Dodaj do ulubionych

Wawer fifty-fifty

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 18:20
Gminę Wawer powinno się podzielić na dwie gminy:W-wa Wawer i W-wa Falenica.
W-Wawer to Wawer,Marysin,Anin,Międzylesie a dalej Radość ,Miedzeszyn,Falenica
W-wa Falenica.Co sądzicie o tym pomyśle ?Ja uważam go za racjonalny gdyż te
regoiny różnią się od siebie stopniem urbanizacji,kumunikacji,itp.Poza tym
łatwiej o porządek w małej zagrodzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: anin Re: Wawer fifty-fifty IP: *.europolgaz.com.pl 11.01.02, 19:41
      oj diabełku, nie wiesz że mały to czasami może mniej?
    • Gość: korek Re: Wawer fifty-fifty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.01.02, 20:06
      ale po co?
      • d.z Re: Wawer fifty-fifty 11.01.02, 22:10
        Gość portalu: korek napisał(a):

> ale po co?

No jak to po co. Nowe władze... i nowe wybory...
    • adam_ski Re: Wawer fifty-fifty 12.01.02, 20:43
      chyba bez sensu - dodatkowi urzędnicy, dodatkowe etety, koszty... Wawer ma coś 60
      tys. mieszkańców, jak na gminę miejską (a do tego Warszawską) i tak mało.

• Gość: rokita Re: Wawer fifty-fifty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 22:41
      Z Ursynowa odłączają się Jeziorki to można i Wawer podzielić.
      • sloggi Falenica - miastem ! 15.01.02, 08:52
        Uważam, że Falenica powinna być samodzielnym miastem. Z Warszawą ma tyle
        wspólnego, co Legionowo z Białołęką.
        • d.z Re: Falenica - miastem ! 15.01.02, 08:59
          sloggi napisał(a):

> Uważam, że Falenica powinna być samodzielnym miastem. Z Warszawą ma tyle
          > wspólnego, co Legionowo z Białołęką.

Wtedy to już tylko podmiejski autobus by tam jeździł, co 30 minut z Ronda
          Wiatraczna...
      • Gość: Mike Re: Wawer fifty-fifty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 09:52
        Gość portalu: rokita napisał(a):

> Z Ursynowa odłączają się Jeziorki to można i Wawer podzielić.

Proponuję utworzyć gminę Marysin, gminę Międzylesie, gminę Radość oraz gminę
        Falenica - będzie naprawdę fajnie!!!!

• Gość: krzychu Re: Wawer fifty-fifty IP: *.whb.pl 15.01.02, 19:07
      A moze bysmy oderwali Wawer od Warszawy i dolaczyli do Jozefowa? Miasteczko wyglada na lepiej
      zarzadzane od naszej gminy?
      • Gość: wlodek Re: Wawer fifty-fifty IP: *.*.*.* 15.02.02, 13:36
        Kto jest za odłaczeniem Wawra od Warszawy?
        Sejm zlikwidował Gminę Wawer, Będziemy jako Wawer w Gminie Warszawa (2 mln mieszkańców - to jest Gmina)
        • lelesio Re: Wawer fifty-fifty 15.02.02, 13:44
          Gość portalu: wlodek napisał(a):

> Kto jest za odłaczeniem Wawra od Warszawy?
          > Sejm zlikwidował Gminę Wawer, Będziemy jako Wawer w Gminie Warszawa (2 mln mies
          > zkańców - to jest Gmina)

Włodek, oczywiście, to cios w samorządność,
          ale z drugiej strony czy mieszkańcy Wawra
          odczują jakąś różnicę?
          A jeżeli nie widać różnicy to po co dopłacać?
          :)))

• ksymenka Re: Wawer fifty-fifty 15.02.02, 20:03
            lelesiu, a dopiero teraz sie zdziwisz jak bedziesz doplacac do dziur w jezdni w
            Dzielnicy Centrum .a Rada Warszawy przyzna ci dotacje na naprawe plotu Parku
            Matki Mojej w Marysinie jako jedyna inwestycje (jak bylo w pierwszej kadencji
            samorzadowej.({{{;!
            • krzychu2002 Re: Wawer fifty-fifty 15.02.02, 22:05
              Brońmy gminy, a jeśli sie nie da inaczej, odłączmy się od Warszawy. Prawdę
              mówiąc tyle mamy z nią wspólnego, co Legionowo albo Wesoła. No to śmiało: kto
              za oderwaniem od Warszawki??????
              • jhbsk Re: Wawer fifty-fifty 19.02.02, 07:44
                Ja jestem za oderwaniem. Kiedyś Falenica była wspaniałą podwarszawską miejscowością. Przed
                wojną były tu dwa kina, dziś nawet śladu po nich nie ma. Jak patrzę jak wygląda samodzielne miasto
                - Józefów i porównuję z wyglądem mojej szanownej gminy to krew mnie zalewa.
            • Gość: Mike Re: Wawer fifty-fifty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 09:49
              ksymenka napisał(a):

> lelesiu, a dopiero teraz sie zdziwisz jak bedziesz doplacac do dziur w jezdni w
              >
              > Dzielnicy Centrum .a Rada Warszawy przyzna ci dotacje na naprawe plotu Parku
              > Matki Mojej w Marysinie jako jedyna inwestycje (jak bylo w pierwszej kadencji
              > samorzadowej.({{{;!
              Różnicy nikt nie odczuje bo akurat gmina Wawer żadnych dziur nie łatała, a jedyne
              jezdnie jakie zrobiła to tylko te koło domu radnych!

• ksymenka Re: Wawer fifty-fifty 16.02.02, 20:54
                Jakby sobie radny chcial zrobic ulice to by go inni radni rozniesli na sesji!
                Zapraszam na ul.Klodzka w Falenicy ,najbardziej prominentna - a dziury jak
                wszedzie,odziedziczone po 50 latach centralizmu!Mimo wszystko utwardzono 50 km
                ulic.A idz do swojej Rady Osiedla - ona decyduje o lataniu dziur i robi to
                spolecznie.Radze - kup sobie helikopter,bo przy planowanych budzetach dla
                dzielnic bedziemy wylacznie dziura!
                • Gość: wlodek Re: Wawer fifty-fifty IP: *.home.net.pl 18.02.02, 11:31
                  glosujcie za odlaczeniem Wawra od Warszawy
                  • Gość: rokita Re: Wawer fifty-fifty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 17:06
                    Włodek puknij się w czoło!
                • Gość: Mike Re: Wawer fifty-fifty IP: 217.99.1.* 18.02.02, 19:41
                  ksymenka napisał(a):

> Jakby sobie radny chcial zrobic ulice to by go inni radni rozniesli na sesji!
                  > Zapraszam na ul.Klodzka w Falenicy ,najbardziej prominentna - a dziury jak
                  > wszedzie,odziedziczone po 50 latach centralizmu!Mimo wszystko utwardzono 50 km
                  > ulic.A idz do swojej Rady Osiedla - ona decyduje o lataniu dziur i robi to
                  > spolecznie.Radze - kup sobie helikopter,bo przy planowanych budzetach dla
                  > dzielnic bedziemy wylacznie dziura!

Może będzie jednak lepiej, bo gorzej już być nie może!!!! Na Pradze Płd. jakoś te
                  uliczki powstają!

• ksymenka Re: Wawer fifty-fifty 18.02.02, 21:19
                    To jest takie marudzenie kogosia,ktory nie wie co sie dzieje.Tak mnie to
                    kreci ,ze poszlam spacerkiem do Inwestycji.W tej chwili w Wawrze jest 80
                    uliczek w projektowaniu lub juz budowie.Ale to pewno nie ta twoja!Wiecej
                    optymizmu !Moge podac spis ,ale czy nie narzekasz ,zeby narzekac ?
                    • Gość: Mike Re: Wawer fifty-fifty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 10:12
                      HEH. Z reguły nie narzekam, ale ja znam uliczki, które są robione, bo
                      mieszkańcy musieli sporo do nich dołożyć!
                      • ksymenka Re: Wawer fifty-fifty 20.02.02, 20:29
                        No i bardzo dobrze!Wystarczy 20% a Gmina dolozy 80 %.To co,zle?Mam taka uliczke
                        niedaleko i wszyscy sa zadowoleni.Ale juz niedlugo wszystkie uliczki bedzie
                        zatwierdzac Rada Warszawy i wszystkie kotlownie w szkolach i wykupy dzialek np.
                        pod Trase czy Wal Miedzeszynski i chyba bedzie to jedna nieprzerwana Sesja zeby
                        w bylych gminach mozna bylo cokolwiek inwestowac.Milego dnia!
            • Gość: Marcin Re: Wawer fifty-fifty IP: *.pw.edu.pl 21.02.02, 14:30
              jakiego płotu??? tam nie ma żadnego płotu!!! (i nigdy nie było). Płot jest
              wokół rezerwatu sobieskiego, a nie Parku Matki Mojej
              )
              • ksymenka Re: Wawer fifty-fifty 21.02.02, 19:46
                No wlasnie !Mnie tez to zadziwilo w swoim czasie.A moze mial byc?(:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka