25.09.13, 10:09
Może to wstyd się przyznać, ale w okolicach Szembeka przebywam sporadycznie. No i trafiło się akurat wczoraj.
Wiedziałem, że planowana jest przebudowa targowiska, ale nie wiedziałem, że już trwa i jest tak zaawansowana. Z zewnątrz to wygląda jakby budowali Galerię Mokotów i w ogóle największy budynek w tej części Kamionka. Ma ktoś linkę do planów, wizualizacji itp. docelowych? Dźwięczny będę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gugluj Re: Szembek IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.13, 14:34
      www.centrumszembeka.pl/ Googlowanie nie boli...
      • wajego Re: Szembek 25.09.13, 14:59
        A jakoś wolę zapytać na forum. A nuż jakaś dyskusja się wywiąże...
        • Gość: gizmo Re: Szembek IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.13, 16:01
          Z opisu wynika, że "w nowym obiekcie znajdą miejsce głównie sklepy sieciowe branży przemysłowej, oraz sieć fast food". Wydaje mi się, ze to nie do końca trafny pomysł. Dotąd na bazarze była odzież z niższej półki (czasami z podłogi), a teraz maja się tam znaleźć jakieś "sieci"? Wydaje mi się, że tym, co przyciągało klientów były towary spożywcze. To tak jakby ktoś rozbudował Polną (pomijając kwestię jej obecnej kondycji), ale umieścił tam "sieciowe" sklepy z odzieżą.
          W ogóle mnie pomysł tej radykalnej rozbudowy zdziwił, liczyłem raczej na solidny remont budek. Ale jak rozumiem inwestorzy przeanalizowali wszystkie okoliczności i odniosą sukces. Szkoda tylko, ze ja do niego portfela nie przyłożę.
          • Gość: kasia_wu Re: Szembek IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.13, 18:45
            To jest Grochów, nie Kamionek
            • Gość: tia ;) IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.09.13, 18:54
              Ciiii, my to dobrze wiemy, ale tamci z Kamionka są niezwykle czujni.
          • Gość: oko Re: Szembek IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 12:36
            To jest pomysł zupełnie bez sensu. Tak jak PSS Społem (Społem, Społem i przespołem) w wyremontowanym Borowiki w Aninie zrobiło jakiś butik, nikt tam nie chodzi bo i po co? To nie są lata 80-te i brak wszystkiego na rynku. Nie ufają gustom spółdzielni spożywców? Ceny nie takie? Tu się może skończyć podobnie. Sprzedaż chińskiej tandety z różnymi metkami - jednym idzie lepiej, innym gorzej...
    • Gość: Tomala Re: Szembek IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 01:38
      Zwróćcie uwagę na nazwy firm w tej wizualizacji:)
      • Gość: jogibabu Re: Szembek IP: *.cevalogistics.net 29.09.13, 11:37
        Faktycznie, wychwyciłem wdzięczną nazwę "CITYTRUP", ale chyba zakładu pogrzebowego tam ma niebyć.
        • Gość: Tomala Re: Szembek IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 00:31
          są jeszcze:

"drumattic twins slyde a.skillz" - bo twórca pewnie słucha tej muzyki.

"2M", zamiast "3M"

"BadYear", zamiast "GoodYear"

Proste i konkretne "Please Buy" (choć taka firma pewnie gdzieś istnieje)

Przypominające węża logo hmm... "najków"?

Albo ta kura sugerująca KFC na rogu.

Jeszcze coś się pewnie znajdzie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka