Dodaj do ulubionych

tanie spanie w Albanii

04.01.11, 13:40
witajcie,

mozecie polecic tanie spanie tak do 10euro w Albanii, chodzi mi szczegolnie o poludniesmile

dzieki z góy
Obserwuj wątek
    • smolikos Re: tanie spanie w Albanii 04.01.11, 14:21
      A w jakim terminie się Pan/i wybiera i z jaką gromadą?
    • agbamaj Re: tanie spanie w Albanii 04.01.11, 20:13
      Witam
      Szukam czegoś niedrogiego, najchętniej z aneksem kuchennym dla dwójki dorosłych i dziecka Saranda, Ksamil i okolice. Termin ok. połowy czerwca. Jedziemy pierwszy raz i nie mamy sprawdzonych kwater. Liczę na pomoc forumowiczów. Pozdrawiam
      • nefretete88 Re: tanie spanie w Albanii 06.01.11, 14:28
        2 osoby 18.02. ruszany z Tirany na poludnie, jakies propozycje?
    • balkandriver Re: tanie spanie w Albanii 06.01.11, 20:50
      Powiem tak - znajdziecie wszędzie, w takiej cenie. Tylko należy umiejętnie i delikatnie taką cenę wynegocjować (a czasami będzie ona taka wprost). Ja przez 6 lat wędrówek po Albanii nigdy nie zapłaciłem więcej, niż 10€ od osoby za nocleg w pensjonacie/kwaterze, a nawet w hotelach.
      Tak więc bez obaw.

BALKANDRIVER
      • kfffiatek Re: tanie spanie w Albanii 20.06.11, 13:30
        Witam, my wybieramy się z mężem i dwójką znajomych na przełomie sierpnia i września. Czy jest szansa znaleźć coś bez wcześniejszej rezerwacji w takiej cenie? Chcemy jechać do Sarrandy ale im więcej się wczytuję w różne fora tym bardziej jestem przekonana do noclegu w Ksamil, ponieważ wolimy małe miejscowości, bardziej na uboczu... Oczywiście żadne z nas nie posługuje się językiem albańskim sad co najwyżej odrobiną włoskiego. Czy jest szansa na porozumienie się w języku angielskim?
        • haka1312 Re: tanie spanie w Albanii 20.06.11, 14:13
          W Albanii nie ma problemu porozumieć się w języku angielskim. Oczywiście mówię tutaj o ludziach którzy prowadzą pensjonaty, hotele,własny biznes. Albania jest piękna i jeszcze w miarę tania. Życzę udanych wakacji.
          • kfffiatek Re: tanie spanie w Albanii 20.06.11, 15:22
            Bardzo dziękuję za odpowiedź smile Mam jeszcze pytanie odnośnie trasy. Zamierzamy pojechać małymi samochodami, przed Serbię, Macedonię i przekroczyć granicę nad jeziorem Ohrydzkim. Czy trasa z Pogradec do Sarandy jest do przejechania małym samochodem (silnik1.1)? Nie wiem czy ma to jakieś porównanie ale byliśmy już samochodem w Rumunii i Bułgarii i dawał sobie radę smile
            • haka1312 Re: tanie spanie w Albanii 20.06.11, 16:54
              Jeżeli chcecie przekraczać granicę od strony Ohridu to spokojnie można. Ale proponuję jechać później do Elbasan i przez Fier do Sarande. Osobiście odradzam drogę przez Korce. Możecie też pomyśleć wjechać od strony Czarnogóry. Jechać przez Sarajevo. Przez Serbię jest drożej no i dość często się zdarza że na granicy Serbsko- Macedońskiej jest kolejka na kilka godzin aby wjechać. Natomiast od strony Czarnogóry to nie ma z wjazdem żadnego problemu.
              • kobo18 Re: tanie spanie w Albanii 20.06.11, 21:22
                Ze względu na to,że spędzimy z rodziną w Albanii 3 dni, przeszukałem trochę zasoby internetu, a czasami popisałem gdzieniegdzie. Może komuś się przyda.
                1. Jakieś 20 km. przed Sarandą: 30 E za pokój 4 osobowy ze śniadaniem
                www.naza-hotel.com/
                2. Apartament w Sarandzie, gdzieś blisko portu za 50 E za to z jaką klasą! 96 m kw
                Migen Tafilica
                0692595516
                Sarande
                eMail: migena.tafilica@gmail.com
                3. Trochę tego jest na:
                www.rent-holiday-homes.com/Vacation-Rentals-Albania-c2_p1.html
                A jak jest na prawdę przekonam się za 2 tygodnie!
              • kfffiatek Re: tanie spanie w Albanii 21.06.11, 08:07
                Haka a czemu przez Serbię drożej? Trasa wydaje się być najkrótsza? Zależalo nam na tym, zeby przejechać tez Macedonię, znajomi mówili ze widoki sa przepiękne...
                Kurczę tak patrzę na mapę i trasa przez Korczę jest mega pokręcona, ale na oko wygląda malowniczo, jak drabina trolli w Norwegi wink Czemu ją odradzasz? Ze względu na czas czy stan drogi? Czy w Albanii często można trafićna stacje benzynowe? I czy mają gaz LPG? Strasznie dużo pytań mam, ale bardzo proszę o pomoc- przewodnik National Geographic pisala chyba Pani z GB i wydaje mi się że ona miejscami trochę panikuje wink
                • haka1312 Re: tanie spanie w Albanii 21.06.11, 09:56
                  W Serbii i Macedonii trzeba płacić dużo więcej za autostrady. Trasa szczególnie w Macedonii jest piękna, to racja. Podkreślam że stan dróg tzw. bocznych w Albanii jest naprawdę nieporównywalnie gorszy niż Bułgarii i Rumunii .Szczególnie na tym odcinku o którym pisałem. Pozostałe drogi są w dobrym lub bardzo dobrym stanie (drogi główne). Albańczycy dużo inwestują w drogi, robią je dobrze i szybko. Byłem w Albanii w ubiegłym roku dwa razy, w sumie ponad miesiąc, trochę pojeździłem po tym kraju i takie są moje odczucia. Masz rację jeżeli chodzi o przewodnik National Geographic to jak zwykle panikują. Sami musicie podjąć decyzje, jak ja bym wczytywał się w te wszystkie bzdury które się pisze o tym kraju to nie pojechał bym tam nigdy. Uwierzcie że w Polsce to śmieci wcale nie jest mniej niż tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka