Dodaj do ulubionych

forumowicze !!!! prosze pomozcie zwierzakom !!!

25.03.06, 23:15
www.allegro.pl/item93163332_ezyr_pomoc_dla_mlodego_ogiera_mamy_6_dni.html

www.allegro.pl/item92178426_ruter_akcja_na_rzecz_mlodego_ogierka_pilne.html

przyznam sie ze jak to przeczytalam poplakalam sie bardzo ... PROSZE pomozcie
i wy, chociaz 10zł choc prosze o wiecej

Ps. dla jasnosci - ja tez wplacalam - nie jestem wlascicielka konia, zwykla
allegrowiczka i forumowiczka...

Dziekuje za kazde pieniazki, wierze ze macie serduszka tak jak ja ... :
(((((((((
Obserwuj wątek
    • agunia_29 Re: forumowicze !!!! prosze pomozcie zwierzakom ! 26.03.06, 00:17
      A co ty z Wolontariatu wyszłaś?? Gdybym miała pieniążki chociaż dla siebie to
      pewnie bym się podzieliła ale nie mam nawet dla siebie, przykro mi :-(
    • llukiz Jak widać naciągaczy nie brakuje. 26.03.06, 01:37
      A za 10 zł to można przez miesiąc karmić dziecko w afryce
      • miriam11 Re: Jak widać naciągaczy nie brakuje. 26.03.06, 08:00
        llukiz napisał:

> A za 10 zł to można przez miesiąc karmić dziecko w afryce

Primo: co ma piernik do wiatraka? Jedni pomagają dzieciom w Afryce, inni
        zwierzętom.
        Secundo: ileż tych biednych afrykańskich dzieci nakarmiłeś, że dajesz sobie
        prawo do wyzywania od naciągaczy tych, którzy chcą pomóc zwierzętom?
        Tertio: nie chcesz, to nie pomagaj zwierzakom, nikt Cię nie zmusza, natomiast
        Twój komentarz jest niesmaczny.
        • llukiz Re: Jak widać naciągaczy nie brakuje. 26.03.06, 13:26
          > Primo: co ma piernik do wiatraka? Jedni pomagają dzieciom w Afryce, inni
          > zwierzętom

A jeszcze inni hodują świnie i zażynają je. Chcesz zabronić hodowli bydła czy
          też uważasz że kura jest gorsza od konia czy psa?

> Secundo: ileż tych biednych afrykańskich dzieci nakarmiłeś, że dajesz sobie
          > prawo

primo: co ma piernik do wiatraka

> że dajesz sobie
          > prawo do wyzywania od naciągaczy tych, którzy chcą pomóc zwierzętom?

secundo: to że ktoś robi sobie stronę o płaceniu na konie wcale nie ozancza że
          pieniądze te zostaną przeznaczone na konie. A nawet jeśli to i tak pewnie część
          kasy pójdzi do prywatnych kieszeni. Ogólnie niezły pomysł na biznes. Jeśli ktoś
          chciałby na serio pomóc zwierzętom, to niech sobie zarobi mln dolarów, a potem
          niech wyda je bez rozgłosu na schroniska dla psów. A jak ktoś wyciąga pieniądze
          od innych zamiast samemu zarabiać to jest dla mnie naciągaczem.

> Tertio: nie chcesz, to nie pomagaj zwierzakom, nikt Cię nie zmusza, natomiast
          > Twój komentarz jest niesmaczny.

Jak ktoś chce tam wpłacać to niech robi to z pełną świadomością. A mój post
          pomaga wyrobić sobie opinie. Zawsze warto poznać argumenty za i przeciw.
          • miriam11 Re: Jak widać naciągaczy nie brakuje. 26.03.06, 13:31
            llukiz napisał:

> A jeszcze inni hodują świnie i zażynają je. Chcesz zabronić hodowli bydła czy
            > też uważasz że kura jest gorsza od konia czy psa?

