Dodaj do ulubionych

Gdzie do podstawowki?

17.11.05, 13:24
Moje dziecko od wrzesnia idzie do szkoly,a ja nie wiem gdzie ja
poslac.Mieszkam przy ul.Okopowej.Czy ktos moglby mi cos doradzic?
Obserwuj wątek
    • Gość: roborobi Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 17.11.05, 16:23
      Tak to krótka ulica, podaj może jakąś poprzeczną uliczkę będzie łatwiej
      doradzić. Jest szkoła na Żytniej i na Esperanto (ta podobno jest lepsza).
      • azile8 Re: Gdzie do podstawowki? 17.11.05, 16:27
        Zarowno do jednej jak i do drugiej mam niedaleko.Na Esperanto sa dwie szkoly.Czy
        wiesz cos na temat poziomu nauczania na Esperanto.
        • Gość: roborobi Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 17.11.05, 16:33
          Chodzi mi o Esperanto chyba 7 (ta z basenem). Poziom podobno (moje dziecko tam
          nie chodzi - jest za daleko, a znajoma mówiła, że jest OK) lepszy niż w tej na
          Żytniej. Szczegółów nie znam.
          • azile8 Re: Gdzie do podstawowki? 17.11.05, 16:49
            Serdeczne dzieki za informacje.
    • Gość: Ewa Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 17.11.05, 17:12
      Szkoła nr 234 przy Espreanto 5 (z basenem), jest w porządku, chodzi tam moja
      córka(klasa V)i jestem zadowolona z poziomu nauki, nauczycieli, coraz lepsze
      wyniki ze sprawdzianu na koniec podstawówki, miła atmosfera i bezpiecznie. Małe
      klasy(w klasie córki jest 17 osób), basen w ramach lekcji WF. Słyszałam, że
      jest lepsza od tej na Żytniej, ale nie znan tej drugiej szkoły osobiście.
      • Gość: Monika Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.chello.pl 26.11.05, 23:49
        Od kilku lat śledzę wyniki testów gimnazjalnych (na ich podstawie można ocenić
        poziom nauczania). Polecam Esperanto ale bez basenu. Córka chodzi i naprawdę to
        wspaniała szkoła.
        Szkoła ta w tym roku miała 3 miesce na Woli (przed nią były dwie prywatne),
        oprócz tego zdobyła tytuł szkoły z klasą. Dużo zajęć dodatkowych, świetlica do
        17.30 a nawet 18 jak trzeba. Świetlica jest wspaniała. Dzieci zajmują wysokie
        miejsca w konkursach (adres szkoły www.sp222.republika.pl) Dzieci chodzą na
        basen do szkoły po drugiej stronie ulicy. Szkoła posiada ochornę a wszystkie
        dzieciaczki noszą identyfikatory. Dużo wycieczek i lekcji muzealnych poza
        szkołą. Obecnie trwa remont boiska. Będzie bezpieczne i piękne boisko.
        ZAPRASZAMY !!!

PS. co do Żytniej ta szkoła w rankingach zajmuje ok. 25 miejsca a na Woli jest
        szkoł chyba 29. Płocka ma ok. 18 miejsca a Esperanto z basenem chyba 12. Sama
        oceń bo wiem że zaraz odezwą się przeciwnicy SP222.
    • Gość: Rodzic Re: Gdzie do podstawowki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:38
      Nie mam dzieci ani w jednej, ani w drugiej szkole na Esperanto, ale jeżeli
      argumentem "za" jest fakt, że dzieci noszą w szkole indentyfikatory, to ja
      dziękuję...
    • Gość: kz jak niżej IP: 134.146.212.* 29.11.05, 11:20
      o wolskich podstawówkach było tu kilka wątków, ale najlepszy jest chyba ten:

"forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=28729155"

Zastanawiałem się nad tym rok temu, zastanawiałem się nad tym we wrześniu, i
      ciągle się zastanawiam... Jeżeli chodzi o publiczne to 222 Brzechwy zbiera
      zdecydowanie najlepsze opinie (choć sa i warte uwagi głosy przeciwne, vide
      załączony wątek).

We wspomnianym rankingu gimnazjalnym Brzechwę (3. m-ce) wyprzedzają dwie szkoły
      prywatne, Wawelberg i SKIE. Wawelberg (szkoła Morasha) to szkoła "żydowska" i
      ja skreśliłem ją z listy. SKIE... hm, może ktoś wie więcej i coś dopisze na ten
      temat?

**

Poza tym rankingi gimnazjalne jako kryterium wydają mi się dość podejrzane. Na
      przykład Morasha i SKIE prowadzą tak podstawówki jak gimnazja, więc jest
      naturalne, że dzieci chodzące do podstawówki SKIE pójdą również do gimnazjum
      SKIE. Czy nie jest logiczne założenie, że na egzaminine wstępnym wypadną lepiej
      niż dzieci, zdające do gimnazjum w zupełnie nowej szkole?

• konkubinka mieszkam przy Towarowej 29.11.05, 14:45
        i woze dziecko do SP nr 220.Jak chcesz cos blizej to napisz na priv.
    • eska664 Re: Gdzie do podstawowki? 01.12.05, 21:53
      Nie polecam szkoły numer 316 na ul. Szobera1!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka