kitop 23.12.08, 22:38 Kadetów - Lucerny z Traktem Lubelskim. Są tam absolutnie konieczne! Czy trzeba czekać aż będzie tam ciężki wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tubylec Re: Światła na skrzyżowaniu... IP: *.jjs-isp.pl 24.12.08, 09:36 Daj spokój... przeca laweciarze muszą z czegoś żyć. Jak mnie to koleś uderzył to lawety były w 5 minut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Światła na skrzyżowaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 11:14 Primo: Wawer to nie jest dzielnica dla ludzi ( kierowców) o słabych nerwach - tu pierwszeństwo ma ten kto jedzie szerszą drogą i pierwszy wjeżdża na skrzyżowanie.Znaki, sygnalizacje i ronda pozostają w sferze marzeń ( mam dwa przykłady:-)). Secundo: światła są zbyt drogie dla Wawra -miało być rondo, ale przebudowa Traktu Lub. się opóźnia i nie chcą tego robić na dwa razy. Tercjo: Myślenie po wawersku jest takie jak w przypadku chodu raka - do tyłu. Myślenie do przodu jest zbyt kosztowne i rzadko się... finalizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitop Re: Światła na skrzyżowaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 00:12 Załamujecie mnie! Mamy się godzić, że naszą dzielnicą rządzą jakieś barany??? Ja się na to nie godzę! Pójdę z tym do burmistrza i go napierd... albo opierd....! Ale coś napiszcie, chciałbym się na coś powoływać. Pieprzyć, że jast źle każdy dureń potrafi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerski Wreszcie ktos trzeźwo myślący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 09:01 Barany nie chodzą na wybory samorządowe, a potem ujadają na forum przez lata i patrzą z zazdrością na radnych uwłaszczających się na pożydowskich działkach. Ja czekam spokojnie na międzynarodową zawieruchę. Mam listę przygotowaną. Niech się tylko zacznie dymić na wschodzie, nie zdążą dojechać na Okęcie czy rogatki Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Światła ??? 30.12.08, 09:32 To najgorsze z możliwych rozwiązań. Korkotwórcze itp. Skrzyżowanie jest rzeczywiście niebezpieczne. Dlatego zaplanowane jest rondo - i bardzo dobrze. Trzeba naciskać na władze, żeby jak najszybciej. Bo postawienie "tymczasowych" świateł oznacza zablokowanie skrzyżowania na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzielnicowy Re: Światła ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 12:27 "Trzeba naciskać na władze, żeby jak najszybciej." Boryczko, Wy to możecie naciskać kasownik w tramwaju, a wadzę ostawcie w pokoju. Wadza wie lepiej jak ma gospodarzyć na dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Światła na skrzyżowaniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:45 Nie nie trzeba czekać na wypadek, wystarczy chwile spokojnie postac popatrzeć i poczekać na wolny przejazd ale jak kto wygrał prawo jazdy w torebce czipsów to widzc światła są mu niezbędne.No to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Światła na skrzyżowaniu... 02.01.09, 14:11 Wyjales mi to z ust! Ja takze jestem przeciw swiatlom. Rondo jest najlepszym rozwiazaniem a zaraz po nim ...skrzyzowanie rownorzedne. Moze zatem jakas zmiana organizacji ruchu???? Odpowiedz Link Zgłoś
abby098 Zadnych swiatel! 30.12.08, 15:39 Tez tamtedy jezdze i nie potrzebuje zadnych [kolejnych juz] swiatel blokujacych ruch. Zamiast regulowac kazdy aspekt zycia ludzkiego moze by tak czesciej byc uprzejmym dla innych i zwalniac tam do przepisowej predkosci oraz wyswiadczac sobie uprzejmosci przepuszczajac sie nawzajem? Na drodze jak w zyciu; nie mysl tylko o sobie ale tez, przede wszystkim, o innych. Ot i cala regulacja ktorej tam potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zadnych swiatel! IP: *.pzuzycie.pl 30.12.08, 16:01 Stadion Legii najpierw!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonasz Re: Zadnych swiatel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 18:23 postawa godna podziwu i nasladowania. Pan Andrzej z Kuriera Wawerskiego powinien zamieścić tę wypowiedź na łamach "tuby" Wawra. Miód na serce p. Burmistrza! Odpowiedz Link Zgłoś
agawop Re: Zadnych swiatel! 02.01.09, 14:01 Też tak myślę, że odrobinka uprzejmości na drodze może czasami więcej niż setki innych nie do końca logicznych regulacji i oznakowań. Odpowiedz Link Zgłoś