Dodaj do ulubionych

SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE

IP: *.visp.energis.pl 03.03.03, 21:11
7 marca o godz 10. 00 odbedzie sie sesja rady , może byc ciekawie,
szykuja sie kupcy po informacji na temet marketu w Miedzylesiu.
Obserwuj wątek
    • kubajek Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE 04.03.03, 12:03
      market w Wawrze??????
      nie wierzę!!!
      skąd te wieści?
      • Gość: wawerka Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE IP: *.visp.energis.pl 04.03.03, 20:09
        kubajek napisał:

> market w Wawrze??????
        > nie wierzę!!!
        > skąd te wieści?

podobno kupcy z terenu Wawra spotykają sie w Miedzylesiu na Zwoleńskiej 131 lub
        podobny nr, czytałam zawiadomienie o spotkaniu , market podobno Biedronka na
        terenie ZWAR-u,
        pozdrawiam
        • kubajek Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE 07.03.03, 21:35
          miałaś rację,
          nawet publiczna ich pokazała,
          radni podobno przysięgali że żaden market ...
          kogo oni k.... reprezentują?
          sklepikarzy czy mieszkańców?
          ja wiedziałem że tak będzie ...:(((
          • Gość: wawerka Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE IP: *.visp.energis.pl 07.03.03, 23:43
            kubajek napisał:

> miałaś rację,
            > nawet publiczna ich pokazała,
            > radni podobno przysięgali że żaden market ...
            > kogo oni k.... reprezentują?
            > sklepikarzy czy mieszkańców?
            > ja wiedziałem że tak będzie ...:(((

sporo było kupców, podjęta uchwała, po chyba 4 godzinach, najlepsze jest to,że
            ona nic nie znaczy ponieważ sprawa trafi najpewniej do sądu arbitrażowego.
            Kupcy czy im sie to podoba czy nie i tak bedą mieli w tym miejscu jakiś obiekt
            handlowo-usługowy. a sklepiki wzdłuż Żegańskiej zostana rozebrane. Co do
            radnych to duża wiekszość nie wiedziała i tak o co chodzi.
            Radni to głównie reprezentują siebie, pamiętam w poprzedniej radzie niektórzy
            radni popierali budowę bazaru przy stacji BP, a dzisiaj głosowali przeciwko
            pawilonom usługowo-handlowym. No cóż jaki jest koń każdy widzi. To jest chyba
            najgorsza rada w historii Wawra.
            • Gość: wlodek Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE IP: *.itl.waw.pl 10.03.03, 12:06
              Wawerka? czyżby pani Ś.?
              • Gość: Wawerka Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE IP: *.visp.energis.pl 10.03.03, 19:04
                Gość portalu: wlodek napisał(a):

> Wawerka? czyżby pani Ś.?

Panie wiceprzewodniczący nie!
                • Gość: wlodek Re: SESJA W WAWRZE MOŻE BYĆ CIEKAWIE IP: *.itl.waw.pl 11.03.03, 09:39
                  ula?
                  • kubajek Włodek, zamiast szukać, powiedz co o tym myślisz? 11.03.03, 09:45
                    czyli co myślisz o sklepikarskim skansenie "Wawer i okolice".
                    • Gość: wlodek Re: Włodek, zamiast szukać, powiedz co o tym myśl IP: *.itl.waw.pl 11.03.03, 10:21
                      racja.
                      Sprawa nie dotyczy skansenu a gruntu. ABB kupiła ZWAR za grosze. Od początku
                      chodziło ABB o przekwalifikowanie terenu - podobnie jak w przypadku MERA-PNEFAL.
                      Nie jestem za takim rozwiązaniem aby na terenie ZWARU powstał supermarket. Przy
                      Zeganskiej jest miejsce na pawilon handlowy, dla ulokowania stojących przy
                      ulicy budek
                      • Gość: Wawerka Re: Włodek, Kubajek ma racje,nie szukaj IP: *.visp.energis.pl 11.03.03, 20:46
                        Gość portalu: wlodek napisał(a):

> racja.
                        > Sprawa nie dotyczy skansenu a gruntu. ABB kupiła ZWAR za grosze. Od początku
                        > chodziło ABB o przekwalifikowanie terenu - podobnie jak w przypadku MERA-
                        PNEFAL
                        > .
                        > Nie jestem za takim rozwiązaniem aby na terenie ZWARU powstał supermarket.
                        Przy
                        >
                        > Zeganskiej jest miejsce na pawilon handlowy, dla ulokowania stojących przy
                        > ulicy budek

Włodek bedzie Ci trudno, chyba będziesz musial sie pogodzicic może kiedyś...
                        pozdrawiam Wawerka, a tak wogóle to ten pawilon to nie jest głupi pomysl,
                        zwłaszcza gdy patrzy sie na te budki na Żeganskiej.
                        • Gość: olbart Re: Włodek, Kubajek ma racje,nie szukaj IP: *.crowley.pl 12.03.03, 10:44
                          Szanowny Panie Wlodku,

Kiedy wreszcie powstanie normalne centrum handlowe w
                          Wawrze, niekoniecznie w Miedzylesiu. Dosyc juz mam
                          usczesliwiania na sile mieszkancow Wawra polityka
                          antysupermarketowa. Nie kazdy lubi i ma czas robic zakupy
                          w lokalnych sklepikach.
                          Olbart
                          • Gość: wlodek Re:Czy Kubajek ma racje? IP: *.itl.waw.pl 12.03.03, 13:36
                            Jeżeli stawia się pytanie kiedy? to nie wiem.
                            Chcemy kupować tanio możemy jechać do supermarketu.
                            Ja uważam, że w osiedlach mogło by funkcjonować coś co można określić jako domy
                            wielofunkcyjne lub zespoły usługowe. W Miedzeszynie , Aninie, Lesie, Radości są
                            konkretne propozycje rozwiązań tego typu obiektów.
                            A co sądzicie o Fali w Falenicy, sklepie BOST przy Wale Miedzeszyńskim,
                            pawilonie wielousługowym u zbiegu Traktu Lubelskiego z Wałem Miedzeszyńskim? W
                            Miedzeszynie buduje się też „Centrum Biznesu”.
                            • kubajek Kubajek ma racje :) 12.03.03, 16:15
                              Włodek, setki, jeżeli nie tysiące mieszkańców Wawra
                              mają dość zakupów w Żygancie na Jubilerskiej.
                              Wiem bo rozmawiam z sąsiadami i znajomymi.
                              Nie przeszkadzają mi małe prywatne budki czy ich
                              skupiska, ale nie chcę być na nie skazany.
                              Jeżeli chcecie żeby Wawer pozostał na zawsze
                              zadupiem Warszawy to pracujcie nad tym dalej,
                              ale u mnie macie przechlapane!

• Gość: Wawerka Re: Kubajek ma racje :) IP: *.visp.energis.pl 12.03.03, 21:44
                                kubajek napisał:

> Włodek, setki, jeżeli nie tysiące mieszkańców Wawra
                                > mają dość zakupów w Żygancie na Jubilerskiej.
                                > Wiem bo rozmawiam z sąsiadami i znajomymi.
                                > Nie przeszkadzają mi małe prywatne budki czy ich
                                > skupiska, ale nie chcę być na nie skazany.
                                > Jeżeli chcecie żeby Wawer pozostał na zawsze
                                > zadupiem Warszawy to pracujcie nad tym dalej,
                                > ale u mnie macie przechlapane!
                                >

Kubajek, to nie o to chodzi, dla zadymiarzy rządnych władzy zawsze znajdzie się
                                prektekst: Park w Radosci, Supermarket, itp. Przecież to nie chodzi o to, zeby
                                cos pozytecznego sie wydarzyło, to chodzi o skłócenie MIeszkańców i pokazanie,
                                że stajemy w ich obronie, aby później powołać Zarząd pod jedynymi słusznymi
                                sztandarami Forum Samorządowego. Ci biedni kupcy dali sie nabrac tej retoryce,
                                przyznam zręcznej. Ciekawe skąd weźmie głosy. Forum 4+ sld, PO 5, 1 LPR, i kto
                                to moze być? może stary dobry znajomy z układu wcześniejszego p. Wardzyński kto
                                to wie.

• Gość: Wawerka może ktoś jest na Twoje miejsce! IP: *.visp.energis.pl 12.03.03, 21:47
                                kubajek napisał:

> Włodek, setki, jeżeli nie tysiące mieszkańców Wawra
                                > mają dość zakupów w Żygancie na Jubilerskiej.
                                > Wiem bo rozmawiam z sąsiadami i znajomymi.
                                > Nie przeszkadzają mi małe prywatne budki czy ich
                                > skupiska, ale nie chcę być na nie skazany.
                                > Jeżeli chcecie żeby Wawer pozostał na zawsze
                                > zadupiem Warszawy to pracujcie nad tym dalej,
                                > ale u mnie macie przechlapane!
                                >

włodek może jest ktoś na Twwoje miejsce za poparcie nowego Zarządu.
                                Mam nadzieję, że PIS chociaż raz będzie zdyscyplinowany.
                                • Gość: Ghapfa Re: może ktoś jest na Twoje miejsce! IP: *.chello.pl 13.03.03, 12:24
                                  Gość portalu: Wawerka napisał(a):

> Mam nadzieję, że PIS chociaż raz będzie zdyscyplinowany.

Mam nadzieję, że chociaż raz PIS upomni swoich przedstawicieli we włądzach, ze
                                  prawa należy przestrzegać a sprawiedliwosć nie jest łaską rodzielaną po
                                  uważaniu, lecz powinna być stosowana wedle tych samych kryteriów wobec
                                  wszystkich. Mimo, że jedni z nich to przyjaciele i znajomi, a inni to zwykli
                                  ludzie. Którzy z pewnością znajdą sposoby by skutecznie bronić się przed tak
                                  stosowanym "prawkiem", bo trudno to inaczej nazwać, i przed tą pożal się boże
                                  kumoterską sprawiedliwoscią.

Mam nadzieję, że PIS codziennie, zanim będzie przystępował do pracy, przepowie
                                  sobie co to jest prawo i sprawiedliwość. Przypomni, że to, że sie jest
                                  członkiem PIS nie oznacza, ze się moze stać poza prawem. Wówczas nie bedę mieć
                                  nic przeciw rzadom PIS choćby w Wawrze. Mój głos tez na nich poszedł był,
                                  niestety. Ale kto mógł się wówczas spodziewać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka