Dodaj do ulubionych

KONIEC METRA!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.02, 13:11
W dzisiejszym wydaniu Metra jest krotki list pozegnalny od redakcji. Co prawda
napisano, ze informacje z naszych rejonow beda sie ukazywac w Stolecznej, ale
to takie trele morele,
szkoda
Obserwuj wątek
    • d.z Re: KONIEC METRA! 06.04.02, 18:18
      Z wielkim smutkiem przeczytałem tą informację. W życiu tak jest, że coś coś
      jest powinno (jak nam się wydaje) trwać zawsze. Zawsze nie znaczy jedank
      wiecznie. Nadszedł kres Metra. Powodów decyzji nie znam ale zapewne
      zadecydowały względy ekonomiczne. Szkoda.
      Obietnice odnośnie umieszczania większej liczby informacji dzielnicowych w
      Stołecznej przyjmuję z rezerwą i tak jak Wiech skomentuję "przypuszczam, że
      wątpię".
      Już kiedyś Życie Warszawy próbowało podzielić swój środek pomiędzy dzielnice i
      ... nic z tego nie wyszło.
      W tak dużym mieście jak Warszawa niemal co dzień widać jak ineresy dzielnicowe
      stoją na drodze interesom ogólnomiejskim i odwrotnie. Tego w jednej Stołecznej
      pogodzić się nie da. Powstanie informacyjny szum, a za jakiś czas odezwą się
      głosy, że takie informacje są zbyteczne...
      Realia rynkowe są jednak nieubłagane.
      Tym wszystkim, którzy tworzyli Południowo Prasko, Wawersko, Rembertowskie METRO
      chcę podziękować za to co zrobili. Za ciekawe artykuły, dzielnicowe
      "szperactwo", prezentację różnych poglądów i opinii, uwaględnianie naszych
      uwag, przenoszenie wątków z forum na "papier", za chodzenie "tropami forum". Za
      całą dotychczasową pracę, której efekty mogliśmy obserwować w każdą sobotę.
      Ja osobiście chciałbym podziękować szczególnie za pożegalny artykół o kinie
      Sawa. Kinie, które bardzo lubiłem, byłem jego częstym i stałym bywalcem, kinie
      z własną atmosferą, gdzie bilieterki znały nas niemal wszyskich, kinie
      bezpiecznym i pozwalającym w spokoju (bez popcornu czy telefonów komórkowych)
      delektować się dobrymi filmami, po których z przyjemnością piechotą wracałem na
      Gocław. Już tak długo go na Saskiej Kępie nie ma, a ja ciąglę odczuwam jego
      brak i za nim tęsknię. Teraz jeszcze jedna rzecz zniknie, rzecz której będzie
      mi brak i za którą będę tęsknił - METRO... :(
      • eela Re: KONIEC METRA! 06.04.02, 19:25
        Pewnie będzie u Was tak jak u nas na Mokotowie. Zabrali nam wkładke, a
        dostaliśmy dwudziennik. Ukazuje się w poniedziałki i piątki, ale trzeba polować.
    • Gość: beata_ Re: KONIEC METRA! IP: *.acn.waw.pl 06.04.02, 21:26
      Zelektryzowana wiadomoscią obejrzałam nasze (pólnocnicze) Metro. Też jest notka
      pożegnalna:(
      Wszystkie Metra nikną i nie wydaje mi się, żeby miało to wróżyć ich pojawienie
      się w mokotowskiej formie:((
    • Gość: Mike Re: KONIEC METRA! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 10:14
      Jednym słowem: szkoda:((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka