Gość: he IP: *.acn.waw.pl 02.05.09, 08:44 Cóz to za kuriozum jakoweś przy torach? I czemu taka nazwa, czy to żart jakowyś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: osiedle santorini IP: *.devs.futuro.pl 06.05.09, 14:42 A gdzie niby to osiedle ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: osiedle santorini IP: *.chello.pl 06.05.09, 21:07 Nazwa Santorini nawiązuje zapewnie do wybuchu wulkanu na w/w wyspie w czasach starożytnych. Jak się pociąg tam przez przypadek wykolei,to tragedia będzie podobna. Lokalizacja jest dobra dla amatorów silnych emocji i obserwatorów fal stojących w szklankach z herbatą. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: osiedle santorini 06.05.09, 22:10 Wcześniej to osiedle nazywało się Olszynka Grochowska Ale to zbyt jednoznacznie kojarzyło się to z trasą która ma przebiegać tuż obok więc zmianiono na santorini. Odpowiedz Link Zgłoś
beejay02 Re: osiedle santorini 07.05.09, 11:04 Ha, ha. W pobliżu ulica "Saszerów" (skąd oni taką mapę wzięli), znowu jakiś zagraniczny developer? :D "Położone w sąsiedztwie rezerwatu przyrody", to też ale przede wszystkim tory kolejowe znacznie bliżej. Kit ludziom wciskają, ale naiwni zawsze się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
miky Stek bełkotu 07.05.09, 11:18 osiedlesantorini.pl/lokalizacja.html Najbardziej wkurza ostatnie zdanie: "Całość zostanie ogrodzona". Tia, kolejny syf. Lepiej by zainwestowali w ekrany dźwiękochłonne. P.S. O jakiej "kolejce miejskiej" bełkoczą? SKM znowu jeździ linią otwocką? Bo chyba niebardzo... www.ztm.waw.pl/skm_20090119.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zderk Re: Stek bełkotu IP: *.acn.waw.pl 09.05.09, 15:00 mnie też to SASZERÓW powaliło. generalnie jakaś podpucha dla frajerów z prowincji. miejsce koszmarne, a nazwa no comment. do rezerwatu to satmtąd się z kwadrans jedzie, chyba, ze się będa pzrez tory przedzierać:P a ogrodzenie być musi bo by ich ferajna z dudziarskiej rozkradła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Stek bełkotu IP: *.rev.snt.net.pl 18.05.09, 14:50 Przesadzacie, całkiem fajna lokalizacja, kiedyś tam stałem i czekałem na pociąg aby sprawdzić ten 'hałas' i co ... i nic. 100x lepsza lokalizacja niż Białołeka,Targówek czy nawet Bemowo ! Co do nazwy to się zgadzam ... dziwna ale może dachy na niebiesko pomalują i gratis FETA na portierni będzie do degustacji :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zpragi Re: Stek bełkotu IP: *.met.pl 18.05.09, 16:31 santorini, bo pod oknami będa kozy sie pasły, a okoliczna ludność będzie non stop śpiewać i tańczyć Greka Zorbę :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSC Re: Stek bełkotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 17:51 Nazwa idiotyczna ale co do lokalizacji - owszem denna jak na tą dzielnicę, ale oczywiście o lata świetlne lepsza niż cokolwiek na Białołęce. No chyba że ktoś ze wsi i przyzwyczajony że do sklepu/kina/pracy/cokolwiek wsadza dupę w samochód i jedzie 15 km. Takim państwu polecam Białołękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwweer Re: Stek bełkotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 19:52 Tylko nie 15,tylko nie 15,ja mam do mojego sklepiku 13 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Stek bełkotu IP: 83.238.109.* 14.07.09, 11:20 zrobiłem wczoraj "rozpoznanie" tego osiedla i zupełnie nie wiem o jaki hałas wam chodzi. Stałem tam jakieś 30 min i owszem jak przejeżdża pociąg to słychać ale szum. W prównaniu z tym gdzie teraz mieszkam Mokotów przy "stodole" to te santorini to oaza spokoju. wole ten szum niż co 5 min karetkę lub wyścigi nocne. Poza tym w okolicy tego santorini jest park, przedszkole i podstawówka. sklepy też są o rzut beretem. Do cenrum z zegarkiem w ręku jechałem 26 min tramwajem. Jak dla mnie więcej plusów niż minusów. PS. Jestem z prowincji i jestem z tego dumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Stek bełkotu IP: *.mech.pw.edu.pl 14.07.09, 12:21 Gość portalu: jojo napisał(a): > zrobiłem wczoraj "rozpoznanie" tego osiedla i zupełnie nie wiem o > jaki hałas wam chodzi. Stałem tam jakieś 30 min i owszem jak > przejeżdża pociąg to słychać ale szum. W prównaniu z tym gdzie teraz > mieszkam Mokotów przy "stodole" to te santorini to oaza spokoju. > wole ten szum niż co 5 min karetkę lub wyścigi nocne. Nie licząc trasy ruchu przyśpieszonego która jest planowana tuż przy płocie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhu sowa Re: Stek bełkotu IP: *.acn.waw.pl 21.07.09, 10:15 pociąg przejeżdża nie w pobliżu, ale TUŻ pzy tym "osiedlu" pożal się panie boże, na dodatek za kazdym razem trąbi, bo jest tam przejście przez tory (na olszynkę). a przejeżdża tak co 5 minut. jak słyszysz w uszach szum, to to laryngologa radzę pospieszyć. normalby człowiek słyszy głośny stukot. od kretyńskiej nazwy santorini i "saszerów" już abstrahując, to osiedle jest po prostu koszmarkiem architektonicznym usytuowanym w idiotycznym miejacu. a że jest tam fajniej niż na zasranym (dosłownie) mokotowie i białołęce to marna pociecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: Stek bełkotu IP: 85.232.226.* 22.07.09, 11:05 Same negatywne opinie - jak są tutaj tacy mądrzy warszawiacy, to proszę o rozsądną lokalizację w Warszawie, gdzie można zamieszkać, gdzie jest: cicho, czysto, bezpiecznie, tanie mieszkanie, wszędzie blisko (do 10 min samochodem)? Ma ktos jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Stek bełkotu IP: *.met.pl 22.07.09, 11:16 polecam wawer, bądź anin, ale w pobliżu trasy siekierkowskiej - wtedy do centrum może nie bedziesz miał 10 min, a 15, ale za to możesz mieć cisze. napewno nie będziesz miał pociagów co 10- minut. generalnie nie ma idealnej lokalizacji - każda ma plusy i minusy. musisz wybrac taką, która bedzie odpowiadać tobie, a nie forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
gugu-1 Re: Stek bełkotu 22.07.09, 14:11 Jakieś bzdury z tymi trąbiącymi pociągami co 5 min. Miejsce jest dość dobrze skomunikowane z centrum, odsunięte od ruchliwych ulic. W kapciach można zaprowadzić dzieciaka do szkoły i do parku. Okoliczne ulice są remontowane. W okolicy praktycznie żadnych bloków. Jak się komuś nie podoba to niech idzie sobie mieszkać za Wisłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Grochowa Re: Stek bełkotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.09, 06:23 NIKT Wam nie karze kupować tam mieszkania. Narzekacie na sąsiedztwo pociągów. To osiedle buduje 3 już developer. Ja bardziej bym patrzyła czy dwaj poprzedni budowali dobrze aby po latach nie okazało sie że dom pęka albo się sypie bo źle fundamenty położone! Bo można założyć że 1 developer oszczędzał na materiałach aby nie wpaść w kłopoty finansowe jeszcze bardziej. Mieszkam w tej dzielnicy od prawie 30 lat i w sąsiedztwie pociągów. I te przejazdy do 5-10 minut to pikuś w porównaniu z zimowym uruchamianiem lokomotych o 1-2 w nocy;)) Ale to atrakcje mieszkania blisko zajezdni pociągów;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Ile udało sie Wam wynegocjować? IP: *.102.211.91.static.bait.pl 13.08.09, 23:06 Witam Myślę o zakupie mieszkania 2 pokojowego w tej inwestycji. Cena jest atrakcyjniejsza niż np. przy wiatracznej ale jak doliczę obowiązkowy garaż to i tak prawie 400 tyś wychodzi a to już potężna kwota. Czy udało Wam sie coś wynegocjować od pierwotnej ceny? Teraz krzycza sobe średnio 6700 za metr. Czy 5-10% jest realne? A może można wynegocjować garaż gratis?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gugu-1 Re: Ile udało sie Wam wynegocjować? 14.08.09, 07:41 Niestety nie realne. Garaż mogą ci sprzedać za pół ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koper nick krytykanci od 7 boleści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 08:28 Nie ma co negocjować, tylko brać: lokalizacja super, cisza, spokój, wysoki standard wykończenia, niska zabudowa, b. dużo wygodnych miejsc parkingowych. Wszędzie blisko. Szkoły itp. w promieniu 1km, basen 100m. Pociągów nie słychać - chyba, że ktoś będzie miał non stop otwarte okna i mieszkał w bloku najbliżej torów, a i tak bym to wolał niż np. kościółek pod oknem. Wszyscy co tu pisali krytyczne uwagi o tym osiedlu to chyba mieszkają w blokach z wielkiej płyty z lat 70-80, które dostali od Państwa za to, że ich rodzice mieli jakieś morgi ;), a dzisiaj z zawiści bredzą - nie mając przy tym pojęcia o nieruchomościach. Polecam tą inwestycje - jest piękna i super zlokalizowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.acn.waw.pl 05.11.09, 11:08 hahha, deweloper się odezwał? nie sprzedają się "apartamenty"? otóż: lokalizacja jest FATALNA, tuz przy torach, wśród chaszczy i jakichs hurtowni tudzież zakłądzikó blacharskich. zabudowa kuriozalna - typu getto. morgi to raczej mają rodzice tych frajerów, którzy kupują mieszkania w gettach - warszawiak by w czymś takim nie zamieszkał. poza tym jest dość istotna róznica między mieszkaniem na grochowie a na gocławku;) ci, którzy to pisali mieszkają w apartamentowcu, zgrabnie wkomponowanym w otoczenie, na tyle daleko od torów, że ich nie słyszą. mają portiera i garaż podziemny, nie są odgrodzeni od świata zasiekami, a apartament 115 m (takich chyab nie ma u was na tym "luksusowym" osiedlu?) sami sobie kupili. ps. za nazwanie tego bidaosiedla w upiornej lokalizacji i o koszmarnej architekturze SANTORINI powinniście, panie deweloper, dostać nagrodę złotej czcionki albo darwina:DDDDD papatki Odpowiedz Link Zgłoś
bilbox Re: krytykanci od 7 boleści 05.11.09, 13:18 Nie pij ciepłej wódki o tak wczesnej porze i przestań obrażać ludzi, którzy kupili tam mieszkania dziadu jeden. Wstyd tylko przynosisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: krytykanci od 7 boleści IP: 192.193.245.* 05.11.09, 15:42 mieszkam niedaleko tego osiedla - faktycznie, to juz wole w swojej starej kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foahok Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 11:32 > poza tym jest dość istotna róznica między mieszkaniem na grochowie a na gocławk > u;) no to chyba nie jesteś ani z Grochowa ani z Gocławka...bo ten drugi zaczyna się od ul. Olszynki Grochowskiej (a o ile się nie mylę to osiedle jest wcześniej)nie wymądrzaj się a poza tym jak byś znał trochę tamte okolice to byś wiedział, że te pociągi naprawdę nie są takie uciążliwe (...zamieszkaj na Grochowskiej;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: krytykanci od 7 boleści IP: 193.201.36.* 09.11.09, 11:47 To czy na osiedlu bedzie cicho okaze sie wkrótce jak oddadza pierwsze mieszkania, same tory na lini warszawa - rembertów nie powinny byc uciazliwe, gorzej ze zjazdem do myjni gdzie na zakrecie wolno jadace sklady strasznie piszczą -------- http://www.osiedlesantorini.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bilbox Re: krytykanci od 7 boleści 09.11.09, 12:35 Piszczą ale nie wszystkie. W niedziele stoję na kładce i widzę jak prosto do myjni wali składzik międzynarodowy i co... cisza. Ciekawe dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niusia Re: krytykanci od 7 boleści IP: 193.24.24.* 09.11.09, 14:42 W którym budynku kupiliście mieszkanie? Ja mam w budynku A i nic nie słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bilbox Re: krytykanci od 7 boleści 09.11.09, 16:44 Ja też będę mieszkał w 46A i pociągi zupełnie mi nie przeszkadzają a widok jest super i nawet 3 etap wiele mu nie ujmnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: krytykanci od 7 boleści IP: 193.201.36.* 10.11.09, 16:56 ja tez w A, ale pociagi zjezdzaja do myjni w srodku nocy kiedy w okolicy jest cicho ------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niusia Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.102.211.91.static.bait.pl 11.11.09, 17:34 Nie rozumiem dlaczego kopiłeś tutaj mieszkanie skoro pociągi są dla Ciebie tak straszliwym problemem? Dziwne:-( Odpowiedz Link Zgłoś
bilbox Re: krytykanci od 7 boleści 11.11.09, 19:28 Może załóżmy sąsiedzką grupę wsparcia np dla tych co kupili ale mają jakieś wątpliwości i chcieliby o tym porozmawiać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: krytykanci od 7 boleści NOWE FORUM IP: *.aster.pl 15.11.09, 13:13 POWSTAŁO NOWE FORUM OSIEDLA SANTORINI santorini.p2a.pl ZAPRASZAMY DO REJESTRACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: krytykanci od 7 boleści NOWE FORUM IP: *.aster.pl 13.04.10, 23:14 witam jest jakieś forum osiedla bo to co jest podane nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a fuj koszmarek już się sypie IP: *.acn.waw.pl 16.05.10, 21:27 byliśmy tam na rowerach, architektonicznie faktycznie koszmarek, ale co gorsza, już (!) się sypie. są tam jakieś wybetonowane kwietniki, już poszczerbione. ot, takie getto dla prowincjuszy... tanio, byle jak, byle gdzie. tylko szkoda,że nazwę "santorini" bezczeszczą czymś tak żałosnym, jakimiś slumsami przy torach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baśka Re: koszmarek już się sypie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 21:37 Ja też tam byłam, oglądałam z mężem i nic się nie sypie. Jesteśmy zdecydowani na zakup tam mieszkania. Fajne osiedle, świetnie zaprojektowane przez grupę JEMS :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel UNIBEP Re: koszmarek już się sypie IP: *.147.175.172.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.10.10, 09:47 Będąc ex pracownikiem UNIBEPU wiem jaką tandetę produkują. Współczuję wszyskim lokatorom, a potencjalnych przestrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
tomkrt Re: krytykanci od 7 boleści 16.06.10, 03:30 Jakoś wszyscy tutaj piszą o uciążliwości kolei a zapominają o projektowanej trasie biegnącej wzdłuż osiedla. Tutaj rysunek projektu planu miejscowego. bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/FC9B829A-7CD9-4C1A-B2C6-FEAB36658302/717302/mpzp_Goclawka_Pn_rysunek1.jpg uwaga - plik jest duży - 8MB, może nie być wygodny do oglądania w przeglądarce, lepiej go zapisać i dopiero oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: krytykanci od 7 boleści 17.06.10, 22:06 jakby przeanalizować mapę całej trasy, to pół Warszawy będzie miało ją pod oknem ;-) i jakoś nikt w trąby nie dmie, włosów nie rwie, wybudowanych osiedli nie gromi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gugu-1 Re: krytykanci od 7 boleści 18.06.10, 09:09 Dziwi mnie ta cała gadanina i straszenie trasami. W końcu wszycy chcą jeździć samochodami a tendencja jest taka, że w rodzinie to 2 a nawet 3 samochody są porządane. Kto będzie jeździł tramwajami ? emeryci,rencisci i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaL Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 16:17 Ta trasa jest w planach od X lat i nie powstanie przez następne X lat. Mi tam to osiedle się podoba, z resztą kupiliśmy z mężem tam mieszkanie (3 etap). Ciekawa architektura, wielki plac zabaw, dobra komunikacja,niby Warszawa a cisza i spokój. Pociągi tam przejeżdżające wcale nie są uciążliwe, nie raz byliśmy tam na spacerze posłuchać czy robią duży hałas i jak często jeżdżą, nie ma tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniutek Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.home.aster.pl 12.12.10, 22:33 Gocławek zaczyna się od Chłopickiego i Santorini jest na Gocławku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: krytykanci od 7 boleści 13.12.10, 08:55 Jaja sobie robisz czy przyjechałeś do Warszawy po 2000 r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foahoka Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 10:45 > Jaja sobie robisz czy przyjechałeś do Warszawy po 2000 r.? prędzej to drugie..;) po tym jak jakiś napływowy "mądrala" z UM ustalał granice Gocławka i Grochowa wiedział tyle samo o tych okolicach co Heniutek...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniutek Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.static.chello.pl 30.06.14, 15:46 Mieszkam w Warszawie od urodzenia. W Warszawie-Warszawie. Niedawno przeprowadziłem się na drugą stronę Wisły - można powiedzieć "na wieś". Było to faktycznie po 2000 roku. Post odzwierciedlał stan prawny na dzień publikacji. Jak mamy się cofać w czasie, to czemu wobec Grochowa w ogóle używamy określenia Warszawa? Przecież do Warszawy Grochów włączono na początku XX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: krytykanci od 7 boleści 30.06.14, 16:39 Czyli przyznajesz, że nie wiesz, gdzie przebiega rzeczywista granica między Grochowem a Gocławkiem? I okolicę znasz jedynie z czerwono-niebieskich tabliczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foahoka Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 10:41 > Gocławek zaczyna się od Chłopickiego i Santorini jest na Gocławku :) a Heniutek to raczej nie z Grochowa...ale cóż ignoranci napływają szerokim strumieniem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniutek Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.static.chello.pl 30.06.14, 15:40 Ku Twojemu zdziwieniu nie napłynąłem tylko jestem Warszawiakiem z pradziada. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniutek Re: krytykanci od 7 boleści IP: *.home.aster.pl 12.12.10, 22:27 narzekać każdy umi osiedle jest naprawdę niezłe, dlatego się tam przenoszę a decyzję podjąć o takim kalibrze trzeba w oparciu o głębokie przemyślenia, które zajęły mi pół roku nie jestem przedstawicielem dewelopera a do pracy na mokotów jadę 15-20 minut w wielką śnieżycę 29.11.2010 roku wracałem 50 minut (kolega pod Pruszków jechał 6 godzin), więc mi proszę nie imputować, że lokalizacja kiepska :) pociągów nie słychać w budynku 46, 46A, 46B, E i F. Najgorzej z C i D bo C jest przy samych torach, ale za to koszt 1m2 to od 5500 brutto, więc jak się nie ma miedzi, to się z pociągami da zaprzyjaźnić (ja mieszkam w 46A). Trasa (jeśli kiedykolwiek powstanie) będzie utrapieniem dla mieszkańców 46 D, E i F. Ograniczam się jak widać do faktów a nie osobistych wycieczek typu "ty frajerze" czy coś, bo taką kulturę wyniosłem z domu. W bezpośrednim kontakcie zachowuję tyle samo kultury co w necie, bo nie uważam by anonimowość pozwalała na chamstwo. Ale każdy ma swój system wartości... Odpowiedz Link Zgłoś
pers53.0 [...] 28.09.09, 11:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pers [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 12:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: osiedle santorini IP: *.146.10.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.10, 20:34 Mnie zastanawia jedno. Skąd tyle chętnych na te mieszkania pomimo tego, iż developer nie jest właścicielem ziemii. Jest to użytkowanie wieczyste - własnośc gminy/miasta. A co będzie jak Wam podniosą opłatę za użytkowanie wieczyste??? A mogą zgodnie z prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~piwek Re: osiedle santorini IP: *.146.10.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.09.10, 20:39 a nikt nie przejmuje się uzytkowaniem wieczystym na tym osiedlu?!? Przecież deweloper nie jest właścicielem ziemii na której stoi osiedle tylko gmina.miasto. Podniosą Wam opłatę i będzie nie zaciekawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha Re: osiedle santorini IP: *.acn.waw.pl 03.10.10, 22:09 Że są niespełna rozumu wykazali kupując te "apartamenty" przy torach i wśród jakichś zapyziałych autokomisów... Co ich tam jakaś własnośc gruntu obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: osiedle santorini IP: 212.160.172.* 20.10.10, 15:51 Widocznie nie znasz okolicy tam nie ma autokomisów !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: osiedle santorini IP: *.acn.waw.pl 26.10.10, 14:22 NO to co jest w tych ruderach? Warsztaty? Lakiernictwo? W sumie nieistotne, jest tam ohydnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaL Re: osiedle santorini IP: 213.5.11.* 26.10.10, 14:37 Nikt ci nie każe kupować tam mieszkania. Twoje wypowiedzi są po prostu śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek, brat Bolka Re: osiedle santorini IP: *.acn.waw.pl 20.12.10, 16:23 A ty czego szczekasz? Mieszkasz tam, twój problem. Frajerka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaL Re: osiedle santorini IP: 213.5.11.* 28.12.10, 00:53 Współczuje ci, widzę tu przejaw szczeniackiego zachowania, frajerze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilred Re: osiedle santorini IP: *.play-internet.pl 13.11.14, 21:43 ma ktoś hasło do neta,bo administrator Milej ciota nie chce mi podać :( Odpowiedz Link Zgłoś