userid 22.03.05, 16:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=21942451 Trudno o bardziej pokręcone rozwiązanie które nic nie rozwiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuzin_cwks Re: Rondo Płowiecka/Marsa/Ostrobramska 23.03.05, 00:44 Ja juz sie gubie. Przejazdowcy przez Warszawe beda sie jeszcze bardziej gubic. Cos czuje ze nawrotki za tym skrzyzowaniem beda sie cieszyly duzym powowdzeniem. Co im szkodzi zrobic bezposredni zjazd z Plowieckiej w OStrobramska - wystarczy rozwidlic jeden wiadukt. Dochodzi kilkanascie dodatkowych metrow kladki. Odpowiedz Link Zgłoś
bultek Re: Rondo Płowiecka/Marsa/Ostrobramska 23.03.05, 13:00 Wybudują do 2007... a od 2010 zaczna przebudowywać, bo taki będzie galimatias. Zresztą już wypowiadałem się wcześniej na ten temat i nie chce mi się znowu tego komentować - wystarczy mi jak popatrzę na tą grafikę i nóż sam... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_x3 Re: Rondo Płowiecka/Marsa/Ostrobramska 24.03.05, 16:55 To kolejny gniot z serii rondo Zesłańców Syberyjskich (oprócz tunelu do dziś nie umieją ustawić sygnalizacji świetlnej) czy skrzyżowanie Marynarska/Wołoska/Rzymowskiego... Na Targach Infrastruktura na stoisku ZDM były dokładne plany (wydaje mi się że w Gazecie coś pokręcili), ale i tam nie było bezkolizyjnego połączenia Płowiecka-Ostrobramska. Zwróciłem uwagę pani z ZDM na brak tego połączenia. Powiedziano mi, że "skrzyzowanie było projektowane komputrowo i przepustowości są optymalne - korków nie będzie"... W takim razie po jaką cholerę robią bezkolizyny przejazd Ostrobramska-Płowiecka? Przecież skręcanie w prawo jest znacznie łatwiejsze niż skręcanie w lewo, zwłaszcza, że na rondzie będą tylko przejścia podziemne i przepuszczanie pieszych nie blokowałoby prawoskrętu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Rondo Płowiecka/Marsa/Ostrobramska IP: *.3.pl / *.3.pl 26.03.05, 16:42 z tego co do tej pory czytalem w prasie to ma tam byc spory wezeł drogowy łączący Płowiecka, Marsa, Ostrobramska i Trase Siekierkowska, a to rondo to pewnie etap przejsciowy po ktorym dobuduja łącznice i cala reszte Odpowiedz Link Zgłoś