Dodaj do ulubionych

Rowerki wodne na fortach Bema

IP: 188.33.60.* 19.07.09, 12:04
Co myślicie o tym pomyśle podobno można pośmigać rowerkami po fortach za
darmo. Co o tym myślicie był już ktoś
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.robbo.pl 26.07.09, 19:56
      Spoko są:) na 45 minut można wypozyczyc i to jest akurat czas żeby przepłynąć
      fort dookoła:) czasami sa kolejki, jednak jest az 10 rowerkó wiec raczej długo
      sie nie czeka;)
      • aurita Re: Rowerki wodne na fortach Bema 27.07.09, 07:49
        Ja tez bylam :)
    • j666 Re: Rowerki wodne na fortach Bema 30.07.09, 14:10
      Proponuję quady w Łazienkach i motorowery na uliczkach Starego
      Miasta.

Ale aam wybieram kaczki i ryby.

Jak dla mnie rowery wodne na fosie wokół Fortów do gwałt na naturze.
      • Gość: max Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.warszawa.mm.pl 02.08.09, 09:11
        z chlanie piwa i wrzucanie butelek do fosy jest ok ?
        dzieki rowera troche sie tam ozywi i moze pijaczki sie wyniosa
        • Gość: Robert Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza !!! IP: *.aster.pl 02.08.09, 19:02
          Burmistrz prostak i naród prosty !!!

Ehhh... gdybyście chociaż 10 lat na Bemowie mieszkali... a nie zasiedlali
          okoliczne bloki - może wiedzieli byście, CO TO JEST Fort Bema, że to zabytek,
          kto był w kolejnych dekadach właścicielem, skąd się wzięła w ogóle ta fosa, itd...

Rowerki w fosie Fortu Bema - nie wiem się czy bardziej chce mi się śmiać z
          waszej i burmistrza prostoty (razem z ta budką do pilnowania!) czy płakać nad
          upadkiem Stolicy (jacy wybrani rządzący - tacy i wybierający).

Dobrze, że Powązki nie wchodzą pod burmistrza Bemowa jurysdykcję bo by
          zorganizował na lato przejażdżki gokartami cmentarnymi alejkami... :((((

ZGROZA !!!!
          • aurita Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza 02.08.09, 21:04
            > Ehhh... gdybyście chociaż 10 lat na Bemowie mieszkali...

wiesz synus, te forty maja wiecej niz 10 lat. :>

I dobrze ze cos sie na nich dzieje! szkoda tylko ze kazmaty niszczeja...
            • Gość: Robert Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza IP: *.aster.pl 03.08.09, 21:10
              wiesz córuś...

tak się składa, że DOKŁADNIE wiem ile lat ma Fort Bema

niszczeją nie tylko kazamaty - bo pan burmistrz przez blisko 3 lata swojej
              kadencji nie kiwnął na Fortach nawet palcem w bucie...

dobrze, że coś się dzieje - a co się dzieje? - bo jak chodzi ci o rowerki w
              zabytkowej fosie, to postawmy również cyrk na dawnej Marakanie i wesołe
              miasteczko w arsenale - będzie się jeszcze mocniej działo...

Bardzo cie córuś proszę... :)

Dbajmy o swoją spuściznę - nie daj się omamiać tanimi, tandetnymi, jarmarcznymi
              sztuczkami w kultowym miejscu...
              • Gość: lolo Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza IP: *.chello.pl 03.08.09, 21:53
                Macie problemy. Wczoraj byłem na spacerku z psem kolejka jak cholerka. Mimo tego
                ludzie czekali cierpliwe. O czymś to świadczy że taki rodzaj rozrywki się
                ludziom podoba i to jest ważne a fosie nic nie będzie, skończą się wakacje
                skończą się rowerki i wszystko wróci do normy. Pływające pety butelki i inne
                śmieci. Dla mnie bardzo fajny pomysł popieram.
                • aurita Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza 04.08.09, 09:53
                  dodatkowo majtajac nozkami ludziska napowietrzaja wode: bedzie mniej
                  wodorostow.... :>
                  • Gość: Robert Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza IP: *.aster.pl 05.08.09, 13:46
                    OK... jeżeli tak uważacie :)

Mamy podobno demokrację :)
                    I wolność słowa oraz poglądów - ja zostaję przy swoim zdaniu, rowerki zostają w fosie :)
                    Pozdrawiam
    • platfusowa_oligachia Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 25.08.09, 23:17
      Plastikowy rowerek w 200-letniej fosie Zabytku i miejsca kultu wielu Legionistów
      - ot cały karłowaty moralnie, pusty emocjonalnie, bez kręgosłupa i chęci do
      pracy jakiejkolwiek burmistrz wasz z PO - Dąbrowski Jarosław.

O jakie duże podobieństwo widzę do chylącego kark bez kręgosłupa przez Rosją i
      Niemcami waszego premiera Tuska i bijącą i gazującą ludzi którzy ją wybraki HGW
      - podziękowanie otrzymacie, od sfer najwyższych swego towarzystwa wzajemnej
      pomocy po najmłodszego radnego-PO-maturzystę na Bemowie :)))
      • alefajnie Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 26.08.09, 08:21
        A możesz przypomnieć co było na forcie za panowania jaśnie oświeconego
        Kaczyńskiego? Wychowałem się w pobliżu i bywałem tam codziennie. Wiem
        jak wyglądała okolica wtedy i teraz. Jak myślisz co zrobiłby PiS z tymi
        fortami gdyby doszedł do władzy? Ubawiłeś mnie chłopie setnie.
        • Gość: z jakiego PiSu??? Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.aster.pl 26.08.09, 10:45
          Mogę Ci przypomnieć za to, że poprzednia władza (czyli burmistrz Całka, a
          dokładniej burmistrz Pawełczyk) przez 4 lata kadencji teren ten oczyścił z
          chaszczy, zrobił fosę o której rozmawiamy zasilaną z wybudowanej studni
          oligoceńskiej, usunął stamtąd nielegalnie koczujących cyganów, sprawił, że teren
          ten stał się zabytkiem historycznym, zrobił ścieżki rowerowe i chodnik dookoła,
          2 mosty przez fosę, latarnie dookoła i ławeczki - sprawili że można tam pójść na
          spacer, pobiegać, pojeździć na rowerze, wzmocnione i oczyszczone z chaszczy
          zostały składy na amunicję (bunkry), itd.
          Natomiast burmistrz Jędrasiak (od sportu) wybudował na zachodniej granicy
          najnowocześniejszy w Polsce Ośrodek Piłki Nożnej.
          To tak w skrócie... i żaden z tych burmistrzów NIE BYŁ z PiSu :)

Teraz ja mam pytanie - co twój burmistrz Dąbrowski z PO zrobił od tamtej pory
          przez 3 lata swojej kadencji - na Forcie oczywiście, nie pytam już o resztę
          Bemowa????

W teren który dzięki staraniom poprzedników i pracy wielu ludzi nabrał naprawdę
          uroku i stylu WPAKOWAŁ budkę z przyczepy kempingowej i rowerki w zabytkowej
          fosie??? Przez 3 lata??? To całe inwestycje???
          • alefajnie Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 26.08.09, 12:24
            "Twój Dąbrowski" to było do mnie? Wyluzuj chłopie.
            Zauważ, że niektórym się podobają te rowerki, a niektórzy mają dość
            muzeów. To że jest syf, to jest w głównej mierze wina ludzi
            korzystających.
            • Gość: z jakiego PiSu??? Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.aster.pl 26.08.09, 12:38
              OK - wyluzowałem :)

Niech ci co im się podobają rowerki nadal robią tam syf...

z jednym się nie zgodzę - to nie ich wina, że niszczą coś co ktoś zbudował.
      • Gość: a Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.grupapsb.pl 26.08.09, 08:23
        Niestety - wokoł miejsca gdzie wypożyczane są rowerki panuje
        niesamowity brud,pełno papierów i innych odpadków. A osoby
        obsługujące wypożyczalnię z ramienia gminy nie widzą tego....
        • asterplaster Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 26.08.09, 12:41
          Ale o te papiray to mam prentensyj do Tuska. Dlaczego on na to zzwala? Tamuj
          gdzie tyle lat mieszkalem to droga asfaltowa była szeroka na 3 metry i spokojnie
          sie dwa maluchy mijoły a tu dwa wózki dziecinne chodnikiem se chodzą!
          • Gość: marmon Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.chello.pl 01.09.09, 07:31
            I po rowerkach wczoraj chciałem sobie z córka popływać a tu masz widzę jak
            jakieś chłopaczki je zabierają. Szkoda bo dzieciaki naprawdę lubiły te miejsce....
            • aurita Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 01.09.09, 14:10
              niestety to bylo tylko na wakacje :)
              • po-wio Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 01.09.09, 17:42
                Moim zdaniem - całe szczęście, że tylko na wakacje.
                Ale to moje zdanie :)

Po rowerkach - po temacie :)

może teraz pan burmistrz się za jakieś inwestycje na Fortach weźmie jesienną
                porą - obiecywał wyborcom pełną urbanizację tego miejsca, a od 3 lat... nic.
    • Gość: waciaty Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.mediadirection.com.pl 21.09.09, 13:38
      Według mnie to świetny pomysł. Mieszkam blisko Fortu Bema i bardzo mi się podoba nowa inicjatywa. Wystarczy popatrzeć jak szczęśliwe z tego powodu są dzieciaki - a również starsi z nich korzystają.
      Na pewno warto by zainwestować w obiekty małej architektury w okolicy "portu"- ławeczki i kosze na śmieci.

Dziwią mnie opinie osób, które uważają pomysł za nietrafiony. Przecież muszą powstawać w przestrzeni miejskiej miejsca rekreacji - a nasz fort jest doskonałym tego przykładem.
      • Gość: Rowerek Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: 85.222.87.* 21.09.09, 16:53
        "Przecież muszą powstawać w przestrzeni miejskiej miejsca rekreacji - a nasz
        fort jest doskonałym tego przykładem. "

No właśnie - może idź powiedz o tym burmistrzowi Bemowa!
        Bo na Forcie Bema miało właśnie powstać miejsce rekreacji, ale oprócz chodników,
        fosy, ścieżek rowerowych, mostów, boisk piłkarskich - czyli tego co zrobiły
        poprzednie władze, od 2,5 roku, czyli od objęcia władzy na Bemowie przez sojusz
        PO-SLD na Fortach NIE DZIEJE SIĘ NIC !!!

Kilka odrapanych rowerków wodnych i starą przyczepę kempingową jako ich
        wypożyczalnię na 2 miesiące wakacji (wystarczyło aby zrobić syf w świeżo
        udrożnionej fosie!) nazywasz infrastrukturą rekreacyjną???

Zastanów się co wypisujesz - infrastrukturę rekreacyjną Fortu to rozpoczął
        poprzedni zarząd - obecny od 2,5 roku nie zrobił na Forcie NIC!!! Na żadnym z
        Bemowskich Fortów!!!
        Nie rozumiem tylko DLACZEGO??? Z lenistwa???

Poza tym o czym piszemy - rowerków w fosie nie ma już - tylko syf pozostał...
        tak też skończy się kadencja burmistrza z PO - NIGDY WIĘCEJ !
        • aurita Re: Rowerki wodne na fortach Bema 22.09.09, 08:21
          > Kilka odrapanych rowerków wodnych i starą przyczepę kempingową jako ich
          > wypożyczalnię na 2 miesiące wakacji (wystarczyło aby zrobić syf w świeżo
          > udrożnionej fosie!) nazywasz infrastrukturą rekreacyjną???

syf w fosie robi sie z powodu wodorostow ktore rozprzestrzeniają sie w nie
          napowietrzonej wodzie. Rowerki akurat napowietrzaja wode.
          • waciaty Re: Rowerki wodne na fortach Bema 22.09.09, 14:43
            W sumie nie interesuje mnie, które władz ile zrobiły. Od kilku lat fort jest dobrze zagospodarowany - ścieżki, chodniki, ławeczki, zadbana fosa, do tego w wakacje rowerki - mało jest takich miejsc w Warszawie. Mam nadzieje, że zagospodarowana zostanie również wewnętrzna część fortu - świetne miejsce na grilla i weekendy na kocyku.
            Codziennie biegam wokół fortu i widzę, że za bałagan odpowiadają w większej mierze wędkarze i młodzież pijąca na ławeczkach - ale i widziałem młodą dziewczynę na rowerze wodnych wyrzucającą plastikową torbę do wody - no cóż... mentalności społeczeństwa szybko się nie zmieni - ale i tak widzę duża poprawę.

• Gość: ciekawy II Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:33
              i co jej powidziałeś gościu waciaty, jaka była twoja reakcja, czy
              wyjąłeś tę butelkę, czy kazałeś wyjąć ją dziewczynie z rowerka?
      • Gość: Lilu Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.chello.pl 21.09.09, 17:03
        Bo na tym forum siedzą dziwni ludzie którzy tylko wytykają błędy i liczą ze ich
        partie wygrają w wyborach. pisowcy jada po a po jedzie pisowi a i sd i sld bym
        zapomniał ;D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka