Dodaj do ulubionych

Spodnie do jazdy konnej

11.05.06, 23:21
Jak beda po angielsku? Czy ktos sie moze orientuje, gdzie mozna takie kupic?
Obserwuj wątek
    • jaleo Jodhpurs n/txt 11.05.06, 23:32

• tuti Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 08:06
        wydaje mi sie ze co jak co, ale z artykulami konskimi w anglii to problemu byc
        nie powinno, sklepow jezdzieckich tu naprawde jest sporo..zwlaszcza ,
        powiedzialabym, na prowincji, gdzie na koniach ejzdzi sie wiecej niz w miescie:)
        • aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 08:43
          Tez mi sie tak wydaje, ale jakos w ciagu dwoch lat na taki sklep sie nie
          natknelam. Inna sprawa, ze nie szukalam.
          • tuti Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 15:06
            ja tez nie szukam, a napotykam czesto, poczawszy od mojej wioski, gdzie poza
            w/w niewiele wiecej jest (jeden co.op) i police station, ostatnio wizytowalam
            Sommerset,a to juz wieksze miasteczko bylo, i tez pierwsze co tam napotkalam to
            jezdziecki, ogromny sklep, pozostawil mnie pod wrazeniem, bo weszlam, bo
            pierdolki rozne tez mieli:)
            Powodzenia, metoda biblijna zda egzamin: Szukajcie, a znajdziecie"!:)
            • aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 17:19
              Jak sie takie sklepy nazywaja? To znaczy, co wpisac, zeby znalezc w google?
              Naprawde, nie wiem....
              • ashibashi Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 17:58
                Np. www.rideaway.co.uk/
                www.saddler.co.uk/acatalog/Jodhpurs_and_Breeches.html
                www.countrysupplies.com/dept.asp?dept_id=166
                www.sharpnet.co.uk/tally_ho.html
                (wrzucilam w google'a slowo "jodhpurs")
                • aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 18:20
                  Dzieki serdeczne, ale ja potrzebuje prawdziwy sklep, a nie internetowy. Co jak
                  co, ale spodnie to koniecznie musze przymierzyc :)
                  • ashibashi Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 18:39
                    Ja bym szukala pod twoim "Local Information" (tzn. wpisz swoja nazwe okolicy
                    gdzie mieszkasz)i "Equestrian Supplies".
                    • aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 21:14
                      Dzieki serdeczne, o to mi chodzilo :)
    • derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 20:24
      A gdzie mieszkasz? Bo ja znam dwa, w ktorych zakupy robie, jeden kolo Woking a
      drugi niedaleko Windsor.
      • aniek133 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 21:17
        Derka, z nieba mi spadlas :) Nie dosc, ze znasz sklep kolo Windsoru to jeszcze
        pewnie moglabys udzielic mi paru rad co do spodni :))
        Ja jestem z Southampton, ale niekiedy z Londynu jezdzimy przez Windsor, wiec
        jakbys mogla to daj namiary na ten sklep. Bede jeszcze wdzieczna za spodniowe
        rady, bo pierwszy raz bede kupowala spodnie i pojecia nie mam , na co zwracac
        uwage.
    • derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 23:20
      Ten sklep niedaleko Windsor jest w miejscowosci Winkfield, tak troche na
      uboczu. Jesli sie bedziesz wybierac - daj mi znac mailem - wyjasnie Ci
      dokladnie jak dojechac.

Wydaje mi sie, ze sklep w Woking jest jednak lepszy. Niestety nie pamietam
      teraz jego nazwy ale sprobuje sobie przypomniec. Maja strone internetowa wiec
      mozna sobie obejrzec rzeczy na ekranie i porownac ceny. Z Southampton masz do
      niego po drodze, M3 junction 3, a stamtad jakies 10 minut samochodem, zaraz
      przy glownej drodze.
      Pozdrawiam.
    • derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 23:48
      Przypomnialam sobie: www.buttons-saddlery.co.uk (to ten sklep obok Woking)
      Tam tez znajdziesz ich "normalny" adres.
    • wysokieobcasy7 Re: Spodnie do jazdy konnej 13.05.06, 18:38
      dzisiaj robilismy zakupy w Tesco i byla tam cala wielka sekcja n/t jazdy konnej
      tj spodnie, jakies bluzy, te czapeczki (jakkolwiek sie one nazywaja) i pelno
      innych przyrzadow! wiec wybierz sie do Tesco zdecydowanie choc nie wiem czy w
      kazdym je maja (ja robilam zakupy w Barking, London).
      • aniek133 Spodnie - Tesco 16.05.06, 14:36
        Informacja chodliwa, wiec czym predzej wybralam sie do Tesco niby 24. Najpierw
        w niedziele o 9, ale zamkniete. Pozniej o 21 - tez zamkniete. Wreszcie w
        poniedzialek - otwarte, ale okazalo sie, ze spodnie sa, ale dzieciece....
        Toczki tez byly, ale rozmiar 56 okazal sie za maly dla mnie, a 58 za duzy.
        Ostatecznie caly moj trud na nic, nic nie kupilam :( Zebym chociaz miala
        wlasnego konia to bym cos wybrala, bo tam wiecej bylo tych akcesoriow dla koni
        niz dla jezdzcow ;)))) Ale serdeczne dzieki za informacje :)
    • hopplik jazda konna 14.05.06, 15:18
      czy orientujecie się jakie są opłaty za lekcje jazdy konnej dla dzieci
      będę wdzięczna też za podanie '~ ceny' za naukę tenisa dla dzieciaków
    • derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 14.05.06, 21:09
      Nie znam sie na cenach lekcji tenisa ale wiem, ze ceny nauki jazdy konnej, dla
      dzieci i dla doroslych, zaleza od tego gdzie dana stajnia sie znajduje, jak
      dluga jest lekcja (30 min lub godzine), czy jest tylko z jednym uczniem czy w
      wiekszej grupie i czy odbywa sie w dzien powszedni czy w weekend. W 2 szkolach
      w Surrey, do ktorych kiedys chodzilam ceny wahaly sie od 25 do 35 funtow za pol
      godziny. To jest niestety drogie hobby.
      Teraz znalazlam sobie inna szkole, troche tansza i fajniejsza, ale tam dzieci
      nie chodza.
      • u25 a ceny za tenis sa w linku 14.05.06, 21:21
        tennis.about.com/od/beginnersgetstartedfaq/f/faqgetstarted2.htm
        • hopplik Re: a ceny za tenis sa w linku 14.05.06, 22:54
          dziękuję dziewczyny,
          traktuję to jako inwestycję ;) wydaje mi się,że nie ma lepszego sposobu na
          wychowanie dzieci niż rozwijanie zainteresowań
          synek zaczął jeździć na kucyku zeszłej jesieni, jest zachwycony i wprost nie
          moze doczekać się spotkania z 'Dosią' ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka