wolę wystąpienia z Kościoła. Mamy tak "świeckie" państwo, że
      normalnym jest, iż nie musiałem wyrażać wolnej woli wstąpienia do Kościoła, ale
      muszę pisać jakieś podania o wystąpienie. Już nie wspomnę, że moja teczka nie
      zniknie. Z tego, co wiem z przepisów powinienem mieć w dowolnej chwili prawo
      wglądu w kancelarii parafialnej do swej teczki.
      • Gość: diabelek Zaswiadczenie o wolnosci z pieczatka parafii ! ? IP: *.sympatico.ca 30.04.05, 12:13
        Czy rzeczywiscie czlowiek aspirujacy do "wolnosci" musi napisac w tej sprawie
        podanie do ksiedza :-)
        No , a jak ksiadz nie odda parafialnej teczki i zaswiadczenia nie podpisze,
        to co wtedy bedzie z ta wolnoscia?
        • sudar Re: Zaswiadczenie o wolnosci z pieczatka parafii 30.04.05, 19:56
          > No , a jak ksiadz nie odda parafialnej teczki i zaswiadczenia nie podpisze,
          > to co wtedy bedzie z ta wolnoscia

We Włoszech sąd nakazał księdzu wykreślenie "wiernego" z rejestru katolików, bo
          ten sie tego usilnie domagał i dopiął swego właśnie drogą sądową. Było o tym
          głośno swego czasu.
          • Gość: diabelek Re: Zaswiadczenie o wolnosci z pieczatka parafii IP: *.sympatico.ca 01.05.05, 09:37
            Wielka wladze musial miec ten ksiadz proboszcz nad mlodym Wlochem, ze az sad
            panstwowy musial ingerowac.
            Mam nadzieje, ze teraz ten mlody Wloch z zaswiadczeniem "wykreslenia z rejestru"
            w kieszeni stal sie naprawde wolnym czlowiekiem.
            Jestem przekonany, ze na zaswiadczeniu podpisanym przez ksiedza jest tez
            pieczatka i zapisana zostala doklad data.
            Data jest wazna, aby dotychczasowy niewolnik wiedzial od ktorego dnia stal sie
            wreszcie wolnym. Gdyby ktos jeszcze w ta jego wolnosc watpil, to zawsze takiemu
            niedowiarkowi mozna pokazac zaswiadczenie.
            • Gość: grom Re: Zaswiadczenie o wolnosci z pieczatka parafii IP: *.chello.pl 01.05.05, 11:00
              można takie zaświadczenie powielić i jak ulotkę rozdawać na ulicach, roznosić w
              blokach
              można dać ogłoszenie, wykupić czas antenowy w radiu i TV i podzielić się
              radością z odzyskanej wolności z całym światem
    • Gość: zgrzyt te wszelkie nowe odmiany kościołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 02:01
      te wszelkie nowe odmiany kościołów, są dla mnie nieporównywalnie bardziej
      powalone niż kościół katolicki, dlatego tutaj oszołomi szerzą swoje poglądy,
      ale jakby to oni zastąpili KK, to wtedy mielibyśmy obóz koncentracyjny, ich
      wiara miesza się z nienawiścią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka