zxcpoi
21.09.10, 13:06
Witam wszystkich
Kupiłem na allegro przedmiot ze wzmianką, że ma być wysłany na inny adres. Dzwonił do mnie kurier, a więc wszystko było ok. poza tym, że przesyłka nie dotarła pod ten adres i została zwrócona do nadawcy.
Nie można było się skontaktować ze sprzedawcą więc kupiłem od kogoś innego taki przedmiot.
Po ok. miesiącu odezwał się do mnie sprzedawca chcąc sfinalizować transakcję obciążając mnie kosztami poniesionymi przez niego za przesyłkę i jej zwrot.
Ja nie chcę już tej paczki, więc powiedział żebym wysłał mu na konto pieniądze, które stracił - w innym przypadku złoży do allegro wniosek o zwrot prowizji i o zawieszenie mojego konta.
Przeczytałem w regulaminie allegro, że zawieszenie konta może być okresowe, lub nieokreślone. Bardzo zależy mi na zachowaniu konta bez żadnych negatywnych komentarzy.
-Co w takiej sytuacji powinienem zrobić?
-Nie mam gwarancji, że jak wyśle mu te pieniądze, że on i tak nie zgłosi tego do allegro (bo przecież to już jest załatwiane poza allegro)
-Spotkałem się pierwszy raz z taką sytuacją, więc proszę o rady i z góry dziękuję