Gość: Miedzylesiak IP: *.devs.futuro.pl 04.01.05, 15:27 Poszukuję adresu zakładu optycznego ale nie takiego z Marketu tylko takiego prywatnego "starodawnego" :-)najlepiej we wawrze lub na Pradze Południe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doko_ksp Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze 04.01.05, 15:49 Zdaje się... jest optyk na Grochowie :) w okolicy placu Szembeka przy Grochowskiej po nieparzystej str. Odpowiedz Link Zgłoś
doko_ksp Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze 04.01.05, 19:40 Ha! Są nawet dwa! Teraz juz wiem dokładnie. (tzn. dokładnego adresu nie znam) Idąc od placu szembeka w str petli tramwajowej, tuz przy ul. Grochowskiej, mijasz Bar Azjatycki - oba zaklady sa w tym samym budynku, za barem. (nieparzysta str Grochowskiej). Pierwszy trochę trudno zauważyć - ten jest bardziej "starodawny" - czyli taki jak chciałeś :) drugi znajduje się kilka kroków dalej i jest nie co nowszy, może nawet całkiem nowy - w tym nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze 05.01.05, 08:27 Na Grochowie optykow jest "od pyty". Naprawde tak trudno uzyc np. www.pkt.pl ? Dobra opinie ma firma Mikulscy. Maja dwa punkty: od zawsze na pietrze pawilonu handlowego na Grenadierow vis a vis szpitala. Drugi w nowym "bunkrze" przy Rondzie Wiatraczna, adres chyba Garibaldiego. Optyk z tradycjami jest tez na Siennickiej miedzy Waszyngtona a Grochowska. No i ogromny w Uniwersamie. Tradycyjny jest "Hilary" na Waszyngtona tuz za M-narodowa. Itp, itd. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal; polecam Mikulskich IP: *.chello.pl 05.01.05, 22:21 szczegolnie na Grenadierow (na wiatraku czasem tylko cso kupie) - baaardzo mila i kompetenta obsluga ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka w Marysinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 00:44 polecam zakład optyczny "fleks" Pani Jolanty Misior w centrum Marysina, obok księgarni. Wlascielka jest bardzo uprzejma, zna sie na rzeczy, niczego na sile nie chce sprzedac, doradza, moze nawet na zamowienie sprowadzac oprawki. Czasem nie ma wlascicielki tylko pracownica, za ta akurat nie przepadam. Cenny sa o wiele nizsze niz np w VisionExpress, wybor oprawek bardzo duzy, terminy odbioru krotkie. Wiem, ze gdy kogos nie stac na bardzo drogie okulary, np progresywne, to stosuja sprzeadaz na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Najtańszy i na pewno staroświecki, a dobry! IP: *.chello.pl 06.01.05, 09:46 Taki optyk mieści sie w malutkim, wolno stojacym pawiloniku na ul. TArnowieckiej, obok garaży, naprzeciwko parkingów. NAjwygodniej dojechać od Grochowskiej, wóczas gdy miniez drugą przecznicę po prawej, parkuj bo to już tu. Albo od Łukowskiej (blisko przystanku autobusowego) to jezt zaraz za płotem szkoły, dosłownie 10m. Bardzo duzo oprawek, wszelkie reperacje, bez kręcenia nosem na klientów i, co cenią emeryci, zawsze podpowiedzą ci tańsze wyjście. Prowadzi to zdaje się jakieś małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc falenica bystrzycka róg frenkla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:00 Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a wiwat Mikulscy 13.01.05, 10:54 Ja polecam dwa zakłady (przy Wiatraku i w pawilonach vis a vis szpitala na Grenadierów) należące do familii Mikulskich, gdzie zaopatruję się w oprawki oraz szkła i soczewki maskujące moją krótkowzroczność. Sympatyczna obsługa, szybko realizują zamówienia, spory wybór oprawek, częste przeceny. Jednodniowe soczewki dali mi w prezencie. Odradzam optyka w Uniwersamie. Jedną soczewkę sprowadzali mi przez 5 tygodni mimo, że mam wadę „popularnej” wielkości. Natomiast przyjmującą tam panią lekarz-okulistkę można śmiało zapisać na listę południowopraskich osobowości. Wytapirowane, tlenione włosy upinane w podniesiony koński ogon, różowe butu na paski na 10-centymetrowej słoninie, wyszczuplające dżinsy z kolorowymi cekinami. Uniwersamowy szyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:30 Falenica bazar Beczkiewicz solidni niedrodzy polecam. Odpowiedz Link Zgłoś