Kolejny tekst nie na temat

> > Secundo: ileż tych biednych afrykańskich dzieci nakarmiłeś, że dajesz sob
            > ie
            > > prawo
            >
            > primo: co ma piernik do wiatraka

A i owszem ma, sam wyjechałeś z afrykańskim dziećmi, najwyraźniej Ci się jakoś
            łączą z pomocą zwierzętom
            >
            > secundo: to że ktoś robi sobie stronę o płaceniu na konie wcale nie ozancza że
            > pieniądze te zostaną przeznaczone na konie. A nawet jeśli to i tak pewnie część
            > kasy pójdzi do prywatnych kieszeni. Ogólnie niezły pomysł na biznes. Jeśli ktoś

Nie znasz tych ludzi, więc ich nie obrażaj. Ja ich też nie znam, nie wiem, czy
            są naciągaczami czy nie. Obrzucasz kogoś epitetami, nie mając ku temu żadnych
            dowodów.

> > Tertio: nie chcesz, to nie pomagaj zwierzakom, nikt Cię nie zmusza, natom
            > iast
            > > Twój komentarz jest niesmaczny.
            >
            > Jak ktoś chce tam wpłacać to niech robi to z pełną świadomością. A mój post
            > pomaga wyrobić sobie opinie. Zawsze warto poznać argumenty za i przeciw.

Twój post był rzucaniem pomówień, niczym więcej. Poza tym, jeśli Cię pomoc
            zwierzakom nie interesuje lub drażni, to po co włazisz do wątku jej poświęconemu?
            • llukiz Re: Jak widać naciągaczy nie brakuje. 26.03.06, 13:52
              > Kolejny tekst nie na temat

no nie wiem. Czemu pomagać akurat koniom a nie kurom?

> A i owszem ma, sam wyjechałeś z afrykańskim dziećmi, najwyraźniej Ci się jakoś
              > łączą z pomocą zwierzętom

Bo trzeba mieć jakieś priorytety. Jeśli ktoś woli pomagać zwierzętom zamiast
              ludziom to dla mnie zdrowym nie jest.

> Nie znasz tych ludzi, więc ich nie obrażaj.

Mi tylko chodzi o to, że jak ktoś zamierza wpłacać, to właśnie dobrze by było,
              by najpierw poznał tych ludzi.

> Obrzucasz kogoś epitetami, nie mając ku temu żadnych
              > dowodów.

jakimi epitetami? A skąd wiesz że nie mam dowodów?

> Twój post był rzucaniem pomówień, niczym więcej. Poza tym, jeśli Cię pomoc
              > zwierzakom nie interesuje lub drażni, to po co włazisz do wątku jej
              > poświęconem u?

Jak mnie nie interesuje? Właśnie interesuje. I jeszcze interesują mnie różne
              ciekawe sposoby naciągania.
              • miriam11 Re: Jak widać naciągaczy nie brakuje. 26.03.06, 14:06
                llukiz napisał:

> no nie wiem. Czemu pomagać akurat koniom a nie kurom?

A czemu nie jednym i drugim? To sobie nie przeczy, jedni niech pomagają koniom,
                a inni kurom. A jeszcze inni nikomu, jeśli nie mają ochoty.

> Bo trzeba mieć jakieś priorytety. Jeśli ktoś woli pomagać zwierzętom zamiast
                > ludziom to dla mnie zdrowym nie jest.

A czy osoby pomagające zwierzętom bronią komukolwiek pomagania ludziom? Patrz
                wyżej, przykład z kurami.

> Mi tylko chodzi o to, że jak ktoś zamierza wpłacać, to właśnie dobrze by było,
                > by najpierw poznał tych ludzi.

To mogłeś tak napisać, a nie od razu wyzywać od naciągaczy. Widzisz tę subtelną
                różnicę?

> jakimi epitetami? A skąd wiesz że nie mam dowodów?

Czyżby słowo "naciągacz" było komplementem? Aaa, to przepraszam!
                A skoro masz dowody, to może o nich napisz? Bo inaczej mało wiarygodny jesteś.

>
                > Jak mnie nie interesuje? Właśnie interesuje. I jeszcze interesują mnie różne
                > ciekawe sposoby naciągania.

No tak, nic nie zrozumiałeś.
                • Gość: demi77 szantaz moralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:53
                  To nie ma sensu. Zawsze jak sie pojawiaja problemy zwierzat, natychmiast
                  wylaniaja sie obroncy ludzi i wszystki ludzkie problemy wychodza na jaw. Nie
                  moga pojac jak mozna stowac tak potworny szantaz moralny, ze po co pomagac
                  zwierzetom, skoro tyle ludzi cierpi. CHORE. Problemy ludzi nigdy sie nie
                  skoncza, wiec kidy nadejdzie moment, ze bedzie mozna bez poczucia winy pomagac
                  zwierzetom???

najgorsze jest to, co odstawia Dzryzga w Rozmowach w toku. Wysmiewa,
                  kompromituje ludzi pomagajacych zwierzetom. jej program emitowany jest w
                  godzinach, gdy dzieci ogladaja. I takie dziecko odbiera komunikat "nie chcesz
                  byc wysmiewanym, nie pomagakj zwierzakom".
                  • llukiz Re: szantaz moralny 26.03.06, 17:12
                    > Problemy ludzi nigdy sie nie
                    > skoncza, wiec kidy nadejdzie moment, ze bedzie mozna bez poczucia winy pomagac
                    > zwierzetom???

Natomiast problemy zwierząt sie skończą? Póki istnieje coś takiego jak przyroda
                    nigdy się one nie skończą. Przecież wy jesteście jacyś... no ja nie wiem. Może
                    przykład: Jesteście na podwórku gdzie bawią się dzieci. Nagle jedno dziecko
                    spada z huśtawki i łamie sobie nogę. W tym samym czasi inne dziecko zaczyna
                    płakać ponieważ zgubiło zabawkę. I wy w wielkiej trosce rzucacie się do dziecka
                    bez zabawki by je pocieszać, wogóle nie przejmując się, że dziecko obok ma
                    złamaną nogę. Na tej samej zasadzie ratujmy konie, nie martwiąc sie że co
                    miesiąc ginie milion kurczaków. A może myszom pomagajmy. Są tepione jako
                    szkodniki (zboże jedzą). W czym koń lepszy od myszy?

I jeszcze... czy zwierzęta pomagają sobie na wzajem? Np słoń lwu? Sarna
                    jeleniowi? Bobrowi zając? Nie, nie pomagają. Dlaczego? Bo to zwierzęta. A ludzie
                    są ludźmi i nie można przyrównywać cierpienia człowieka do "cierpienia"
                    zwierzęcia. Bez wahania należy poświęcić życie 100 koni jeśli to sprawi, że
                    jedno dziecko nie będzie chodziło głodne. I bez hipokryzji proszę.
                    • Gość: KochamZwierzaki Re: szantaz moralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:22
                      Nie zgadzam się. Zwierzę tak samo czuje, cierpi, kocha, widzi, słyszy jak
                      człowiek. Nie mamy tu wyboru albo dziecko albo koń. Mozemy pomóc i zwierzętom i
                      dzieciom jeżeli ktoś chce. Ja pomagam przede wszystkim zwierzętom, choć
                      dzieciom pomagam również (pomoc finansowa). Zostaliśmy stworzeni, zrodzeni itd.
                      obok zwierząt, a nie nad nimi. To, że mamy rozum nie daje nam prawa do znęcania
                      się nad zwierzakami. Przeciwnie nasz rozum służy do tego, aby tym bezrozumnym
                      istotom pomagać. Jak narazie swoje rozumki wykorzystujemy w zły sposób - "tylko
                      ja się liczę i moja wygoda", a powinno być tak - "mam rozum, zwierzęta nie
                      mają, jest im ciężko same sobie nie pomogą (nie mają rozumu), my mamy sądy,
                      prawo, urzędy i jakby to nie działało to zawsze działa lepiej lub gorzej, więc
                      ja - człowiek rozumny powinienem pomóc, bo nie żyję sam na świecie, obok mnie
                      żyją również inne istoty". Masz rozum co nie znaczy, że jesteś więcej wart, bo
                      może wg ludzi tak, ale wg natury nie, a to natura rządzi, a nie człowiek.
                      • llukiz Re: szantaz moralny 26.03.06, 17:30
                        Bardzo pięknie to napisałaś(eś), rzekł bym nawet że ładnie.
                        Ale ja zadam tylko jedno pytanie: Czy należy pomagać zającowi którego goni lis?
                        • Gość: KochamZwierzaki Re: szantaz moralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:43
                          Nie mówię o ingerowaniu w naturę. Wiadomo, że między zwierzętami panują prawa
                          dżungli z tą tylko różnicą, że zwierzęta nie zabijają dla hecy. Wśród zwierząt
                          musi tak być, natomiast ludzie najpierw wykorzystują zwierzęta do swych celów
                          czyli np. konie do sportu, albo do czegoś tam jeszcze (nie znam się na tym), a
                          później jak już taki zwierzak się nie nadaje, bo jest stary albo chory to się
                          nad nim znęca tak jak w tym przypadku. Dlatego chcemy pomóc. Człowiek wymyślił
                          pieniądz to niech go wykorzysta w dobrym celu skoro i tak już istnieje. Niech
                          nie będzie tylko dla nas dobrem, zwierzak nie zarobi, może liczyć tylko na nas.
                          Ja naprawdę proszę tylko o zrozumienie problemu. Pozdrawiam.
                          • llukiz Re: szantaz moralny 26.03.06, 18:23
                            Wiadomo, że między zwierzętami panują prawa
                            > dżungli z tą tylko różnicą, że zwierzęta nie zabijają dla hecy. Wśród zwierząt
                            > musi tak być

W świecie ludzi jak widać też panują prawa dźungli, więc stosując twoją
                            argumentacje wśród ludzi też tak musi być.

A skoro człowiek jest zdolny do wykorzystywania zwierząt dla hecy, oznacza to
                            chyba według Ciebie, że stoi niżej od zwierząt. Ludzi należało by więc chyba
                            usunać, bo wtedy wszystkie zwierzęta by się zabijały tylko między sobą i byłaby
                            pełna sielanka ,bez tego złego człowieka co tylko zwierzęta wykorzystuje dla
                            hecy :)
                        • mniach Re: szantaz moralny 26.03.06, 17:47
                          Człowiek czy zwierze co za różnica ?? Ważne jest ŻYCIE
                          • Gość: KochamZwierzaki Re: szantaz moralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:49
                            Dokładnie. Zgadzam się.
                        • Gość: demi77 do Ilukiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:57
                          nie nalezy znecac sie nad zwierzetami, tylko dlatego, ze sa na mieso
                          przeznaczone. A swoja droga, gdyz zwierze lepiej traktowane to i mieso
                          smaczniejsze. Rozmawiamy o zwierzetach, ktore hoduje czlowiek, a nie o
                          zwierzetach z dzungli, tam to w ogole czlek nie powinien sie wtracac a i tak
                          sie wtraca, wylapuje zwierzeta do cyrkow, zoo i poluje na nie dla zabawy i
                          triumfow. Dziwne, ze jakos to Ci nie przeszkadza.
                          • llukiz Re: do Ilukiz 26.03.06, 21:05
                            > nie nalezy znecac sie nad zwierzetami, tylko dlatego, ze sa na mieso
                            > przeznaczone

znęcanie się nad zwierzętami świadczy o chorobie psychicznej.

> Rozmawiamy o zwierzetach, ktore hoduje czlowiek, a nie o
                            > zwierzetach z dzungli

może i wy tak, ja rozmawiam o wszystkich zwierzętach.

> tam to w ogole czlek nie powinien sie wtracac a i tak
                            > sie wtraca,

ja się nie wtrącam :)

> wylapuje zwierzeta do cyrkow, zoo i poluje na nie dla zabawy i
                            > triumfow. Dziwne, ze jakos to Ci nie przeszkadza.

różne głupie hobby mają ludzie.
    • miriam11 Re: forumowicze !!!! prosze pomozcie zwierzakom ! 26.03.06, 08:03
      Linki działające:

www.allegro.pl/item93163332_ezyr_pomoc_dla_mlodego_ogiera_mamy_6_dni.html
      www.allegro.pl/item92178426_ruter_akcja_na_rzecz_mlodego_ogierka_pilne.html
      • Gość: KochamZwierzaki Re: forumowicze !!!! prosze pomozcie zwierzakom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:10
        Dziś napewno wpłacę. Dobrze, że poczta jest otwarta również w niedzielę u mnie.
        Rety jak dobrze, że ktoś się tym zainteresował i podał tutaj informację.
        Napewno pomogę. Ile mogę to zapłacę. Innych również proszę o choćby drobną
        pomoc.
    • qrek1 No rewelacyjny pomysł na biznes 26.03.06, 13:30
      Gratuluję pomysłu. Wszyscy wpłacajcie. Gites!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka