tomek-2234 03.04.13, 22:27 Zastanawiam się nad wyjazdem do Albanii autokarem, jaki jest czas przejazdu tym środkiem lokomocji, jak znieśliście taką podróż, czy jednak jechać samochodem choćby biorąc pod uwagę lepszą możliwość zwiedzania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Albania autokarem 05.04.13, 07:35 już wyjazd autokarem w 300-km trasę do Warszawy jest traumą jazda do Albanii zahacza o masochizm Odpowiedz Link
ma.ci.ej Re: Albania autokarem 05.04.13, 10:00 Niżej jest wątek jak tanio dolecieć do Albanii (przez Skopje). Myślę, że jest to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż autokar. Ale jeśli możesz, to ja radzę jechać samochodem. Główne drogi są w całkiem przyzwoitym stanie, a kierowcy wcale nie jeżdżą tak strasznie jak się powszechnie sądzi. Odpowiedz Link
bledi88 Re: Albania autokarem 20.05.13, 13:44 Polecam jazdy przez Wegry-Chorwacja (Osijek-Slavonski Samac) - Bosnia-Czarnagora. Uwaga: ostatnie 50-60 km na granice miedzy bosnia a czarnagora ( okolice miejscowosci Foca ) jest tragedia, ale coz, troche adrenaline i po robocie . Powodzenia Odpowiedz Link
tomek-2234 Re: Albania autokarem 07.04.13, 22:27 bez przesady z tym masochizmem, jechałem do Chorwacji autokarem i było bez problemu, tyle że do Albanii 2x dłużej Odpowiedz Link
aleksy111 Re: Albania autokarem 23.07.13, 22:54 ja polecam samodzielny zakup. Naprawde można wiele oszczędzic...ostatnio miałem okazje wyjazdu do paryze ( poszedłem spytac do biura podrózy o ceny i sprawdzilem na internecie- cena biletu i holet (trzeab znac troche angielskiego) to w najgorzym wypadku max 70% wartosci wycieczki!!!!!czyli z 2 tys to ok 1400 PLN reszte zgarnia biuro!!! tragedia!!!ja kupiłem bilet autokarowy w www.autokary24.pl/ i zaplacilem karta przez telefon (tak jak za hotel) i nie mialem problemow!!naprwde warte rozwazenia takie zakupy! Odpowiedz Link
wajek-b Re: Albania autokarem 16.06.13, 13:27 Witam. W 2011 roku (wrzesień) jechaliśmy do Albanii autokarem. Z Gdańska do Vlory podróż trwała ok. 48 godzin. Dało się wytrzymać. W tym roku jedziemy z tym samym biurem w sierpniu. Też autokar. Trasa: Słowacja - Węgry - Serbia - Czarnogóra - Albania. Albanię warto zobaczyć. Pierwszy raz byłem tam w 1994 roku. Mieszkałem w Durres przez pół roku. Po dwudziestu prawie latach wiele się zmieniło i myślę, że już jest "ostatni gwizdek" aby poznać prawdziwą Albanię. Za parę lat (oby nie) będzie to druga Chorwacja. Tłumy turystów, drożyzna itd. Co do brudu i cen w Albanii, to mit. Owszem zdażają się dzikie wysypiska śmieci, ale i w naszych lasach ich nie brakuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ptasia77 Re: Albania autokarem 27.05.14, 10:50 Konkretna odpowiedź na pytanie. - WYJAZD: KATOWICE - DURRES (2014-06-26) cena 300zł - WYJAZD: KATOWICE - DURRES (2014-06-26) POWRÓT: DURRES - KATOWICE (2014-07-12) cena 450zł Jak czegoś nie wiesz zadzwoń i zapytaj lub poszukaj online. To są trasy sezonowe zaczynają się na koniec czerwca i kończą we wrześniu Odpowiedz Link
jac.64 Re: Albania autokarem 27.05.14, 11:15 Dorzucę kamyczek do ogródka.Byliśmy w Sarandzie, we wrześniu 2013r.Podróż lotniczo-morska. Na miejscu spotkaliśmy grupke młodych ludzi - odpoczywali i leczyli się ... po podróży autokarem.Jechali z Bielska -Białej około 30-godzin.Jak nam powiedzieli już w Grecji targały nimi myśli samobójcze - "...bo tanio,bo do wytrzymania..." Ze strachem myśleli o drodze powrotnej.Nie mieli żadnych awarii czy postojów ponad planowane.Dobijała ich ciasnota,brak ruchu i monotonia. Sami też,do takich podróży wybieramy transport szybszy i wygodniejszy - choć droższy.Jazda samochodem np. do Sarande to blisko 2000km w jedną stronę.Można tutaj znaleźć wątki o podróżowaniu samochodem. Odpowiedz Link
expertour Re: Albania autokarem 02.06.14, 15:13 A nie taniej samolotem na Korfu i wynająć auto i czmychnąć do Albanii. Bilety od 100 euro w obie strony a nieraz nawet taniej. Odpowiedz Link
heca7 Re: Albania autokarem 03.06.14, 21:16 Yhmmm. W pięć osób miałabym lecieć? To co najmniej 500 euro. Potem wypożyczenie samochodu ( nie wiem ile ale na 10 dni) + prom z Korfu , w obie strony. Nam się nie opłaca. Poza tym chcę zobaczyć po drodze coś więcej niż chmury Odpowiedz Link
expertour Re: Albania autokarem 03.06.14, 21:21 Prom w jedną stronę 40 euro, 10 euro dorosły, 5 dziecko. Samochód sam wypożyczam na 2 tyg. 28.06. 1789 PLN Opel Astra, a przelot od 90 euro w dwie strony. A ile autobus? Odpowiedz Link
heca7 Re: Albania autokarem 03.06.14, 23:22 Ale ja nie chcę się tłuc cudzym samochodem I do tego oplem astrą. Ja chcę po drodze coś zwiedzić. Ps: widzę, że loty ci tanieją z dnia na dzień, jeszcze trochę i się skuszę Odpowiedz Link
fishka Re: Albania autokarem 24.06.14, 04:16 Autobusem trasa Katowice Durres w Albanii to 300 złotówek. To chyba nie tak najgorzej biorąc pod uwagę odległość. autokarowe-bilety.pl/bilety.php?wyjazd=katowice&przyjazd=DURRES Faktem jest że aeroplanem ciut szybciej Odpowiedz Link
reflow Re: Albania autokarem 25.09.14, 12:32 Ja zawsze sprawdzam ceny biletów autokarowych na portalu www.autokary24.pl Najlepsze ceny, bardzo prosta w obsłudze wyszukiwarka połączeń, bardzo obszerna baza danych. Rzadziej, ale jednak korzystam również z portalu www.bilety-autokarowe-online.pl dla porównania cen biletów. Odpowiedz Link
xulciax Re: Albania autokarem 22.08.16, 12:26 Albania autokatem polecam tylko osobom, które mają za dużo wolnego czasu: www.mala-albania.pl/dojazd/autokarem/ , najlepsza opcja to samolot na korfu i dalej wodolotem. Można też lecieć z Warszawy do Tirany, czasem sa wolne miejsca w czarterach i da się wyłapać dobrą cenę Odpowiedz Link