Dodaj do ulubionych

OPTYK w Wawrze lub na Pradze

IP: *.devs.futuro.pl 04.01.05, 15:27
Poszukuję adresu zakładu optycznego ale nie takiego z Marketu tylko takiego
prywatnego "starodawnego" :-)najlepiej we wawrze lub na Pradze Południe.
Obserwuj wątek
    • doko_ksp Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze 04.01.05, 15:49
      Zdaje się... jest optyk na Grochowie :) w okolicy placu Szembeka przy
      Grochowskiej po nieparzystej str.
      • doko_ksp Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze 04.01.05, 19:40
        Ha! Są nawet dwa! Teraz juz wiem dokładnie. (tzn. dokładnego adresu nie znam)
        Idąc od placu szembeka w str petli tramwajowej, tuz przy ul. Grochowskiej,
        mijasz Bar Azjatycki - oba zaklady sa w tym samym budynku, za barem.
        (nieparzysta str Grochowskiej). Pierwszy trochę trudno zauważyć - ten jest
        bardziej "starodawny" - czyli taki jak chciałeś :) drugi znajduje się kilka
        kroków dalej i jest nie co nowszy, może nawet całkiem nowy - w tym nie byłam.
    • konrad.boryczko Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze 05.01.05, 08:27
      Na Grochowie optykow jest "od pyty". Naprawde tak trudno uzyc np. www.pkt.pl ?
      Dobra opinie ma firma Mikulscy. Maja dwa punkty: od zawsze na pietrze pawilonu
      handlowego na Grenadierow vis a vis szpitala. Drugi w nowym "bunkrze" przy
      Rondzie Wiatraczna, adres chyba Garibaldiego. Optyk z tradycjami jest tez na
      Siennickiej miedzy Waszyngtona a Grochowska. No i ogromny w Uniwersamie.
      Tradycyjny jest "Hilary" na Waszyngtona tuz za M-narodowa. Itp, itd.
      Pzdr.
      • Gość: Rafal; polecam Mikulskich IP: *.chello.pl 05.01.05, 22:21
        szczegolnie na Grenadierow (na wiatraku czasem tylko cso kupie) - baaardzo mila
        i kompetenta obsluga !
    • Gość: Iwka w Marysinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 00:44
      polecam zakład optyczny "fleks" Pani Jolanty Misior w centrum Marysina, obok
      księgarni.
      Wlascielka jest bardzo uprzejma, zna sie na rzeczy, niczego na sile nie chce
      sprzedac, doradza, moze nawet na zamowienie sprowadzac oprawki. Czasem nie ma
      wlascicielki tylko pracownica, za ta akurat nie przepadam.
      Cenny sa o wiele nizsze niz np w VisionExpress, wybor oprawek bardzo duzy,
      terminy odbioru krotkie.
      Wiem, ze gdy kogos nie stac na bardzo drogie okulary, np progresywne, to
      stosuja sprzeadaz na raty.
    • Gość: kiwi Najtańszy i na pewno staroświecki, a dobry! IP: *.chello.pl 06.01.05, 09:46
      Taki optyk mieści sie w malutkim, wolno stojacym pawiloniku na ul.
      TArnowieckiej, obok garaży, naprzeciwko parkingów. NAjwygodniej dojechać od
      Grochowskiej, wóczas gdy miniez drugą przecznicę po prawej, parkuj bo to już
      tu. Albo od Łukowskiej (blisko przystanku autobusowego) to jezt zaraz za płotem
      szkoły, dosłownie 10m. Bardzo duzo oprawek, wszelkie reperacje, bez kręcenia
      nosem na klientów i, co cenią emeryci, zawsze podpowiedzą ci tańsze wyjście.
      Prowadzi to zdaje się jakieś małżeństwo.
    • Gość: gosc falenica bystrzycka róg frenkla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:00
      • pol-a wiwat Mikulscy 13.01.05, 10:54
        Ja polecam dwa zakłady (przy Wiatraku i w pawilonach vis a vis szpitala na
        Grenadierów) należące do familii Mikulskich, gdzie zaopatruję się w oprawki
        oraz szkła i soczewki maskujące moją krótkowzroczność. Sympatyczna obsługa,
        szybko realizują zamówienia, spory wybór oprawek, częste przeceny. Jednodniowe
        soczewki dali mi w prezencie.

Odradzam optyka w Uniwersamie. Jedną soczewkę sprowadzali mi przez 5 tygodni
        mimo, że mam wadę „popularnej” wielkości. Natomiast przyjmującą tam panią
        lekarz-okulistkę można śmiało zapisać na listę południowopraskich osobowości.
        Wytapirowane, tlenione włosy upinane w podniesiony koński ogon, różowe butu na
        paski na 10-centymetrowej słoninie, wyszczuplające dżinsy z kolorowymi
        cekinami. Uniwersamowy szyk.
    • Gość: Klient Re: OPTYK w Wawrze lub na Pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:30
      Falenica bazar Beczkiewicz solidni niedrodzy polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka