marva 24.02.10, 18:08 Witam. Czy możecie mi coś podpowiedzieć nt takiej wady? Prawe bioderko jest Ia natomiast lewe IIc wg Grafa. Czy taka wada kwalifikuje się już do jakiegoś specjalnego leczenia? Bardzo proszę o poradę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exylia Re: II c w lewym stawie 25.02.10, 18:57 Tak, II c to już poważniejsza dysplazja i będzie wymagać leczenia ortezami. Tutaj masz więcej na temat skali Grafa: forum.gazeta.pl/forum/w,29045,74791461,0,Skala_Grafa_.html Odpowiedz Link
czaarodziejka Re: II c w lewym stawie 27.02.10, 21:03 U nas było II c wykryte w 6 tż.2,5 miesiąca szelki Pawlika i wszystko ok. Odpowiedz Link
marva Re: II c w lewym stawie 01.03.10, 20:24 To usg robił mi lekarz internista. Dziś byłam u p. doktor specjalizującej się w bioderkach dziecięcych w Otwocku. Bardzo się zdziwiła widząc moje usg. Zrobiła swoje (aż dwa razy), zbadała i powiedziała, że synek ma wszystko idealnie. Typ Ia w obu nóżkach i że nózki pięknie się odwodzą. A ja świrowałam przez te dni....na szczęście odetchnęłam z ulgą. Odpowiedz Link