Gość: Torex IP: 188.33.60.* 19.07.09, 12:04 Co myślicie o tym pomyśle podobno można pośmigać rowerkami po fortach za darmo. Co o tym myślicie był już ktoś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.robbo.pl 26.07.09, 19:56 Spoko są:) na 45 minut można wypozyczyc i to jest akurat czas żeby przepłynąć fort dookoła:) czasami sa kolejki, jednak jest az 10 rowerkó wiec raczej długo sie nie czeka;) Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Rowerki wodne na fortach Bema 30.07.09, 14:10 Proponuję quady w Łazienkach i motorowery na uliczkach Starego Miasta. Ale aam wybieram kaczki i ryby. Jak dla mnie rowery wodne na fosie wokół Fortów do gwałt na naturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.warszawa.mm.pl 02.08.09, 09:11 z chlanie piwa i wrzucanie butelek do fosy jest ok ? dzieki rowera troche sie tam ozywi i moze pijaczki sie wyniosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza !!! IP: *.aster.pl 02.08.09, 19:02 Burmistrz prostak i naród prosty !!! Ehhh... gdybyście chociaż 10 lat na Bemowie mieszkali... a nie zasiedlali okoliczne bloki - może wiedzieli byście, CO TO JEST Fort Bema, że to zabytek, kto był w kolejnych dekadach właścicielem, skąd się wzięła w ogóle ta fosa, itd... Rowerki w fosie Fortu Bema - nie wiem się czy bardziej chce mi się śmiać z waszej i burmistrza prostoty (razem z ta budką do pilnowania!) czy płakać nad upadkiem Stolicy (jacy wybrani rządzący - tacy i wybierający). Dobrze, że Powązki nie wchodzą pod burmistrza Bemowa jurysdykcję bo by zorganizował na lato przejażdżki gokartami cmentarnymi alejkami... :(((( ZGROZA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza 02.08.09, 21:04 > Ehhh... gdybyście chociaż 10 lat na Bemowie mieszkali... wiesz synus, te forty maja wiecej niz 10 lat. :> I dobrze ze cos sie na nich dzieje! szkoda tylko ze kazmaty niszczeja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza IP: *.aster.pl 03.08.09, 21:10 wiesz córuś... tak się składa, że DOKŁADNIE wiem ile lat ma Fort Bema niszczeją nie tylko kazamaty - bo pan burmistrz przez blisko 3 lata swojej kadencji nie kiwnął na Fortach nawet palcem w bucie... dobrze, że coś się dzieje - a co się dzieje? - bo jak chodzi ci o rowerki w zabytkowej fosie, to postawmy również cyrk na dawnej Marakanie i wesołe miasteczko w arsenale - będzie się jeszcze mocniej działo... Bardzo cie córuś proszę... :) Dbajmy o swoją spuściznę - nie daj się omamiać tanimi, tandetnymi, jarmarcznymi sztuczkami w kultowym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza IP: *.chello.pl 03.08.09, 21:53 Macie problemy. Wczoraj byłem na spacerku z psem kolejka jak cholerka. Mimo tego ludzie czekali cierpliwe. O czymś to świadczy że taki rodzaj rozrywki się ludziom podoba i to jest ważne a fosie nic nie będzie, skończą się wakacje skończą się rowerki i wszystko wróci do normy. Pływające pety butelki i inne śmieci. Dla mnie bardzo fajny pomysł popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza 04.08.09, 09:53 dodatkowo majtajac nozkami ludziska napowietrzaja wode: bedzie mniej wodorostow.... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Rowerki na fortach Bema - prostota burmistrza IP: *.aster.pl 05.08.09, 13:46 OK... jeżeli tak uważacie :) Mamy podobno demokrację :) I wolność słowa oraz poglądów - ja zostaję przy swoim zdaniu, rowerki zostają w fosie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
platfusowa_oligachia Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 25.08.09, 23:17 Plastikowy rowerek w 200-letniej fosie Zabytku i miejsca kultu wielu Legionistów - ot cały karłowaty moralnie, pusty emocjonalnie, bez kręgosłupa i chęci do pracy jakiejkolwiek burmistrz wasz z PO - Dąbrowski Jarosław. O jakie duże podobieństwo widzę do chylącego kark bez kręgosłupa przez Rosją i Niemcami waszego premiera Tuska i bijącą i gazującą ludzi którzy ją wybraki HGW - podziękowanie otrzymacie, od sfer najwyższych swego towarzystwa wzajemnej pomocy po najmłodszego radnego-PO-maturzystę na Bemowie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 26.08.09, 08:21 A możesz przypomnieć co było na forcie za panowania jaśnie oświeconego Kaczyńskiego? Wychowałem się w pobliżu i bywałem tam codziennie. Wiem jak wyglądała okolica wtedy i teraz. Jak myślisz co zrobiłby PiS z tymi fortami gdyby doszedł do władzy? Ubawiłeś mnie chłopie setnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z jakiego PiSu??? Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.aster.pl 26.08.09, 10:45 Mogę Ci przypomnieć za to, że poprzednia władza (czyli burmistrz Całka, a dokładniej burmistrz Pawełczyk) przez 4 lata kadencji teren ten oczyścił z chaszczy, zrobił fosę o której rozmawiamy zasilaną z wybudowanej studni oligoceńskiej, usunął stamtąd nielegalnie koczujących cyganów, sprawił, że teren ten stał się zabytkiem historycznym, zrobił ścieżki rowerowe i chodnik dookoła, 2 mosty przez fosę, latarnie dookoła i ławeczki - sprawili że można tam pójść na spacer, pobiegać, pojeździć na rowerze, wzmocnione i oczyszczone z chaszczy zostały składy na amunicję (bunkry), itd. Natomiast burmistrz Jędrasiak (od sportu) wybudował na zachodniej granicy najnowocześniejszy w Polsce Ośrodek Piłki Nożnej. To tak w skrócie... i żaden z tych burmistrzów NIE BYŁ z PiSu :) Teraz ja mam pytanie - co twój burmistrz Dąbrowski z PO zrobił od tamtej pory przez 3 lata swojej kadencji - na Forcie oczywiście, nie pytam już o resztę Bemowa???? W teren który dzięki staraniom poprzedników i pracy wielu ludzi nabrał naprawdę uroku i stylu WPAKOWAŁ budkę z przyczepy kempingowej i rowerki w zabytkowej fosie??? Przez 3 lata??? To całe inwestycje??? Odpowiedz Link Zgłoś
alefajnie Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 26.08.09, 12:24 "Twój Dąbrowski" to było do mnie? Wyluzuj chłopie. Zauważ, że niektórym się podobają te rowerki, a niektórzy mają dość muzeów. To że jest syf, to jest w głównej mierze wina ludzi korzystających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z jakiego PiSu??? Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.aster.pl 26.08.09, 12:38 OK - wyluzowałem :) Niech ci co im się podobają rowerki nadal robią tam syf... z jednym się nie zgodzę - to nie ich wina, że niszczą coś co ktoś zbudował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.grupapsb.pl 26.08.09, 08:23 Niestety - wokoł miejsca gdzie wypożyczane są rowerki panuje niesamowity brud,pełno papierów i innych odpadków. A osoby obsługujące wypożyczalnię z ramienia gminy nie widzą tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
asterplaster Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 26.08.09, 12:41 Ale o te papiray to mam prentensyj do Tuska. Dlaczego on na to zzwala? Tamuj gdzie tyle lat mieszkalem to droga asfaltowa była szeroka na 3 metry i spokojnie sie dwa maluchy mijoły a tu dwa wózki dziecinne chodnikiem se chodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmon Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! IP: *.chello.pl 01.09.09, 07:31 I po rowerkach wczoraj chciałem sobie z córka popływać a tu masz widzę jak jakieś chłopaczki je zabierają. Szkoda bo dzieciaki naprawdę lubiły te miejsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 01.09.09, 14:10 niestety to bylo tylko na wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
po-wio Re: Płytkość, karłowatość, moralność chomika !!! 01.09.09, 17:42 Moim zdaniem - całe szczęście, że tylko na wakacje. Ale to moje zdanie :) Po rowerkach - po temacie :) może teraz pan burmistrz się za jakieś inwestycje na Fortach weźmie jesienną porą - obiecywał wyborcom pełną urbanizację tego miejsca, a od 3 lat... nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waciaty Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.mediadirection.com.pl 21.09.09, 13:38 Według mnie to świetny pomysł. Mieszkam blisko Fortu Bema i bardzo mi się podoba nowa inicjatywa. Wystarczy popatrzeć jak szczęśliwe z tego powodu są dzieciaki - a również starsi z nich korzystają. Na pewno warto by zainwestować w obiekty małej architektury w okolicy "portu"- ławeczki i kosze na śmieci. Dziwią mnie opinie osób, które uważają pomysł za nietrafiony. Przecież muszą powstawać w przestrzeni miejskiej miejsca rekreacji - a nasz fort jest doskonałym tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowerek Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: 85.222.87.* 21.09.09, 16:53 "Przecież muszą powstawać w przestrzeni miejskiej miejsca rekreacji - a nasz fort jest doskonałym tego przykładem. " No właśnie - może idź powiedz o tym burmistrzowi Bemowa! Bo na Forcie Bema miało właśnie powstać miejsce rekreacji, ale oprócz chodników, fosy, ścieżek rowerowych, mostów, boisk piłkarskich - czyli tego co zrobiły poprzednie władze, od 2,5 roku, czyli od objęcia władzy na Bemowie przez sojusz PO-SLD na Fortach NIE DZIEJE SIĘ NIC !!! Kilka odrapanych rowerków wodnych i starą przyczepę kempingową jako ich wypożyczalnię na 2 miesiące wakacji (wystarczyło aby zrobić syf w świeżo udrożnionej fosie!) nazywasz infrastrukturą rekreacyjną??? Zastanów się co wypisujesz - infrastrukturę rekreacyjną Fortu to rozpoczął poprzedni zarząd - obecny od 2,5 roku nie zrobił na Forcie NIC!!! Na żadnym z Bemowskich Fortów!!! Nie rozumiem tylko DLACZEGO??? Z lenistwa??? Poza tym o czym piszemy - rowerków w fosie nie ma już - tylko syf pozostał... tak też skończy się kadencja burmistrza z PO - NIGDY WIĘCEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Rowerki wodne na fortach Bema 22.09.09, 08:21 > Kilka odrapanych rowerków wodnych i starą przyczepę kempingową jako ich > wypożyczalnię na 2 miesiące wakacji (wystarczyło aby zrobić syf w świeżo > udrożnionej fosie!) nazywasz infrastrukturą rekreacyjną??? syf w fosie robi sie z powodu wodorostow ktore rozprzestrzeniają sie w nie napowietrzonej wodzie. Rowerki akurat napowietrzaja wode. Odpowiedz Link Zgłoś
waciaty Re: Rowerki wodne na fortach Bema 22.09.09, 14:43 W sumie nie interesuje mnie, które władz ile zrobiły. Od kilku lat fort jest dobrze zagospodarowany - ścieżki, chodniki, ławeczki, zadbana fosa, do tego w wakacje rowerki - mało jest takich miejsc w Warszawie. Mam nadzieje, że zagospodarowana zostanie również wewnętrzna część fortu - świetne miejsce na grilla i weekendy na kocyku. Codziennie biegam wokół fortu i widzę, że za bałagan odpowiadają w większej mierze wędkarze i młodzież pijąca na ławeczkach - ale i widziałem młodą dziewczynę na rowerze wodnych wyrzucającą plastikową torbę do wody - no cóż... mentalności społeczeństwa szybko się nie zmieni - ale i tak widzę duża poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy II Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:33 i co jej powidziałeś gościu waciaty, jaka była twoja reakcja, czy wyjąłeś tę butelkę, czy kazałeś wyjąć ją dziewczynie z rowerka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Rowerki wodne na fortach Bema IP: *.chello.pl 21.09.09, 17:03 Bo na tym forum siedzą dziwni ludzie którzy tylko wytykają błędy i liczą ze ich partie wygrają w wyborach. pisowcy jada po a po jedzie pisowi a i sd i sld bym zapomniał ;D Odpowiedz Link Zgłoś