Dodaj do ulubionych

pediatra na Grochowie?

07.10.08, 14:42
mieszkamy w okolicy Placu Szembeka. Jaką przychodnię, którego pediatrę (będę
wdzięczna za konkretne nazwisko) możecie polecić? Chodzi mi o to, aby był
dokładny, przewidujący...
W pobliżu mamy przychodnie na Zamienieckiej, Med-Expert, Ostrołęcka...to tyle,
o których wiem...
Pozdrawiam,
A
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: pediatra na Grochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 17:55
      polecam dr Bruhl na ul. Ostrołęckiej
      • Gość: konrad.boryczko Re: pediatra na Grochowie? IP: *.subscribers.sferia.net 07.10.08, 19:26
        A ja z kolei polecam ... forumową wyszukiwarkę. Temat wałkowany na okrągło.
        • Gość: majka Re: pediatra na Grochowie? IP: *.chello.pl 07.10.08, 20:00
          przeszkadza Ci jak ktoś pyta, nie musisz odpowiedać. Po co te
          komentarze? Skoro ktoś pyta, widocznie ma taką potrzebę. Na nerwy
          nerwosol, albo nie czytaj:(((( niemilec
          • Gość: konrad.boryczko Re: pediatra na Grochowie? IP: *.subscribers.sferia.net 07.10.08, 20:41
            Nie nerwy tylko dobra rada. Jak znaleźć odpowiedź w minutę a nie kilka dni. No, ale skoro ktoś ma czas, to proszę bardzo. Nie moje serwery:)
            • Gość: jaktosik Re: pediatra na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 22:01
              Mój Synek również korzysta z opieki dr Bruhl (Ostrołęcka). Nie mamy
              większych zastrzeżeń.Dodam, że przeszliśmy z innej przychodni, gdzie
              nie byliśmy zadowoleni

NIE POLECAM przychodni przy Paca - kolejki, niemiły personel (może
              nei wszyscy), ogólnie przychodnia jak w PRLu
              • 987ania Re: pediatra na Grochowie? 08.10.08, 16:18
                ja też mieszkam przy placu Szembeka i chyba jednak na Ostrołęcką się zdecyduję.
            • Gość: kajkai Re: pediatra na Grochowie? IP: 195.8.216.* 04.11.08, 14:04
              Przepraszam ale z tego co zrozumialam to kobieta pyta o POLECON
              EGO pediatre. Wiez wyszukiwarka na kij jej sie zda.
              Mniej nerwów zyczę.
        • ahkoscian Re: pediatra na Grochowie? 09.10.08, 08:22
          Drogi Forumowiczu,
          rzeczywiscie wałkowany temat i zaznajomiłam się z wypowiedziami na temat
          pediatry na Pradze/Wawrze/Rembertowie...
          wypowiedzi dotyczyły różnych rejonów; przychodni Med-Expert (w której jest tylko
          1 pediatra pracujący pół dnia), a pozostałe wątki były z poprzedniego roku...
    • cotelle24 Re: pediatra na Grochowie? 04.11.08, 14:14
      Ja polecam dr Mienik i dr Boguradzką z przychodni Orlik na Ostrobramskiej.
      Mieszkam też przy pl Szembeka i tam wybrałam swoją przychodnię rodzinną.
      • Gość: malwinka LUX MED??? IP: *.acn.waw.pl 05.11.08, 11:48
        konradzie.boryczko, wyszukiwarka pokazuje, ze nieustannie czepiasz się kobiet
        pytających o pediatrów, frzyjerów, solaria. masz jakieś kompleksy, jesteś
        bezpłodny, czy nie m ożesz sobie partnerki znaleźć? ta tematyka tak samo dotyczy
        naszej dzielnicy, jak inne i BĘDZIEMY o tym pisać. a jak ci się nie podoba, to
        droga wolna:) ja osobiscie nie zaglądam do wątków, które mnie nie interere i
        innym też to polecam.

ja chciałabym spytać o lux med przy wiatraku, czy ktoś korzysta? mam kiepskie
        doświadczenia z luxmedem przy racławickiej (najgorszy pediatra świata), ale
        szukam jakiej kliniki dla całej rodzinki i nic ciekawego w naszej okolicy nie
        znalazłam...
        • Gość: malwinka orlik IP: *.acn.waw.pl 05.11.08, 11:59
          a ten orlik to państwowy czy jaki? jak sie tam zapisac? nie korzystałam z
          państwowej służby zdrowia od liceum hehe.
          • Gość: cotelle24 Re: orlik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 12:46
            Przychodnia Orlik do niepubliczny zakład opieki zdrowotnej.
            Przychodnia sprywatyzowana ale na kasę chorych:) tylko specjaliści odpłatnie.
            0224656660 :) zadzwoń i sie dowiedź jak sie zapisać.
        • Gość: kajkai Re: LUX MED??? IP: 195.8.216.* 06.11.08, 14:26
          Lex med maly i dosyc przyjemny.
          Pediatrzy .. tacy jak wszedzie. Raz lepsi raz gorsi.
          • 987ania Re: LUX MED??? 07.11.08, 16:12
            byłam tam u Bruhl ale nie odpowiadają mi jej teorie na karmienie piersią.
            • Gość: ktosik Re: LUX MED??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 21:41
              Tak z ciekawości: bo dr Bruhl jest lekarzem mojego synka, ale na
              Ostrołęckiej: jakie ona ma teorie nt. karmienia piersią? Ja karmiłam
              małego ok. 15 miesięcy, skończyłam niedawno. Do końca 6. miesiąca
              jego życia wyłącznie piersią. Nigdy nic od niej na ten temat nie
              słyszałam, ani źle, ani dobrze.

Co do Orlika to ja sie "przejechałam" i kiedy synek miał 2 miesiące
              przepisałam na Ostrołęcką mając trochę wyrzuty do siebie, że od razu
              nie wybrałam pediatry, tylko lekarza rodzinnego, który jest... od
              wszystkiego ;)
              • 987ania Re: LUX MED??? 08.11.08, 10:59
                Ja się dowiedziałam żeby dopajać bo grzeją kaloryfery i że dzieci piersiowe
                niedopajane nie mają odruchu picia oraz że w nocy karmienie nie jest dla dziecka
                odżywcze. Córka ma 4 m.
                • Gość: jaktosik Re: LUX MED??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 17:51
                  Moje dziecko dokładnie przez 5,5 miesiąca było wyłącznie na piersi,
                  również bez dopajania. Odruch picia ma, pije niemało, zdrową czystą
                  wodę. No ale cóż, co człowiek to opinia... Ja nie miałam okazji
                  poznać zdania pani doktor na ten temat.

Dowiedziałam się za to czegoś innego. Synek miał anemię i jak był
                  mały to często robiliśmy morfologię. Jak poszłam pierwszy raz to
                  pielęgniarce nie szło pobieranie, zapytała czy poiłam, powiedziałam
                  zgodnie z prawdą, że nie - dowiedziałam się, że to moja wina, że
                  teraz jest problem z pobraniem, że dziecko trzeba napoić to krew
                  jest wtedy rzadsza. Dr Bruhl zdanie miala takie samo. Potem jak
                  chodziłam zawsze mówiłam, ze dziecko jest napojone (nigdy nei było)
                  i w większości przypadków szło im rewelacyjnie, a na koniec
                  slyszałam, że dobrze, że dałam pić, bo to dzięki temu tak sprawnie
                  poszło - hehe :)

Z dr Bruhl ogólnie jestem dość zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka