Dodaj do ulubionych

obrzeanie - Biblia

IP: 2.4.STABLE* / 10.140.82.* 21.09.02, 15:47
Witam,

w sumie nie wiem czy dobrze trafilem, ale byz moze ktos mi pomoze.
Prowadze strone www.stulejka.com - chcialem wstawic tam cytat z Bibli
mowiacy
o obrzezaniu - jesli moglbym prosic o podeslanie tego fragmentu na priv
(webmaster@stulejka.com) to bede bardzo wdzieczny

pozdr

kam
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: obrzeanie - Biblia IP: *.55-136-217.adsl.skynet.be 21.09.02, 16:49
      Genesis, 17, 10 i nastepne. Ale to dziwaczny argument.
      • Gość: kam Re: obrzeanie - Biblia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 18:57
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Genesis, 17, 10 i nastepne. Ale to dziwaczny argument.

czemu dziwaczny argument?

kam
        • Gość: Doki Re: obrzeanie - Biblia IP: *.55-136-217.adsl.skynet.be 21.09.02, 19:35
          Gość portalu: kam napisał(a):

> czemu dziwaczny argument?

Sa dwa powody, dla ktorego mezczyzni i chlopcy sa obrzezywani: religijny (bog tego od nas wymaga) i zdrowotny (lekarz powiedzial, ze to konieczne). zagladalem na strone, ktorej adres podales i wyglada mi ona na apoteoze obrzezania z wyboru. To jest chore. Graniczy z samookaleczeniem.
          • Gość: Mar obrzezanie = barbarzyństwo IP: 2.4.STABLE* / 10.2.13.* 22.09.02, 11:00

> Gość portalu: kam napisał(a):
            >
            > > czemu dziwaczny argument?
            >
            > Sa dwa powody, dla ktorego mezczyzni i chlopcy sa obrzezywani: religijny (bog
            t
            > ego od nas wymaga) i zdrowotny (lekarz powiedzial, ze to konieczne).
            zagladalem
            > na strone, ktorej adres podales i wyglada mi ona na apoteoze obrzezania z
            wybo
            > ru. To jest chore. Graniczy z samookaleczeniem.

"bóg tak chce" to jest najbardziej chory argument, jaki można wymyśleć!
            Obrzezanie uzasadnia tylko stulejka, krótkie wedzidełko itp. Nie ma innych
            racjonalnych powodów, żeby to robić. W dzisiejszych czasach, kiedy nie ma
            problemów z mydłem i każdy normalny człowiek kąpie się lub prysznmicuje
            codziennie - wszystko można dokladnie wymyć! Rytualne okaleczenia jakichkolwiek
            narządów to barbarzyństwo!. Podobnych przykłądów jest całe mnóstwo:

- związywanie stóp małym Japonkom
            - zniekształcanie (wydłużanie) czaszek przez plamiona murzyńskie
            - zniekształcanie i przekłuwanie uszu, nosa itp.
            - obrzezanie kobiet (obcinanie łechtaczki)
            - zwężanie pochwy (też Afryka) - po to żeby facetowi było "fajniej"
            - przycinanie uszu i ogona psom....
          • Gość: kam Re: obrzeanie - Biblia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 13:58

> Gość portalu: kam napisał(a):
            zagladalem
            > na strone, ktorej adres podales i wyglada mi ona na apoteoze obrzezania z
            wybo
            > ru. To jest chore. Graniczy z samookaleczeniem.

Widac zle czytales - nikt nie robi tego dla przyjemnosci, ale z koniecznosci.

kam
            • Gość: Doki Re: obrzeanie - Biblia IP: 195.13.26.* 23.09.02, 11:28
              Gość portalu: kam napisał(a):

>
              > Widac zle czytales - nikt nie robi tego dla przyjemnosci, ale z koniecznosci.
              >
              > kam

Jresli tak, to po co cala strona internetowa na ten temat? To w sumie banalny zabieg.
              • Gość: Rob Re: obrzeanie - Biblia IP: *.lodz-wschod.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 12:23
                Trzeba spojrzeć na 2 przypadki
                1. obrzezanie w przypadku stulejki / czy innych przypadków medycznych - to
                konieczność
                2. obrzezanie - bo tak chcieli rodzice - to jest chore!
                Dlaczego rodzice decydują o moim wyglądzie?
                No i chyba taki wygląd członka z napletkiem jest czymś uzasadniony skoro matka
                natura ciągle chce aby tacy faceci przychodzili na świat (a nie obrzezani)
              • Gość: kam Re: obrzeanie - Biblia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 13:54

> Jresli tak, to po co cala strona internetowa na ten temat? To w sumie
                banalny z
                > abieg.

Milaes zabieg usuniecia stulejki skoro twierdzisz ze jest on banalny?

--
                kam
                • Gość: Doki Re: obrzeanie - Biblia IP: 195.13.26.* 23.09.02, 14:05
                  Nie, ale mialem dziesiatki pacjentow, ktorych znieczulalem do obrzezania i stad wiem, ze to banalny zabieg.
                  • Gość: kam Re: obrzeanie - Biblia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 14:25

> Nie, ale mialem dziesiatki pacjentow, ktorych znieczulalem do obrzezania i
                    stad
                    > wiem, ze to banalny zabieg.

Widzisz - znieczulanie a strach przed zabiegiem to co innego. Lekarz Ci moze
                    powidziec przy operacji na otwartym sercu - "Panie nic latwiejszego" a Ty mimo
                    to nie boisz sie?
                    Proponuje zebys dokaldnie przeczytal strone oraz jakie pytania sa zadawane na
                    forum i wtedy powiedz czy faktycznie strona nie jest potrzebna.

kam
    • Gość: Krzycho Re: obrzezanie - tylko Biblia? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 01:14
      Slyszalem kiedys od znajomego, ze obrzezal sie "dla doznan". Czy ktos jeszcze
      wpadl na taki pomysl? I jakie byly efekty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka