Dodaj do ulubionych

Rozwórka koszli pomocy

21.01.10, 09:38

Witam
U mojej 4 miesiecznej coreczki stwierdzono wadliwe lewe bioderko zamiast typ Ia jest Ib z katami alfa 60 i beta 66 ortopeda zalecił rozworke koszli natomiast po konsultacji z innym lekarzem ten drugi stwierdził ze wystarczy szerokie pieluchowanie, nie wiem co mam robic czy zakładac rozworke czy nie boje sie ze po pieluchowaniu nie bedzie poprawy i wtedy trzeba bedzie zakładac rozworke a mała im starsza tym bardziej bedzie jej to przeszkadzac
co mam robic?
czy ktos miał podobna sytuacje jak ja?
Obserwuj wątek
    • fioletowa-ania Re: Rozwórka koszli pomocy 21.01.10, 10:47
      Ja miałam podobnie bo najpierw Amelka nosiła majtki Wickerta w 3 miesiącu ale to
      nic nie dało zupełna strata czasu i od piątego była koszla. Dlatego sugeruje
      abys od razu założyła koszle bo dziecko im starsze tym naprawdę trudniej to
      znosi a tak bioderko szybciej sie wyleczy.
      Pozdrawiam Anna
    • naamahia Re: Rozwórka koszli pomocy 21.01.10, 11:26
      Jak dla mnie pieluchowanie to strata czasu Twojego i dziecka czym prędzej
      rozpoczyna się leczenie właściwe ( ortezami) tym szybciej się je kończy. Być
      może to dla ciebie szok i trudno CI przyjąć do wiadomości, że dziecnika musi być
      w takiej a nie innej pozycji i się męczy ale wierz mi dzieci naprawdę szybciej
      akceptują sytuację niż my dorośli. Samo piel uchowanie nie jest w stanie
      zapewnić odpowiedniej stabilizacji nóżek, często pielucha się roluje, przesuwa a
      taki stan może wręcz pogorszyć sytuację dla tego jak dla mnie zastosuj koszlę. W
      naszej sytuacji po pieluchowaniu nastąpiło pogorszenie być może to zwykły
      przypadek, być może na ten stan miały wpływ inne rzeczy np rehabiltacja bobath,
      a może po prostu wcześniej sprzęt nie pokazał całej powagi sytuacji... Gdybanie
      nie trać czasu tylko od razu koszla do 3 dni dzidzia powinna zaakceptować nową
      sytuację.
    • oligora Re: Rozwórka koszli pomocy 23.01.10, 07:57
      Dziewczyny dziękuje za rade
      Byłam jeszcze u świetnego ortopedy dziecięcego i jeszcze muszę zrobić zdjęcie
      RTG ale po badaniu powiedział ze wygląda na to ze z dzieckiem wszystko w
      porządku i jeżeli na zdrowe bioderka założę aparat to zrobię małej krzywdę, wiec
      w przyszły czwartek wszystko będzie już wiadomo.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka