Gość: zofia43 IP: *.home.aster.pl 17.05.11, 23:23 Czy wiecie coś na temat kablówki Vectra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anasz Re: Kablówka Vectra IP: *.aster.pl 18.05.11, 10:19 w moim domu na Grabowskiej ZGN nagle twierdzi ze na niewielki stosunkowo budynek(36 lokatorów) ma wejsc VECTRA!! Juz mamy Aster? na necie czytam ze Vectra jest np na Kabatach iludzie nie chwala jej, wrecz przeciwnie, czesto sie rwie i brak sygnału! Jutro ma byc zebranie mieszkancow, ciekawe o co tu chodzi? czyzby kto da wiecej ten sie wciśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anasz Re: Kablówka Vectra IP: *.aster.pl 18.05.11, 10:38 co do VECTRY to czytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/w,51,98715154,,Vectra_Warszawa_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: Kablówka Vectra IP: *.cdma.centertel.pl 18.05.11, 10:51 Ja mam Vectrę na Bemowie , od roku nie było awarii , jednak parametry jakościowe TV zauważalnie gorsze od n.p. UPC , natomiast internet mimo deklarowanej prędkości 8/16Mbit rzadko osiąga 5Mbit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felonel Re: Kablówka Vectra IP: *.home.aster.pl 25.05.11, 20:05 Na tym Forum Vectra są wpisy same starocie z przed 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
komagia Re: Kablówka Vectra 30.05.11, 19:54 Ja miałam Vectrę w poprzednim mieszkaniu. Za dużo nie narzekałam w czasie korzystania (choć przerwy w "dostawie" sygnału się zdarzały), ale za to gdy przyszło do rozwiązywania umowy...! Ogólnie, obsługa klienta jest do bani. Kontakt z Vectrą, w razie jakiś problemów - koszmar. Jest jeden jedyny telefon na infolinię, gdzie pracują ludzie gadający jak maszyny - nic nie pomogą, nie wiedzą, bardzo im przykro, prosimy o kontakt w innym terminie. Nigdzie indziej się człowiek nie dodzwoni, bo po prostu nie istnieją numery do poszczególnych działów, departamentów, osób czy choćby oddziałów rejonowych. Teraz korzystam z usług innego operatora (nie podam nazwy, bo zaraz mi zarzucą, że jestem ich pracownikiem) i nie dość, że jakość usług jest o niebo lepsza, to obsługa też wydaje się bardziej profesjonalna (choć jeszcze z nimi nie miałam poważniejszych problemów, więc nie wiem, jak działają w kryzysie :-) ) Generalnie, jeśli cenisz swój czas i komfort nie pakuj się w umowę z Vectrą! No, chyba, że głównie zależy Ci na kasie - Vectra faktycznie chyba jest najtańsza (ale ile kosztuje zdrowia!). Odpowiedz Link Zgłoś
zuzankas Re: Kablówka Vectra 30.05.11, 22:16 Potwierdzam własnym doświadczeniem. Jestem na etapie zrywania umowy, po ciężkich przejściach. Odpowiedz Link Zgłoś
vectra-01 Re: Kablówka Vectra 05.06.11, 23:28 W kwestii wsparcia technicznego - jesteśmy jednym z największych operatorów w Polsce i zdajemy sobie sprawę, że tak duża liczba abonentów wymaga sprawnej i wzorowej obsługi. Cały czas inwestujemy w rozwój wsparcia technicznego, jak również naszego telefonicznego Centrum Obsługi Klienta, żeby kontakt był lepszy, a usterki usuwane sprawniej. Jeżeli chodzi o pojawiające się problemy techniczne, to nie sposób ich uniknąć, szczególnie tam, gdzie sieć nie jest zmodernizowana. Chcę jednak zaznaczyć, że reagujemy na każde niedogodności, które spotykają naszych Abonentów i robimy wszystko co w naszej mocy żeby je szybko wyeliminować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient Re: Kablówka Vectra IP: *.acn.waw.pl 26.10.11, 01:59 Bombardowany ulotkami Vectry zacząłem się zastanawiać nad zmianą operatora, ale że jestem dociekliwy, postanowiłem pójść do BOKu w al. Jerozolimskich by sprawdzić jak to działa. Spotkałem się tam z lekceważącym stosunkiem pracowników do, jakby nie było, ewentualnego przyszłego klienta. Brak zainteresowania, słaba wiedza, niemiły sposób prowadzenia rozmowy. Po sprawdzeniu opinii abonentów na różnych forach,które potwierdziły moje spostrzeżenia, oświadczam, że rezygnuję z zamiaru przejścia. Niska cena to jeszcze nie wszystko. Tylko po co wyrzucane są takie pieniądze na reklamę? Inwestować trzeba w szkolenia ludzi, by znali i szanowali swoją pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Kablówka Vectra IP: 78.133.200.* 26.10.11, 16:18 Dobrze wiedzieć, że tak jest w BOKu. Gdy dzwonię na infolinię i próbuję się czegoś dowiedzieć, bardzo często mówią mi: nie mamy takiej informacji/my nie jesteśmy w stanie pomóc, ale proszę się udać do naszego Biura w Al. Jerozolimskich i tam uzyska Pani wszelkie potrzebne informacje. Grrr, oznacza to tylko, że tam NIKT nic nie wie. Moim znajomym, zaraz po podpisaniu umowy, przez 6 kolejnych miesięcy był błędnie naliczany abonament, znajomi 6 razy składali reklamacje - błędy były za każdym razem inne. W siódmym miesiącu dostali zwrot pomyłkowo pobranej kasy. Zwrot też był błędnie naliczony! Natomiast ja miałam przeprawy z nimi na inny temat, wieczną wymianę korespondencji, na infolinii nie udawało się uzyskać żadnych informacji, cała sprawa ciągnęła się miesiącami. Zdarzało się, że pocztą dostawałam jedną decyzję, a tydzień później dzwonili do mnie z windykacji, że się z czegoś nie wywiązuję. Ja im tłumaczyłam, jak wygląda sytuacja, a oni mi na to: proszę w takim razie iść (!!!!) do naszego Biura i sprawę wyjaśnić osobiście. Nie mam ani czasu ani ochoty spędzać długie godziny na wycieczkach do Centrum, więc pisałam kolejne pisma z wyjaśnieniami, dostawałam zapewnienia, że sprawa jest wyjaśniona, a za miesiąc.... znowu telefon z windykacji. Kolejne wyjasnienia, kolejne "dobre rady" ze strony Vectry, kolejne zapewnienie, a po kilku tygodniach znowu się kontaktowali (a to telefonicznie, a to smsem), że z czymś zalegam. Rany, to jak dzień świstaka. Bajzel i bałagan jaki jest w tej firmie to horror dla każdego klienta. Poza dobrą ceną oni nie mają NIC ciekawego do zaoferowania! No, chyba, że ktoś lubi taką adrenalinkę wynikającą z użerania się z call center. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemka Re: Kablówka Vectra IP: *.unknown.vectranet.pl 26.10.11, 20:01 Nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelonek Re: Kablówka Vectra IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.10.11, 08:09 Ja mam Vectrę 3 miesiące i tylko same pochwały o tej kablówce mogę pisać a miałem już UPC i Aster i żadna z tych kablówek, które miałem nie dorównywała, jakością i ceną do Vectry. Z obsługi klienta jeszcze nie korzystałem, bo wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kablówka Vectra IP: *.sta.asta-net.com.pl 16.09.13, 02:42 Jeny...a po co marudzicie? Kto siedzi w BOKach? "Pani Stasia" która ma 3 lata do emerytury albo student za 5-8 zł za godz. ... i sukcesu oczekujecie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PILNIE SPRZEDAM M3 Re: Kablówka Vectra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.10.11, 14:18 Posiadam do sprzedania mieszkanie na Bemowie, Górczewska 200 C, 68m2, 2 pokoje (z możliwością przerobienia na 3 odrębne pokoje) kuchnia, łazienka, przedpokój, 10 piętro, apartamentowiec stan deweloperski. Aktualna cena to 7200zł/m2 Więcej informacji pod nr 793-602-200 Odpowiedz Link Zgłoś