azile8 17.11.05, 13:24 Moje dziecko od wrzesnia idzie do szkoly,a ja nie wiem gdzie ja poslac.Mieszkam przy ul.Okopowej.Czy ktos moglby mi cos doradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roborobi Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 17.11.05, 16:23 Tak to krótka ulica, podaj może jakąś poprzeczną uliczkę będzie łatwiej doradzić. Jest szkoła na Żytniej i na Esperanto (ta podobno jest lepsza). Odpowiedz Link Zgłoś
azile8 Re: Gdzie do podstawowki? 17.11.05, 16:27 Zarowno do jednej jak i do drugiej mam niedaleko.Na Esperanto sa dwie szkoly.Czy wiesz cos na temat poziomu nauczania na Esperanto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roborobi Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 17.11.05, 16:33 Chodzi mi o Esperanto chyba 7 (ta z basenem). Poziom podobno (moje dziecko tam nie chodzi - jest za daleko, a znajoma mówiła, że jest OK) lepszy niż w tej na Żytniej. Szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
azile8 Re: Gdzie do podstawowki? 17.11.05, 16:49 Serdeczne dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 17.11.05, 17:12 Szkoła nr 234 przy Espreanto 5 (z basenem), jest w porządku, chodzi tam moja córka(klasa V)i jestem zadowolona z poziomu nauki, nauczycieli, coraz lepsze wyniki ze sprawdzianu na koniec podstawówki, miła atmosfera i bezpiecznie. Małe klasy(w klasie córki jest 17 osób), basen w ramach lekcji WF. Słyszałam, że jest lepsza od tej na Żytniej, ale nie znan tej drugiej szkoły osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 26.11.05, 23:49 Od kilku lat śledzę wyniki testów gimnazjalnych (na ich podstawie można ocenić poziom nauczania). Polecam Esperanto ale bez basenu. Córka chodzi i naprawdę to wspaniała szkoła. Szkoła ta w tym roku miała 3 miesce na Woli (przed nią były dwie prywatne), oprócz tego zdobyła tytuł szkoły z klasą. Dużo zajęć dodatkowych, świetlica do 17.30 a nawet 18 jak trzeba. Świetlica jest wspaniała. Dzieci zajmują wysokie miejsca w konkursach (adres szkoły www.sp222.republika.pl) Dzieci chodzą na basen do szkoły po drugiej stronie ulicy. Szkoła posiada ochornę a wszystkie dzieciaczki noszą identyfikatory. Dużo wycieczek i lekcji muzealnych poza szkołą. Obecnie trwa remont boiska. Będzie bezpieczne i piękne boisko. ZAPRASZAMY !!! PS. co do Żytniej ta szkoła w rankingach zajmuje ok. 25 miejsca a na Woli jest szkoł chyba 29. Płocka ma ok. 18 miejsca a Esperanto z basenem chyba 12. Sama oceń bo wiem że zaraz odezwą się przeciwnicy SP222. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:38 Nie mam dzieci ani w jednej, ani w drugiej szkole na Esperanto, ale jeżeli argumentem "za" jest fakt, że dzieci noszą w szkole indentyfikatory, to ja dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kz jak niżej IP: 134.146.212.* 29.11.05, 11:20 o wolskich podstawówkach było tu kilka wątków, ale najlepszy jest chyba ten: "forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=28729155" Zastanawiałem się nad tym rok temu, zastanawiałem się nad tym we wrześniu, i ciągle się zastanawiam... Jeżeli chodzi o publiczne to 222 Brzechwy zbiera zdecydowanie najlepsze opinie (choć sa i warte uwagi głosy przeciwne, vide załączony wątek). We wspomnianym rankingu gimnazjalnym Brzechwę (3. m-ce) wyprzedzają dwie szkoły prywatne, Wawelberg i SKIE. Wawelberg (szkoła Morasha) to szkoła "żydowska" i ja skreśliłem ją z listy. SKIE... hm, może ktoś wie więcej i coś dopisze na ten temat? ** Poza tym rankingi gimnazjalne jako kryterium wydają mi się dość podejrzane. Na przykład Morasha i SKIE prowadzą tak podstawówki jak gimnazja, więc jest naturalne, że dzieci chodzące do podstawówki SKIE pójdą również do gimnazjum SKIE. Czy nie jest logiczne założenie, że na egzaminine wstępnym wypadną lepiej niż dzieci, zdające do gimnazjum w zupełnie nowej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka mieszkam przy Towarowej 29.11.05, 14:45 i woze dziecko do SP nr 220.Jak chcesz cos blizej to napisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
eska664 Re: Gdzie do podstawowki? 01.12.05, 21:53 Nie polecam szkoły numer 316 na ul. Szobera1!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś