Dodaj do ulubionych

Durres - noclegi

19.02.13, 20:44
Durres to niesamowite, tętniące życiem przez całą dobę miasto. Byłam w ubiegłym roku i mam nadzieje wrócić tam za jakiś czas. Ja mieszkałam w niedużym hotelu Apolonia położonym nad samym morzem. Trafił mi się pokój tarasem i z widokiem na morze więc żyć nie umierać wink.
W sumie sam hotel ok, ale wyżywienie - porażka. Nie było tzw.szwedzkiego stołu a śniadania codziennie wyglądały tak samo - dostawało się na talerzu porcję tego samego codziennie i do picia gorąca i niesamowicie słodka herbata - co przy upale średnio 36 stopni lekko samobójczy pomysł smile
Można też nocować na tzw. kwaterach prywatnych, ale wtedy powinno się mieć ze sobą talerze, widelce, kubki itp.oraz jedzenie. Pokój w takim domu dla dwóch osób kosztuje w zależności od długości pobytu od 5 -15 Euro /doba
Jeśli macie jakieś swoje "typy" na noclegi w Durres, proszę piszcie tutaj. Może uda się stworzyć jakąś ciekawą listę.
Obserwuj wątek
    • martina-0 Re: Durres - noclegi 12.03.13, 19:33
      Oto info prosto z Albanii, która mieszka w okolicy:

Miasto Durres położone niedaleko morza.

1. Zakwaterowanie:

www.albania-hotel.com/albania/durres/hotels/bel-conti-hotel
      albania-hotels.edialtour.com/hotel/hotel/hID/228/gj/gj2/title/Xixa-Resort-Durres-Albania
      www.rentinalbania.com/en/properties/rent/apartment/durres/0-999999/0-9999999/Durres_1bedAp_2
      2. Wyżywienie:

Badrilko (www.lonelyplanet.com/albania/central-albania/durres/restaurants/pizza/badrilko)

Piazza restaurant www.restorantpiazza.com/

Lody:

www.facebook.com/pages/Gelateria-Cela/236936599654499
      www.facebook.com/pages/Pasti%C3%A7eri-Cialda/165711903439944
      Potrawy lokalne:

Dolma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka