Dodaj do ulubionych

wybierzcie sobie jeden kraj...

14.12.05, 23:47
Wyobraźcie sobie, że szef wzywa was na rozmowę do swojego biura o 10 rano.
Oczywiście trzęsiecie majtkami, bo spóźniłyście się do pracy 3 raz w tym
tygodniu (a jest środa). A tu szef mówi, że za wasze zasługi na polu ...
(wpisać odpowiednie) udziela wam 2-tygodniowego urlopu w wybranym przez was
kraju i pokrywa wszystkie wasze wydatki (money is no object). Ale macie tylko
minutę na zastanowienie się, gdzie chcecie jechać. I zaczyna odliczać 60,
59....
To gdzie jedziecie?

Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 14.12.05, 23:56
      Nowa Zelandia
    • edavenpo Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:00

Argentyna
    • jagienkaa Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:07
      chyba Australia, tylko że 2 tygodnie to mało bo sam przelot z wschodu na wschód
      to jeden dzień:)
      Włochy, Hiszpania.
      • azbestowestringi Nepal 15.12.05, 00:12
        i to prosto do Pokhary, zeby sie obudzic o wschodzie slonca i zobaczyc jak
        slonce zza annapurny probuje wyjrzec... i na chwile do katmandu, ale tam jest
        za glosno, za gwarno.ehhhh
      • jagienkaa Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:14
        no tak, chodziło mi ze wschodu na zachód (czy odwrotnie). jeszcze chciałam
        Islandię zwiedzić, ale 2 tygodnie to trochę długo!
        • mooniczka1 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:17
          2 tygodnie na Islandię to rzeczywiście trochę za długo, wiem, bo byłam. To
          przedziwny kraj, w którym nie rosną drzewa:) A jak cholernie drogo!
          • princessjobaggy Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 14:04
            Mnie tez od razu do glowy przyszla Islandia. Rzeczywiscie, 2 tygodnie to chyba
            za dlugo. W takim razie Peru.
    • alex_koz Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:11
      Japonia
    • ralphos Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:15
      Nowa Zelandia!!!
    • lee.loo Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:19
      w 1 sekundzie mówie - ISLANDIA
      w 5 mówie Norwegia
      około 30 sek przypomnie mi się Kanada
      ale w 59 sek znowu myśle o Islandii (i gejzerach)
      • lee.loo Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:34
        a jak by mi t*** przemarzł to wybrałabym się do Portugali.

A przepraszam,bo niedosłyszałam, ile szef funduje wycieczek? Bo mnie się
        jeszcze marzy rowerowa wycieczka po Ameryce Płd. Jedziemy od Ziemi Ognistej,
        przez Patagonie, Andy do Peru. Potem Ekwador, Kolumbia, Wenezuela, Brazylia,
        Urugwaj i ponownie do Argentyny.
        ktos się pisze na wycieczkę?
        • mgna Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 16.12.05, 19:27
          lee.loo napisała:
          >Bo mnie się jeszcze marzy rowerowa wycieczka po Ameryce Płd. Jedziemy od Ziemi
          >Ognistej, przez Patagonie, Andy do Peru. Potem Ekwador, Kolumbia, Wenezuela,
          >Brazylia, Urugwaj i ponownie do Argentyny. ktos się pisze na wycieczkę?

Uwielbiam Poludniowa Ameryke wiec ja na taka wycieczka sie pisze! Po drodze
          poodwiedzam moich dawnych kochankow ;) Jeden nawet pracuje dla winiarni wiec
          bedzie czym popijac kiedy rowerowaniem sie znurzymy, drogi wysciguje sie F1
          wiec mozemy zmienic transport ;) Super wycieczka az slinka leci....na
          wycieczke, a nie na bylych kochankow...choc...oba niezle pomysly ;)
          • mgna Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 16.12.05, 19:32
            Wiecie co dziewczyny, po co mezow ze soba brac, wejzcie mnie! Mi wasze pomysly
            sie podobaja, a poniewaz cyganska dusze mam wloczyc sie od miejsca do miejsca
            uwielbiam. To o ktorej na lotnisku sie spotykamy? ;)
          • lee.loo Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 18.12.05, 20:28
            mgna napisała:
            >Po drodze
            > poodwiedzam moich dawnych kochankow ;)

Mgna, jak czytałam Twój post to przypomniał mi sie taki jeden mój znajomy,
            który w pokoju wywiesił sobie mape świata, na której zaznaczał kraje, z których
            pochodziły dziewczyny z którymi sypiał :)
            Troszke to było naciągane,bo ostatnio był z półfranuzką - półperuwianką na
            mapie zaznaczył oba kraje, hi,hi. Ale mimo wszytsko, trzeba mu przyznać,ze
            zaznaczonych punktów było sporo i to na każdym kontynencie ;) no moze z
            wyjątkiem Arktyki i Antarktydy :)

ps. to na kiedy ustalamy wycieczkę, bo musze przeglad roweru zrobić?
            • mgna Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 19.12.05, 19:30
              No nie na lato, bo tam zima. A ja zimna nie lubie ;) Wiec w takim razie za rok?

Hee, hee, hee...wiesz, jak mieszkalo sie w panstwie gdzie narodowosci
              przeruznorodne i w miescie gdzie prawie kazdy jest skadinas, nie dziwnym jest
              ze moi byli teraz sa tak po swiecie porozlatani. Mapy nigdy nie wywiesilam ;)
              (az z tylu kontynetow nie pochodzili) ale mam czarna ksiazeczke (przy kazdym
              imieniu pisalam jakas uwage tak zeby sobie ta osobe lepiej przypomniec). Pamiec
              niby dobra, ale nie az tak ;) Apetyt mialam przyznam i z gory przepraszam jesli
              o owym piszac kogos zgorszylam. Poprostu zawsze wychodzilam z zalozenie zeby
              nie zalowac ale zeby miec fun; niczego nie zaluje, a fun mialam :)
    • fedorka Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:28
      Islandia
      lub
      Peru
      ale chyba Islanidia - bardzo bym chciała zobaczyć, a że ceny są mordercze wiec
      pewnie prezent to jedyna możliwość
    • mooniczka1 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 00:29
      Zapoczątkowałam ten wątek i zdałam sobie sprawę, że tak bym się poplątała w
      zeznaniach w ciągu tej minuty, że szef by mnie z pracy wyrzucił za brak
      zdecydowania i determinacji:) obecnie interesuję się Kaukazem, więc na początku
      na myśl przyszłaby mi Armenia, ewentualnie Gruzja, ale zaraz pomyślałabym o
      Syrii, stamtąd już 'niedaleko' do Iranu, no a Mongolia...ale chwilkę...jeszcze
      Jordania, Birma, Laos. O cholera.
      • princessjobaggy Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 14:18
        mooniczka1 napisała:

> obecnie interesuję się Kaukazem, więc na początku
        >
        > na myśl przyszłaby mi Armenia, ewentualnie Gruzja, ale zaraz pomyślałabym o
        > Syrii, stamtąd już 'niedaleko' do Iranu, no a Mongolia...ale
        chwilkę...jeszcze
        > Jordania, Birma, Laos. O cholera.

Bardzo chzialabym zobaczyc wspomniane przez Ciebie miejsca, ale najzwyczajniej
        w swiecie sie boje. Moze jestem przewrazliwiona. Chcialabym zwiedzic Ameryke Pd
        i tez sie boje. Do Egiptu, Tunezji czy Turcji tez juz chyba w zyciu nie pojade.
        Zawsze odsuwalam wyjazd do tych panstw na pozniej, nigdy nie byly pierwszymi,
        ktore chcialam zobaczyc, a teraz pewnie nigdy ich nie odwiedze. Jakos nie chce
        kusic losu. Wiem, wiem, takim sposobem prawie nigdzie bym sie nie ruszala, bo
        wszedzie sie cos moze stac, ale w okolice Iranu wolami by mnie nie zaciagneli.
    • lili76 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 10:29
      Mexico, Mexico i jeszcze raz Mexico
    • pyza_uk Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 10:43
      Kuba i jeszcze raz Kuba! A moge zabrac meza i dziecko :-) ?
      • mooniczka1 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 16.12.05, 22:33
        Baaaardzo polecam Kubę, i to jeszcze teraz, póki jest jeszcze kubańska...
        • princessjobaggy Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 17.12.05, 03:34
          mooniczka1 napisała:

> Baaaardzo polecam Kubę, i to jeszcze teraz, póki jest jeszcze kubańska...

Mooniczka, jak tak sobie czytam gdzie Ty podrozowalas, to widze swoje wlasne
          marzenia. Tylko, ze ja to taka bojazliwa jestem, ze zaraz widze jak mnie
          porywaja, podkladaja bomby pod moj hotel albo Bog wie co jeszcze ;)
          • mooniczka1 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 19.12.05, 20:55
            Przypomniało mi się jak w Islandii w Boże Narodzenie chyba ze 3 lata temu
            wybraliśmy się na wycieczkę (samochodem) w góry. Jak wiadomo w Islandii w zimie
            są 2-3 godziny światła słonecznego, więc trzeba się trochę sprężać. Jedziemy
            sobie tymi górami, patrzymy...tu krzyż wbity w ziemię, tam następny, i jeszcze
            jeden. Mówię do lubego, że 'no tak, wybierają się ludzie w góry zupełnie
            nieprzygotowani, to tak się to kończy'. Tylko skończyłam, a tu nagle się
            zakopaliśmy i to poważnie. Okazało się, że w wynajętym samochodzie nie ma
            żadnego narzędzia, próbowaliśmy już wszystkiego, podkładaliśmy pod koła kurtki,
            żeby ruszył itp. Niestety, mróz zaczął nam już przymarzać do kół. Zasięgu w
            komórce oczywiście nie uświadczysz. Dodam jeszcze tylko, że przez cały dzień w
            drodze nie spotkaliśmy ani jednej żywej duszy. Za cholerę nie mogliśmy ruszyć
            przez 4 godziny. Już się zastanawialiśmy jak długo możemy w nocy mieć włączony
            silnik, mi przez myśl przebiegł film 'Alive' i się zastanawiałam kto pierwszy
            kogo zacznie jeść:) A tu Wigilia.

Mieliśmy niesamowite szczęście, bo jakiś rolnik przejeżdżał tamtędy, bo chciał
            nakarmić albo zamknąć albo coś tam zrobić ze swoimi zwierzętami, bo przecież
            święta. No więc nas zaholował, ale po drodze jeszcze raz utknęliśmy. Tym razem
            jednak poszło łatwo.

• princessjobaggy Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 20.12.05, 00:28
              Mooniczka, na Islandie ze wzgledu na klimat i krotkie dnie nie wybralabym sie
              zima. Planuje jakas wyprawe na Wielkanoc, ale nie wiem co wybrac - Ateny,
              Budapeszt czy Reykjavik. Watpliwosci mam glownie ze wzgledu na nieporownywalnie
              mniejszy koszt wycieczki do Grecji czy na Wegry w porownaniu z wycieczka na
              Islandie. Gdyby nie to, nie mialabym problemu z podjeciem decyzji, Islandia
              jest moim marzeniem numer 1 :)
              • mooniczka1 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 20.12.05, 00:37
                Budapeszt jest jednym z moich ulubionych miast w Europie, tylko obsługa w
                sklepach przypominała mi czasu PRL-u ha ha. Jak będziesz jechała to mogę ci
                podesłać kilka użytecznych informacji, gdyż jechałam tam wyposażona w porady
                koleżanki rodem z Budapesztu. Bardzo polecam. Jeśli jechałabyś z drugą osobą to
                expedia ma dobre oferty na przelot + hotel.
                • princessjobaggy Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 20.12.05, 14:28

> Budapeszt jest jednym z moich ulubionych miast w Europie (...) Jak będziesz
                  >jechała to mogę ci
                  > podesłać kilka użytecznych informacji, gdyż jechałam tam wyposażona w porady
                  > koleżanki rodem z Budapesztu.

Mooniczka, dzieki :) Jak tylko podejme decyzje to sie odezwe.
    • iweta2 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 12:57
      Brazylia, chcę zobaczyć Amazonię, wodospad Iguacu i pobyczyć się na plażach
      Rio. Jeszcze pare dni w Sao Paulo i akurat są dwa tygodnie ;)
    • patch_of_heaven Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 14:27
      Australia
    • effata Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 14:37
      Norwegia! Ale bez rodziny! (no i teraz niech to mój mąż przeczyta- bo czasami
      go najdzie na podczytywanie forum - to będzie ;-@ )
      Na dwa tygodnie i najlepiej jakieś wczasy z 'ciszoterapią' plus jakiś aktywny
      wypoczynek z zakazem dostępu do komputera (najlepiej basen na przemian z
      łażeniem po górskich szlakach) - jadę od razu.

A tak btw to już kiedyś marzyłyśmy , ale jest sporo nowych osób, no
      i 'warunki konkursu' inne :))

--
      Don't guess.
    • fatemeh Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 14:55
      Iran
      ...a potem zaczelabym sie zastanawiac :)
      • evian5 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 19:39
        Afryka, dokladniej to Kenia :))
      • mooniczka1 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 19.12.05, 20:58
        Kupiłam dzisiaj książkę o Iranie, zaraz sprawdzę tytuł...chwilka...Christopher
        de Bellaigue 'A Memoir of Iran. Inthe rose garden of the martyrs'. Zdam
        relację, jak przeczytam.
    • chihiro2 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 15.12.05, 20:31
      Indie, zdecydowanie Indie!!! Razem z ayurwedyczna spa, kursem medytacji,
      warsztatami reiki i w ogole wycieczka nastawiona na rozwoj duchowy.

A w nastepnym miesiacu (bo zakladam, ze zaslugi mam olbrzymie:)) wybralalabym
      sie do Argentyny.

A jeszcze pozniej do Japonii.

I Chiny przydaloby sie zobaczyc...
      • agcyb Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 16.12.05, 14:36
        Japonia albo Chiny:)
    • tw52 Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 16.12.05, 15:08
      Nowa Zelandia
    • mgna Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 16.12.05, 19:22
      Nie do kraju ale krainy ;) Do Kaliforni.
      • wdrodze Re: wybierzcie sobie jeden kraj... 17.12.05, 10:54

Stany Zjednoczone,New York,New York!
    • izabelski Alaska n/t 22.12.05, 02:17

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka