Dodaj do ulubionych

szukam albanczykow w polsce

01.09.07, 20:25
Obserwuj wątek
    • bubilu Re: szukam albanczykow w polsce 03.09.07, 19:10
      hej ja i moj maz mieszkamy w Polsce we Wroclawiu, pozdrawiam
      Dora
      • tirona_city Re: szukam albanczykow w polsce 03.09.07, 19:52
        mile ja i moj maz mieszkamy w norwegii ale teraz moj maz bedzie
        troche w polsce sam i dlatego szuka znajomych ale szkoda ze tak
        daleko bo on jest w szczecinie.pozdrawiam
        • celina.i pytanie do Dory! 05.09.07, 23:23
          mieszkasz we wroclawiu ze swoim mezem albanczykiem? ja jestem z pod
          wroclawia i juz za niedlugo bede zona albanczykasmile) chcialam zadac
          Ci pytanie czy bralas z nim slub cywilny w polsce czy w albani?
          jesli w polsce to moze podpowiedzialabysmi krok po kroku jak to
          wygladalo? bylabym Ci bardzo wdzieczna! z gory dziekuje za jaka
          kolwiek odp.!
          • nertila hej sorry że się wtrącam ale tak sie składa że... 06.09.07, 09:42
            brałam ślub z albańczykiem we wrocławskim USCsmile potrzebne z jego
            strony były tylko 2 dokumenty: certifikate personale(taki akt
            urodzenia) i certifikate per lidhje martesore( że może brać ślub bo
            jest "beciare"=kawalerem) i to wszystko. oczywiscie do slubu tutaj
            najpierw musi sie dostać do polski czyli zaproszenie od wojewody
            dolnoslaskiego, viza, bilet lotniczy itd. a papiery załatwiać na
            ślub w sierpniu zaczełam w kwietniu bo tyle to trwało. od kwietnia
            do złożenia papierów pod koniec lipca i ślub zaklepany na
            27sierpnia. od 2005 chyba sie nic nie zmieniło.pozdro. a!!i jeszcze
            tłumacz przysiegly musi być!! nie koniecznie albanskiego mozew byc
            angileskiego jesli tym jezykiem sie porozumiewacie.u mnie byla
            tlumaczka włoskiego i wzieła 100zł za impreze w usc.
            • celina.i Re: hej sorry że się wtrącam ale tak sie składa ż 06.09.07, 12:17
              dziekuje bardzo, ze sie wtracilassmile) wlasnie czekalam na taka
              odpowiedzsmile to widze ze naprawde to nie bedzie nic trudnegosmile) a czy
              podbijalas swoj akt urodzenia pieczatka apostille w warszawskim MSZ
              po to aby na jego podstawie on mogl dostac u siebie ten dokument ze
              jest kawalerem i ze moze ze mna zawrzec zwiazek malzenski i pozniej
              tlumaczylas jego dokumenty na polski przysiegle?
              z gory dziekuje za odp.
              • nertila Re: hej sorry że się wtrącam ale tak sie składa ż 07.09.07, 15:31
                ja miałam apostile na swoich dokumentach wyslanych do albanii, ale
                męża akt bez apostilli przyszedl i nikt we wroclawskim usc nie robil
                dramatu. oni musza dostac 2 papierki z albanii i to wszystko
                tlumaczysz u pana Przeniosło i dopiero składasz w usc. powiem
                jeszcze coś: moje dokumenty przeszły też przez ambasade
                albańską,byłam w warszawie osobiście z nimi po jakies
                pieczątki.teraz apostilla załatwia wszystko ale warto zadzwonić do
                warszawy do ich amby sie dowiedzieć. natomiast albanskie dokumenty
                skladalam bez żadnych pieczęci z polskiej ambasady w tiranie bo...
                OD MOJEGO TEŚCIA KTÓRY JE CHCIAŁ ZDOBYĆ NA AKTACH MOJEGO MĘŻA
                AMBASADA POLSKA W TIRANIE ZAŻĄDAŁA SOBIE 500 DOLARÓW!! oczywiście
                nie zapłaciliśmy i dokumenty składałam bez polskich pieczęci z
                polskiej amby i NIKT NIE ROBIŁ ŻADNYCH PROBLEMÓW WE WROCŁAWSKIM
                USC!!! wzięliśmy ślub bez placenia tym złodziejom! każdego przed
                nimi ostrzegam: POLSKĄ AMBASADE W TIRANIE OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!
                • celina.i Re: hej sorry że się wtrącam ale tak sie składa ż 07.09.07, 16:36
                  dziekuje i jeszcze raz dziekuje!!! ulatwilas mi bardzo sprawe, bo
                  wiedzialam wczesniej co i jak ale lepiej dla pewnosci przeczytac cos
                  takiego kto juz to ma za sobasmile naprawde bardzo ulatwilas mi sprawe
                  moze nawet nie zdajesz sobie jak. troszke sie tym wszystkim
                  przejmuje ale widze ze nie ma po cosmile a co do ambasady w tiranie to
                  fakt... omijac szerokim lukiem... moj chlopak byl tam dopiero raz i
                  stwierdzil, ze oni nie interesuja sie tym, ze ktos chce cos zalatwic
                  i liczy na ich pomoc oni tylko mysla jaka korzysc beda mieli z tego.
                  pozdrawiam serdecznie!
                  • nertila jak ślub z albańczykiem to tylko we Wrocławiu:) 08.09.07, 08:54
                    tutaj panie w USC są naprawdę kochane i nie utrudniają życia ludziom
                    którzy chcą się pobrać.wszystko da się załatwić. wiem że nie
                    wszędzie tak jest dlatego polecam Wrocławski USC.obecnie trwa remont
                    i na pl. 1 maja(obecnie placu JP2)nie ma juz USC.został przeniesiony
                    na ul. Kazia Wielkiego tam gdzie Solpol na przeciwko KFC.
                    • celina.i Re: jak ślub z albańczykiem to tylko we Wrocławiu 08.09.07, 10:58
                      dziekuje bardzo za szczegolowe informacjesmile napewno w najblizszym
                      czasie odwiedze ten urzad i juz nie moge sie doczekacsmile)) pozdrawiam
                      wszystkich rzyczliwych ludzismile))
                      • tutanka Re: jak ślub z albańczykiem to tylko we Wrocławiu 14.10.07, 16:30
                        Dziewczyny, my planujemy slub w Polsce. czy myslicie ze jest mozliwe
                        zalatwienie papierow mojego narzeczonego w Albanii bez jego
                        obecnosci?
                        Mieszkamy w Grecji i duzo by nam ulatwilo gdyby mogl te papiery
                        zalatwic jego brat w albanii, a my polecielibysmy do Polski prosto
                        stad.
                        Jesli dobrze zrozumialam, to najpierw ja musze wyslac swoje papiery
                        do ALbanii, tak? co to ma byc? tylko akt urodzenia? przetlumaczony i
                        z apostille?
                        moze byc skrócony?
                        wyciagalam akt ok. roku temu, ale to pewnie juz nie wazne, prawda?
                        Powiedzcie mi jeszcze ile potrwa w Albanii zalatwienie tych
                        dokumentow jesli moje papiery juz tam dotra?
                        • nertila Re: jak ślub z albańczykiem to tylko we Wrocławiu 14.10.07, 16:47
                          Ty wysyłasz swój akt urodzenia najlepiej nie skrócony tylko pełny i
                          do tego zaswiadczenie z usc że jestes panna czyli że nie ma
                          przeciwskazan do slubu.potem z tlumaczeniami wysylasz do Albanii do
                          tego kto sie tym zajmie. nie wysylasz do albanskiego usc bo bedzie
                          leżec na kupie i nikt sie tymi dokumentami nie zajmie. niech brat
                          meza wszystko zalatwia.z twoimi aktami niech idzie do usc po akt
                          urodzenia brata.i wtedy dostanie tez to drugie papierzysko o tym ze
                          jego brat to kawaler i moze brac slub.to sie zalatwia szybko.nie
                          wiem czy nie w przeciagu tygodnia.jesli ktos wie lepiej to niech
                          mnie poprawi, bo nie wiem jak wyglada zalatwianie sprawy w albanskim
                          usc. u nas moj maz nie byl w albanii osobiscie a dokumenty zalatwial
                          tesc.nie wiem czy brat nie powinien mniec upowaznienia do otrzymania
                          aktow brata jak cos to nawet na kolanie niech nagryzmoli sobie " ja
                          imie nazwisko nr.paszportu,upowazniam mojego brata imie nazweisko nr
                          paszportu,do otrzymania moich aktów: "certifikate personale dhe
                          certifikate per lidhje martesore".
                          • mado-2 Re: jak ślub z albańczykiem to tylko we Wrocławiu 14.10.07, 17:59
                            nertila czegoś tu nie rozumiem po co ja mam wysyłać swoje papiery
                            do Albani, jak ślub bierzemy w Polsce , a żeby wziął akt urodzenia i
                            te zaświadczenie o tym że jest kawalerem to przecież moje papiery
                            niepotrzebne. CHodziło ci o to, aby zarejestrować , żę bierze ślub
                            czy co?
                            • nertila Re: jak ślub z albańczykiem to tylko we Wrocławiu 14.10.07, 18:11
                              chodzi o to że musza miec przecirz z czego spisac twoje dane!!!!!!!
                              a te dane masz na akcie!!!!! na jego zaświadczeniu że moze brac ślub
                              bedzie wpisane z kim moze ten slub brac:twoje imie nazwisko,
                              narodowosc,adres...te dane musza dostac na papierze z usc a nie ze
                              twoj przyszly szwagier powie im twoje imie nazwisko i po sprawie.
                              bez twoich papierow nie dostanie papierow brata!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka