Dodaj do ulubionych

Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jest ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 15:24
Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jest już terenem prywatnym???
Wczoraj nad jeziorko przyszło 6 strażników miejskich i wlepiali ludziom mandaty za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym w tym mojemu znajomemu, a gdy ten powiedział, że to jest teren prywatny i można tu pić strażnik na to odpowiedział: "już nie". Na dodatek dodał, że będą tu codziennie przychodzić, bo dostali petycje od mieszkańców nowego osiedla Saska, że niby im przeszkadza to, że ludzie tam siedzą. Wie ktoś coś na ten temat i czy jest sens odwoływać się od mandatu??? Kiedyś słyszałem, że ktoś wygrał sprawę w sądzie właśnie ze względu, że był to teren prywatny. A poza tym nie jest to ulica, plac miejski ani park więc według mnie działania straży miejskiej są nieuzasadnione...
Obserwuj wątek
    • Gość: chwdsm Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 15:51
      Te odpady których nie przyjęli do wojska i policji nie boją się zapuszczać nad jeziorko ?
      • Gość: Renzo Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 16:14
        Raczej boją. Napisałem, że w 6 przyszli xD
        • Gość: Betina Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.atman.pl 27.09.13, 11:47
          Teren nad jeziorkiem został zwrócony przedwojennym właścicielom Potockim.
          Ci ostatni sprzedali go teraz deweloperowi i za momencik już za chwileczkę będą tam nowe, wysokie, betonowe apartamentowce.
          Korzystaj jak możesz i wypij jeszcze kilka piwek, bo za kilka miesięcy, nie będzie tam wstępu. Zapewne osiedle szczelnie obudują murem, żeby podgatunek ludzki nie miał prawa wejścia i zakłócania spokoju tym lepszym.
          • wajego Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes 27.09.13, 12:12
            Jakim tam znowu lepszym. Byłem tam krajoznawczo kilka razy i rośnie nam piękne, typowe Słoikowo. Klitki, dziuple, baraki, ciasnota i smród. No i wygwizdów. No wprost idealne warunki, aby za 10 lat teren przekształcił się w przepiękne slumsowisko. Paraliżujące komunikacyjnie pół dzielnicy. Niech grodzą w cholerę*, czego tam chcesz szukać?

*Oczywiście żarcik, wszystkie płoty z miasta trzeba wywieźć spychaczami jak najszybciej i najdalej. Bez odszkodowania.
          • andrzej_b2 Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes 27.09.13, 12:19
            foto2.m.onet.pl/_m/5a2245d246f1025ae637067ca595919a,21,19,0.jpg
            • wajego Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes 27.09.13, 13:35
              Piękne, Andrzeju. Aż się boję teraz z domu wyjść. Masz więcej podobnych perełek?
              • andrzej_b2 Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes 27.09.13, 15:21
                Mam, proszę bardzo!
                foto0.m.onet.pl/_m/bc69b1502599388c91a4dcb82dd11574,21,19,0.jpg
                foto2.m.onet.pl/_m/04074bb1db1860f357f815d87ec8b446,21,19,0.jpg
                A to w charakterze dedykacji decydentom:
                foto0.m.onet.pl/_m/5ee2a86689ae9f788ade64cb452daca4,21,19,0.jpg
                • wajego Przepiękne Kamionkowskie perełki;) 27.09.13, 15:32
                  Szkoda tylko, że nie wolno robić dziur w lodzie. Ryby się poduszą:(

Proszę o więcej.
                  • Gość: gizmo Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.broadband.corbina.ru 27.09.13, 20:32
                    Wizualizacja tego osiedla robi wrażenie. Domy dojdą do Trasy i granicy jeziorka. Zrobi się gęsto, a sama architektura choć wysoka, to szpetna. Pytałem się o koszt najmu lokali użytkowych, są prawie takie jak na Francuskiej - czyli będzie pusto.
                    • Gość: gizmo Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.broadband.corbina.ru 27.09.13, 20:34
                      Uuups, jakieś dziwne IP mi się porobiło, ale to nadal ja, Gizmo, syn Gizma.
                      • Gość: tia Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.09.13, 23:00
                        Nie mam nic do ruskich szpiegów, ale w tej sytuacji też bym Tobie lokalu raczej nie wynajął. Po co nam kolejna bimbrownia;)
                        • Gość: gizmo Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.broadband.corbina.ru 28.09.13, 10:03
                          A nie, nie, myslalem o wyspecjalizowanym sklepie ze sloikami - a proponowano mi dwupietrowy lokal na fitnes. Jak polaczyc fitnes ze sloikami? Mam w nich sprzedawac napoje izotoniczne?
                          • Gość: tia Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.09.13, 10:47
                            Fitness? Niezły pomysł.
                            Na Kamionku Południowym (dawnie Gocławiu) jest tylko jedna pakernia, niestety czynna tylko w dni powszednie 17-21. Czyli dla nikogo. Dlatego na siłkę muszę jeździć aż hen na dalekie przedmieścia Kamionka, przy pętli tramwajowej Gocławekamionek.
                            Rozważ ten lokal. A za słoiki się jakoś rozliczymy, będzie Pan zadowolony.
                            • Gość: gizmo Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.broadband.corbina.ru 28.09.13, 11:53
                              Fitnes jest np. przy Rondzie Wiatraczna i przy skrzyzowaniu Grenadierow/Ostrobramska. W budynku przy rzeczonym kanalku/jeziorku padl damski, ale juz otwiera sie nastepny (tez 100% damski). Tak ze jest tego w okolicy sporo.
                              • Gość: tia Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.09.13, 13:32
                                ALE JA NIE MAM POD DOMEM!!!!!!!!

Jak to by współczesna młodzież ujęła;)
                                • Gość: gizmo Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.broadband.corbina.ru 28.09.13, 13:36
                                  Przebiezka do silowni/fitnesu to plus dodatni cwiczen.
                                  • Gość: tia Re: Przepiękne Kamionkowskie perełki;) IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.09.13, 14:06
                                    Jeśli w środku mają windę to tak.
        • Gość: magia Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.12.13, 14:16
          I dobrze zrobili ,że przyszli bo dziadostwo z piwkiem siedzi i jeszcze nie celuje po wypiciu piwa do śmietnika ,tylko butelki walają się pod ławkami.
          • Gość: tia Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.12.13, 15:20
            To Twoi kumple? Ja mam innych znajomych, współczuję Ci.
    • wajego Płot z płyty pilśniowej 29.10.13, 12:50
      Kurczę, odpaliłem rower (już zimował w piwnicy) i się przejechałem po okolicy. Ku zdumieniu zobaczyłem, że teren między Jeziorkiem Gocławskim a Pekinem (ten z górką, po drugiej stronie kanałku niż Słoikowo) został otoczony płotem. I nic, żadnej informacji, kto i po co. Co się szykuje?
      • Gość: gizmo Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 16:31
        A konkretnie to gdzie?
        maps.google.com/maps?q=52.231723,21.076861&num=1&t=h&z=17
        • Gość: wajego Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.10.13, 19:28
          Między Kwarcianą a kanałkiem. Nie używam googli.
          • Gość: sąsiad Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 20:03
            Górki już nie będzie, bo będą piękne ,śliczne ,cudowne budyneczki mieszkalne.Kasa,kasa i jeszcze raz kasa.
            • Gość: wajegio Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.10.13, 20:12
              kiedy, kto, gdzie tablica, jakaś wizualizacja?
              • Gość: gizmo Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 20:38
                Na takiej kiszce to chyba dom dla Kereta postawią.
                • Gość: wajego Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.10.13, 22:00
                  nie, to całkiem spory teren ino niegeometryczny. wejdzie z 5 słoikonoclegowni.
                  • iwona.karwowska Re: Płot z płyty pilśniowej 30.10.13, 13:46
                    www.facebook.com/pages/Urz%C4%85d-Dzielnicy-Praga-Po%C5%82udnie-mst-Warszawy/187799707934059
                    • Gość: gizmo Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.13, 14:31
                      Chcą sprzedać jeziorko?
      • Gość: gizmo Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.13, 18:12
        Kurcze, odpaliłem samochód, i ku zdumieniu zobaczyłem, że płotu nie ma. W każdym razie z Trasy nie widać.
        • Gość: tia Re: Płot z płyty pilśniowej IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.10.13, 20:28
          Bo to od strony Gocławia jest.
    • Gość: Renzo Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 11:05
      www.facebook.com/JeziorkoGoclawskieKurkaWodna?fref=ts tu są zdjęcia tego płotu
    • Gość: Renzo Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.13, 11:07
      A tak będzie wyglądać to nowe osiedle: e-fotek.pl/images/22418174009182392774.jpg
      • Gość: gizmo Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.13, 13:48
        To dlatego z Trasy nie widać, bo to po przeciwnej stronie jest. No cóż, deweloper kupił, zgody uzyskał, teraz spotkania to tylko w celu towarzyskim można robić.
    • poludniowiec_1969 Re: Czy to prawda, że Jeziorko Gocławskie nie jes 20.11.13, 13:57
      wiecej informacji na www.twoja-praga.pl/info/informacje/3576.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka