princesia 21.02.10, 23:41 chcialam sie dowiedziec jakie linie lataja do Albanii najbardziej interesuje mnie bezposredni przelot z UK i najtanszy bo BA zjadl z nas troche a jakie lataja jeszcze z Wloch noi czy z PL tos lata? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nertila lotnisko w Tiranie 22.02.10, 10:27 Tu podaję link do strony lotniska w Tiranie. Zakładam ,że znasz angielski i potrafisz kliknąć "przyloty" aby się dowiedzieć jakie linie i skąd latają. Obok jest legenda dotycząca lini lotniczych. Jest to jedyne międzynarodowe lotnisko więc to co na nim ląduje to są to wszystkie samoloty wszystkich lini jakimi się tam dostaniesz. www.tirana-airport.com.al/ Z Polski nie ma nadal lotów bezpośrednich więc można sobie kombinować do woli. Ludzie latają z Malevem przez Budapeszt lub Wiedeń. Ja latam przez Mediolan 2 liniami :Wizzair-Belleair. Lot moja trasą np, w maju z Polski do Mediolanu i stamtąd do Tirany to koszt 500zł w obie strony za wszystko(a są to 4loty w sumie). Malev ma czasem promocje i można lecieć za 600zł do i z Albanii(to też będą 4 loty).Z UK nie latałam. Ale sądzę ,że Belleair to i tak taniej wyjdzie niż liniami brytyjskimi. Trzeba rezerwować z wyprzedzeniem i wybierać loty poza sezonem Maj w terminach po 5,czerwiec przed 20, lipiec i sierpień kupić sobie wcześniej bo wtedy wiadomo jest najdrożej,wrzesień bedzie juz taniej zwłaszcza po 15,październik i listopad to loty za grosze. Z Włoch lata Alitalia i też są promocje ale i tak Belleair ma zazwyczaj taniej. Raz leciałam Alitalią lotem kombinowanym: Do Albanii z Belleirem a wracaliśmy Alitalią. Wyszło taniej niż takie same loty w obie strony samym Belleirem. www.alitalia.com/it_it/ W sprawie lotów z UK niech się wypowie ktoś kto stamtąd lata.Może Ci doradzi co i jak. Trzeba kombinować,nie ma lekko Odpowiedz Link
nertila PS. 22.02.10, 10:57 Albanian Airlines W maju podróż Londyn - Tirana lot za 211Euro. trzeba się zalogowac na ich stronie. www.albanianair.com/# Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: PS. 23.02.10, 21:55 albanian air są tańsze, szkoda ze latają z Luton.. Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: PS. 23.02.10, 21:57 kurcze chodzi mi o Stansted.. myślałam o Stansted a napisałam Luton.. Odpowiedz Link
bionda83 Re: linie lotnicze do albanii 24.02.10, 21:33 W sumie nie wiem jakie loty sa z londynu ale dla chcacego nic trudnego i sama mozesz poszukac najtanszej opcji (jak to baba, pisze aby pisac) Najważejsze zasady w przelotach, rezerwuj z duzym wyprzedzeniem (duze znaczy min 3 miesiace naprzod) i manipuluj data, +/- 5 dni a zobaczysz rożnice w cenach. Można używac polskiego skyscannera (www.skyscanner.pl/), tzw wyszukiwarka tanich lotow. Odpowiedz Link
redona Re: linie lotnicze do albanii 24.02.10, 22:04 mojego meza siostra kupila na mail z albania ait za 160 funtow w obie strony wiec nie tak zle. Odpowiedz Link
princesia Re: linie lotnicze do albanii 28.02.10, 16:42 dzieki dziewczyny wlasnie sprawdzalam te albanianair ale cos mi tam niepasuje bo gdy chcialam sie dowiedziec w sprawie bagazy,wozka dzieciecego i innych informacji niemoglach sie doszukac a dodzwonic sie do nich to proboawlismy kilka razy. No nic kupilismy bilety z BA na 3 osoby za 600f niby najtansze i z wyprzedzeniem pol roku ale zauwazylam ze z wloch a tansze przeloty i nastepne wakacje beda podwojne Odpowiedz Link
nertila Re: linie lotnicze do albanii 28.02.10, 18:04 Z Włoch do Albanii jest taniej bo jest po prostu bliżej niż z UK. Jest sporo połączeń z całych Włoch do Tirany z Belleair, Alitalią, Albanian Air więc cenami muszą ze sobą ci 3 przewoźnicy konkurować. A co do wyprzedzenia to ja też jestem za tym by kupować bilet w lutym na sierpień,ale znajoma powiedziała mi ,że np. w zeszłym roku była w Albanii w maju "bo lot był za 600zł z Polski w 2strony", a potem się okazało ,że Malev miał takie same promocje na loty nawet w lipcu i sierpniu = lot za 600zł. Często też nękam mojego małżonka ględzeniem "kup mi bilet do Albanii,kupiłeś bilety do Albanii?no kup w końcu nam te bilety do Albanii" a potem się okazuje ,że w zeszłym roku kupiliśmy bilety jego "stoicką metodą " w lipcu na 3dni przed odlotem z Mediolanu do Tirany i też była promocja( nie pamiętam ale max jakieś 300euro za 2 osoby dorosłe + dziecko powyżej 2lat).Nigdy nie leciałam jeszcze Albanian Air, co do Belleair to nie ma co narzekać za taką cenę. Jak leciałam z Belleairem pierwszy raz to samolot od środka wyglądał jak wnętrze polskiego autokaru z lat 80', ale dolecieliśmy cało i żyjemy A podczas lotu ileż to cudownych nawróceń! Nagle wszyscy ateiści wierzą w Boga i się zaczynają głośno modlić Odpowiedz Link
biebar11 Re: linie lotnicze do albanii 28.02.10, 18:40 ja mam nieprzyjemne wspomnienia z liniami Bellera. w ubiegłym roku leciałam z Katowic do Tirany z 2 dniowym pobytem w Milano no i zamiast wylecieć z Mediolanu w środę to wyleciałam w czwartek z Werony bo lot odwołano mieli zwrócić koszt dojazdu na lotnisko i czekam do tej pory Odpowiedz Link
princesia Re: linie lotnicze do albanii 28.02.10, 18:56 hej ja na szczescie lece British Air Ways,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok bo w jedna strone lece sama z dzieckiem,wozek i dwie walizki 28kilo,ale licze na albanska uprzejmosc i pomoc Odpowiedz Link
zaspar Re: linie lotnicze do albanii 04.03.10, 09:22 Ostatnio znalazłem super ceny na bilety lotnicze w portalu albania.com.pl. Węgierski Malev ma promocje - 650 pln. Oczywiście tylko na wybrane loty. Odpowiedz Link