sfri 11.04.04, 17:47 Chcę zamieszkać na Sasakiej Kępie. Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zorientowany Re: Saska Kępa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 15:17 No to zalezy. Jezeli masz na oku jeden z tych rozpadajacych sie barakow z lat 60-tych i oknami na Trase Lazienkowska - to raczej bym odradzal - "prestizowy" adres nie zrownowazy niedogodnosci. Rowniez klocki przy Miedzynarodowej - mozna sobie wyobrazic lepsze mieszkanie za mniejsze pieniadze w rownie niezlym miejscu. Co do reszty - no to juz sprawa bardziej zroznicowana - musisz obejrzec budynek, otoczenie, poznac sasiadow ;) czyli normalna sprawa przy kupowaniu mieszkania. Ja mieszkam w nowym budynku i nie narzekam - w 10 minut do centrum , nocna taksowka 15-25 PLN, w miare cicho, no i to poczucie ze mieszka sie w miescie, a nie przy trzypasmowce na Augustow, ktore zawsze bylo dla mnie wazne i warte pewnej premii za m2 w stosunku do takich Kabat na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyk007 Re: Saska Kępa 13.04.04, 14:21 Witaj, Saska Kępa to raczej chwyt marketingowy żeby podnieść ceny mieszkań. Tej prawdziwej przedwojennej to już w zasadzie niewiele zostało - obszar pomiędzy ulicami: Waszyngtona, Saską, Zwycięzców i Wałem Miedzeszyńskim. Jeśli trafisz mieszkanie w tym rejonie to możesz poczuć klimat starej Warszawy. Natomiast miejsca typu ul. Międzynarodowa lub okolice trasy Łazienkowskiej lub przedsionek Gocławia - nazywane rówmież Saską Kępą to zwykłe nieporozumienie. Zaletą Saskiej Kępy jest szybki dojazd do centrum miasta. Ja do pracy na Muranowie jadę samochodem 10-15minut w szczycie. Fajny jest tez park Skaryszewski. Brakuje za to ścieżek rowerowych i są problemy z parkowaniem - szczególnie w okolicach stadionu X-lecia w weekendy (sam stadion to też wątpliwa atrakcja). Szkoda też, że Wał Miedzeszyński odcina Kępę od Wisły - fajnie jakby tam były bulwary nad rzeką. Wg statystyk ginie tu też sporo samochodów - do mojego próbowano się włamać i teraz trzymam w garażu. Jeśli chodzi w ogóle o bezpieczeństwo to nie jest różowo - ja w ciągu 3 lat mieszkania widziałem już z balkonu katowanie człowieka bejzbolem; sąsiadkę z bloku (jesienią ubiegłego roku) grupka małolatów prawie udusiła bo nie chciała im dać portmonetki. A i grupki młodzieży wracające w noce weekendowe z imprez (szczególnie latem) ul. Francuską, lubią sobie dla zabawy rozwalić przystanek autobusowy. A tak w ogóle to polecam wizytę i ocenę organoleptyczną. pzdr KrzyK Odpowiedz Link Zgłoś
vvv4 Re: Saska Kępa 14.04.04, 14:33 Mieszkałam 40 lat na Saskiej Kepie.Wyprowadziłam się mając dosyć:tych którzy sprzedali szklarnie i przeprowadzili się do dzielnicy aktorów,dziennikarzy,polityków i.t.d., pędzących samochodów,smrodu z ulicznych knajp i ogólnej degradacji Saskiej Kępy.Złodzieje i bandyci są wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Saska Kępa 14.04.04, 16:07 No to zes troche tej przedwojennej SK odcial - razem z najslynniejsza ulica Zakopianska. Do twojego kwadratu nalezy dodac trojkat wyznaczony przez Zwyciezcow - Paryska-Wersalska i Wal Miedzeszynski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Saska Kępa IP: *.orasoft.pl 18.04.04, 15:11 no i oczywiscie stadion x lecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Saska Kępa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 19:29 Saską Kępę powalono na kolana Trasą Łazienkowską i dobito bazarem na stadionie, po czymś takim nigdy się już nie podniesie. Niestety. Ja bym się tam nie wprowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Saska Kępa 18.04.04, 20:32 Gość portalu: sas napisał(a): > Ja bym się tam nie wprowadził. no pewnie, lepsze blokowiska na Gocławiu, Marymoncie, Bródnie czy Ochocie Odpowiedz Link Zgłoś
eles Re: Saska Kępa 19.04.04, 10:04 jolajola1 napisała: >... lepsze blokowiska na Gocławiu, Marymoncie, Bródnie czy Ochocie > naprawdę tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Saska Kępa 19.04.04, 11:35 eles napisał: > naprawdę tak uważasz? oczywiście że nie !!! tylko to miało być irocznicznie do sasa, co to pisałm ze SK jest do kitu i on by się nigdy tu nie sprowadził no to mu zaproponowałam "lepsze" blokowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Saska Kępa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 20:13 Widzisz jolajola1 - kto manipulacją wojuje...:-) Ja podałem jedynie przyczyny degradacji SK, nie napisałem że SK jest do kitu, nie napisałem ze wolę blokowiska, nie napisałem że NIGDY bym się tam nie sprowadził. Jeżeli masz inne zdanie na ten temat to napisz ale po co od razu wypaczasz to co ja napisałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: Saska Kępa IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 20.04.04, 11:41 Gość portalu: sas napisał(a): > Ja bym się tam nie wprowadził. Ktś ma omamy. No to się nie sprowadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
secretly Re: Saska Kępa 03.05.04, 17:47 a ja mieszkam na arabskiej...cicho,przytulnie,tylko wieczorami nie ma gdzie posiedzieć ze znajomymi,trzeba do centrum śmigać Odpowiedz Link Zgłoś