Dodaj do ulubionych

Dorwać gwałciciela - marsz przeciwko przemocy

IP: *.bliink.ihug.co.nz 12.12.05, 02:47
A tak przy okazji: ilu Polaków zostało uderzonych co najmniej raz podczas domowej awantury przez partnerki?

Każdy *człowiek* ma prawo do bezpieczeństwa i wolności od przemocy niezależnie od płci, wieku, poglądów itp., nie tylko kobiety. Dyskryminujące podejście oparte na wybiórczych danych, manipulacji i powielaniu stereotypów tylko ośmiesza takie akcje.
Obserwuj wątek
    • kayakto moj kotek mnie bije 12.12.05, 07:46
      moja e. bije mnie prawie codziennie... czasem naoprawde mocno, trzbea zrobic
      kampanie wsrod kobiet zeby sie dowiedzialy ze ich uderzenia tez bola...

-
    • Gość: bolo Dane policji mówią co innego IP: *.pgi.waw.pl 12.12.05, 09:00
      Według danych policyjnych za zeszły rok (gazeta pisała o tym w październiku)co
      trzeci mąż jest oiarą znecania psychicznego, co piąty był uderzony, a co 8 jest
      regularnie bity przez swoją żonę. Ale o tym sie milczy. Mówi sie tylko o biciu
      kobiet, bo to modne. A co do molestowania. Mój kolega został zwolniony z pracy
      bo odrzucił amory swojej nowej szefowej, która podrywala go na kazdym kroku,
      nawet łapiac za coś w kroku. Jak zglosił sprawe policji to pani polcjantka
      wyśmiała go mówiąc że powinien sie cieszyć z tego i przeleciec szefową i ze
      molestuja tylko mężczyźni.
      • Gość: maciek OBOP mówi to samo IP: *.pgi.waw.pl 12.12.05, 09:39
        Wyniki OBOP mówia to samo, więc dlaczego cytowane sa tylko dane dotyczące
        kobiet. OBOP podaje też co to jest znęcanie psychiczne nad mężczyzną. Polega na
        poniżaniu (męskość, za male zarobki, że łysieje albo siwieje itp.), wyzywaniu
        takze w obecności osób trzecich, uzależniania "obowiązku małzeńskiego" od
        spełnienia warunków często materialnych (czyli żona zachowuje sie jak
        prostytutka-kocha sie za pieniadze, szkalowanie męża w oczach dzici. To
        wszystko są aktualne dane. I jak taki prześladowany mąż nie wytrzyma i raz
        przyloży to robi sie z tego znecanie nad żoną.
        • dorsai68 dlaczego cytowane sa tylko dane dotyczące kobiet? 12.12.05, 16:07
          A jak sobie wyobrażasz? Lesbijki przyznają, że "patner" uderzył bo nie wytrzymał ciągłego poniżania przez partnerkę?

Swoją drogą, co taka lesba może wiedzieć o "przemocy w rodzinie"? Kochanka ją bije, czy jak?
          • Gość: reverie Re: dlaczego cytowane sa tylko dane dotyczące kob IP: *.aster.pl 14.12.05, 10:53
            Skąd pomysł, że tylko lesbijki protestują przeciwko przemocy wobec kobiet?
            Na marszu w zeszłą sobotę pary heteroseksualne stanowiły większość uczestników.
    • Gość: Warszawianka Re: Dorwać gwałciciela - marsz przeciwko przemocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:17
      Po przeczytaniu powyższych postów można zwątpić w swój wzrok i umiejętność
      czytania - to przecież niemożliwe, żeby ktoś naprawdę napisał coś takiego???
      Mam 165 cm wzrostu, do 40-stki ważyłam 65 kg, jedyny sport jaki uprawiałam to
      taniec na kursach tańca.
      Pochodzę z rodziny inteligenckiej, w której oczywiście kładziono nacisk na
      wykształcenie, oczytanie, itp., a nie na rozwijanie siły fizycznej. Fizycznie
      jestem poprostu słaba.
      NIE MUSIAŁAM się o tym przekonywać, ale jakie miałabym szanse z facetem wzrostu
      185 cm, wagi 90 kg, spędzającego czas w młodości na grze w piłkę i innych
      zajęciach na powietrzu? Jedną ręką by mnie przewrócił!
      O czym tu wypisujecie, jakie porównanie między "dręczeniem psychicznym" a
      biciem???? Co za bzdury o żonach "bijących" męzów??? Gdyby ci mężowie NIE
      CHCIELI być bici, to by nie byli! Nie czytaliście o masochistach? Przewaga siły
      fizycznej po stronie przeciętnego mężczyzny jest tak wielka, że kobieta zawsze
      jest na straconej pozycji w takiej konfrontacji!!! Nie wiecie, że mężczyzna
      jest fizycznie inaczej zbudowany, ma więcej mięśni, a jego system hormonalny
      wytwarza więcej adrenaliny, czyli jest bardziej agresywny?????
      Jak możecie wypisywać takie cudactwa???
      • Gość: olo Re: Dorwać gwałciciela - marsz przeciwko przemocy IP: *.pgi.waw.pl 12.12.05, 12:27
        To nie cudactwa tylko prawdziwe przypadki. Nie każdy mężczyzna ma 190 cm i 90kg
        wagi czesto proporcje sa odwrotne. I jeszcze jedno to nie są masohiści. Znoszą
        latami takie zony a gdy raz sie sprzeciwą i uderza od razu oskarżani sa o
        przemoc.
      • dorsai68 Re: Dorwać gwałciciela - marsz przeciwko przemocy 12.12.05, 16:13
        Aleś trzepnęła.
        > Gdyby ci mężowie NIE CHCIELI być bici, to by nie byli!

A nie przyszło do głowy INTELIGENTCE słabowitej, że taki facet
        > 185 cm, wagi 90 kg, spędzającego czas w młodości na grze w piłkę i innych
        > zajęciach na powietrzu?
        Nie odda bo WIE, że może zabić?
        Może jednak trzeba było jakiś sport uprawiać w młodości? Dotleniny mózg znacznie lepiej przyswaja wiedzę...
        • Gość: reverie Brałem udział w marszu IP: *.aster.pl 14.12.05, 10:50
          Ludzie, co z wami? Przecież żaden myślący człowiek nie może powiedzieć, że
          przemoc fizyczna, psychiczna, czy seksualna jest atrybutem (albo przekleństwem)
          tylko jednaj płci. To, że wielu mężczyzn jest w domu maltretowanych przez żony
          nie znaczy, że o bitych i poniżanych kobitach możemy zapomnieć!
          I odwrotnie - skupianie się wyłącznie na katowanych kobietach niczego nie
          zmieni. Potrzebne nam jest zmienienie całego światopoglądu, który moim
          szacownym przedmówczyniom i przedmówcom pozwala na twierdzenie, że bici ludzie
          powinni siedzieć cicho, bo inni mają gorzej.
          Każda przemoc wobec innego człowieka, zwłaszcza w rodzinie jest zła. Bez
          względu na płeć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka