Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi

• Gość: Aneta O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:55
      Prosze wybaczyć za słownictwo, ale naprawdę posrało już dokumentnie polityków i
      całą resztę, którzy uważają sie za moralnych ludzi i odpowiedzialnych za
      Polskę. Może wróćmy do średniowiecza wtedy ojciec Dyrektor będzie miał coś do
      powiedzenia jako książulek. Swoją drogą ciekawa jestem spowiedz to pojęcie
      względne....... ja chodze do kościoła, ale do spowiedzi nie i komuni nie
      przymuje.... Poza tym naprawde ojczulek czy politycy naprawde niech postawia
      sie na miejscu kobiet zgwałconych czy muszących sie opiekowac do konca życia
      niepełnosprawnym dzieckiem z wadami genetycznymi - niech oddadzą troche swoich
      wypłat na opiekę i lekarstwa dla tych matek.......wtedy stać bedzie je na
      lekarstwa fachową opiekę medyczną czy psychologiczną. Wtedy możemy mówić o
      prorodzinnym znaczeniu nie usówaniu ciąż.
      • zawisza60 Olac Rydzyka... 23.03.07, 12:07
        Moze zaczniemy bojkotowac spowiedz?
    • reset999 sprawiedliwosc 23.03.07, 12:41
      rydzyka do kopalni siarki a za zrabowane i wyludzone pieniadze kupic dzieciom
      cieple obiady w szkolach.
    • Gość: a kogo O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:47
      A niby kogo mają księża pytać na spowiedzi o antykoncepcję skoro do kościoła
      chodzi najwięcej starych bab, z młodszych jak który pójdzie to na pewno się nie
      przyzna. A dróga sprawa księżom jest nic do tego, oni mają spowiadać z grzechów
      w katechiżmie wyliczonych i nauczać wiary a nie zajmować się rzeczami do których
      nie są upoważnieni i ich nie dotyczą
    • antixionc Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 13:20
      >O. Rydzyk alarmował, że Polska ma najniższy przyrost naturalny w Europie. - Czyli
      >są realizowane plany Rockefellerów, inaczej Klubu Rzymskiego, że za kilkanaście
      >lat ma być nas kilkanaście milionów - tłumaczył

Tak jest panie Rydzyk, najlepiej wprowadzić ustawowy albo jeszcze lepiej
      konstytucyjny nakaz dla małżeństw posiadania conajmniej 3 dzieci, a kawalerów i
      panny (bezdzietne) surowo karać wysokimi podatkami:/
    • mike.recz Prawie jak trener;) 23.03.07, 13:58
      www.hot.jpg.pl/26876-Trenerrydzyk
    • nessie-jp O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 15:35
      Nie stosuję antykoncepcji podczas spowiedzi. Nawet nie wiedziałam, że trzeba! :)))))
    • Gość: karakuliambro777 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.amg.gda.pl 23.03.07, 16:59
      Proponuję, żeby pan Rydzyk przestał się golis, strzyc i myc, bo codziennie
      zabija miliony komórek. A poza tym proponuję, że jeśli chce 'do naturalnej
      śmierci', to niech natychmiast ogłosi że żaden lekarz ani lekarstwo nie ma prawa
      nawet byc w pobliżu niego, gdy bedzie chory lub umierający z obojetnie jakiego
      powodu, aby z tą naturalną śmiercią nie interferować!
    • Gość: gosc Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 23.03.07, 16:59
      yrzyk napisał:

> Kiedy Rydzyk pójdzie siedzieć ?

a moze raczej: kiedy go wreszcie zamkna w zakladzie psychiatrycznym? Przeciez
      ten czlowiek potrzebuje natychmiastowej pomocy specjalisty!
    • Gość: polka.... szkoda że matki tych matołów nie stosowały IP: *.marketing-house.pl 23.03.07, 17:05
      antykoncepcji ;( nie byłoby teraz tylu oszołomów w polityce i kościele
    • m.e.n Wara Rydzykowi od ludzkich sumień 23.03.07, 17:32
      G. Rydzykowi do tego!
      Jak długo jeszcze będziemy tolerować tego oszołoma, który wykorzystuje w
      haniebny sposób niedouczenie maluczkich z klapami na oczach?

„Naród, który mało czyta, mało wie. Naród, który mało wie, podejmuje złe
      decyzje — w domu, na rynku, w sądzie, przy urnach wyborczych. Niewykształcona
      większość może przegłosować wykształconą mniejszość — to bardzo niebezpieczny
      aspekt demokracji”.
      Jim Trelease, autor "Read-Aloud Handbook" (Podręcznik głośnego czytania)

www.durniompowiedz-NIE.pl/
    • Gość: ter Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.icm.edu.pl 23.03.07, 18:10
      Zdelegalizować to prawackie oszołomstwo!

Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
      Galba
    • tomekjot Siedzi co drugoi dzieć w konfesjonale 23.03.07, 18:16
      yrzyk napisał:

• Gość: Beata zakonnice mają pozakładane spiralki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:25
      jestem radiologiem w szpitalu i jak przyszła raz zakonnica na USG jamy brzusznej
      to jej wyszła spiralka na zdjęciu
    • Gość: bono O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.tvk.torun.pl 23.03.07, 19:10
      Nie pozostaje nic innego jak stwierdzić,że kler przwrósł już sam siebie.Realnie
      można stwierdzić iż coraz bardziej cofa się do średniowiecza. Kochają tylko
      głupich i naiwnych a w szczególności ich pieniądze.
    • Gość: kiwul O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.com 23.03.07, 19:11
      Kastrować te czarne kanalie
    • Gość: tetradrachma fakt, że tacy "ludzie" jak Rydzyk maja wpływ ba, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:58
      decydują, o losach wielu polskich kobiet, polskim władzom, wystawia marne
      świadectwo !
    • Gość: Antek O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 216.223.64.* 23.03.07, 20:29
      yrzyk napisał:

Oczywiscie masz na mysli zaklad zamkniety bez klamek. Tam znajdzie sluchaczy
      albo dostanie po ryju od milosnikow wolnego seksu.
    • Gość: gość O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.multicon.pl 23.03.07, 21:28
      ...kraj idjotów!!!!!
    • Gość: Ilmarinen O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:17
      sam powinieneś siedzieć noobie
    • tredve94 Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 22:37
      Dopóki księża bedą zyć (oficjalnie) w celibacie, guzik im do mojego życia. Niech
      kler da przykład jak życ w rodzinie.
      Jak na razie, widać że spory odsetek ludzi wzoruje się na postepowaniu
      katolickich duchownych i nie ma zamiaru zakładać rodziny, myśląc raczej o
      dorabianiu się, pracy itp.
      • Gość: elka1021 kiedy wsadza tego zlodzieja i szajbe??? IP: *.teledisnet.be 23.03.07, 22:39
        wara od mojego zycia intymnego, nie wypychaj ludzi z kosciola zajobie!!!!
    • Gość: asd Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:40
      Z czasów, kiedy byłem młodym człowiekiem i chadzałem jeszcze do kościoła,
      zapadł mi szczególnie w pamięć jeden obrazek: gruby, czerwony proboszcz z
      nalaną gębą, lepkim potem wiecznie cieknącym z czoła i małymi, świńskimi
      oczkami. Ów powiernik wiary chrystusowej miał w zwyczaju wypytywanie moich
      rówieśników (14-15 letnich wtedy ludzi) przy spowiedzi, a czasem także i na
      forum klasy (bo był też katechetą) o to, czy przypadkiem nie stosują
      odrażających, Bogu obrzydliwych kondomów, albo czy nie mają grzesznych myśli i
      nie brukają się zgubnym grzechem samogwałtu. Ponieważ zwykle miewali i brukali
      się (jak to piętnastoletni gó..arze z szalejącymi hormonami), więc klecha pod
      pretekstem nauczania o niebezpieczeństwach płynących z takich grzechów wymuszał
      z nich pełne skruchy (a jakże) szczegółowe opisywanie swoich występków. Wzrok
      mu się przy tym rozmaślał, a klecha, oblizując tłuste wargi, udzielał
      kolejnych "napomnień" i duszpasterskich rad, jak walczyć z grzechem.

Pomijam obrzydliwe doznania estetyczne, ale pytam ja się, kiedy, do cho.lery
      ciężkiej i nieszczęsnej, Kościół przestanie traktować sprawy ludzkiej
      seksualności w tak absurdalny, godny średniowiecza sposób? Właściwie wszystko
      co związane z seksem jest grzeszne i złe, katolików uczy się od młodości
      (czasem dość drastycznie, jak w tym przypadku), że mają się tego wstydzić i
      wystrzegać - po co? W imię czego? Komu i czemu służy wmawianie ludziom, że ich
      normalny, zdrowy, naturalny popęd seksualny i zupełnie normalne seksualne
      zachowania to jakieś odrażające zło, które muszą zwalczać, wypierać z siebie i
      unikać go? Wyjątkowo bzdurny punkt widzenia, i jeden z najsłabszych punktów
      religii, imo.
    • pagyo O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 23.03.07, 22:46
      Nie przypuszczałem, że się kiedyś z o. Rydzykiem w czymś zgodzę. Ale jeżeli
      Kościół zabrania antykoncepcji (poza naturalną) to uczciwie byłoby, żeby ci co
      ją stosuja się spowiadali.

Ja stosuję i to jest jeden z powodów dlaczego od wielu już lat nie byłem u
      spowiedzi. Nie mógłbym szczerze żałować za grzech i obiecywać poprawy. Ale
      obawiam się , że 90% praktykujących katolików w Polsce nie ma z tym żadnego
      problemu i nie uznaje za stosowne traktować tego jako grzech, pomimo, że
      zapewne uznają się za przykładnych katolików.
      • werner.rauch Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 24.03.07, 00:45
        Uwolnij sie od tego niewolnictwa!

Werner Rauch
    • Gość: Buba O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: *.comp.waw.pl 23.03.07, 22:54
      Cos mi sie wydaje , ze Ojciec Rydzyk to "Dziecko dotknięte zespołem ocaleńca".
    • Gość: WERA O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 82.177.103.* 23.03.07, 23:00

JESTEM ZA ZYCIEM POCZETYM OD MOMENTU POCZECIA AZ DO NATURALNEJ SMIERCI ale TYLKO
      WTEDY GDY ANTYKONCEPCJA BEDZIE ROZOPOWSZECHNIONA I BEZ GRZECHU TAK OJCZE RYDZYKU
      INACZEJ BEDA NADAL DZIALALY PODZIEMIA ABORCYJNE.

• vinogradoff Re: O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi 25.03.07, 17:12
        Popieram. To co juz powstalo jako zycie musi miec szanse na zycie poza lonem
        matki i szanse na sukces zyciowy. 99% problematyki dotyczy kwestizapobiegania
        poczynaniu niechcianego zycia czyli przypadkowo lub wskutek wpadki a rzadziej
        zgwalcenia. Odpowiednio skuteczne srodki zapobiegajace niechcianemu poczeciu
        powiny byc przedmiotem porzadnych wykladow w szkolach i dostepne bezplatnie w
        automatach nawet przed wejsciem do swiatyn.Bog nigdy nigdzie nie wypowiadzial
        sie na temat zapobiegania poczynaniu a jedynie w sprawach morderstw, ktorych
        zakazywal. Cala reszta jest prywatna interpretacja uczonych w pismie i wcale nie
        ma nic wspolnego ze stanowiskiem Boga.
    • Gość: WERA O. Rydzyk o antykoncepcji na spowiedzi IP: 82.177.103.* 23.03.07, 23:07
      BUBA GDYBYS WIEDZIAL/ WIEDZIALA JAK ZYJE CZLOWIEK Z ZESPOLEM OCALENCA NIE
      ZAWIERALABYS/ZAWIERALBYS/ GLOSU NA TEN TEMAT SKORO KPISZ SOBIE Z TEGO BYC MOZE
      TY URODZILES /LAS/ SIE PRZEZ POMYLKE. CZEGO CI NIE ZYCZE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka