aniek133 11.05.06, 23:21 Jak beda po angielsku? Czy ktos sie moze orientuje, gdzie mozna takie kupic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuti Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 08:06 wydaje mi sie ze co jak co, ale z artykulami konskimi w anglii to problemu byc nie powinno, sklepow jezdzieckich tu naprawde jest sporo..zwlaszcza , powiedzialabym, na prowincji, gdzie na koniach ejzdzi sie wiecej niz w miescie:) Odpowiedz Link
aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 08:43 Tez mi sie tak wydaje, ale jakos w ciagu dwoch lat na taki sklep sie nie natknelam. Inna sprawa, ze nie szukalam. Odpowiedz Link
tuti Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 15:06 ja tez nie szukam, a napotykam czesto, poczawszy od mojej wioski, gdzie poza w/w niewiele wiecej jest (jeden co.op) i police station, ostatnio wizytowalam Sommerset,a to juz wieksze miasteczko bylo, i tez pierwsze co tam napotkalam to jezdziecki, ogromny sklep, pozostawil mnie pod wrazeniem, bo weszlam, bo pierdolki rozne tez mieli:) Powodzenia, metoda biblijna zda egzamin: Szukajcie, a znajdziecie"!:) Odpowiedz Link
aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 17:19 Jak sie takie sklepy nazywaja? To znaczy, co wpisac, zeby znalezc w google? Naprawde, nie wiem.... Odpowiedz Link
ashibashi Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 17:58 Np. www.rideaway.co.uk/ www.saddler.co.uk/acatalog/Jodhpurs_and_Breeches.html www.countrysupplies.com/dept.asp?dept_id=166 www.sharpnet.co.uk/tally_ho.html (wrzucilam w google'a slowo "jodhpurs") Odpowiedz Link
aniek133 Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 18:20 Dzieki serdeczne, ale ja potrzebuje prawdziwy sklep, a nie internetowy. Co jak co, ale spodnie to koniecznie musze przymierzyc :) Odpowiedz Link
ashibashi Re: Jodhpurs n/txt 12.05.06, 18:39 Ja bym szukala pod twoim "Local Information" (tzn. wpisz swoja nazwe okolicy gdzie mieszkasz)i "Equestrian Supplies". Odpowiedz Link
derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 20:24 A gdzie mieszkasz? Bo ja znam dwa, w ktorych zakupy robie, jeden kolo Woking a drugi niedaleko Windsor. Odpowiedz Link
aniek133 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 21:17 Derka, z nieba mi spadlas :) Nie dosc, ze znasz sklep kolo Windsoru to jeszcze pewnie moglabys udzielic mi paru rad co do spodni :)) Ja jestem z Southampton, ale niekiedy z Londynu jezdzimy przez Windsor, wiec jakbys mogla to daj namiary na ten sklep. Bede jeszcze wdzieczna za spodniowe rady, bo pierwszy raz bede kupowala spodnie i pojecia nie mam , na co zwracac uwage. Odpowiedz Link
derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 23:20 Ten sklep niedaleko Windsor jest w miejscowosci Winkfield, tak troche na uboczu. Jesli sie bedziesz wybierac - daj mi znac mailem - wyjasnie Ci dokladnie jak dojechac. Wydaje mi sie, ze sklep w Woking jest jednak lepszy. Niestety nie pamietam teraz jego nazwy ale sprobuje sobie przypomniec. Maja strone internetowa wiec mozna sobie obejrzec rzeczy na ekranie i porownac ceny. Z Southampton masz do niego po drodze, M3 junction 3, a stamtad jakies 10 minut samochodem, zaraz przy glownej drodze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 12.05.06, 23:48 Przypomnialam sobie: www.buttons-saddlery.co.uk (to ten sklep obok Woking) Tam tez znajdziesz ich "normalny" adres. Odpowiedz Link
wysokieobcasy7 Re: Spodnie do jazdy konnej 13.05.06, 18:38 dzisiaj robilismy zakupy w Tesco i byla tam cala wielka sekcja n/t jazdy konnej tj spodnie, jakies bluzy, te czapeczki (jakkolwiek sie one nazywaja) i pelno innych przyrzadow! wiec wybierz sie do Tesco zdecydowanie choc nie wiem czy w kazdym je maja (ja robilam zakupy w Barking, London). Odpowiedz Link
aniek133 Spodnie - Tesco 16.05.06, 14:36 Informacja chodliwa, wiec czym predzej wybralam sie do Tesco niby 24. Najpierw w niedziele o 9, ale zamkniete. Pozniej o 21 - tez zamkniete. Wreszcie w poniedzialek - otwarte, ale okazalo sie, ze spodnie sa, ale dzieciece.... Toczki tez byly, ale rozmiar 56 okazal sie za maly dla mnie, a 58 za duzy. Ostatecznie caly moj trud na nic, nic nie kupilam :( Zebym chociaz miala wlasnego konia to bym cos wybrala, bo tam wiecej bylo tych akcesoriow dla koni niz dla jezdzcow ;)))) Ale serdeczne dzieki za informacje :) Odpowiedz Link
hopplik jazda konna 14.05.06, 15:18 czy orientujecie się jakie są opłaty za lekcje jazdy konnej dla dzieci będę wdzięczna też za podanie '~ ceny' za naukę tenisa dla dzieciaków Odpowiedz Link
derka1 Re: Spodnie do jazdy konnej 14.05.06, 21:09 Nie znam sie na cenach lekcji tenisa ale wiem, ze ceny nauki jazdy konnej, dla dzieci i dla doroslych, zaleza od tego gdzie dana stajnia sie znajduje, jak dluga jest lekcja (30 min lub godzine), czy jest tylko z jednym uczniem czy w wiekszej grupie i czy odbywa sie w dzien powszedni czy w weekend. W 2 szkolach w Surrey, do ktorych kiedys chodzilam ceny wahaly sie od 25 do 35 funtow za pol godziny. To jest niestety drogie hobby. Teraz znalazlam sobie inna szkole, troche tansza i fajniejsza, ale tam dzieci nie chodza. Odpowiedz Link
u25 a ceny za tenis sa w linku 14.05.06, 21:21 tennis.about.com/od/beginnersgetstartedfaq/f/faqgetstarted2.htm Odpowiedz Link
hopplik Re: a ceny za tenis sa w linku 14.05.06, 22:54 dziękuję dziewczyny, traktuję to jako inwestycję ;) wydaje mi się,że nie ma lepszego sposobu na wychowanie dzieci niż rozwijanie zainteresowań synek zaczął jeździć na kucyku zeszłej jesieni, jest zachwycony i wprost nie moze doczekać się spotkania z 'Dosią' ;) Odpowiedz Link