rembert 17.03.05, 14:06 przy pętli autobusowej przy Korkowej mają budować blok. Zastanawiam się czy nie kupić tam mieszkania. Nigdy też nie byłem na Marysinie. Więc skoro tam mieszkacie to proszę o rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zibi_72 Re: Nic. IP: 213.120.245.* 17.03.05, 14:18 Latwo mozna w ryj zarobic. Wiem, bo mam tam paru znajomych, do których czesto sie jezdzilo. Kiedys bylem rekordzista Marysina w spier.....niu przed takimi az do stacji Goclawek :))) Wygralem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Xawery, Napoleon i teatr 17.03.05, 14:24 A np. kościół z międzywojnia z rzeźbami Xawerego Dynikowskiego, słynny zajazd, w którym miał popasywać cesarz Francuzów i w którym dziś dają niezłe jedzenie oraz teatr plastyczny Makata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iglo Re: Nic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:37 Mieszkam tu od 2 lat. W ryj nie zarobiłem. Dobra komunikacja ,fajne lasy dookoła ,boisko fajne ,stoły do pingponga. Mój 2 samochód stoi na parkingu nienaruszony.. Hahahaha ,żeby w ryj dostać trzeba na to zasłużyć ,sprowokować.. Widać Twój ryj jest drażniący.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi_72 Re: Nic. IP: 213.120.245.* 17.03.05, 17:00 <Gość portalu: Iglo napisał(a): Widać Twój ryj jest drażniący..> Cóz, kwestia gustu... Nie chcialem opróznic kieszeni i tyle. Bo co moje to moje i ryj nie ma tu nic do rzeczy... A ty wreszcie przestan chodzic w kominiarce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: co jest fajnego w Marysinie Wawerskim IP: *.stacje.agora.pl 17.03.05, 17:28 Witaj! spędziłam na Marysinie 24 lata życia wiec trudno mi sie zdobyc na obiektywizm bo to MOJE osiedle. Niewątpliwie jest sporo plusów - wspomniane już lasy, sporo placów zabaw dla dzieci, cisza i spokój. Sporo sklepów. Zielona Budka, obecnie zwana Grycanem. Czy niebezpiecznie? dla mnie nie, bo większość twarzy jest mi znajoma ze szkoły/podwórka. Z tego jednak co wiem, większośc moich kolegów szkolnych nie skończyła najlepiej i stanowią marysiński połświatek. Minusy - wyprowadzilam sie z Marysina parę lat temu i już wtedy miałam problemy z przedarciem się na odcinku Korkowa - Marsa - Ostrobramska do Centrum. Rano tworzyły sie tam potworne korki, a biorąc pod uwagę plany przebudowy wiaduktu ma Marsa może byc jeszcze gorzej. Trochę więc zalezy od tego, co dla Ciebie jest najwazniejsze przy wyborze nowego mieszkania.Tak czy inaczej - zyczę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iglo Re: co jest fajnego w Marysinie Wawerskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:39 A właśnie ,zapomniałem dodać ,bardzo atrakcyjne ceny mieszkań ,no i do czasu kiedy "się zbuduje" węzeł Marsa może być ciężko z wyjazdem ,choć nie wiem od czego to zależy ,ale ostatnio korki zmalały ,fakt ,że najczęściej jeżdzę na 7 do pracy (Służewiec) i ruszam przed komunikacyjnym szczytem ,to jednak wydaje mi się ,że sytacja jest lepsza niż np. na Tarchominie. Trochę daleko od Centrum ,no ale właśnie ja tego szukałem... Co do ciszy ,to akurat w miejscu gdzie budowany jest ten budynek (właśnie ,co to za developer???) ciszy bym się nie spodziewał ,bliskość pętli autobusowej ,wylotówka na Wesołą.. Ale do lasu rzut kamieniem! nie licząc komunalno/robotniczego osiedla na którym mieszkam ,jest tu dużo domków i urokliwych zakątków. ps: w kominarce nie chodzę ,ale nie wiem czy byłoby to skuteczne rozwiązanie - bardziej może drażnić moja "okrąglutka" sylwetka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixawon Re: co jest fajnego w Marysinie Wawerskim IP: 217.153.174.* 19.03.05, 11:15 zależy czego szukasz i czego oczekujesz.zieleni jest naprawdę sporo(okoliczne lasy).Jest klub osiedlowy na rogu Korkowej i Potockich.Sa korty tenisowe a niedaleko (Wesoła Zielona)aquapark.Poza tym niedawno oddano do użytku nową halę sportową przy szkole podst.195.Jest też boisko a właściwie tereny sprtowo-rekreacyjne ale trochę zaniedbane.niedawno na boisku na tych terenach rozgrywała mecze liga fanów Legii.W sklepach jest natomiast dość drogo i większe zakupy lepiej jest robić gdzies dalej gdzie jest taniej.Doajzd do centrum Warszawy poza godzinami szczytu około 20.minut samochodem autobusem trochę dłużej ma się rozumieć.Na piwko nie ma za bardzo gdzie wyskoczyć nie licząc baru u "Ignaca" i pizzerii przy stacji PKP Gocławek. To chyba byłoby na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iglo Re: co jest fajnego w Marysinie Wawerskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:01 Hej ,a gdzie dokładnie jest ten "Ignac"??? Mieszkam niedlaleko "bazarku" i sporo się po okolicy kręcę ,a na Ignaca się nie natknąłem..??? Jakieś dokładniejsze namiary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixawon Re: co jest fajnego w Marysinie Wawerskim IP: 217.153.174.* 20.03.05, 12:29 Jeśli ma sz dość zamozaparcia to mozesz tam wpaść ale uważaj.Zresztą nie wiem czy jeszcze funkcjonuje bo dawno tam nie byłem.Mniej więcej naprzeciwko sklepów przy pętli autobusowej. Odpowiedz Link Zgłoś